Jump to content

Chris1967

VIP Member
 • Content Count

  223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Chris1967

 1. Με το Α5 Sportback 2,0T manual, μου δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα εκτός από κατανάλωση λαδιού (εντός προδιαγραφών) και φυσικών φθορών. Τα χιλιόμετρα είναι 118.000. Το πορτμπαγκάζ μεγάλο, τα πίσω καθίσματα ειδικά αν κάθονται ψηλότεροι στα μπροστινά δεν είναι για μεγαλόσωμους ενήλικες συν ότι είναι "τετραθέσιο". Αν θες περισσότερο χώρο (και "πενταθέσιο"), μάλλον σε βλέπω για Α6. Δεν έχω μπει σε Q5 και δεν ξέρω. Βέβαια η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κρύβει πάντοτε κάποιες εκπλήξεις. Κοίταξε προσεκτικά την εμφάνιση των αυτοκινήτων και απέφυγε τις μεγάλες "εμπορικές" μάντρες. Από ιδιώτη καλύτερα ειδικά αν δεις ότι είναι μερακλής.
 2. Νάσαι καλά Πάνο. Τόση διαφορά ε? με μπριζώνεις τώρα χεχεχεχε...
 3. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Τα βιβλιαράκια και ο κατασκευαστής απευθύνονται στον μέσω οδηγό που συνήθως δεν έχει ιδέα από μηχανολογικά θέματα οπότε και εγώ θα συμφωνήσω ότι για όποιον δεν ξέρει και δεν ασχολείται καλό είναι το στρώσιμο με μικρά φορτία κάτω από 3000 στροφές για κάποια χιλιόμετρα συνήθως χίλια και μετά αλλαγή λαδιών (μερικοί κατασκευαστές δεν συνιστούν ούτε αλλαγή λαδιών που για μένα είναι λάθος). Για αυτούς που ασχολούνται και ξέρουν, θέλει σταδιακά ανοίγματα και επιβραδύνσεις με του κινητήρα με θερμικούς κύκλους μέχρι κάποιες στροφές και στο επόμενο πάτημα με λίγο περισσότερες κλπ, σκοπός μου δεν είναι να περιγράψω την τεχνική αλλά να ενημερώσω ότι αυτό δεν είναι επιζήμιο για το κινητήρα αν γίνει σωστά. Δεν έχω διαβάσει τι λένε στο λινκ του φόρουμ πιο πάνω και ούτε με ενδιαφέρει. Επειδή ασχολούμαι και με μηχανές οφείλω να σας πω ότι δεν έχω στρώσει ποτέ μηχανή που αγόρασα καινούργια και πάντοτε τα μηχανάκια μου ήταν πιο σπιρτόζικα και πιο γρήγορα (από άλλα που έκανα "ευλαβικά" στρωσίματα) και δεν έκαιγαν λάδια, το ίδιο και με τα αρκετά οχήματα που είχα μέχρι στιγμής. Είναι στο χέρι του καθενός να κάνει αυτό που πιστεύει και αισθάνεται ασφαλέστερα για την περιουσία του.
 4. Πολύ ωραίο Πάνο να το χαίρεσαι!! Έχουμε παρόμοια γούστα βλέπω χεχεχε... εγώ από φθινόπωρο θέλω να δρομολογήσω την Κ04. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι πόσο καλύτερη είναι η αίσθηση που άλλαξες τις μπροστά δαγκάνες από S4 και πήγες στις τετραπίsτονες Q5? Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι αλλαγή που έκανα και εγώ πίσω (από S5 που είναι τα ίδια) έκανε αισθητή διαφορά στο φρενάρισμα και στην πιο ουδέτερη συμπεριφορά του αυτοκινήτου ειδικά σε καμπές με φρένα.
