Jump to content

Χειμερινή ενδυμασία

Περισσότερα

Ημερολόγια 2021

Περισσότερα

Καλοκαιρινή ένδυμασία

Περισσότερα

Χορηγοί

Περισσότερα
Woop

Υγραεριοκίνηση

Recommended Posts

Αποφάσισα να προχωρήσω στην εγκατάσταση συστήματος καύσης αερίου LPG . Το σύστημα ψεκάζει απευθειάς βενζίνη στις βαλβίδες προκειμένου να ψυχθούν, όταν αυτό βέβαια απαιτείται. Η συντήρηση του συστήματος θα είναι σχεδόν μηδαμινή ( μία αλλαγή φίλτρων κάθε 25000χλμ.) και η εγγύηση που δίνουν είναι 2 έτη.

Έμαθα οτι ο κινητήρας μου 1.8Τ 180 PS μοντ.1999 "αντέχει"την καύση με υγραέριο χωρίς προβλήματα. Η εγκατάσταση θα γίνει Θεσσαλονίκη σε ένα εκ των κορυφαίων στο είδος.

Παρακαλώ για τα φώτα σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

το θεμα εχει συζητηθει ΕΔΩ και ΕΔΩκαι ΕΔΩ και ΕΔΩ καθως και ΕΔΩ

καλο διαβασμα!

Edited by adui

Αποφάσισα να προχωρήσω στην εγκατάσταση συστήματος καύσης αερίου LPG . Το σύστημα ψεκάζει απευθειάς βενζίνη στις βαλβίδες προκειμένου να ψυχθούν, όταν αυτό βέβαια απαιτείται. Η συντήρηση του συστήματος θα είναι σχεδόν μηδαμινή ( μία αλλαγή φίλτρων κάθε 25000χλμ.) και η εγγύηση που δίνουν είναι 2 έτη.

Έμαθα οτι ο κινητήρας μου 1.8Τ 180 PS μοντ.1999 "αντέχει"την καύση με υγραέριο χωρίς προβλήματα. Η εγκατάσταση θα γίνει Θεσσαλονίκη σε ένα εκ των κορυφαίων στο είδος.

Παρακαλώ για τα φώτα σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μπορείς να μου στείλεις σε παρακαλώ λεπτομέρειες για τον άνθρωπο που θα κάνει την μετατροπή και αν έχεις και κάποιο τηλέφωνό του διότι και εγώ ενδιαφέρομαι και είμαι Θεσσαλονίκη απλά έχω το 1.6L.Αν μπορείς στείλε μου με πμ.Σε ευχαριστώ.

Γιάννης

Μπορείς να μου στείλεις σε παρακαλώ λεπτομέρειες για τον άνθρωπο που θα κάνει την μετατροπή και αν έχεις και κάποιο τηλέφωνό του διότι και εγώ ενδιαφέρομαι και είμαι Θεσσαλονίκη απλά έχω το 1.6L.Αν μπορείς στείλε μου με πμ.Σε ευχαριστώ.

Γιάννης

Καλησπέρα φίλε Supermanboy,

Έχω και εγώ ένα Audi a3 8l 1.6 και το έχω περάσει υγραέριο στη Θεσσαλονίκη (γενικά ευχαριστημένος). θα ήθελα να έρθω σε επικοινωνία μαζί σου γιατί είδα τα σχόλιά σου σε άλλο topic σχετικά με θερμοκρασία κινητήρα και αξιόπιστους Μηχανικούς – Ηλεκτρολόγους. Αντιμετωπίζω κάποια προβληματάκια και θα ήθελα βοήθεια. Πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε...?

Μήπως να τα γράφατε εδώ όλα τα προβλήματα και τυχον λύσεις? Σίγουρα θα ενδιαφέρει αρκετούς το θέμα καθώς το υγραέριο είναι η μόδα της εποχής!

Δεν ξέρω αν ακούσατε αλλά σκέφτονται να βάλουνε ειδικό φόρο κατανάλωσης και στο υγραέριο!!!

Καλησπέρα φίλε Supermanboy,

Έχω και εγώ ένα Audi a3 8l 1.6 και το έχω περάσει υγραέριο στη Θεσσαλονίκη (γενικά ευχαριστημένος). θα ήθελα να έρθω σε επικοινωνία μαζί σου γιατί είδα τα σχόλιά σου σε άλλο topic σχετικά με θερμοκρασία κινητήρα και αξιόπιστους Μηχανικούς – Ηλεκτρολόγους. Αντιμετωπίζω κάποια προβληματάκια και θα ήθελα βοήθεια. Πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε...?

