Jump to content

bill kelso

Member
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by bill kelso

 1. Καλησπέρα. Επαναφέρω το θέμα με ένα σεταπ που γενικά απ ότι γνωρίζω δεν έχει κυκλοφορήσει και πολύ. https://www.turbozentrum.de/EFR-7163-VAG-20-TFSI-Turbo-Upgrade-Kit-with-Manifold-Version-20 Διατίθεται με 7163, 6758 για 500 - 450 άλογα αντίστοιχα. Απ ότι γνωρίζω οι συγκεκριμένες τουρμπίνες δε δουλεύουν μεγάλες πιέσεις, βλέπε precision, Garrett, οπότε θεωρητικά θα ήταν καλή επιλογή για κλειστό μοτέρ; Edit: τώρα είδα ότι κάποιος είχε ανεβάσει βίντεο απ το συγκεκριμένο σεταπ της εταιρίας, αλλά δεν σχολιάστηκε αρκετά.
 2. Ο τρόπος διάγνωσης ήταν μέσω του ελέγχου των misfire στο ρελαντί, όπου ο 1ος κύλινδρος έκανε mis συνεχώς. Έγινε τράμπα μπουζί κ πολλαπλασιαστων από άλλον κύλινδρο κ συνέχισε να κάνει ο 1ος.
 3. Εν τέλει αν και καθυστερημένα το πρόβλημα διαγνώστηκε και ήταν τα μπεκ. Αλλάχτηκαν και το αμάξι ξύπνησε ξανά.
 4. Έχει αλλαχτεί η βενζίνη αρκετές φορές. Το αμάξι είναι καθημερινό γράφει περίπου 300χλμ τη βδομάδα.
 5. Η pcv έχει αλλαχτεί πριν 4 χρόνια. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επιβεβαιώσω αν έχει θέμα ή απλά αγοράζω μια καινούρια;
 6. Τα μπουζί μπήκαν τα χριστούγεννα bkr7eix. Δεν ξέρω αν τα 7αρια ήταν καλή επιλογή βέβαια ακόμα κ για χειμώνα. Σύντομα θα μπει το παλιό σετ που είχε λίγα χιλιόμετρα πάνω του και είναι 8αρια. Φίλος μου πρότεινε να δοκιμάσω και τα bosch f5dpor. Οι πολλαπλασιαστές είναι οι κόκκινοι Beru. Έκανα δοκιμή και με άλλους και δεν είδα κάποια διαφορά. Ώστοσο τώρα που το σκέφτομαι ξανά έχω μια πολύ μικρή διαροή λαδιού από τη φλάντζα ψευτοκάπακου σε δύο κυλίνδρους με αποτέλεσμα τα μπουζί να έχουν λίγο λάδι πάνω τους. Έχει μπει στο πρόγραμμα για αντικατάσταση. Η πίσω αντλία είναι καινούρια και η μπροστά είναι apr. Στα log δεν φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα πίεσης καυσίμου. Έτσι το σκέφτηκα κ εγώ γι αυτό προβληματίζομαι με το rfd.
 7. Υπάρχει ξεχωριστό file πχ. stage 2+ με rfd και stage 2+ χωρίς rfd. Το αμάξι δουλεύει και με τα δύο καθώς όταν το είχα βάλει το έκανα σε άλλο συνεργείο και αργότερα έβαλα το σωστό file. Ενδέχεται σε επόμενη επίσκεψη να φόρτωσαν λάθος file. Αυτό βέβαια είναι καθαρά εικασία.
 8. Εν τέλει η επίσκεψη στον μάστορε δεν απέδωσε καρπούς, ή μάλλον απέδωσε αφού μου είπε ότι δεν υπάρχει κάτι λάθος με το αμάξι. Το λογκαρε σε πατήματα και δν έκανε misfire ούτε επέστρεφε μοίρες. Στο μεταξύ τα ltfts έχουν πέσει στο 6%. Τη δυσκολία στην εκκίνηση την αποδίδω στην πιθανότητα να έχει μπει λάθος file στο αμάξι από την apr, δηλαδή να μην έχει το file για runner flap delete.
 9. Εν τέλει το αμάξι πήγε σε συνεργείο εμπιστοσύνης και περιμένω νέα αύριο. Θα ενημερώσω!
 10. Δε γνωρίζω αν το torque έχει επιλογή για αυτό που λες.
 11. Η μέτρηση συμπίεσης θα γίνει στο προσεχές μέλλον. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αποσυνδέω τον μαφ και δεν αλλάζει καθόλου η λειτουργία. Θα ανεβάσω κ ένα βίντεο με εκκίνηση να μου πείτε άποψη. Μία στην αρχή και μία γύρω στο 0:15 που παίζουν πάλι οι στροφές και ακούγονται και ήχοι.
