Jump to content

Nexus

VIP Member
 • Content Count

  708
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Everything posted by Nexus

 1. Για να γιορτάσουμε τα 125k χλμ, πήγαμε ένα ταξιδάκι Αυστρία, σε μία από τις καλύτερες διαδρομές για οδήγηση, τον θρυλικό Grossglockner alpine road. Φτάνεις σε ύψος 2504m και είναι το πιο ψηλό σημείο στις Άλπεις που μπορείς να πας με αμάξι. Διαδρομή όνειρο:
 2. Βγαίνουν και χωρίς τον εγκέφαλο για τα memory seats, πχ https://www.ebay.de/itm/Audi-RS5-8T-Coupe-Lederausstattung-Ledersitze-Sportsitze-Leder-A5-S5-S-Line-B-O/283387851463?hash=item41fb3b72c7:g:lmIAAOSwcfdbCCyr θέλει λίγο ψάξιμο. Επίσης κάτι που θα πρέπει να προσέξεις αν πάρεις σαλόνι από Γερμανία είναι ότι 99% δεν θα έχει τους αερόσακους, και πιθανόν ούτε τις ζώνες.
 3. Με τον εγκέφαλο για τα memory seats, δεν θα σου δουλέψουν. Δεν θα μπορείς ούτε μπρος πίσω να τα κάνεις, και δεν υπάρχει μάστορας που θα μπορέσει να το φτιάξει αυτό. Στα συγκεκριμένα καθίσματα όλα ελέγχονται από αυτόν τον εγκέφαλο, τον οποίο δεν θα καταφέρεις εύκολα να κάνεις να δουλέψει. Θα σου έλεγα να βρεις άλλα χωρίς αυτόν τον εγκέφαλο για να μην έχεις προβλήματα.
 4. Το συγκεκριμένο κάθισμα, έχει εγκέφαλο για memory seats, και θα έχεις πρόβλημα να το κάνεις να δουλέψει στο αμάξι σου (εκτός αν έχεις ήδη memory seats). Κοίτα καλύτερα για απλά ηλεκτρικά καθίσματα χωρίς τον έξτρα εγκέφαλο στην βάση όπως στην φώτο (8T0959760). Για απλά ηλεκτρικά καθίσματα, δεν θα χρειαστείς έξτρα καλωδίωση. Αν το κάθισμα έχει έξτρα ρύθμιση της μέσης, θα χρειαστείς αυτό το καλώδιο https://www.kufatec.com/de/alle-produkte/kabelsatz-elektrische-sitzverstellung-lordose-fuer-audi-38543 Αν τα καθίσματα είναι επιπρόσθετα θερμαινόμενα, θα χρειαστείς έξτρα καλωδίωση, + άλλον εγκέφαλο άνεσης αν ο δικός σου δεν υποστηρίζει τα θερμαινόμενα + διακόπτες για τα θερμαινόμενα. Αν το σαλόνι είναι από Αγγλία, θα χρειαστεί να κάνεις και τράμπα τον αισθητήρα θέσης για τον αερόσακο του συνοδηγού.
 5. Τα δερμάτινα σαλόνια τα πουλάνε συνήθως μαζί με τα door panels πχ: Επειδή έχω αλλάξει σαλόνι, και στο door panel υπήρχαν τα κουμπιά του συναγερμού, για αυτό σου λέω ότι υπάρχει πιθανότητα το σαλόνι που έχεις να μην είναι το αρχικό, και τα κουμπιά να μην δουλεύουν. Επίσης, για εμένα, το γεγονός ότι στο PR Sticker δεν έχεις τους κωδικούς που αντιστοιχούν σε εργοστασιακό συναγερμό, σημαίνει πολύ απλά ότι το αμάξι σου δεν τον έχει.
 6. Δεν γνωρίζω πως είναι η καλωδίωση στην πόρτα σου, και για ποιο λόγο ανάβουν τα κουμπιά, το πιο πιθανό όμως είναι πως χωρίς έναν από τους παραπάνω κωδικούς, το αμάξι δεν φαίνεται να έχει βγει με τον μαμά συναγερμό εγκατεστημένο από το εργοστάσιο.