 5. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από την πλευρά των αντιπροσωπειών (όχι μόνο της Audi) ότι ακολουθούν τυφλά προγράμματα σέρβις και συντήρησης χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τόσο τις τοπικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας (βλ. πολύ υψηλές θερμοκρασίες τα καλοκαίρια) όσο και την "κοινή" μηχανολογική λογική. Πιστεύω έχεις διαβάσει το νήμα του αυτοκινήτου μου και πως έχω τσακωθεί στον Γκρατσία από τις βλακείες που μου έχουν πει εκεί. πχ δεν αλλάζονται οι βαλβολίνες σασμάν, η μεγαλύτερη βλακεία του κόσμου αυτό και τόσα άλλα, και αυτοί με πήραν στο λαιμό τους με τα μπουζί που εγώ ήθελα να βάλω NGK ψυχρότερα και παραλίγο να πάθω και εγώ ζημιά πρόσφατα. Ούτε 30.000 δεν άντεξαν τα μαμά μπουζί στο δικό μου αμάξι. Το άλλο θέμα είναι ότι ο απλός οδηγός που δεν έχει την αυτοκίνηση σαν χόμπι όπως εμείς εδώ, δεν έχει ιδέα από μηχανολογικά πράγματα και πιστεύει (τις περισσότερες φορές )τις χαζομάρες στις αντιπροσωπείες, και μάλιστα υπεραμύνεται υπέρ των αντιπροσωπειών και του εκάστοτε κατασκευαστή. Σε παρέες με κοιτάνε περίεργα όταν τους λέω τις απόψεις μου για συχνές αλλαγές λαδιών, και υγρών στο αυτοκίνητο επικαλούμενοι ότι τους το είπε ο τάδε μηχανικός στην τάδε αντιπροσωπεία. Γενικά με πιάνουν τα νεύρα μου, όταν ένα αμάξι 45.000 ευρώ έχει πάθει τέτοια ζημιά καθαρά από αστοχία υλικών και κακή συντήρηση ευθύνης του επίσημου συνεργείου. Και ο φίλος δεν είναι ο μοναδικός
 6. Δυστυχώς οι επικαθίσεις έχουν προκαλέσει αύξηση θερμοκρασίας και καταστροφή του κυλίνδρου. Αν έχεις εγγύηση έχει καλώς, ειδάλλως αλλαγή κυλίνδρων/μπιέλες/ελατηρίων/οδηγών βαλβίδων θα σου κοστίσει πάνω από 2500 ευρώ ανάλογα που θα αποφασίσεις να το φτιάξεις. Τώρα αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως και δεν πήγες να τους παραπονεθείς για την τόσο μεγάλη κατανάλωση λαδιού, πως και δεν έκανες σέρβις σε συχνότερα διαστήματα και πως κανένας μηχανικός δεν σου είπε ότι σε τέτοιο μοτέρ που καίει τόσο λάδι θεωρείς ότι τα μπουζί τα άλλαξες και νωρίς στις 50.000. Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι.
 7. Η επισκευή είναι αναποφευκτη από την στιγμή που τα ελατήρια που τοποθετήθηκαν στους κινητήρες CDNB (όπως ο δικός μου) και σε πολλούς άλλους δεν ήταν τα σωστά. Άλλα αμάξια θα καίνε πιο πολύ και άλλα πιο λίγο, αλλά ΟΛΑ θα καταναλώνουν λάδι ακόμα και αυτά με την επισκευή αν φτάσουν στα χιλιόμετρα που έχουμε τώρα, δηλαδή πάνω από 100.000 και ας έχουν καλύτερα ελατήρια (φυσικά όμως θα έχουν καλύτερη κατανάλωση από ότι χωρίς την επισκευή με τα ίδια χιλιόμετρα). Είναι έτσι η φύση του κινητήρα αυτού. Το 1,5 λίτρο/10.000χιλ δεν είναι τραγικό και μπορεί να το βελτιώσεις αν βάλεις w5-40. Στα αυτοκίνητα με direct injection καλό είναι οι αλλαγές να γίνονται συχνά ακόμα και κάτω από 10.000 χιλιόμετρα διότι το λάδι πρέπει να είναι ικανό να διασπά όσο μπορεί καλύτερα και τις επικαθίσεις. Καταλαβαίνετε ότι αλλαγές στα 20.000 χιλιόμετρα το λάδι δεν έχει απολύτως καμία απορρυπαντική ικανότητα. Πλέον αλλάζω αυστηρα στις 6.000 με 8.000 χιλιόμετρα ώστε το λάδι να μην προλάβει να σπάσει, αλλά και ταυτόχρονα να μην προλάβει να χάσει την απορρυπαντική του ικανότητα.
