Jump to content

Kavouras

Δ.Σ.
 • Content Count

  15,621
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  458

Everything posted by Kavouras

 1. Ξέρω ότι το αντίστροφο ισχύει (από S3 σε Α3), οπότε γιατί όχι και αυτό που ζητάς? Δυστυχώς όμως επειδή είναι custom made, δεν ξέρω από μέσα τι νευρώσεις έχει. Αν ο έμπορος λέει ότι δεν κάνει για το αμάξι σου, προσωπικά θα τον εμπιστευόμουν.
 2. πρέπει βέβαια να συμπληρώσω ότι αυξάνοντας ιπποδύναμη ψιλά, χάνεις spool-αρισμα και δύναμη από χαμηλά, αφού το μοτέρ πλέον δε θα μπορεί να "γυρίσει" την μεγαλύτερη τουρμπίνα. Κερδίζεις σε δύναμη, χάνεις σε εύρος/γραμμικότητα.
 3. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει ακριβώς για να σε βοηθήσω. Επίσης ξέρεις αν έχει καταγράψει κάποιο σφάλμα στον εγκέφαλο του σασμάν? (κωδικό και περιγραφή)
 4. Η εργοστασιακή πίεση σε ένα 1.8tfsi είναι 0,8bar over και σχεδόν μηδενική κοντά στον εργοστασιακό κόφτη. Αυτή η πίεση είναι στόχος. Δε σημαίνει ότι μπορείς να την πιάνεις συνέχεια και σε όλες τις ταχύτητες και ανεξάρτητα από την κλίση του δρόμου (που επηρεάζει το φορτίο του κινητήρα). Η εφαρμογή που χρησιμοποιείς είναι συνδεδεμένη με OBD2 μέσω κάποιου tool. Αυτά όλα τα εργαλεία είναι ερασιτεχνικής χρήσης και δεν πρέπει να στηρίζεσαι σε αυτούς για έλεγχο. Μπορείς να έχεις μία αίσθηση (άλλο 0,7bar άλλο 1,7bar πχ), αλλά δεν έχουν ακρίβεια στην "μετάφραση" του σήματος.
 5. Γιατί όχι? Είμαι καμια κότα εγώ?
 6. Kavouras