Για ότι θέλεις στείλε πμ

Γιάννης

Edited by Supermanboy

να σου πω την αληθεια εχω ρωτησει παρα πολλους για αυτο το θεμα γιατι κ εμενα με ενδιαφερει κ εχω το ιδιο αυτοκινητο με εσενα (α3 8L 1.8t quattro 180hp) και συγκεκριμενα πριν μια βδομαδα μιλουσα με ανθρωπο στην θεσσαλονικη που κανει αυτη την δουλεια και μαλιστα το πρωτο αυτοκινητο που εφτιαξε ηταν ενα ιδιο με το δικο μας. επειδη ειναι φιλος με ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και οτι το αυτοκινητο που εβαλε αεριο εδω κ 1.5 χρονια δουλευει χωρις το παραμικρο προβλημα..!!! το οποιο εχει και προγραμμα επανω και η αλλαγη δεν του παρουσιασε καποια δυσλειτουργεια..

σκεφτομαι πολυ σοβαρα κατα τον ιουνιο να παω μια βολτα σαλονκα γιατι ειμαι απο βολο και να το βαλω το αεριο γιατι το 1.8 καιει πολυ μεσα στην πολυ :)

να σου πω την αληθεια εχω ρωτησει παρα πολλους για αυτο το θεμα γιατι κ εμενα με ενδιαφερει κ εχω το ιδιο αυτοκινητο με εσενα (α3 8L 1.8t quattro 180hp) και συγκεκριμενα πριν μια βδομαδα μιλουσα με ανθρωπο στην θεσσαλονικη που κανει αυτη την δουλεια και μαλιστα το πρωτο αυτοκινητο που εφτιαξε ηταν ενα ιδιο με το δικο μας. επειδη ειναι φιλος με ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και οτι το αυτοκινητο που εβαλε αεριο εδω κ 1.5 χρονια δουλευει χωρις το παραμικρο προβλημα..!!! το οποιο εχει και προγραμμα επανω και η αλλαγη δεν του παρουσιασε καποια δυσλειτουργεια..

σκεφτομαι πολυ σοβαρα κατα τον ιουνιο να παω μια βολτα σαλονκα γιατι ειμαι απο βολο και να το βαλω το αεριο γιατι το 1.8 καιει πολυ μεσα στην πολυ :)

Εγω ειδα και S3 8L σαν το δικο μου με υγραεριο και δουλευει αψογα.Αλλα γιατι φιλε μου να πας Θεσσαλονικη?Αποσο ξερω και στον Βολο και στην Λαρισα τοποθετουν υγραεριο και μαλιστα εδω και εναμισυ χρονο.

Εγω ειδα και S3 8L σαν το δικο μου με υγραεριο και δουλευει αψογα.Αλλα γιατι φιλε μου να πας Θεσσαλονικη?Αποσο ξερω και στον Βολο και στην Λαρισα τοποθετουν υγραεριο και μαλιστα εδω και εναμισυ χρονο.

εχεις δικιο το ξερω, και μαλλον αλλαξα γνωμη γιατι βρηκα εναν που λεω να του εμπιστευτω το "εργαλειο" και λογικα μεσα στον ιουνιο θα κανω την τοποθετηση!! μολις βαλω και το δοκιμασω θα σου πω υην γνωμη μου. απλα αυτο που δεν ξρω ειναι τι παιζει με το turbo-timer εαν το επειρεαζει καπως, αλλα θα το μαθω ολα σημερα που εχω ραντεβου για να μικησω με τον μαστορα...

εχεις δικιο το ξερω, και μαλλον αλλαξα γνωμη γιατι βρηκα εναν που λεω να του εμπιστευτω το "εργαλειο" και λογικα μεσα στον ιουνιο θα κανω την τοποθετηση!! μολις βαλω και το δοκιμασω θα σου πω υην γνωμη μου. απλα αυτο που δεν ξρω ειναι τι παιζει με το turbo-timer εαν το επειρεαζει καπως, αλλα θα το μαθω ολα σημερα που εχω ραντεβου για να μικησω με τον μαστορα...

Κοιτα μονο να βαλεις ενα συστημα που να σου δουλευει σωστα,γιατι καποιοι εξυπνακηδες "παντρευουν" συστηματα για να μειωσουν το κοστος του συστηματος,με αποτελεσμα να δημιουργουνται προβληματακια στην λειτουργια του.

το ξερω φιλε μου και σε ευχαριστω για την ενημερωση. ο συγκεκριμενος που πηγα και ρωτησα κανει χρονια αυτη την δουλεια στο βολο και ασχολειται μονο με αυτο..!!! κ μου τον συστασαν αρκετοι πριν παω! αν οχι την εβδομαδα την παρα αλλη θα κανω την εγκατασταση!! το μονο "κακο" ειναι οτι στο χωρο της παγκαζιερας θα σηκωθει το κατω μερος 3-4 δαχτυλα..?! λογω οτι η ρεζερβα μου ειναι η λεπτη και οχι κανονικη ροδα..