 8. Τα Liqui Moly Molygen w10-40 τα βρήκα μόνος μου ψάχνοντας για λάδια προδιαγραφών VW 502.00, δεν μου τα πρότεινε κανένας, και μάλιστα όλοι όσους ρώτησα (Λαμπριανίδης, ο μηχανικός μου και άλλος ένας μηχανικός) ήταν αντίθετοι στην χρήση του. Το θέμα είναι να βρεθεί σε κάθε περίπτωση ο λόγος αυξημένης κατανάλωσης λαδιού (και αν πράγματι είναι αυξημένη) και μετά η θεραπεία. Όπως έχουμε πει πολλές φορές οι κινητήρες αυτοί είναι έτσι κατασκευασμένοι ώστε να έχουν κάποια κατανάλωση λαδιού. Στην αναζήτηση του λόγου "αυξημένης κατανάλωσης" πρέπει να δούμε και άλλους λόγους εκτός των "ελαττωματικών" ελατηρίων/οδηγών βαλβίδων, όπως η βαλβίδα αναθυμιάσεων (έμαθα ότι και σε αυτή υπάρχουν μερικές βερσιόν, και καλό είναι να έχουμε την πιο νέα), αναβάθμιση λογισμικού κινητήρα στον τελευταίο, έλεγχος και ενδεχομένως σέρβις τούρμπο κλπ. Το είδος και μάρκα λαδιού επίσης μπορεί να παίζει ρόλο όπως και τα χιλιόμετρα (συχνότητα) αλλαγής, αλλά και ο τρόπος οδήγησης. Μετά την αλλαγή λαδιού που έκανα πρόσφατα, "έκαψε" 100ml λαδιού περίπου στα πρώτα 1000 χιλιόμετρα. Τώρα με την αλλαγή βαλβίδας αναθυμιάσεων θα τσεκάρω να δω τι κατανάλωση έχω. Σίγουρα και η τουρμπίνα μου είναι κουρασμένη (η wastegate έχει μαλακώσει από την πολυκαιρία αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) μετά από 118.000 χιλιόμετρα και ενδεχομένως και από εκεί να υπάρχει απώλεια λαδιού. Από την δική μου εμπειρία η αλλαγή από w5-30 σε w10-40 δεν είναι τραγική ειδικά σε συνθήκες καλοκαιριού δεν πιστεύω να υπάρχει θέμα (και το έχω κάνει σε άλλα αμάξια), αλλά όλοι λένε για αυτούς του κινητήρες όχι. Τι να πω δεν ξέρω, δεν θέλω να πάρω κάποιον στο λαιμό μου, και βλέπετε ότι και εγώ έχω κάνει πίσω με την την χρήση w10-40.
 9. Σήμερα ξανά συνεργείο, έγινε αλλαγή της βαλβίδας αναθυμιάσεων και την βαλβίδας πίεσης τούρμπο, έλεγχος συμπίεσης και έλεγχος μπουζί. Τα μπουζί είχαν το σωστό χρώμα και η συμπίεση σε όλους τους κυλίνδρους τέλεια. Δυστυχώς ξέχασα να πάρω φωτογραφίες από τα μπουζί και δεν θυμάμαι τις πιέσεις αλλά ο μηχανικός με διαβεβαίωσε ότι ο κινητήρας δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα κοιτάξουμε να δούμε αν η κατανάλωση λαδιού μειωθεί με την αλλαγή της βαλβίδας αναθυμιάσεων. Τελευταία αλλαγή με τα Amsoil w5-40, από δω και πέρα δοκιμή με τα Liqui Moly Molygen w5-40. Ενώ ο μηχανικός στην αρχή μου είπε ότι μπορώ να βάλω τα Molygen w10-40, μετά τον έλεγχο συμπίεσης μου είπε καλύτερα όχι και να παραμείνω στα w5-40. Αυτά για την ώρα ΥΓ. σκέπτομαι πολύ σοβαρά για Κ04...
 10. Ναι είναι δυνατόν να πάθει ζημιά πολύ σοβαρή ένα πιστόνι από μπουζί. Γενικά ότι ανεβάζει θερμοκρασία πάνω από το κανονικό στο θάλαμο καύσης μπορεί να κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στο πιστόνι. Αυτό συνήθως είναι από φτωχό μείγμα και προαναφλέξεις, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε υπερβολική εναπόθεση επικαθίσεων στο μπουζί και θάλαμο καύσης, αλλά και από υπερβολική κατανάλωση λαδιού και εισόδου στο θάλαμο καύσης. Κακής ποιότητας βενζίνη με συνεχή και επαναλαμβανώμενη χρήση. Επίσης από λάθος τύπο και θερμοκρασία μπουζί. Έχει πρόγραμμα το αμάξι? Πότε είχες αλλάξει μπουζί τελευταία?
