Jump to content

Recommended Posts

Γεια σε όλους,

 

Πρίν 2 μήνες αγόρασα το νέο Q3 facelift 1400 TFSI με βενζίνη. Ο κινητήρας είναι 1400 Cylinder on Demand. Σε γενικές γραμμές δεν έχω κανένα παράπονο. Υπάρχει μόνο ένα σημείο το οποίο με ανυσηχεί. Όταν το αμάξι το βάζω μπρος και είναι παγωμένο, μαρσάροντας λίγο παραπάνω απο τις 1.500 στροφές τότε κάνει έναν ασυνήθιστο θόρυβο, σαν να έχω βάλει μία χοάνη στον κινητήρα. Αυτό σταματά να το κάνει, στις 1500 στροφες, όταν το αυτοκίνητο ζεσταθει. Το ακούω πάλι, σε μικρότερη ένταση, αν μαρσάρω πάρα πολύ απότομα πάνω από τις 4.500-5.000 στροφες ενώ δουλεύει με νεκρά στο ρελαντί.

 

Στην αντιπροσωπεία που το πήγα και το άκουσαν μου είπαν ότι είναι η υπερτροφοδότηση και ότι είναι φυσιολογικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα κάποια διαφορετική απάντηση. Αυτός είναι ο λόγος που ποστάρω αυτό το θέμα.

 

Εχετε παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο σε αυτούς τους κινητήρες;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Βασικά αυτό που περιγράφεις (αν καταλαβαίνω σωστά) είναι λόγω της κρύας εκκίνησης και είναι φυσιολογικό. Κατά τη διαδικασία της κρύας εκκίνησης, ο κινητήρας παράγει περισσότερα καυσαέρια (από το "φυσιολογικό") και γυρίζει λίγο περισσότερο το τούρμπο, το οποίο και ακούς.

 

Επειδή όμως δεν είναι αντικειμενικό το τι "ακούει" κανείς και τι αίσθηση έχει ο καθένας ως φυσιολογικό (ή μη), ίσως αν μας ανέβαζες ένα βίντεο με το τι ακούς, να βοηθούσε πολύ.

 

 

 

 

ΥΓ: Παρόλα αυτά το πιο σωστό είναι να πας να το δει κάποιο συνεργείο από κοντά, ώστε να αποκτήσει μία πιο σωστή γνώμη σχετικά με το θέμα. Αντιλαμβάνομαι βέβαια πως το να "πετύχεις" κρύα εκκίνηση on demand και σε συνεργείο, σημαίνει ότι πρέπει να πας να στηθείς εκεί για κανα 3ωρο τουλάχιστον (μέχρι να κρυώσει πλήρως η μηχανή) ή να τους το αφήσεις και να το πάρεις την επόμενη το πρωί.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Ευχαριστώ πολύ για την αμεση απάντηση. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω ένα video με απόσπασμα από τον ήχο του κινητήρα.

 

Αυτό που μου πρότειναν και από την αντιπροσωπεία είναι να το αφήσω εκεί μέχρι το επόμενο πρωι. Λογικά κάτι τέτοιο θα γίνει έτσι ωστε να σιγουρευτώ 100%.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.