Jump to content

leondim77

Member
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by leondim77

 1. Αχ.....από την αρχή το ήθελα αλλά..... Λάστιχα το Σεπτέμβριο και καλύτερα φρένα έχουν τον πρώτο λόγο. Αν βρω τρόπο να βελτιώσω και το άθλιο τιμόνι......
 2. Για δοκιμή και μόνο. Μεμβράνη είναι και βγαίνει. Δεν νομίζω να ζήσει και πολύ γιατί οι "ραφές" είναι εκτεθημένες, Αντίθετα με την όροφή. Οι αντιδράσεις είναι μοιρασμένες για το καπό. Όπως και εγώ. Το κάνει άγριο και δεν.... δεν ξέρω....
 3. URL=http://s1128.photobucket.com/albums/m489/ldk77/?action=view&current=IMAG0001-1.jpg][/url]
 4. Και επανέρχομαι με νεότερα! Το Σάββατο έκανα ταξίδι 260 χιλιομέτρων με πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Στο πήγαινε (130χλμ) το αυτοκίνητο συνέχιζε να ανεβάζει τις (υψηλότερες) πιέσεις που αναφέρω παραπάνω. Παρκαρισμένο για 8 ώρες και αναχώρηση για το ταξίδι επιστροφής. Το αυτοκίνητο ως εκ θαύματος άλλαξε πάλι μυαλά. ‘Επανήλθε’. Σταθερή στο 1 και over στο 1,2! Σήμερα συνεχίζει τα ίδια. Από βδομάδα βλέπουμε… ανάλογα τα κέφια του. Δεν ξέρω τι άλλο να πω….
 5. Πλάκα πλάκα και μετά από 400 χλμ το αυτοκίνητο συνεχίζει να έχει την ίδια συμπεριφορά. Ξέρω ότι είανι για γέλια και για κλάματα αυτό που συμβαίνει... αλλά συμβαίνει. Sylvios θα σε πάρω τηλ. έχω κάτι να σου δώσω και αν μπορέσουμε να κάνουμε και ένα check με το VAG COM σου μπορεί να λυθούν οι απορίες. Θα σε πάρω το ΣΚ.
 6. από πάνω (και κάτω) ήμουν! δεν ακουμπήσαμε τίποτα άλλο!! Και όλα φαίνονται να δουλεύουν ρολόι! Έχω ακούσει ότι με τα MOTUL 'αλλάζει' το αμάξι, αλλά μετά την τρίτη αλλαγή λαδιών.
 7. Και εγώ με το BoostBrothers δεν έχω παράπονο. Μεγάλη διαφορά από το εργοστασιακό και δεν με κρέμασε ποτέ. Για τα λεφτά του πολύ καλό Όποιος έχει παραπάνω απαιτήσεις.... πληρώνει παραπάνω.
 8. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το αυτοκίνητο έχει ρυθμιστεί στο 1.1 σταθερή με 1,3 over. Εδώ και ένα χρόνο κρατάει ευλαβικά αυτές τις πιέσεις με μια ελάχιστη πτώση μετά την τοποθέτηση FMIC. Το Σάββατο έκανα μια αλλαγή λαδιών και φίλτρου. Απλά πράγματα δημαδή. Βγήκαν τα CASTROL MAGNATEX 5w40 και μπήκαν τα MOTUL 8100 5w40 μαζί με ένα φίλτρο της ΜΑΝΝ μεγάλο. Από τα πρώτα χιλιόμετρα το αυτοκίνητο πλέον σηκώνει 1,3 σταθερη και 1,5 over! 0,2psi δηλαδή περισσότερο από πριν! Απέφυγα να το πιέσω πολύ με τα καινούρια λάδια αλλά μετά από 100 χιλιόμετρα και ανοιγμα τρίτης είχα τα ίδια αποτελέσματα. Τι συμβαίνει?
 9. Καλό φαίνεται και καινούριο. Σωληνώσεις πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις? Ρωτάω γιατί μπάινεις στη διαδικασία να πάρεις ολόκληρο κιτ για να τις αποκτήσεις. αυτό που βρήκα εγώ δεν έχει καθόλου. Θα πρέπει να φτιαχτούν. Θα σε.περιμένω για εντυπώσεις.