 7. Δυστυχώς δεν είναι κάποιος απο αυτούς που αντιστοιχούν σε εργοστασιακό συναγερμό. Θα έπρεπε να έχεις κάποιον από τους παρακάτω: 7AB electronic alarm system with vehicle immobilization device (for RoW) 7AC anti-theft alarm system, electronic with vehicle immobilization device (for Switzerland) 7AD anti-theft alarm system and passenger compartment control 7AE anti-theft protection system for Switzerland, three-way immobilization device and alarm system 7AF anti-theft alarm system and passenger compartment control 7AG electronic alarm system with vehicle immobilization device (for USA) 7AH electronic vehicle immobilization devicewith alarm system, passenger compartmentcontrol and backup horn 7AJ electronic vehicle immobilization devicewith alarm system and backup horn 7AK anti-theft alarm system, passenger compartment control a. towing protection 7AL anti-theft alarm system, passenger compartment control, backup horn and towing protection 7AM electronic vehicle immobilization devicewith alarm system, passenger compartmentcontrol and backup horn 7AN anti-theft alarm system, backup horn andtowing protection 7AP electronic vehicle immobilization devicew/ alarm syst., passenger comp. control,backup horn and all door opening Έχω δει αρκετά Α4 που έχουν αλλάξει σαλόνι με κάποιο που έχει τα κουμπιά του συναγερμού, και επειδή τα κουμπιά δεν είναι συνδεδεμένα πουθενά είναι πάντα σβηστά. Γιαυτό ανέφερα το ενδεχόμενο το αμάξι σου να φοράει άλλο εργοστασιακό σαλόνι, το οποίο θεωρώ ότι είναι και το πιο πιθανό.
 8. Το sticker που έβαλα είναι τυχαίο, ο κωδικός 1as δεν έχει να κάνει με τον συναγερμό. Μπορείς να μου πεις όλα τα τριψήφια που ξεκινάνε με 7, στο δικό σου sticker?
 9. Για να ξεκαθαρίσουμε καταρχήν αν έχεις τον εργοστασιακό συναγερμό, μπορείς να βγάλεις μια φώτο από το pr-sticker: θα το βρεις στο service book.
 10. Δεν υπάρχει καμία προυπόθεση για να λειτουργήσουν αυτά τα κουμπιά. Αν το αμάξι σου έχει τον εργοστασιακό συναγερμό, θα έπρεπε να δουλεύουν όπως το βίντεο που σου έδειξα. Αν δεν το κάνουν, σημαίνει ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα. Τα προβλήματα μπορεί να είναι διάφορα, και καλύτερο θα ήταν να το πας σε μια αντιπροσωπεία να το κοιτάξουν.
 11. Τα κουμπάκια αυτά κάνουν αυτό ακριβώς που είπε ο Δημήτρης, και δουλεύουν όπως φαίνεται στο βίντεο εδώ Αν δεν δουλεύουν όπως στο βίντεο, πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα κάπου, είτε στην καλωδίωση ή σε κάποιον εγκέφαλο. Αν έκανες ένα σκανάρισμα για λάθη, πιθανόν να έβρισκες κάτι. Το σαλόνι του αμαξιού είναι σίγουρα το δικό του ή έχει αλλαχθεί? Υπάρχει και η πιθανότητα να έχει αλλαχθεί το μαμά σαλόνι με κάποιο άλλο, το οποίο να προερχόταν από αμάξι μου είχε εργοστασιακό συναγερμό, γιαυτό υπάρχουν και τα κουμπιά, αλλά να μην δουλεύουν σε εσένα γιατί το αμάξι σου δεν έχει τον συναγερμό.