 11. Μπήκαν πολλαπλασιαστές Bosch και μπουζί NGK Αυτά μετά από κάτι κομπιάσματ που έκανε στις 3000 στροφές. Λεπτομέρειες εδώ
 12. Στο αμάξι τελικά αλλάχθηκαν μπουζί και πολλαπλασιαστές. Τα μπουζί διότι είχαν πρόβλημα (και εκεί οφείλεται το κόμπιασμα) και οι πολλαπλασιαστές προληπτικά. Στεγνό μείγμα, μεγάλα διάκενα και το τρίτο μάλλον καίει λάδι. Ο μηχανικός συστήνει να τα ξαναδούμε μετά από κάποια χιλιόμετρα. Πολλαπλασιαστές Bosch Μπουζί NGK ιριδίου Εγιναν αρκετά πατήματα λογκαρισμένα με VCDS για να δούμε αν υπάρχουν διαφορές στην ζήτηση και στην παροχή καυσίμου και είδαμε ότι οι αντλίες είναι καλές και παρέχουν σωστή ποσότητα καυσίμου πάντα. Επίσης στα πατήματα είδαμε ότι δεν κάνει misfires. Στην οδήγηση είδα ότι το αμάξι ξυπνάει πιο εύκολα σαν να του έχω δώσει μερικές μοίρες avance. Επίσης είδα καλύτερη κατανάλωση. Ο μηχανικός είπε γενικά ότι τα κομπιάσματα εάν είναι ένα και καλό οφείλονται σε μπουζί ή μπέκ, εάν είναι μερικά στην σειρά είναι πολλαπλασιαστές ενώ αν είναι αντλία συνήθως συνοδεύεται από θορύβους κλικ κλικ κλικ από το μηχανοστάσιο. Αυτά τα αναφέρω μήπως και διευκολύνω κάποιον να κάνει την διάγνωση πιο εύκολα.
 13. Οι ζαντάδες συνήθως τις παίρνουν με 200 ευρώ αυτές, τόσο έδωσα τις δικές μου που ήταν παρόμοιες, όταν έβαλα τις 19ρες. Θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία για μένα να τις φορτώσω στο αμάξι και να τις πάω στο εξοχικό και να τις αποθηκεύσω εκεί, συν το γεγονός ότι δεν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να ξαναβάλω επάνω τις εργοστασιακές 17ρες. Υπάρχουν πληθώρα στην αγορά και επειδή είναι βασικές 17ρες δεν θα τις δώσεις εύκολα αν ζητάς πάνω από 300 ευρώ.
 14. Ναι ναι Δημήτρη θα το πάω Παρασκευή και θα ενημερώσω.
 15. Εδώ και μερικούς μήνες και το δικό μου αυτοκίνητο κάνει αυτό το κόμπιασμα. Φαίνεται ότι έχει να κάνει με μετριο και υψηλό φορτίο 3100-3600 rpm ειδικά και πιο έντονα σε μεγαλύτερες σχέσεις. Σε αυτή την ενοτητα αλλά και στην άλλη παραπλήσια αυτοί που έχουν το πρόβλημα τελικά δεν απάντησαν τι ήταν τελικά και πως το έλυσαν. Από την δική μου εμπειρία και γνώση και όπως έχει απαντηθεί και πιο πάνω θα δω MAF και αντλίες καυσίμου σε πρώτη φάση και θα επανέλθω. Τι άλλο λέτε να κοιτάξω? Δίσκος πλατό και βολάν αποκλείεται ξέρω πως κάνουν αυτά. Από καύσιμο επίσης δεν είναι.
 16. Όταν ανοίγεις πρέπει και ο άλλος να το ξέρει. Βρες κάποιον φίλο σου και κάντε ανοίγματα, αλλιώς τι συμπεράσματα να βγάλεις?
 17. Η αντλία μπορεί πράγματι να φταίει, παρόμοια συμπτώματα είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν σε άλλο αμάξι όχι Audi. Τα πρώτα χιλιόμετρα οκ, και μετά ξαφνικά πτώση δύναμης και κοψίματα. Πολύ πιθανόν το φίλτρο να μπούκωσε και στην συνέχεια να έχει κουραστεί η αντλία.