 10. πολυ σφάξιμο δεν θέλει. Θέλει όμως λίγο. Αυτά με το μάτι βέβαια. το πάχος στις άκρες είναι δεν είναι ακόμη 0,5 εκ (συνολικά 5,5 εκ) Το κόστος θα έθει στα 300 με 350 ευρώ μαζί με τις σωληνώσεις που τις χρειάζεται όλες. Χειροποίητο είναι και το φορούσε ένα POLO 1,4 μετατροπή σε turbo!!
 11. Βρήκα αυτό το intercooler. Λέτε να κάνει για τη δουλειά μου? Με άλλα λόγια για Κ04 full setup?
 12. Δεν το έχω ψάξει περισσότερο. Άκουσα όμως τυχαία τον ίδιο θόρυβο σε ένα Citroen Jumper Van το οποίο όμως είχε σπασμένο αμορτισέρ. Από τη στιγμή που εγώ φοράω αμορτισέρ μαμά με 85.000 χλμ και H&R 3ποντα, θα περιμένω να κάνω αλλαγή των αμορτισέρ (Bilstein sprint) ώστε να ελέγξω καλύτερα την κατάσταση και να μην πληρώνω κερατιάτικα λύσε –δένε.
 13. Πήγα και σε δεύτερο συνεργείο. Σε αντιπροσωπεία SEAT που πήγαινα για 7 χρόνια το LEON μου. Άκουσαν το θόρυβο και είπαν εξ’ αρχής ότι δεν είναι μπιλιοφόροι. Το έψαξαν για κανά μισάωρο αλλά τζίφος! Δεν μπορούσαν να μου πουν με σιγουριά τι είναι. Τζόγους δεν βρήκαν πάντως. Μου είπαν να το αφήσω λίγο και αν/όταν χειροτερέψει το ξανακοιτάμε. Συμπέρασμα? Και τα δύο συνεργεία δεν βρήκαν τίποτα απλά ο πρώτος θεώρησε σωστό να μου πει να αλλάξω όλα! Ή ο πρώτος έχει δίκιο. Έκανε καλύτερο έλεγχο και πράγματι θέλει όλο το μπροστινό αλλαγή! Ή είναι από εκείνους τους θορύβους μυστήριο που κανείς δεν μπορεί να βρει τι είναι και συνήθως είναι κάτι άσχετο. Εγώ θα περιμένω λίγο να δω αν θα χειροτερέψει και ..... άλλωστε θα χρειαστώ και νέα αμορτισέρ σε λίγο άρα θα λυθεί που θα λυθεί.
 14. Αυτό σκέφτηκα και εγώ..... Βασικά θα πάω και για μια δεύτερη γνώμη όσο πιο σύντομα μπορώ. Επειδή δεν θα πάω αντιπροσωπεία, μου είπαν να προτιμήσω SKF φούσκες – μπιλιοφόρους. Στα Αγγλικά πως μεταφράζονται αυτά ρε παιδιά? «Φούσκες – Μπιλιοφόροι»; Να το ψάξω και λίγο στο ΝΕΤ.
 15. Εδώ και λίγες μέρες και μετά από ένα δυνατό χτύπημα σε σαμαράκι ακούγεται ένας θόρυβος στο μπροστινό σύστημα. Ακούγεται κτύπημα (τακ, τακ, τακ,) ειδικά όταν είναι στριμμένοι οι τροχοί και επιταχύνω από στάση. Ακούγεται επίσης και σε ορισμένες ανωμαλίες ιδιαίτερα όταν το μπροστινό σύστημα είναι ελαφρύ, π.χ. σε ανηφοριά. Ο θόρυβος σχεδόν εξαφανίζεται όταν αυξηθεί το βάρος του αυτοκινήτου. Με δύο επιβάτες ~210 κιλά, δεν ακούγεται τίποτα. Η ευστάθεια και η ευθυβολία του αυτοκινήτου είναι ανεπηρέαστες κάτω από όλες τις συνθήκες και δεν υπάρχει τράνταγμα στο τιμόνι.. Αρχικά πήγε το μυαλό σε μπιλιοφόρους και το πήγα σε συνεργείο. Ο μηχανικός μου είπε ότι έχουν ‘σκάσει και οι δύο’, ότι δεν έχω τζόγους και ότι μπορώ να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο κανονικά. Επισημαίνεται ότι ο θόρυβος δεν είναι σε καμιά περίπτωση πολύ δυνατός και με το ράδιο ανοικτό δεν ακούγεται τίποτα. Ο συγκεκριμένος μηχανικός μου είπε να αλλάξω όλο το μπροστινό σύστημα γιατί πάει πακέτο. Επειδή μου φαίνεται υπερβολική μια τέτοια αλλαγή ρωτάω: Δεν αλλάζονται ξεχωριστά φούσκες – μπιλιοφόροι – ψαλίδια? Μπορεί το πρόβλημα να είναι αλλού? (για αμορτισέρ δεν μου είπε τίποτα).