 12. Η εισαγωγή βγηκε και τοποθετήθηκε ξανά σήμερα και είχε ως αποτέλεσμα τα ltft να πέσουν κατά 5% αμέσως. Ίσως στην πορεία πέσουν κ άλλο, αναμένω. Το άλλο θέμα είναι ότι το τορκ καταγραφεί misfires στο ρελαντί σε όλους τους κυλίνδρους κ ακούγονται κ σκασιματα που κ που απ την εξάτμιση. Μπορεί να ευθύνεται η pcv;
 13. Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις κ το ενδιαφέρον. Η πίσω αντλία είναι καινούρια γνήσια. Σε λογκ που έκανε η απρ μου είπε ότι από βενζίνες είμαι οκ. Τα misfires είναι σε όλους τους κυλίνδρους κ όχι σε έναν μόνο για να κάνω δοκιμή με μπουζί ή πολλαπλασιαστες. Η pcv αλλαχτηκε τελευταία φορά πριν 5 χρόνια οπότε ενδεχομένως να χρήζει αλλαγής ξανά. Τι μπορεί να πήγε λάθος κατά την τοποθέτηση της εισαγωγής; ο μαφ επίσης είναι καινούριος. Τέλος μέτρηση συμπίεσης θέλω εδώ κ αρκετό καιρό να κάνω για να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται ο κινητήρας μου.
 14. Τόσο τα γραμμάρια όσο κ οι μοίρες αλλάζουν συνεχώς στο ρελαντί. Βέβαια αυτά τα βλέπω από torque που ξέρω ότι δεν είναι ότι πιο αξιόπιστο. Τα γραμμάρια παίζουν μεταξύ 2.6-3.0 και οι μοίρες 6-14.
 15. Έχω κ το έχω στο πρόγραμμα να το δοκιμάσω. Η pcv μπορεί να ελεγχθεί με τη βέργα του λαδιού; Μπεκ δεν έχουν ελεγχθεί κ δεν ξέρω κ πως μπορούν να ελεγχθούν.
 16. Τα προβλήματά μου συνεχίζονται για όσους θυμούνται. Το αμάξι πάλι έχει ψηλά ltft (17%). Στο ρελαντί κάνει σκασίματα και όταν αποσυνδέω τον μαφ δεν αλλάζει τίποτα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Να σημειωθεί ότι μπήκε εισαγωγή vwracing.
 17. Το διατύπωσα λάθος. Κλειστό φίλτρο εννοώ όπως της vwracing που τραβάει από μπροστά κ όχι από τον χώρο της μηχανής. Το θέμα ήταν ότι από τον αέρα ο μαφ διάβαζε ότι να ναι και έμπαινε σε safe mode. Τωρα εχω το φιλτροκουτι. Προηγουμένως είχα injen
 18. Πάντως στο τηλέφωνο που μίλησα μαζί τους είπαν ότι κάνει και την έχουν δοκιμάσει ήδη σε S3. Γενικά ψάχνω για vwracing αλλά δε βρίσκω καμία μεταχειρισμένη. Σε έλεγχο του αυτοκινήτου από την Apr μου είπαν ότι είχα πολύ ψηλές θερμοκρασίες εισαγωγής λόγω φίλτρο στον χώρο του κινητήρα με εισαγωγή injen. Γι αυτό θέλω κλειστού τύπου
 19. https://www.tmg-performance.com/products/intake/rtmg-direct-tfsi.html Έχει δοκιμάσει κάποιος ή έχει ακούσει κάτι για το συγκεκριμένο προϊόν;
 20. Κόψιμο και κόλλημα. Η εισαγωγή θα αλλαχτεί αλλά όχι άμεσα γιατί υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.
 21. Όταν λέτε για βαλβολίνη διαφορικού εννοείτε το λάδι του χάλντεξ;
 22. Ναι έτσι το σκέφτηκα και βρήκα τη λύση. Δεν μου πήγαινε το μυαλό ότι ένα φίλτρο θα έκανε τόσο μεγάλη ζημιά
 23. Ακριβώς. Τραβούσε ζεστό αέρα και ζέσταινε τον μαφ συν ότι διάβαζε θερμοκρασία αέρα 70 βαθμούς
 24. Το πρόβλημα λύθηκε με αλλαγή φίλτρου αέρα. Το pipercross επειδή είναι ανοιχτό και από πίσω τραβούσε ζεστό αέρα. Έβαλα ξανά το φίλτρο της injen το οποίο είναι κλειστό από πίσω κ το αμάξι πάει κανονικά.
 25. Έχω βρει σε καλή τιμή την cts. Την έχει δοκιμάσει κάποιος να μας πει γνώμη; 500 ευρώ για την vwracing δεν πρόκειται να δώσω!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.