Jump to content

ChRiS82

Member
 • Content Count

  2,234
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

Everything posted by ChRiS82

 1. Μετά από τόσο καιρό ολίγον δύσκολο, ούτε στην αρχή αγοράστηκε με κωδικό, αλλά έγιναν όλα στον επαγγελματία που μου έφτιαξε όλη την εξάτμιση. Αν θυμάμαι καλά είναι 200ρης,δεν είμαι σίγουρος όμως.
 2. Αν θα σε βρεθείτε Χρήστο και με τον Γιώργο,ε μπορεί να με βρεθείτε και με μένα Υ.Γ. Τα άλογα θα τα αφήσω σπίτι,γιατί εσύ μετά παίρνεις φωτιά και αρχίζεις τα DIY ασταμάτητα
 3. Δεν έχω τίποτα περισσότερο ή λιγότερο να συμπληρώσω απο το τελευταίο σου ποστ Γιώργο. Να το χαρείς όσο δεν πάει,μιας και πλέον μιλάμε για άλλο αμάξι! Τουμπανο το Α3! Όσο για τις πιέσεις σου,το file που έχω κρατημένο,είναι αυτό με 1,7-1,8 οβερ και 1,3 κόφτη (70% Ν75),βέβαια σε αυτά τα νούμερα,αρχίζεις και μετράς ανάποδα για την ΙΗΙ...οπότε καλό είναι και το 1,5-1,6 όβερ που ανέφερες όπως έχω και εγώ αλλά κρατώντας το 1,4 σταθερό μέχρι και τις 5500+ και τελειώνοντας στον κόφτη μετά έχω περίπου 1,1. Πρόγραμμα έχεις κάνει στον αδερφό;
 4. Ηλία,μίλα με τον μηχανικό σου,αν γίνεται να δουλέψεις με 2 Ν75.Μην με ρωτήσεις καθώς δεν γνωρίζω καθόλου λεπτομέρειες (ακόμη).Το κόστος είναι πολύ μικρό και απο την άλλη,200€ για μηχανικό BC; Είσαι τρελός...
 5. Αστο όπως είναι για όσο πάει,όταν έρθει η ώρα πέτα και μια τετράδα μπιελίτσες πάνω και όποτε το πάρεις απόφαση για βελτίωση,έχεις δομή για να τερματίσεις μια ωραία Κ04
 6. Υπάρχει βέβαια και η άποψη "έλα μωρέ,θα δώσουμε λίγο συμπίεση παραπάνω,τι μπορεί να γίνει;". Προσωπική μου άποψη θα άκουγα τους προλαλλήσαντες χωρίς δεύτερη σκέψη.
 7. Ε μα γι'αυτό στο εξηγώ,όταν κάτι δεν το γνωρίζω,ένας δεν μου φτάνει για να το "πιστέψω" αν θες,ακόμη και ο πιο γνώστης να είναι,1 γνώμη/άποψη πάνω σε τέτοια θέματα για μένα,ίσον καμία.Γενικότερα είμαι έτσι,όταν κάτι δεν το γνωρίζω,θα το ψάξω απο 1000 πλευρές.Αρκετές φορές έτυχε να είμαι σχεδόν σίγουρος για κάτι που στην τελική,ήταν λάθος.Δεν θέλω να φτάνω σε τέτοιο σημείο οπότε και...ψάχνομαι Χωρίς παρεξήγηση πάντα έτσι;
 8. Με αυτά τα λεφτά,βάζεις ΙΗΙ και πρόγραμμα και πάς εύκολα στα 280+ Πέραν των χρημάτων,όλες οι εταιρίες για κάποιο λόγο υπάρχουν εκεί έξω,έτσι υπάρχουν και οι αντίστοιχοι πελάτες που τους επιλέγουν.Πολλές οι επιλογές εκεί έξω,μην ξεχνάμε όμως ότι εμείς είμαστε τα θηράματα και εμείς ερχόμαστε σε αυτή την δύσκολη θέση της επιλογής/κατανάλωσης. Για να αιτιολογήσω τον φίλτατο παραπάνω,όταν έψαχνα εταιρία για βελτίωση 1ου σταδίου,έλεγα θέλω κάτι επώνυμο με εγγύηση,κάτι σίγουρο χωρίς πειράματα,κάτι γνωστό κλπ κλπ κλπ,εκείνο το μυαλό/γνώσεις είχα τότε.Βέβαια,δεν μπορώ να πω ότι το μετάνιωσα,αλλά με την σημερινή μου εμπειρία δεν θα το επέλεγα κιόλας.
 9. Ευχαριστώ για την ενημέρωση τότε,εφόσον επιβεβαίωσαν και ένα σωρό ακόμα,θα το πιστέψω Τάσο κατάλαβες φαντάζομαι,ότι δεν ρώτησα εις διπλούν γιατί ήξερα κάτι άλλο,αλλά γιατί δεν το γνώριζα καθόλου και απλά ήθελα επιβεβαίωση. Thanks for the info again
