Jump to content

ian

Member
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

ian last won the day on January 21 2018

ian had the most liked content!

About ian

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Αθήνα

Previous Fields

  • Αυτοκίνητο
    A3 Sportback 1.8T

ian's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Reputation

  1. Κατ' αρχήν καλωσήρθες! Τώρα για το ερώτημά σου και την απουσία απαντήσεων, νομίζω πως αυτή εδώ "η περιοχή" του φόρουμ είναι μόνο για ένα "καλώς σας βρήκα", οτιδήποτε άλλο έχει τη θεματική του κατηγορία. Η απουσία απαντήσεων μπορεί επίσης να οφείλεται στο ότι υπάρχει πληθώρα θεμάτων σχετικών με retrofit στο Α3 8Ρ, απλώς θέλει αρκετό διάβασμα. Με μια σύντομη απάντηση θα έλεγα ναι, και πολυλειτουργικό τιμόνι παίρνει, και cruise control παίρνει, κι ένα σωρό άλλα καλούδια παίρνει, θέλει όμως να το ψάξεις το πράμα, ποιοι κωδικοί ανταλλακτικών σου χρειάζονται, ποιοί εγκέφαλοι βλέπουν τι, ποια κωδικοποίηση απαιτείται, τέτοια πράματα... Τέλος το ποιο να προτιμήσεις μεταξύ Α3 και 116, και μάλιστα με απάντηση "σίγουρη και έμπιστη" ποιος να στο πει; Καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι πολύ υποκειμενικό θέμα, ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες αυτοκινήτων. Εδώ μέσα -στη φωλιά της audi- πιστεύω οι περισσότεροι θα έλεγαν "Α3", αλλά δεν το λένε ίσως γιατί θεωρούν πως εννοείται. Στο αντίστοιχο φόρουμ της bmw θα σου έλεγαν το 116, αλλά μάλλον κι εκεί θα θεωρούσαν το ίδιο. Εσύ θα οδηγείς-συντηρείς-πληρώνεις το όχημά σου, εσύ πρέπει να αποφασίσεις, χωρίς σίγουρους και έμπιστους. Και πάλι καλωσήρθες!
  2. Καλησπέρα, αν και με μεγάλη καθυστέρηση η απάντηση, για δες εδώ, έχει μπόλικες πληροφορίες και όχι μόνο για το συγκεκριμένο που ζητάς.
  3. Με φαντάζομαι που λες στα 80φεύγα μου (αν ζω...) να μπαίνω στην αντιπροσωπεία και να τους ευχαριστώ που επιτέλους το φτιάξανε και ησύχασε το αμάξι, και οι μηχανικοί ανακουφισμένοι να ψιθυρίζουν "επιτέλους ρε, κουφάθηκε ο παππούς, μας έπρηξε τριάντα χρόνια τώρα με τα τριξίματα και τους θορύβους" !!!
  4. Έχεις δοκιμάσει απλώς να αποσυνδέσεις τα πίσω; Λογικά το σαμπ θα εξακολουθεί να παίζει, αφού σήμα θα στέλνεται από την πηγή. Ίσως κάτι τέτοιο να σε εξυπηρετούσε.
