Jump to content

Παράλληλος εγκέφαλος σε A1 1.4lt 122 ps


Recommended Posts

Δεν εχω αλλαξει κατι ετσι ηθελα να ρωτησω αν βαλω παραλληλο εγκεφαλο σε α1 1.4 122 ps χανω την εγγυηση? Μηπως υπαρχει καποιος παραλληλος που τον διαθετει η αντιπροσωπεια ωστε να υπαρχει μεγαλυτερη συμβατοτητα και αξιοπιστια ετσι ωστε να μην χαθει η εγγυηση. Ειναι αληθεια οτι με την βελτιωση αυτη και ενα φιλτρο ελευθερας στο φιλτροκουτι φτανει τα 150 αλογα και υπαρχει και οικονομια καυσιμου.

Link to comment
Share on other sites

Σάββα μπορείς να γίνεις λίγο πιο κατατοπιστικός? Παράλληλος από αντιπροσωπεία? Εννοείς να ρυθμίσεις το πρόγραμμα διαχείρισης του κινητήρα σου?

 

 

Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

Δημητρη εννοω προγραμμα διαχειρησης κινητηρα αλλα οχι μεσω υπολογιστη αλλα ετοιμο το οποιο συνδεεις μεσω φισας και αν θες το βγαζεις διχως να εχουν αλλαξει οι ρυθμισεις του εργοστασιακου  εγκεφαλου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς. (που θα κουμπώσει ο έξτρα εγκέφαλος κτλ)

Προσωπικά πάντως θα το απέφευγα σε κάθε περίπτωση.Θα προτιμούσα να περιμένω να βγουν (αν υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον βέβαια*) προγράμματα που περνάνε μέσα στον εργοστασιακό εγκέφαλο του αυτοκινήτου.

Όσο πιο πολλά aftermarket και μη εξαρτήματα, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να γίνει κάποια "στραβή".

(κατά τη γνώμη μου πάντα)

 

Επίσης τα προγράμματα που περνιόνται πάνω στον εργοστασιακό εγκέφαλο, κρατάνε τις δικλείδες ασφαλείας (τουλάχιστον τα 1ου σταδίου) οπότε ακόμα κι αν πάθει κάτι κάποιο εξάρτημα (πχ μπουκώσε κάποιο μπεκ, δεν σηκώνει σωστή πίεση η εμπρός αντλία καυσίμου κτλ), δε θα πάρεις τίποτα στο χέρι. :)

 

 

*μιας και οι καιροί μας πιέζουν για μειωμένη κατανάλωση, μειωμένη χρήση του αυτοκινήτου, μειωμένους μισθούς-κέρδη κτλ-κτλ.

Edited by Kavouras
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλυτερα να βαλεις προγραμμα απο καποιον βελτιωτη ή εταιρεια. Λυσεις για τον κινητηρα σου υπαρχουν. Οσον αφορα την εγγυηση μην σε ανυσηχει υπαρχει δικλειδα που μηδενιζει τον flash counter ωστε να μην υποπτευθουν οτι εχει φλασαριστει το αυτοκινητο (οχι πως θα μπουν και στον κοπο να το προσεξουν αλλα λεμε σε περιπτωση που το κανουν).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημητρη εννοω προγραμμα διαχειρησης κινητηρα αλλα οχι μεσω υπολογιστη αλλα ετοιμο το οποιο συνδεεις μεσω φισας και αν θες το βγαζεις διχως να εχουν αλλαξει οι ρυθμισεις του εργοστασιακου  εγκεφαλου.

 

Αυτό για μένα δεν αξίζει. Εκτός του ότι δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια εταιρεία που το τοποθετεί, είναι κατ΄ εμέ ανούσιο. Είναι κατά πολύ προτιμότερο όπως λέει παραπάνω ο ΚΕΜ να βάλεις πρόγραμμα σειριακά, το οποίο εξάλλου είναι και "αόρατο" σε αντιπροσωπεία.  Το καλώδιο με τον παράλληλο τον έκαναν πριν 6 χρόνια αλλά απέτυχε πλήρως στην εφαρμογή του, καθώς ήταν ελάχιστες οι βελτιώσεις που επέφερε (είχα δοκιμάσει και γω όταν το πρωτοπήρα και δεν είδα σχεδόν καμία διαφορά).