  7DII1004.jpg

  γιατί όχι? Η λέσχη φορά φίλους και ιδιοκτήτες οχημάτων audi.
 7. Αγόρασε κάτι που διαβάζει σφάλματα εγκεφάλου (προτείνω vcds γιατί σου δίνει πλήρη δυνατότητες σε όλους τους εγκεφάλους του αυτοκινήτου και το αμάξι δεν παύει να είναι του 2005= 15 ετών, οπότε κάτι τέτοιο θα σου φανεί χρήσιμο -ελπίζω όχι αλλά δυστυχώς μάλλον θα πέσω έξω) και πες μας τι σφάλμα έχει καταγραφεί. Κωδικό και περιγραφή. Θα μπορούσε να είναι αρκετά πράγματα δυστυχώς. Πρέπει (για μένα) να το δει μηχανικός....
 8. Καλησπέρα φίλε Λάμπρο. Πάς σε συνεργεί και στο κάνουν. Δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου. ΥΓ: ταπώνεις τούρμπο και πεταλούδα εισαγωγής και πρεσάρεις πίεση αέρα (πχ 2μπαρ) να δεις που χάνει (Αν χάνει).
 9. direct tpms δύσκολο να έχει το Β7. Μήπως πρέπει να κωδικοποιήσεις το abs ότι φοράς αυτή τη διάσταση ελαστικών που φοράς πλέον? Μήπως έβαλες λάθος διάσταση? Γιατί στο indirect, ουσιαστικά μετράει/υπολογίζει την περιστροφή του κύκλου/ρόδας και έτσι καταλαβαίνει πόσο ξεφούσκωτο είναι το λάστιχο. Τι διάσταση φορούσες πριν και τι φοράς τώρα?
 10. μήπως είναι από δεξιοτίμονο το module και απλά πρέπει να το ρυθμίσεις ότι το αμάξι σου είναι αριστεροτίμονο? Έχει τύχει σε Α3 8Ρ αντίστοιχο πρόβλημα όπου παλικάρι πήρε module από ebay χωρίς να προσέξει ότι προέρχεται από δεξιοτίμονο αμάξι. Στη δική του περίπτωση (Α3 8Ρ βέβαια) έπρεπε να σημειώσουμε ότι η πόρτα αυτή ήταν του οδηγού (όχι του συνοδηγού όπως στο δεξιοτίμονο) και να κωδικοποιήσουμε ένα προς ένα ανάλογα με τον εξοπλισμό. Κατά την είσοδο στο coding σου γράφει το κάθε bit τι είναι ανάλογα με τη θέση. (σου βάζει Χ σε κάθε θέση ώστε να ξέρεις ποιό bit κωδικοποιείς. Ανέβασε αν θες ένα print screen να σου εδείξω. ΥΓ: Προσωπικά δεν έχω 8V οπότε αυτό δεν μπορώ να το δω να σου πω ακριβώς τι έχει η πόρτα μου.
 11. δηλαδή εγώ στο dyno τι θα σηκώσει? 2,2???
 12. γελάτε γελάτε, αλλά βλέπω ότι όλοι σιγά-σιγά πάτε στα 2μπαρ. Τι έγινε?
 13. βάλτα να μας πεις πότε τα πέταξες. Θεωρώ ότι αν το αμάξι δεν μπαίνει (μόνο) πιστα, είναι πολύ σκληρά. Γνώμη μου όμως.
 14. Συγνώμη τότε. Δεν κατάλαβα την ερώτηση. Αν μπαίνει ο προφυλακτήρας σου σε Α3 ίδιας περιόδου? Η απάντηση είναι ότι μπαίνει. Δεν έχεις πιο φουσκωμένα φτερά από το Α3. Απλά πρέπει να πάρει και προβολάκια, σίτες κτλ γιατί του "απλού" Α3 δεν κάνουν στου S3 (λογικό, φαίνεται και με το μάτι ότι δεν είναι τα ίδια)
 15. Αυτό που έβαλες στο link δεν είναι εργοστασιακός προφυλακτήρας. Απλά είναι ένας προφυλακτήρας που φτιάχτηκε με ABS πλαστικό. Από τη στιγμή που είναι custom/φτιαχτός, μπορεί αυτός να τον έκανε να κουμπώνει στα "απλά" Α3. Από κει και πέρα, γράφει 8PA, δηλαδή facelift A3 (αυτό που έβγαινε και με τα led) και όχι απλά να έχεις τη "μεγάλη" μάσκα. Αν έχεις το pro-facelift (2006-2008)* με την μεγάλη μάσκα, πάλι δεν κάνει αν δεν κάνει ο προφυλακτήρας αυτός γιατί είναι σχεδιασμένος για το μοντέλο με τα led (2008-2012 όπου και άλλαξε το μοντέλο). Κι αυτό γιατί έχουν άλλες γωνίες το καπό, τα φτερά και τα φανάρια. Αν φτάσεις μέχρι εκεί, με το κόστος που έχεις "Φάει", βάζεις και τον εργοστασιακό προφυλακτήρα S3. Γενικά το να γίνει look-s3 θέλει προσοχή για το ποιά γενιάς μιλάς και τι γενιά έχει το δικό σου αμάξι ώστε να μπεις στα λιγότερα δυνατά έξοδα. *υποθέτω ότι αυτό έχεις από το 1ο post.
 16. Μπορείς να βάλεις 2din αλλά θα πρέπει να μετατρέψεις το ταμπλό σου σε 2din. Δεν είναι εύκολη διαδικασία. Δεν υπάρχει έτοιμη βάση. Πρέπει να γίνει στο δικό σου αμάξι κομμάτι προς κομμάτι. (κουμπιά, χειριστήρια κλιματισμού, εσωτερική βάση ώστε να κουμπώσει το 2din). Συγνώμη που το λέω ωμά, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και όχι να μπεις σε έξοδα και ταλαιπωρία χωρίς να είσαι συνειδητοποιημένος για το τι πας να κάνεις. Τρελά δύσκολο δεν είναι. Απλά δεν υπάρχει κάτι σε "plug and play" (το αγοράζεις, το κουμπώνεις, τελειώσες. ήταν τόσο απλό κτλ) Για το θέμα του sub, παίζει να έχει απλά....να έχει καεί αυτό το πλακετάκι που έχει της προενίσχυσης (αν το λέω καλά) και γι' αυτό ίσα που να ακούγεται. Μπορεί να φταίει το πηνίο του και να μην μπορεί να παράγει τον ήχο που πρέπει (γι' αυτό παίζει αχνά). Μπορεί να μην παίρνει απλά σήμα καλό και άρα όσο κι αν το ενισχύσει κάποιος, πάλι το σήμα είναι αχνό και γι' αυτό δεν ακούγεται... Κατά τη γνώμη μου: Θέλει έλεγχο από ηλεκτρολόγο ή σε άνθρωπο που ξέρει από ήχο για να σε βοηθήσει (θα προτιμούσα ηλεκτρολόγο αν έπρεπε να διαλέξω).