το ξερω φιλε μου και σε ευχαριστω για την ενημερωση. ο συγκεκριμενος που πηγα και ρωτησα κανει χρονια αυτη την δουλεια στο βολο και ασχολειται μονο με αυτο..!!! κ μου τον συστασαν αρκετοι πριν παω! αν οχι την εβδομαδα την παρα αλλη θα κανω την εγκατασταση!! το μονο "κακο" ειναι οτι στο χωρο της παγκαζιερας θα σηκωθει το κατω μερος 3-4 δαχτυλα..?! λογω οτι η ρεζερβα μου ειναι η λεπτη και οχι κανονικη ροδα..

Ε ναι αλλα βαζεις φελιζολ και απο τις 2 ακρες και ερχεται στα ισια.Κι εγω αυτο κανω σε τετοιου τυπου ρεζερβας.Μαλιστα την Δευτερα εχω ενα αμαξι απο Βολο για εγκατασταση.Αντε με το καλο και αποτι ειδα χθες επεσε κι αλλο η τιμη του υγραεριου στα 0,75 λεπτα :new_thumright:

• Like 1

Ε ναι αλλα βαζεις φελιζολ και απο τις 2 ακρες και ερχεται στα ισια.Κι εγω αυτο κανω σε τετοιου τυπου ρεζερβας.Μαλιστα την Δευτερα εχω ενα αμαξι απο Βολο για εγκατασταση.Αντε με το καλο και αποτι ειδα χθες επεσε κι αλλο η τιμη του υγραεριου στα 0,75 λεπτα :new_thumright:

Γίνετε λιγο πιο αναλυτικοί, τι LPG kit έχετε εγκαταστήσει, εξηγείστε ποιο ακριβώς μοντέλο είναι οι κινητήρες σας και βέβαια εύχομαι να είστε ΑΚΡΩΣ περιγραφικοί σε τυχόν δυσλειτουργίες!

Επίσης δώστε μια εικόνα για την χρήση που κάνετε, εσείς οι υγρεριοκίνητοι! :)

Τους τελευταιους μηνες εκανα ερευνα πανω στο ζητημα της υγραεριοκινησης.Επειδη οπως και ολοι μας,ετσι κι εγω ημουν καπως προκατειλλημενος με το θεμα αυτο και ετσι αποφασισα να το ψαξω το θεμα.Και λογω της εργασιας μου,ειμαι μηχανολογος μηχανικος,αλλα εργαζομαι στο συνεργειο επαγγελματικων φορτηγων και αυτ/των που διατηρει ο πατερας μου εδω και 38 χρονια.Και αποφασισα να αρχισω την εγκατασταση συστηματων υγραεριου σε ι.χ. επιβατικα αυτοκινητα,οπως και εφαρμογες υδρογονοκινησης στα επαγγελματικα diesel αυτ/τα.Εκανα λοιπον σεμιναρια πανω στην υγραεριοκινηση,προχωρησα στην αδεια και πιστοποιηση του χωρου και ετσι αρχισα.Προς το παρον εχω καταληξει στα συστηματα της atiker,brc και bardolini.Με το πρωτο της atiker που ειναι τουρκικο αλλα εχει καποια μερη-εξαρτηματα made in Italy,να το βρισκω πολυ καλυτερο και στην λειτουργια,αλλα και στον προγραμματισμο του εγκεφαλου.Αν και για μενα ολα τα συστηματα ειναι καλα,αλλα δεν μπορεις να εχεις καμμια δεκαρια συστηματα και να κανεις εγκατασταση.Καλο ειναι να μαθεις ως εγκαταστατης 2-3 συστηματα και με αυτα να δουλευεις!

Το αυτοκινητο που κανει μετατροπη σε υγραεριο μπορω να πω με ειλικρινεια οτι αλλαζει προς το καλυτερο.Καταρχην αυξανει η ροπη του,μειωνονται οι ρυποι και η διαρκεια ζωης του κινητηρα αυξανεται.Η οικονομια καυσιμου ανερχεται μεχρι και 55%.Η διαδικασια της μετατροπης ειναι συγκεκριμενη και ασφαλης.Σημαντικο ειναι το αυτοκινητο μετα την μετατροπη του σε υγραεριο να περασει απο ελεγχο κτεο.Αυτα τα ολιγα :new_thumright:

acen3g, σε φορτηγά με πετρέλαιο, υπάρχει καμιά εξέλιξη σε αυτο το θέμα? μπορεί τελικά να μπει υγραέριο? ειναι νόμιμο?

acen3g, σε φορτηγά με πετρέλαιο, υπάρχει καμιά εξέλιξη σε αυτο το θέμα? μπορεί τελικά να μπει υγραέριο? ειναι νόμιμο?