 

 

Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

Οπότε καλυτερα καποιος επαναπρογραμματισμος εγκεφαλου απο επωνυμο οικο και πιστευω αν ειναι γερμανικος τοσο το καλυτερο, σε μερικες αγγελιες διαβαζω οτι το ταδε αυτοκινητο εχει προγραμμα περασμενο απο την αντιπροσωπεια τωρα δεν ξερω αν η audi εδω παρεχει στους αντιπροσωπους καποιο δοκιμασμενο προγραμμα, θα κανω ενα τηλ να μαθω. Το ατιμο το γκαζι παντα συνηθιζεται και αν το αμαξι παταει καλα θες παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά παραπάνω.

Επίσης να προσθέσω πως δε χάνεις να ρωτήσεις και σε Έλληνες προγραμματιστές που θα βελτιώσουν το αυτοκίνητό σου χωρίς να ρισκάρεις κάτι.Πολλοί αξιόλογοι είναι και μέλη του φόρουμ.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Σαββα υπαρχουν τέτοιοι παραλληλοι εγκεφαλοι που αναφερεις και εαν βαλεις κατι τετοιο δεν προκειται να χασεις τιποτα απο την εγγυηση ,ειναι πολυ ευκολο να μπει και πολυ ευκολο να βγει, αρα εαν παθεις κατι το βγαζεις μονος σου και το πας στην αντιπροσωπεια σαν μανησιο δεν ειναι αυτο το προβλημα, ειναι γελοια  η εγκατασταση του,επισης οι αντιπροσωπειες συνηθως περνουν προγραμματα στον υπαρχον εγκεφαλο δεν πουλανε τετοιου ειδους βελτιωτικα προιοντα ,αποψη μου μην βαλεις παραλληλο εγκεφαλο πανω στο αμαξι  δεν ειναι και οτι το καλυτερο γιατι εχει τον εγκεφαλο να δουλευει με υπερωρίες και αυτο γινεται γιατι αλλαζει την ταση  του ρευματος  στον μαπ για να περασει το δικο του σημα ο παραλληλος και ετσι ο εγεκφαλος του αμαξιου βλεποντας οτι γινεται αυτο το πραγμα διορθωνει συνεχως για να μπορεσει να δουλεψει σωστα το μοτερ ,ενω το προγραμμα δεν δουλευει ετσι αλλαζονται πολυ περισσοτεροι χαρτες και δουλευει οπως το μανησιο προγραμμα .

 

Επισης οσοι εβαλαν παραλληλο εγκεφαλο στα αμαξια τους τον εβγαλαν μετα απο λιγο καιρο και πηγαν εβαλαν προγραμμα γιατι πολυ απλα μια δουλευει σωστα το αμαξι και μια οχι και ποτε δεν παιρνεις την ιδια αποδοση .

 

Τωρα εαν συνεχιζεις και θες να κανεις τετοιου ειδος βελτιωση οριστε δες μερικους που ειναι για το αμαξι σου :

 

http://www.racechip.de/chiptuning/audi/a1/8x/1-4-tfsi-90kw/index.php

 

http://www.tdi-tuning.de/product_info.php/info/p1814_audi-a1--1-4-tfsi--1390ccm--90kw--122ps--chiptuning-blackbox.html

 

http://www.chiptronic.gr/documents/chiptronic_box.html

Link to comment
Share on other sites

Τάσο σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες ήσουν πολύ κατατοπιστικος.

Προς το παρον θα το αφήσω μαμά και αν μου τη δώσει αργότερα θα παω για το νέο a3 1.800 με 180ps που όπως διαβαζω έχει ελαφρύνει αρκετα τόσο που κοντευει το a1.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.