 10. Όπως ακριβώς ανέφερε ο Παναγιώτης παραπάνω,Φ60 είναι και δεν χρειάζεται να αλλάξεις διάμετρο σωληνώσεων. Εγκυκλοπαιδικά σου αναφέρω ότι με ΙΗΙ είμαι με ΟΕΜ σωληνώσεις,χωρίς κανένα πρόβλημα,χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι όμως,όπως προανέφερε ο Παναγιώτης,καλό είναι να αλλαχτούν.
 11. Να σου λύσει το πρόβλημα.Δεν ζητάς τι να ψάξει,καθώς αυτό είναι η δουλειά του,εφόσον το πρόβλημα προορίζεται να είναι προγραμματιστικό και όχι κάπου αλλού.Του περιγράφεις το πρόβλημα όσο πιο σωστά γίνεται ώστε να καταλάβει τι θα πρέπει να ψάξει.Συνήθως τέτοιες καταστάσεις είναι χρονοβόρες και ψυχοφθόρες. Αν ο προγραμματιστής αυτός όπως αναφέρει όμως έκλεισε,δεν πρόκειται κάποιος να αναλάβει ώστε να το διορθώσει,καθώς θα σε παραπέμψει στο να βάλει το δικό του πρόγραμμα με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να ξέρει τι παραμέτρους έχει αλλάξει ο προηγούμενος. Καλή ευκολία σου εύχομαι.
 12. Μήπως μπερδεύεσαι Τάσο με το μήκος του καταλύτη αντί για την διάμετρο; Δεν γνωρίζω,ρωτάω μιας και δεν το γνωρίζω καθόλου το συγκεκριμένο κομμάτι.
 13. Υπάρχει και η περίπτωση του να χάνεις απο κάπου πίεση,παράδειγμα πολλαπλή,έτσι ώστε να ζορίζεται παραπάνω το τούρμπο σου για να επιτύχει την επιθυμητή πίεση "1,55" με αποτέλεσμα να έχεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες όπως επίσης και μετά απο 1 ή το πολύ 2 πατήματα,να γίνεται παντζάρι πολλαπλή/τούρμπο απο θερμοκρασίες. Έλεγξε όσα σου προανέφερε ο Μαρίνος όπως επίσης και για τυχόν απώλειες όπως σου είπα.
 14. Πρώτη φορά ακούω για διάσταση-διάμετρο καταλύτη.Ίσως είναι κάτι που δεν γνωρίζω σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τάσου.Η πρόταση έγινε σε εμένα απο τον εξατμισά όταν είχα κάνει την τοποθέτηση,απο ότι θυμάμαι όμως,με ρώτησε απλά τα όρια μου και η πρόταση ήταν για 200cpi καταλύτη.Δεν θυμάμαι καθόλου να με ρώτησε για διάμετρο. Τάσο είσαι σίγουρος ότι παίζει ρόλο η διάμετρος του καταλύτη για τα επιθυμητά όρια ιπποδύναμης και όχι απλά τα CPI (τρύπες) ;
 15. Παρατηρήσατε εκείνη την στιγμή που κάνει αυτό το "υποτιθέμενο" κόψιμο,τι γίνεται με την πίεση; Μήπως στο μισόγκαζο, φουσκώνει αρκετά,αλλά μετά απο λίγο πέφτει η πίεση εκεί που θεωρητικά θα έπρεπε να ήταν; Αυτό το κόψιμο με μισόγκαζο το έκανε σε μένα όταν ήταν απρογραμμάτιστο το αμάξι με την ΙΗΙ πάνω,ενώ φορούσε πρόγραμμα 1ου σταδίου για Κ03. Μετά το πρόγραμμα,δεν έχω τέτοιο θέμα..
 16. Μιας και η εξάτμιση φτιάχτηκε εξ'ολοκλήρου όπως σου είπα,Απο downpipe έως και το μεσαίο,είμαι σε Φ70,οπότε και ο καταλύτης μου είναι με Φ70 άκρα.Δεν νομίζω να σε απασχολεί αυτό όμως απο την στιγμή που θα φτιάξεις και εξάτμιση ή τουλάχιστον downpipe και μεταφορά όπως είπες καταλύτη,οπότε το φέρνεις στα μέτρα σου.
 17. Magnaflow 200CPI φοράω και εγώ,αυτόν έβαλα όταν έκανα όλη την εξάτμιση.Η τιμή του τότε αν θυμάμαι καλά,στα 200€ πάνω κάτω,ίσως και 250€,θα με συγχωρέσεις αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς καθώς είχα πληρώσει για ολόσωμη εξάτμιση απο DP έως και τελικά. Απο γνώμη,εδώ και 3 περίπου χρόνια,δεν μου έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα και πέρασα ΚΤΕΟ τέλος του 2014 με καυσαέρια μέσα στο όριο και χωρίς να έχω παρα-ζεστάνει όπως κανονικά πρέπει τον κινητήρα.