Στα πετρελαιοκινητα μπαινει συστημα υγραεριου,αλλα μεχρι στιγμης υπαρχει καθυστερηση στην πιστοποιηση του απο το υπουργειο.Μολις πιστοποιηθει θα μπορει το οχημα να περναει και κτεο.

BRC είναι το κορυφαίο !

Για μενα οπως ειπα.Ολα ειναι καλα.Αρκει να το γνωριζει ο εγκαταστατης.Γιατι αν μπλεξεις με πολλα συστηματα χανεις τον μπουσουλα.

Edited by Alex

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι!

Εδώ Audidis, το μέλος-φάντασμα! Μόνιμος αναγνώστης αλλά με τελευταία προσθήκη σε σχόλια από την άνοιξη του του 2011, όταν και μου προσφέρατε υπερπολυτιμες πληροφορίες και συμβουλές για να αποκτήσω και εγώ την ασπρόμαυρη καλλονή μου...

Εμφανίζομαι ξανά (γραπτώς εννοώ) να μπλεχτώ και εγώ στη κουβέντα του υγραερίου. Υπό την κατοχή μου (και ιδιαίτερη φροντίδα) είναι το Α3 1.8t Sportback του 2008 (κινητήρας ΒΖΒ...)και τώρα αναγκάζομαι να κατεβάζω το αμάξι δουλειά 5 μέρες την εβδομάδα (πριν κατέβαινα με συνάδελφο τις μισές περίπου). Μιλάμε για 90χλμ πήγαινε-έλα (δεν μιλάμε...καν για βόλτες ΣΚ).

Το λοιπόν, χωρίς να έχω προσωπική άποψη, ακούω συνεχώς για την ολλανδική Vialle από αρκετό κόσμο, θεωρώντας το kit της πολυφορεμένο και άρα (?) ικανοποιητικό, καθώς και BRC που ανέφερέ ένας φίλος πιο πάνω. Συνεπώς, λίγο πολύ ξεκαθάριζα στο μυαλό μου τις επιλογές.

Πηγαίνοντας στο μηχανικό μου (χρόνια πελάτης ικανοποιημένος) με παρέμπεψε στον συνεργάτη-εγκαταστάτη. Καθαρά εμπορική κουβέντα με τον άνθρωπο, επηξηγηματικός δε λέω, ο οποίος όμως συνεργάζεται και εγκαθιστά ΜΟΝΟ ιταλικά της LANDIZERO (βασικά βάζει και ATIKER και BARTOLINI εάν τα γράφω σωστά) αλλά για το δικό μου προτείνει αποκλειστικά LANDIZERO με πακέτο 1600 ευρώ (εγκατάσταση, έλεγχο, χαρτιά με υπουργείο αλλαγή στην άδεια, ΚΤΕΟ και γέμισμα ρεζερβουάρ)

Μετά την ιστορία της ζωής μου, η ερώτηση μου είναι ποιά η γνώμη σας για την ιταλική εταιρεία απο δικές σας πληροφορίες και εμπειρίες για τα αμάξια μας;

Τα θερμά μου ευχαριστώ για όποιον έχει την όρεξη να ανταποκριθεί!

Audidis

Καλημέρα !

Εδώ η συζήτηση αφορά το A3 8L. Υπάρχει συζήτηση για το θέμα σου στην ενότητα του A3 8P για τοποθέτηση lpg σε 1.8 tfsi και θα μεταφερθεί εκεί.

Ευχαριστώ !

• Like 1

Καλημέρα !

Εδώ η συζήτηση αφορά το A3 8L. Υπάρχει συζήτηση για το θέμα σου στην ενότητα του A3 8P για τοποθέτηση lpg σε 1.8 tfsi και θα μεταφερθεί εκεί.

Ευχαριστώ !

ΟΚ! Ευχαριστώ.

Καλησπερα..εγω παιδια ειμαι αναμεσα σε brc και mg motor gas εχει καποιος να προτινει κατι αλλο ?

ΟΚ! Ευχαριστώ.

Μιλάμε για τρελή συγκίνηση...

Απο τη μια ένα απο τα πρώτα ποστ στη νεότερη ιστορία του Στάθη, απο την άλλη μαλλον το μικρότερο ποστ που εχει γράψει ποτε!!!

Edited by ianos
  • Like 2

Μιλάμε για τρελή συγκίνηση...

Απο τη μια ένα απο τα πρώτα ποστ στη νεότερη ιστορία του Στάθη, απο την άλλη μαλλον το μικρότερο ποστ που εχει γράψει ποτε!!!

Πού το ξέθαψες ρε συ το ποστ :sSc_eek:

Όχι εγώ.

Ο indigo το ξέθαψε, δεν γνωρίζω να του απαντήσω, αλλα δεν μπορούσα να μην σχολιάσω το εύρημα...

• Like 1