 18. Έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς στα διάφορα οχήματα μου, ότι μπορείτε να φανταστείτε, από υγρό πιάτων, Tide, σπρεί Engine CLeaners, κλπ, δεν είχα ποτέ πρόβλημα να πάθει κάτι ζημιά. Τις παλαιές εποχές όμως με τις πλατίνες ντιστριμπιτερ και τις πίπες στα μπουζί, (και με χρήση Tide) ήθελε καμιά φορά ψέκασμα με αντισκωριακό μέσα στις πίπες και στο ντιστριμπιτερ γιατί δεν ξεκίναγε. Στα μοντέρνα αμάξια μου η τεχνική που ακολουθώ είναι: ανάβω κινητήρα για ένα δύο λεπτά απλά για να ζεσταθεί λίγο, ρίχνω επάνω τον αφρό (με το ειδικό μπουκάλι, και αφού έχω καλύψει φιλτροχοάνη με σακούλα) δεν έχει πίεση, με ένα πινέλο περνάω όλα τα σημεία που μπορεί να έχουν λίγδα, και μετά ξεπλέπω με την μάνικα χωρίς καθόλου πίεση. Η όλη διαδικασία δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά. Ανάβω τον κινητήρα και αρχίζω και στεγνώνω με πανί μικροΐνας με μεγάλη προσοχή να μην μπλεχτεί στον ιμάντα του δυναμό. Σημειώστε ότι δεν βάζω αφρό κάτω από το ψευτοκάπακο ούτε επάνω στο μπλόκ. Αφήνω αναμμένο μέχρι να στεγνώσουν όλα τα σημεία του κινητήρα και εκείνα που δεν μπορώ να φτάσω με το πανί. Δεν ξέρω αν κάνει ζημιά, αλλά λέει ότι είναι βιοδιασπώμενο.
 19. Τριήμερο στο εξοχικό, και τι άλλο περιποίηση του αυτοκινήτου που δεν μπορώ να κάνω στην Αθήνα εύκολα μόνος μου. Θα ήθελα να σας πω τι προϊόντα χρησιμοποιώ και πως. Γενικά είμαι αντίθετος στα πολύ ακριβά μπουτίκ χημικά, αλλά έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς μέσης κατηγορίας τιμής προιόντα όπως Meguiars τα οποία αποδείχθηκαν πολύ καλά, και προϊόντα AutoGlym και Sonax επίσης έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος. Τώρα δοκιμάζω μερικά από Nanolex. Φυσικά δεν λείπουν ποτέ από το γκαράζ τα φτηνότερα προιοντα της Armorall, και Turtle Wax, αλλά και κάποια επώνυμα/ανώνυμα από supermarket κλπ. Προσπαθώ να καθαρίζω τα δέρματα και να βάζω αλοιφή τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο. Χρησιμοποίησα Nanolex Interior Cleaner https://www.swell.gr/webshop/el/interior/86-nanolex-interior-cleaner-rtu-750ml.html και Armorall 3in1 Leather Care https://www.armorall.eu/en/products/leather/3-in-1-leather-care-semi-matt Εξωτερικά χρησιμοποιώ Carcher Ultra Foam cleaner https://www.kaercher.com/gr/home-garden/chimika-proionta-katharismoy-tis-kaercher/reinigungs-pflegemittel/michanimata-katharismoy-ypsilis-piesis/katharismos-kai-frontida-ochimaton/afrogono-katharistiko-1l-62957430.html και Sonax XTREME Protect+Shine Hybrid NPT (αντί για κερί) https://www.skroutz.gr/s/14130718/Sonax-XTREME-Protect-Shine-Hybrid-NPT-210ml.html To ultra foam το χρησιμοποιώ και για το μηχανοστάσιο. Τα προαναφερθέντα προιόντα τα χρησιμοποιώ κυρίως για την ευκολία χρήσης τους χωρίς να μπορώ να πω εάν το αποτέλεσμα είναι υποδεέστερο κάποιου άλλου προϊόντος αλλά βλέπω ότι το πολυμερές νανοτεχνολογίας της Sonax είναι φτηνό, εφαρμοζεται πολύ εύκολα, και παραμένει υδρόφοβο για αρκετό καιρό σχεδόν 6 μήνες. Φυσικά ο αφρός δεν μπορεί από μόνος του να καθαρίσει το αμάξι εκτός και αν το πλένει κανείς κάθε εβδομάδα, πράγμα που δεν το κάνω. Στα ενδιάμεσα πλυσίματα χρησιμοποιώ στο τέλος μετά το στέγνωμα το detailer της Nanolex το Final Finish https://www.swell.gr/webshop/el/Αρχική/90-nanolex-final-finish-750ml.html βέβαια λίγο τσουχτερό αλλά αφήνει το χρώμα βελούδινο στην αφή και προστατεύει το πολυμερές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ζαντες καθαρίζω με το AutoGlym Magma https://www.autoglym.com/magma το οποίο μπορεί και να χρησιμοποιηθεί και επάνω στο χρώμα για να απομακρύνει όλες τις ενώσεις μετάλλου τόσο από τα τακάκια όσο και από τον δρόμο που επικολλούνται. Καλό είναι να χρησιμοποιηθεί πριν γυαλίσετε το αμάξι (πριν την χρήση πηλού) για μέγιστη απομάκρυνση ρύπων από το χρώμα. Κάθε μερικά χρόνια το αμάξι θέλει και επαγγελματικό γυάλισμα εάν θέλει κανείς να το έχει σε κατάσταση καινούργιου. Δεν το έχω κάνει ακόμα αλλά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά μιας και μετά από όλα αυτά τα χρόνια και παρά την δική μου περιποίηση το θέλει μάλλον. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θέλω να κάνω μόνος μου.