 18. Μάνο,στην μία πλευρά,αριστερά συγκεκριμένα,όπου ο σφυκτήρας δεν ηταν καινούργιος,απο βιασίνη,να σου πώ πως απο εκείνη την πλευρά μου πέταξε το κολάρο 3 φορές (με σφυκτήρα) όταν έκανα πρόγραμμα,έτσι και τον αντικατέστησα με καινούργιο και ησύχασα. Τα συγκεκριμένα κολάρα φαντάσου πως,όσο σφιχτά και αν τα τοποθετήσεις,θα τα πετάξει πριν καν ξεκινήσει να σπουλάρει το τούρμπο αν τα βάλεις χωρίς σφυκτήρες,δεν γίνεται να τα αφήσεις έτσι Τα συστολικά που βλέπεις είναι απο Φ76 σε Φ60 όπως πολύ σωστά είπε και ο Γιάννης παραπάνω.
 19. Γιάννη,δεν νομίζω να θέλω κάτι παραπάνω.Καλή η αχορταγία,αλλά δεν θέλω να χάσω απο την ήδη άνεση που έχω σε ταξίδια που ήδη κάνω με την οικογένεια.Όχι πως κάτι τρελό θα αλλάξει,αλλά για μένα η Κ04 σημαίνει και άλλα 2,000€ κατ'ελάχιστο ακόμα για να ξεκινήσω...οπότε και δεν το σκέφτομαι καν,ανάρτηση ρυθμιζόμενη είναι το επόμενο project
 20. Γιάννη όταν λες 8λιτρο πιο εννοείς ακριβώς; Αν δεν κάνω λάθος,όταν μέτρησα το ΟΕΜ έβγαινε σχεδόν 7 λίτρα.Λόγω τώρα του χώρου που έχει το Β8,νομίζω δεν'κακό να πας σε ένα τουλάχιστον 9-10 λίτρα (έστω ογκομετρικά) IC.Προσωπικά έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένος με τις επιδόσεις που έχουν τα ENERGIE. Σχέση τιμή/απόδοσης αρκετά καλή! Εγώ να φανταστείς έβαλα το 600x300x76 (Υπερβολή; Δεν το μετάνιωσα παντός).
 21. Πάρε την ίδια λάμπα μαζί σου και με αυτήν ζήτησε ένα ζευγάρι.Θα δει ο τυχόν επαγγελματίας τι κούμπωμα έχουν και σαφώς πες του ότι είναι απο αυτοκίνητο οπότε 12V.Αν κατάλαβα καλά με το "μικρές λάμπες" εννοείς ψείρες έτσι; Αυτό που πρέπει να προσέξεις,να είναι ίδια τα Watt ή έστω παραπλήσια για να μην έχεις θέμα με ένδειξη καμμένης λάμπας στο καντράν σου.(αν έχει,μιας και δεν το γνωρίζω αυτό).
 22. Στο υπάρχον κύκλωμα του αέρα που περιέγραψε παραπάνω ο Γιώργος,όχι στην ατμόσφαιρα όπως κάνουν του ανοιχτού τύπου.
 23. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Κ04 στο 1,6-1,7 βγάζει παραπάνω απο 42-45 κιλά ροπής,ιδίως αν μιλήσουμε για υβρίδιο τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα σε θέμα ροπής. Αν κάνω λάθος διορθώστε με,αλλά αυτά τα κιλά ροπής τα πιάνεις σχετικά εύκολα με την ΙΗΙ,αρκετά μικρότερη της Κ04 σε παροχή σε αυτές τις πιέσεις.O Χρήστος kor μπορεί να μας δώσει μια εικόνα,για την ροπή που έχει με πίεση 1.7 αν δεν απατώμαι,αλλά πιστέυω παίζει στο 50ρικο για την πλάκα.
 24. Στην στροφή μας περιμένετε,μπαγάσες Παναγιώτη,ένα κόστος να έχουμε έτσι μια γεύση και εμείς οι ταπεινοί αν γίνεται και μια ερωτηση.Έβαλες μπεκ ή όχι; EDIT: Κόστος για ελατήρια/retainers
 25. Θα έγραφα για να σε βοηθήσω,αλλά επειδή δεν είμαι ο πλέον ειδικός,ίσως και να σε μπερδέψω.Υπάρχουν μέλη που γνωρίζουν αρκετά καλύτερα απο μένα.Απλά για σου δώσω μια εικόνα,με ένα κερί των 10€,απλά θα "παίξεις" και το μόνο που θα σου προσφέρει πιστεύω είναι λίγο παραπάνω γυαλάδα και τίποτα περισσότερο.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.