 12. Θενκς. Όντως τίμιο για τα λεφτά του θα το έλεγα και εγώ. Για όσους δεν έχουν led, τα φανάρια είναι αυτά https://www.fk-shop.de/Tuning/Beleuchtung-Tuning/Rueckleuchten/LED-Rueckleuchten-Set-Audi-A4-B8-8K-Limo-Bj-07-11-rot-klar.html + https://www.fk-shop.de/Tuning/Beleuchtung-Tuning/Rueckleuchten/LED-Rueckleuchten-Set-Audi-A4-B8-8K-Limo-Bj-07-11-rot-schwarz.html
 13. Μιάς και μου είχαν καεί 2 led από τα πίσω φανάρια είπα να δοκιμάσω την τύχη μου με κάποια aftermarket, τα οποία φέρνουν λίγο και από τα φανάρια του fl τα οποία μου αρέσουν περισσότερο. Έτσι πήγα από αυτό: Σε αυτό: Ποιότητα αρκετά καλή, και εφαρμογή καλή αλλά όχι τέλεια όπως τα μαμά, χωρίς όμως να προβληματίζει η να φαίνονται άσχημα. Θα πρέπει να τα δεις από πολύ κοντά για να διαπιστώσεις ότι δεν είναι τέλεια η εφαρμογή. Προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Οπτικά μου αρέσουν περισσότερο. Ελπίζω απλά να αντέξουν, και να μην έχω θέματα στην πορεία. Τα φανάρια για όποιον ενδιαφέρεται είναι αυτά: https://www.fk-shop.de/en/By-Brand-Manufacture/FK-Automotive/Led-Taillights-Audi-A4-B8-8K-Limo-Yr-07-11-red-clear-fk.html Τα συγκεκριμένα είναι για αμάξια με εργοστασιακά πίσω led, αλλά υπάρχει και το αντίστοιχο πακέτο για αμάξια χωρίς led.
 14. Χρόνια πολλά Ανδρέα και καλή Χρονιά! Αυτές οι κάμερες για το B8, είναι οι αυθεντικές της Audi, αλλά συνδυάζονται μόνο με το MMI 3G. Με το Concert δεν μπορούν να συνεργαστούν. Δυστυχώς όπως είπαμε ήδη, στο Concert μόνο με την προσθήκη aftermarket interface μπορεί κάποιος να προσθέσει βίντεο. Έχω ψωνίσει από το συγκεκριμένο κατάστημα τους εργοστασιακούς αισθητήρες, και όλα καλά. Μην τους φοβάσαι σαν κατάστημα, αλλά θα πρέπει να σιγουρέψεις ότι στο δικό σου s3, θα μπορέσεις να βάλεις την εργοστασιακή κάμερα.
 15. Απάτη δεν θα το έλεγα, τουλάχιστον στην έκδοση με την sd κάρτα, έχεις ένα καλό player για μουσική mp3 και έχεις και την έγχρωμη οθόνη. Απάτη θα έλεγα το chorus, με την μονόχρωμη οθόνη, και χωρίς την κάρτα sd ή έστω usb να μπορείς να έχεις για αναπαραγωγή mp3. Αυτό δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν σε ένα αμάξι σαν το Α4. Μην ξεχνάμε ότι το 2008 που βγήκε το B8, τα αντίστοιχα BMW 3, και mercedes c180, είχαν χειρότερα συστήματα στα αντίστοιχα λεφτά. Υπερκοστολογημένο ίσως να είναι βέβαια, αλλά αυτό ισχύει γενικά για τα περισσότερα Γερμανικά αμάξια. Επίσης για να πήγαινες σε κάτι καλύτερο από το concert, σε audi, δηλαδή σε mmi, το κόστος ήταν σημαντικά αυξημένο. Εγώ δεν θα έδινα τα 2+ χιλιάρικα που κόστιζε το απλό mmi. Αν πάλι μιλάμε για aftermarket, την εποχή που είχαν βγει τα b8, δεν υπήρχε τίποτε διαθέσιμο, και ακόμα και από το 09-10 που άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα aftermarket ήταν υποδεέστερα του concert σαν ποιότητα κατασκευής. Απλά σου έδιναν την δυνατότητα να προσθέσεις μια έξτρα πηγή και navi, και ήταν/είναι ακόμα (τα περισσότερα) επίσης υπερκοστολογημένα.
 16. Το bluetooth γενικά, δεν υποστηρίζει video stream λόγω περιορισμένου bandwidth. Ακόμα και να υπήρχε κάμερα οπισθοπορείας που να μετέφερε video μέσω bluetooth, το concert σίγουρα δεν θα είχε την δυνατότητα να διαχειριστεί το σήμα. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να γίνει ασύρματη σύνδεση με κάμερα οπισθοπορείας μέσω wifi, αλλά θα χρειαστείς και ένα interface που θα συνδεθεί στην οθόνη του concert για να σου δείξει την εικόνα. Καλύτερα βέβαια να γίνει η μεταφορά του σήματος με καλώδιο σε συνδυασμό πάντα με κάποιο interface τύπου xcarlink. Στο concert γενικά δεν μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε άλλη πηγή εικόνας χωρίς κάποιο extra interface.