 16. Στο δικό μου αυτή η οριακή βελτίωση φτάνει ακόμη και στο 15%! Καθόλου οριακό και χαρίζει χαμόγελα στις μέρες μας!
 17. Μιας και εγώ είμαι στην ίδια κατάσταση.... βρήκα αυτό: My link INTERCOOLER: Alloy Core Size : 20"x 10" x 3" with 3.0 Inch Inlet/Outlet . BAR and PLATE full Aluminum Design-Low pressure drop - large cooling area - easy install - Max 700HP. Improve the efficiency and power of any turbocharged application by rapidly reducing inherent heat levels of the compressed intake air charge before entering the engine. PIPING KIT : 100% Brand New,Really High Quality, Never Been Used or Installed!! Made of 6061 Aluminum. Dont Need To Cut And Modify, Just Direct Bolt On. Piping kit with high quality silicone couplers and T-bolt Clamps. The couplers will not split easily + the clamps will not strip like the cheap kind. Strong & tighter fitting use hair spray between the pipe and coupler. Professional fitting is advised. Mandrel bend for high flow and high horse power and better turbo response power. καλή τιμή αλλά κατα τα άλλα? Πως σας φαίνεται?
 18. Τελικά μπήκε σήμερα η αντιστρεπτική πίσω από RS4. Κόστος €100 ευρώ AUDI και εγκατάσταση €20. Πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές. Δεν το έχω πιέσει ακόμη αλλά σε σχετικά σβέλτη οδήγηση δεν γέρνει και δεν έχει χάσει σε άνεση. Βέβαια αυτή τη στιγμή συνδυάζεται με τα μαμά αμορτισέρ (που έχουν 75000 χλμ) και ελατήρια 3ποντα.
 19. Όπως είπα... ειδικός δεν είμαι! Μέσα από ένα βουνό πληροφορίες από ειδικούς και μη προσπαθώ να βγάλω και εγώ κάποια συμπεράσματα.. Η Κ04 θα μπει αύριο. Πρόγραμμα αργότερα. Μου είπαν ότι με το stock προγραμμα (K03) δεν θα έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Άκουσα όμως και την άποψη "μην το πιεσεις γιατί θα μπεις σε safe mode". Το ότι δεν θα το πιέσω είναι δεδομένο. Καραγκιοζιλίκια δεν κάνω πριν τελειώσω με το μοτερ. Απόψεις?
 20. Εγώ περιμένω σήμερα να πάρω την πίσω από RS4 από αντιπροσωπεία. Δεν θα μπει αμέσως. Θα περιμένω να τελειώσω με το μοτέρ και να αποφασίσω για τα αμορτισέρ. Ερώτηση: Υπάρχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση (σε ύψος) που η ρύθμιση να αρχίζει από λιγότερο από 30mm. Με άλλα λόγια αν θέλω 20mm χαμήλωμα τι κάνω? Όσες έχω δει αρχίζουν από τα 30-35 και φθάνουν τα 60-70!
 21. K04 και πρόγραμμα ελπίζω μέσα στο μήνα. Τα καυσαέρια δεν 'μπουκώνουν - μπλοκάρουν' πουθενα. Το λέμε όλοι αλλά είναι λάθος. Όταν μειωθεί η διατομή σε κάποιο σημείο τότε αυξάνεται η ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Μαζί με αυτή αυξάνεται και η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ! Η αυξημένη θερμοκρασία είναι που θέλουμε να αποφύγουμε κοντά στην τουρμπίνα για ευνόητους λόγους. Στην περιπτωσή μου η 70άρα φτάνει στο μεσαίο και έκει χωρίζεται σε 2 55άρες μέχρι και τα τελικά! Το μαμά μεσαίο είναι έτσι και αλλιώς τέρας σε μέγεθος άρα θέμα 'μπλοκαρίσματος' δεν υπάρχει. Εγώ έτσι το έχω καταλάβει το όλο θέμα. Μηχανικός δεν είμαι όμως.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.