Jump to content

Δεν βγαζει ζεστο αερα


mpakos

Recommended Posts

Γεια σας,

εχω ενα προβλημα εδω και κανα μηνα και θα ηθελα τα φωτα σας. Το αυτοκινητο δεν  βγαζει ικανοποιητικα ζεστο αερα εδω και λιγο καιρο.Αυτες τις ημερες που εχει παγωνια για να μπορεσω να βγαλω κασκολ σκουφο γαντια περασε μιαμιση ωρα κινησης. Εως τοτε απιστευτο το κρυο μεσα στην καμπινα. Το εχω στο high την θερμοκρασια και πατημενο το eco μονιμα λογω καπνισματος.

Παλιοτερα σε αντιστοιχα κρυο καιρο το ειχα στους 22-23 βαθμους και τους επιανε γρηγορα.

Πηγα στο συνεργειο που πηγαινω παντα  και μου ειπε οτι τα υγρα ειναι οκ αν και λιγο θολα οποτε θα πρεπει να βγαζει ζεστη απλα θα πρεπει να το περιμενω λιγο.

Οποτε πηγα στον a/c service της γειτονιας ο οποιος μου ειπε οτι δεν υπαρχει συσχετιση του αιρκοντισιον με την ζεστη και το μονο που θα μπορουσε να κανει ειναι να πλυνει το ψυγειο αλλα δεν εγγυαται τιποτα.

Το μονο που εχω παρατηρησει ειναι οτι εχει βρωμισει το καζανακι με τα υγρα που βρισκεται αριστερα στο καπω ενω η σταθμη του ειναι καλη.

Εχετε να μου προσφερετε καποια λυση αλλη περαν της αγορας αεροθερμου που σκεφτομαι τελευταια?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εντός της καμπίνας και πίσω απο την κεντρική κονσόλα υπαρχει το λεγόμενο ψυγειο καλοριφέρ. Αυτο ειναι συνδεδεμένο παράλληλα με το κυριως σύστημα ψύξης του κινητήρα. Οταν λοιπον χρειάζεσαι ζέστη στην καμπίνα τότε μέσω διαδικασίας, ενός κλαπετου που ανοιγει, επιτρέπεται στο αντιψυκτικο υγρό (παραφλου) να κυκλοφορεί και στο ψυγειο καλοριφέρ. Ετσι λοιπον μέσω της θερμότητας που αναπτύσσει το υγρό μέσω της κυκλοφορίας του στον κινητήρα, αρχίζει να θερμενεται και το ψυγειο καλοριφέρ. Απο εκει και έπειτα αναλαμβάνει ο ανεμιστήρας της μονάδας του κλιματισμού να μας φέρει τον ζεστό αέρα στην καμπίνα μέσω των αεραγωγών. Στην περίπτωση σου υπαρχουν 3 περιπτώσεις για τις οποίες δεν δουλεύει σωστα. 1. Βουλωμένο ψυγειο καλοριφέρ (άρα δεν κυκλοφορεί το καυτό παραφλου μεσα σε αυτο οπως πρεπει, άρα μειωμένη απόδοση θέρμανσης)

2. Το ηλεκτρικό κλαπετο (ενα μοτερακι ειναι) που ανοιγει επιτρέποντας την κυκλοφορία του παραφλου στο ψυγειο καλοριφέρ δεν δουλεύει η δεν ανοιγει πλήρως ετσι ώστε να κάνει σωστή κυκλοφορία, 3. Ο θερμοστάτης που βρίσκεται επάνω στον κινητήρα και ανοιγοκλείνει αναλογα με τις ανάγκες ψύξης του, ειναι μόνιμα κολλημένος ανοικτά με αποτέλεσμα το παραφλου να κάνει συνεχώς κυκλοφορία σε όλο το σύστημα συμπεριλαμβανομένου του κυριως ψυγείου του αυτοκινητου που βρίσκεται πίσω απο την μάσκα. Σε αυτή την περίπτωση και το όργανο της θερμοκρασίας που βρίσκεται στο καντράν θα πρεπει να κάνει αρκετή ώρα να πιάσει τους 90 βαθμούς διότι το όλο σύστημα ψύχεται συνεχώς . Η νούμερο 3 πιθανή βλάβη ειναι ευκολο να την διαπιστώσεις. Δες αν το όργανο θερμοκρασίας αν αργεί να πιάσει τους 90 βαθμούς η λειτουργεί κανονικά οπως οταν ολα δούλευαν σωστα και φυσικά στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες . Σε περιπτώση που οι 90 βαθμοί έρχονται σε σύντομο χρονικό διάστημα κατα την οδήγηση τότε δεν υφίσταται κολλημένος θερμοστάτης και κοιτάς τις βλάβες 1 & 2.

Edited by timos
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Εγώ που είχα το ίδιο πρόβλημα άλλαξα ψυγείο καλόριφερ που ήταν βουλωμένο και έγινε. Το είχα πλύνει με δίαφορα καθαριστικά 3 φορές αλλά ήταν πρόχειρη λύση μικρής διάρκειας. 

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια απο τι βουλωνει το ψυγειο του καλοριφερ;

Ειναι μεγαλη δουλεια να αλλαχθει οποτε καλο ειναι να ξερουμε τι να προσεχουμε...

Link to comment
Share on other sites

Και αντιψυκτικό να βάζεις μόνο, δυστυχώς έχει την τάση να αυτοκαταστρέφεται κάποια στιγμή.

 

 

Δημήτρης

Με μαντεμι κινητήρα και αλουμίνιο ψυγείο.. Άντε να δεις άσπρη μέρα :-p

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ευχαριστω

Με βαση οσων λετε μαλλον το ψυγειο καλοριφερ ειναι.

Αργει πολυ να ζεστανει ο αερας αλλα οταν ζεσταινει στο μισαωρο αποταν ξεκιναω μετα βγαζει ζεστη αλλα οχι καυτο αερα οπως παλια.

Μπορω να τοδω μονος η θελει πολυ ξηλωμα;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Παιδιά καλησπέρα. Όσον αφορά το ψυγείο του καλοριφέρ μου έχουν πει στον Παζαροπουλο ότι δε το αλλάζουν παρά μόνο αν δουν νερά στη καμπίνα. Εγώ μια φορά τη πάτησα και το άλλαξα ενώ μάλλον δε χρειαζόταν. (Όχι στον Παζαροπουλο)Την επόμενη χρονιά που δεν έβγαλε ζεστό αέρα, το πήγα σε άλλο μηχανικό και και για 2 χρονιές περίπου απλά ξεβουλωνε το ψυγειακι. Μετά δε ξαναχρειαστηκε. Ζεσταίνει ακόμα κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.