 17. Δεν πειράζει Ζήση.... Σου κρατάω την απουσία για την επόμενη φορά!!!
 18. Θα το ήθελα είναι η αλήθεια.
 19. κοινώς.......μάτωσε!!!!! (το σασμάν)
 20. σκοπεύεις να σπάσεις καμια πέτρα στα νεφρά?
 21. Δυστυχώς δε θυμάμαι κωδικούς. Είχα πάει στο συνεργείο και του είπα (όπως ήταν σηκωμένο το αμάξι) τι θέλω ακόμα να αλλάξει. Πρότεινε και κάτι ζαμφοράκια που μου ξέφυγαν, μπήκαν και "πλέρωκα". Πρακτικά άλλαξα ΟΛΟΥΣ τους λαστιχένιους συνδέσμους στο εμπρός και πίσω σύστημα ανάρτησης γιατί όντας το αμάξι 10 ετών, ακόμα κι αν δεν είχαν κοπεί, είχαν σίγουρα χάσει ελαστικοτητα. Η διαφορά σε αίσθηση τιμονιού και πατήματος ήταν μεγάλη στο δικό μου αμάξι. Απορώ που το άφησα στην 10ετία, αλλά επειδή δεν είχαν κοπεί, δεν πέρασε από το μυαλό μου. ΥΓ: είναι και η πρώτη φορά που έχω στην κατοχή μου τόσο παλιό αμάξι, αλλά πραγματικά είμαι τόσο ευχαριστημένος που δυσκολεύομαι να να βρω κάτι καλύτερο για να το αλλάξω, χωρίς να χαλάσω κεφάλαιο όσο κάνει ένα σπίτι.
 22. αν έχει φως το αριστερό μέρος (το πάνω κάτω στη ροδέλα και το κουμπί mode), τότε έχει ρεύμα αλλά μάλλον κατι δεν πάει καλά. θέλει έλεγχο. Δεν είναι περίεργο να έχει κοπεί καμια σερπαντίνα (ο κυκλικός δίσκος στην κολώνα του τιμονιού ώστε κόρνα και κουμπία να δουλεύουν ανεξάρτητα πως είναι στριμμένο το τιμόνι), Αλήθεια, η κόρνα δουλεύει πάντα, όπως κι αν έχεις κόψει το τιμόνι? (από περιέργεια ρωτάω)
 23. Καλημέρα φίλε Γιάννη, Κάποια (αρκετά) CDAA μοτέρ* είχαν θέμα και όντως έκαιγε λάδια. Αν κοιτάς facelift A3 8Ρ, να ξέρεις ότι κοιτάς αμάξι που είναι στην χειρότερη 12ετίας (2008 έναρξη παραγωγής και πώλησης του facelift) ή 7ετίας (2013 που πουλήθηκαν τα τελευταία αν θυμάμαι καλά). Μετά από τόσο διάστημα αποκλείεται ο άλλος να μην τα έχει αλλάξει και να έχει επισκευάσει τη ζημιά (πες από το εργοστάσιο). Μετά την επισκευή δεν έχει ξανά τέτοιο θέμα (Φυσικά αν γίνει σωστά). Είναι δυσλειτουργικό ως αμάξι (καίει τόσο λάδιο, όσο και βενζίνη) αν είχε πρόβλημα (εξαρχής) και μετά από τόσα km δεν το έχει φτιάξει.... Από την άλλη, εστω ότι δεν είχε πρόβλημα το μοτέρ. Μετά από 160.000 (λίγα λέω μάλλον) και 200.000km (πραγματικά km και όχι "τα γύρισα για να δείχνει ότι έχει 120.000), ακόμα και υγιές να ήταν αρχικά το μοτέρ, αποκλείεται να μην τσιμπάει λίγο λάδι. Έχει κάνει και 200.000km!! Και από που μπορεί να καίει λάδι? Πχ από την τουρμπίνα (Αν δεν την έχει αλλάξει ποτέ, έχει κάνει και 160-200.000km!). Ή από τα τσιμουχάκια βαλβίδων (έχουν κάνει και 160-200.000km!!) Ή από τις αναθυμιάσεις (πχ χαλασμένη PCV που κολλάει ανοιχτή ή μισάνοιχτη). Γενικά όλα φτιάχνονται και επισκευάζονται με αντίστοιχα μικρό ή μεγάλο κόστος (εξαρτάται τι ορίζει ο καθένας ως μεγάλο). Απλά σου έγραψα το παραπάνω παράδειγμα για να σε προϊδεάσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις μεταχειρισμένο αμάξι και να είναι "στην πένα"... (όσο και αν το προσέχει ο προηγούμενος, αν δεν είχε τίποτα τότε γιατί το έδωσε? σίγουρα για κάποιο λόγο το έδωσε ο προηγούμενος!) *φορέθηκαν στο Α3 facelift, οπότε ότι Α3 8Ρ 1.8lt βλέπεις με led, έχει αυτό το μοτέρ. Επίσης αν κοιτάς αυτόματο, το facelift 1.8Τ φοράει το "κακό" 7-άρι DSG με το ξηρού τύπου συμπλέκτη που δεν αντέχει βελτιώσεις.
 24. Η audi δεν τα πουλάει χωριστά. Τουλάχιστον όχι μέχρι πριν από 1,5-2 χρόνια που τα άλλαξα εγώ. Τώρα ότι υπάρχουν πατέντες να βγάλεις το λάστιχο και να το αλλάξεις μόνο του, είναι σίγουρο. Ρώτησες όμως για το εργοστασιακό ανταλλακτικό αν κατάλαβα καλά. Και φυσικά μετά από τόσο καιρό θα πρέπει να αντικαταστήσεις τους λαστιχένιους συνδέσμους στο εμπρός μέρος (εσύ κοιτάς μόνο το πίσω μέρος του εμπρός συστήματος της ανάρτησης). Ζαμφόρ κτλ....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.