 20. Τα φρένα ταιριάζουν και σε Α4. Ναι οι δαγκάνες πάνε μαζι με τους δίσκους σετ. Βασικά οι επιλογές για 345χ30 δίσκο, είναι σε μονοπίστονα από Α6 ή από S5, σε διπίστονα από Q5, και σε εξαπίστονα από Touareg/Porsche (Brembo z18). Πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις όλες τις ενότητες για φρένα και να συνενοηθείς με τον φρενά σου πριν αγοράσεις.
 21. Μπήκαν επιτέλους τα πίσω φρένα από S5 (δαγκάνες S5, δίσκοι Zimermann διατρητοι 330χ22 αεριζομενοι https://www.antallaktikaonline.gr/zimmermann/7003830). Αλλάχθηκαν τακάκια εμπρός πίσω με ATE. Eμπρός έχω 345χ30 δίσκους Zimermann διατρητους και δαγκάνες από Α6 3,0 TFSI Quattro. Μπήκε και η αεροτομή από S5 (aftermarket από ebay), και ασημί καλύμματα στους καθρέπτες αυθεντικά S5.
 22. Τα αμορτισέρ επώνυμων εταιριών είναι ρυθμισμένα για κάθε μοντέλο τόσο από μήκος λειτουργίας όσο και για το κατάλληλο bump/rebound. Το κάθε αμάξι έχει πράγματι διαφορετική συμπεριφορά δηλαδή αλλοιώς το Α4/Α5 και αλλιώς το Α3 σίγουρα, όμως η συμπεριφορά αυτή είναι και ανάλογη των αμορτισέρ αντικατάστασης. Το έχω ακούσει και από άλλους ότι προτιμούν εργοστασιακά αμορτισέρ στα Α3, δεν το ξέρω, μην έχοντας ποτέ μου οδηγήσει Α3, αλλά μου φαίνεται περίεργο ένα καλό αμορτισέρ όπως το Bilstein να μην βελτιώνει αντίστοιχα και το Α3 σε σχέση με τα εργοστασιακά.
 23. Tα Β6 τα έχω στο δικό μου αμάξι από τα πέρυσι τέτοιο καιρό. Το αμάξι κρατάει πολύ καλά, δεν κοπανάει (πράγμα που ο ακούω συχνά και δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό το κοπάνημα που λένε), είναι όμως σκληρότερο από τα απλά εργοστασιακά αμορτισέρ. Το αμάξι είναι γενικά σωστό στην συμπεριφορά του. Για Εθνικη είναι εξαιρετικό. Για μένα καλύτερο από εργοστασιακό, αν δεν σας ενοχλεί το γεγονός ότι το αμάξι είναι λίγο πιο σκληρό. Να ξέρετε όμως ότι δεν είναι σκληρότερο από sline.
 24. Ως αναφορά το πρόγραμμα, όλα τα 1ου σταδίου 2,0 TFSI βγάζουν από 260 μέχρι 290 άλογα ανάλογα με το καύσιμο και τα περιφερειακά. Η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ σε σχέση με μαμά. Έντονη επίσης και η αύξηση ροπής, τόση που σε οχι επίπεδο δρόμο υπάρχει τάση power steer. Τώρα αν το αμάξι είχε πριν πρόγραμμα πρώτου σταδίου και τώρα έβαλες άλλο πρόγραμμα επίσης πρώτου σταδίου δεν πρόκειται να δεις διαφορές αν και τα δύο προγράμματα ήταν σωστά διότι λίγο πολύ όλα τα ίδια είναι.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.