 17. Τι????? 🤣🤣🤣 Αυτό δεν το περίμενα με τίποτε! Εσυ που έχεις κάνει φύλλο φτερό τον κινητήρα του B7??? Δεν το αγαπάς καθόλου το Β8 μου φαίνεται. Πότε είπαμε θα γίνει ο επόμενος καθαρισμός?? Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα έχω μαζέψει και εγώ τίποτε κροκόδειλους στο δικό μου...!
 18. Δημήτρη, ο σκοπός του ποστ μου δεν ήταν να αμφισβητήσω εσένα, τον Θοδωρή ή όποιον έχει αλλάξει την μπαταρία χωρίς να κάνει την αλλαγή στον εγκέφαλο. Πιστεύω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, και ανάλογα με το πως/πόσο συχνά οδηγεί κάποιος το αμάξι, δεν θα διαπιστώσει κάτι στραβό με την μπαταρία. Απλά πιθανότατα να μην βγάλει τα 9 χρόνια που έχει του Jasonbourne πχ, και ίσως ανάλογα με το πως φορτίζει το αμάξι την μπαταρία να επηρεαστεί ελάχιστα και η κατανάλωση. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η κωδικοποίηση είναι αναγκαία, γιατί πολύ απλά η νέα μπαταρία δεν θα φορτίζει, ή επίσης ανάλογα πάντα με την περίπτωση, σημαντική πτώση της ζωής μιας νέας μπαταρίας. Αν για να γίνει ο προγραμματισμός χρειαζόταν κάποιος να πάει αντιπροσωπεία, και να δώσει ένα σεβαστό ποσό, τότε θα έλεγα ότι δεν είναι απαραίτητο να το κάνει. Από την στιγμή όμως που ο καθένας μπορεί να αλλάξει την μπαταρία σπίτι του, και με το Vcds να κάνει την ανάλογη ρύθμιση πανεύκολα, τότε δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην το κάνει.
 19. Ο προγραμματισμός της νέας μπαταρίας, είναι ο σωστός τρόπος αλλαγής μπαταρίας σε οποιοδήποτε αμάξι έχει εγκέφαλο που διαχειρίζεται την φόρτιση της μπαταρίας. Όλες οι αντιπροσωπείες το κάνουν ακολουθόντας τις επίσημες οδηγίες από το εργοστάσιο.Μέχρι και η Rosstech περιγράφει την διαδικασία εδώ http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Battery_Replacement Επίσης πολύ χρήσιμο είναι και αυτό το βιντεάκι Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ, αν αλλαχθεί η παλιά μπαταρία ενώ είναι ενεργοποιημένο το energy saving, η νέα μπαταρία δεν θα φορτιστεί καν, κατι που συνέβει και σε εμένα και στο Κώστα αν δείτε τις προηγούμενες σελίδες. Σε αυτή την περίπτωση είναι αναγκαστική η κωδικοποίηση. Ένας άλλος λόγος που πρέπει ο εγκέφαλος να δει ότι βάλαμε νέα μπαταρία, είναι γιατί το προφίλ φόρτισης που ακολουθεί, αλλάζει όσο παλαιώνει η μπαταρία. Δεν φορτίζει με τον ίδιο τρόπο το αμάξι μια μπαταρία 10ετών σε σχέση με μια καινούργια. Αν δεν γίνει η αλλαγή λοιπόν, το αμάξι θεωρεί ότι η μπαταρία που έχει μέσα είναι πλέον 9-10 χρόνων, αν μιλάμε για τα πρώτα b8, και την φορτίζει ανάλογα. Δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλεύει, αλλά σίγουρα θα μειωθεί ο χρόνος διάρκειας της νέας μπαταρίας. Όλα αυτά βέβαια με την προύπόθεση ότι βάζουμε πάλι ιδίων χαρακτηριστικών μπαταρία, γιατί αν αλλάξουμε την χωρητικότητα, χωρίς να το γνωρίζει αυτό ο εγκέφαλος, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα, γιατί η νέα θα ύπο/ύπερ φορτίζεται από το αμάξι.