  5. Σα να μην έχεις κι άδικο μου φαίνεται, ειδικά αυτό περί συγκέντρωσης όταν οδηγώ μόνος. Παίρνω λίγο κουράγιο έτσι, ευχαριστώ! Ευχαριστώ και για τις ιδέες, πόρτες, θήκες, κλπ. Αυτός ο αναπτήρας αλήθεια, πρέπει να είναι το πιο φτηνιάρικο σημείο του αυτοκινήτου! Αυτό με το ράδιο το κάνω ήδη, αλλά με μέτρο, θέλω να ακούω και τον έξω κόσμο, μη γίνει και καμιά στραβή... Για την ώρα πάντως θέλω ό,τι λεφτά του χώσω να είναι για τη μείωση της φασαρίας, τι να το κάνω να γίνει τούμπανο από γκάζια/φρένα/φάτσα και λοιπά, κι από μέσα να είναι κουδουνίστρα... Δε μπορεί, θα το ησυχάσω το άτιμο, κι ας τσουλάει στην Ελλάδα! Να 'σαι καλά!
  6. Κοίτα, καλή μου φαίνεται, αλλά όπως ίσως φαίνεται κι από το αρχικό μου μήνυμα, δεν καταλαβαίνω τι φταίει. Είμαι κάπως σαν τον Κωνσταντίνου σε μια ταινία του ´60 που έλεγε στον σερβιτόρο του ζαχαροπλαστείου «δεν ξέρω πώς το λένε, εγώ να το φάω θέλω»...
  7. Καλησπέρα, έχω διαβάσει το σύνολο σχεδόν των topics που αναφέρονται σε τριγμούς, θορύβους, κλπ, αλλά μάλλον η δική μου περίπτωση είναι πιο "βαρβάτη", και εξηγούμαι: Α3 8P 1.8Τ του '09, δεύτερο χέρι, ήρθε στα χέρια μου τα Χριστούγεννα. Στο παρελθόν, όποτε έτυχε να μπω ή να οδηγήσω κάποιο audi, το πρώτο που παρατηρούσα και πάντα λάτρευα ήταν η πλήρης απουσία θορύβων. Με το δικό μου δεν συμβαίνει αυτό... Περνάω από σαμαράκια ή λακούβες και νομίζω ότι είμαι σε fiat 20ετίας, χτυπάνε και τρίζουν σχεδόν τα πάντα, μόνο σε φρεσκοστρωμένη άσφαλτο έχει ησυχία το αυτοκίνητο. Είναι ακριβώς αυτό που ειρωνικά αποκαλούσα "κουδουνίστρα". Τι να πω, με τιμώρησε το σύμπαν για την ειρωνία... Σκέφτομαι φυσικά να το πάω στην αντιπροσωπεία για να πάρω μια ιδέα αν μπορεί να γίνει κάτι, και τι μπορεί να κοστίσει. Το κάνω θέμα εδώ μόνο και μόνο για να ακούσω μερικές κουβέντες παρηγοριάς και κουράγιου. Αλήθεια, σας έχει τύχει να μπείτε σε παρόμοιας κατάστασης audi; Το οποίο, για να λέω και τα καλά, πριν την αγορά μηχανικός και φανοποιός το βρήκαν άψογο, με ιστορικό ευλαβικής τήρησης των συντηρήσεων, χωρίς γρατζουνιά. Στη δοκιμαστική βόλτα κάτι ψιλοάκουγα, αλλά λόγω συγκεκριμένων συνθηκών έβγαινε και η τιμή τόσο καλή -το επόμενο στην (πολύ μικρή) λίστα υποψήφιων προς αγορά ήταν 35% ακριβότερο και με λιγώτερα καλούδια- που δεν το πολυσκέφτηκα. Μωρέ, μήπως αν έβρισκα ευκαιρία κάποιο βράδυ να το έφερνα από την έδρα να το ακούγατε; Φοβάμαι πως δεν υπάρχει πιο "fiat" audi από το δικό μου...
  8. Σ' ευχαριστώ λοιπόν, αφού χάρη σε σένα δεν έφαγα όλη την Αθήνα να το βρω!
  9. Καλημέρα και καλώς σας βρήκα! Νέος (στην Audi, όχι στα χρόνια... 50φεύγα...) με Α3 1.8Τ sportback του '09, δεύτερο χέρι. Ξεκοκκαλίζω το φόρουμ εδώ κι ένα μήνα περίπου, ήρθε η ώρα να πω το πρώτο "ευχαριστώ" για τη γνώση και την εμπειρία που μοιράζετε/μοιράζεστε όλοι εδώ μέσα!
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.