 20. Αυτό που έχουν οι μπαταρίες από την Audi είναι ο λεγόμενος κωδικός BEM : Αυτόν τον κωδικό χρειάζεσαι όταν προγραμματίζεις την νέα μπαταρία στον εγκέφαλο. Με την προϋπόθεση ότι δεν αλλάζεις τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας, όπως τα Ah πχ, και πάρεις μια ακριβώς ίδια, μπορείς απλά να αλλάξεις το τελευταίο ψηφίο από τον κωδικό όταν κάνεις τον προγραμματισμό, και ο εγκέφαλος θα καταλάβει ότι έχεις αλλάξει μπαταρία. Οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια του εμπορίου, αλλά για τον προγραμματισμό θα κάνεις αυτό που έκανα και εγώ με την δικιά μου, θα αλλάξεις απλά το τελευταίο ψηφίο από τον κωδικό που έχει ήδη καταχωρημένο στον εγκέφαλο. Αν αλλάξεις χαρακτηριστικά στην μπαταρία, τότε θα πρέπει να μάθεις τον νέο κωδικό BEM από την εταιρεία της μπαταρίας, αν δεν τον έχει είδη πάνω της η μπαταρία. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να μην φορτίζεται όπως πρέπει η νέα μπαταρία.
 21. Δεν χρειάζεται να πάρεις πάλι την εργοστασιακή. Δεν θυμάμαι πόσο είχε κοστίσει η δικιά μου, αλλά σίγουρα θα είναι πιο ακριβή από κάποια που θα πάρεις από έξω. Πρόσεξε μόνο στην μπαταρία που θα πάρεις να είναι στα ίδια Ah, τα Ampere εκκίνησης να είναι τουλάχιστον όσα η μπαταρία που έχεις (δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι και πιο πάνω), η πόλοι να είναι στην ίδια μεριά με αυτήν που έχεις, όπως επίσης και οι διαστάσεις να είναι ίδιες.
 22. Άσχετο λίγο, αλλά ότι το αμάξι έχει μια Varta μπαταρία που λέει Vag, δεν σημαίνει ότι είναι και η μπαταρία που είχε όταν βγήκε από το εργοστάσιο. Και εγώ όταν άλλαξα πρώτη φορά την μπαταρία, το έκανα στην αντιπροσωπεία και μου είχαν βάλει μια ίδια Varta με αυτή που είχα, η οποία είχε και τον κωδικό της Audi πάνω. Και εσύ αν θέλεις μπορείς να παραγγείλεις με τον επίσημο κωδικό της μπαταρίας, την ίδια μέσα από την Audi.
 23. Προσωπικά πιστεύω ότι αρχικά θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός μεταξύ "νορμάλ" ,βάση χρήσης, αμαξιών (Hatchbacks, Sedans, SUVs, Minis) και ειδικών κατηγοριών όπως Luxury, Super/Hyper Car, Executive, Off Road. Η έννοια premium όπως την αντιλαμβάνομαι σαν θέμα στο παρόν topic αφορά κυρίως τα normal αμάξια. Δεν νομίζω κάποιος να μπει στο δίλημμα να αγοράσει ένα καινούργιο Ford Focus ή μια 15ετίας Bentley πχ. Αν τώρα συγκρίνουμε ίδιας κατηγορίας αμάξια, ένα Focus με ένα Audi A3 πχ, ο χαρακτηρισμός premium για έμενα έχει να κάνει κυρίως με την ποιότητα στα υλικά/φινίρισμα. Δεν έχει να κάνει ούτε με τις επιδόσεις, ούτε με την εμφάνιση (που είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό), ούτε με την αξιοπιστία των μηχανικών μερών (όλα τα αμάξια ανεξαρτήτου τιμής/κατηγορίας θα παρουσιάσουν ζημίες είτε οφείλονται σε φυσιολογική φθορά είτε σε κακή χρήση, ή από σχεδιαστικό λάθος, η και ακόμα από λάθος επιλογή υλικών). Οικονομία στην ποιότητα των υλικών σε συγκεκριμένα κομμάτια κάνουν όλοι οι κατασκευαστές αμαξιών μαζικής παραγωγής,κάποιοι περισσότερο - κάποιοι λιγότερο, ακόμα και σε αμάξια κατηγορίας S-Class, και ΟΛΑ ανεξαρτήτως τιμής είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βγάλουν κάποιο μικρό/μεγάλο πρόβλημα. Επίσης για κάποιους έχει σημασία το Brand Name. Κάποιοι θεωρούν Premium ένα μοντέλο αν αυτό προέρχεται από μια εταιρία η οποία βγάζει κατά κύριο λόγο Premium αμάξια. Πχ, πολλοί αγόραζαν την παλιά A-class επειδή ήταν Mercedes, μόνο που οι πρώτες A-class ποιοτικά δεν είχαν καμία σχέση με την υπόλοιπη γκάμα της εταιρείας. Για αυτό και είναι σημαντικό πιστεύω, αν θέλουμε να κρίνουμε αντικειμενικά, να μείνουμε στον διαχωρισμό βάση ποιότητας κατασκευής/υλικών ανά μοντέλο και όχι βάση μάρκας. Επιστρέφοντας στο παρόν θέμα, όταν ένα αμάξι χρησιμοποιεί καλύτερης ποιότητας υλικά και είναι καλύτερα κατασκευασμένο έχει επίσης γενικότερα καλύτερη ποιότητα κύλισης, καλύτερη ηχομόνωση, καλύτερη αίσθηση όταν ακουμπάς διάφορα μέρη του, είτε είναι η ποιότητα δέρματος στο τιμόνι/καθίσματα/λεβιέ, η τα μαλακά πλαστικά. Αυτός ο διαχωρισμός, με την προϋπόθεση ότι ένα αμάξι έχει συντηρηθεί καλά, δεν αλλάζει. Το δέρμα θα συνεχίσει να έχει την καλύτερη ποιότητα σε σχέση με το πλαστικό που πιθανότατα θα έχει το καινούργιο, τα μαλακά πλαστικά θα είναι καλύτερα από τα σκληρά του καινούργιου, και η ηχομόνωση επίσης θα είναι σε άλλο επίπεδο. Όποιος θέλει αυτή την απτή διαφορά στην ποιότητα των υλικών, θα μπορούσε κάλλιστα να προτιμήσει το Premium 15ετίας, με την προϋπόθεση να το πάρει σε τιμή ανάλογη της κατάστασης του αμαξιού και επίσης να είναι καλά συντηρημένο χωρίς σοβαρά μηχανικά προβλήματα. Όλα τα παραπάνω βέβαια ισχύουν για εκείνες τις περιπτώσεις όπου τα υλικά και η ποιότητα συναρμογής ανταποκρίνονται πράγματι στα επίπεδα που έχει θέσει ο κατασκευαστής. Όμως κανένα αμάξι δεν βγαίνει 100% ίδιο από την γραμμή παραγωγής. Κάποια μπορεί να παρουσιάσουν ελαττώματα λόγω αποκλίσεων είτε στην κατασκευή των υλικών, είτε στην συναρμολόγηση, τα οποία πολλές φορές μπορεί να μην είναι αντιληπτά άμεσα, αλλά θα κάνουν την διαφορά σε βάθος χρόνου. Θα πρέπει να κοιτάξουμε ένα μεγάλο αριθμό αμαξιών σε βάθος χρόνου για να βγάλουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για το κατά πόσο ένα συγκεκριμένο μοντέλο παραγωγής όντως ανταποκρίνεται στην διαφημιζόμενη ποιότητα κατασκευής. Καταλήγοντας θα έλεγα ότι ένα αμάξι θα κριθεί, κατά πόσο είναι premium η όχι, την στιγμή που θα πάει κάποιος να το αγοράσει. Δεν είναι όλα τα 15ετιας αμάξια ίδια, άσχετα αν ξεκίνησαν το ίδιο όταν βγήκαν από το εργοστάσιο. Προσωπικά πάντως από το δικό μου αμάξι μου αμάξι είμαι ακόμα πολύ ευχαριστημένος. Είμαι κοντά στα 120,000 χμ, δεν έχει χαλάσει τίποτε στο αμάξι (ούτε αντλίες, ούτε κλειδαριές πχ), και η ποιότητα των υλικών θεωρώ ακόμα ότι είναι σε καλύτερο επίπεδο από κάποιο καινούργιο sedan στα ~16Κ Eur που θα κοστολογούσα το δικό μου αμάξι αν το πουλούσα σήμερα.
 24. Ναι, τα στοιχεία της μπαταρίας είναι τυπωμένα πάνω. Συνήθως από το εργοστάσιο είναι varta η μπαταρία, αλλά αυτό παίζει, Εγώ όπως είπα τελευταία αλλαγή έκανα με banner και προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.