Jump to content

Καθαρισμος φιλτροχοανης


kalyv

Recommended Posts

Καποια συμβουλη για τον καθαρισμο της φιλτροχοανης μου; Απλο καθαριστικο πιατων μου ειπαν σε κουβα με νερο, βουταω πινελο και περναω την φιλτροχοανη.

 

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Καποια συμβουλη για τον καθαρισμο της φιλτροχοανης μου; Απλο καθαριστικο πιατων μου ειπαν σε κουβα με νερο, βουταω πινελο και περναω την φιλτροχοανη.

 

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οχι καθαριστικο πιάτων.

Δεν ξεβγαζεται ευκολα και θα μείνεις με το άγχος αν τελικα έφυγε όλο απο τη χοάνη κατα το ξέβγαλμα.

Αν δε θες να παρεις ενα εξειδικευμένο καθαριστικο για την χοάνη σου, χρησιμοποίησε Απορρυπαντικό πλυντηρίου σε σκόνη (καλυτερα) ή υγρό. Το διαλύεις ΠΟΛΥ καλα σε ενα κουβά με νερό και μετα βαζεις τη χοάνη μεσα να μουλιάσει για τουλαχιστον καμια ωρα.

Μετα τη βγαζεις και με πινέλο την καθαρίζεις.τελος Απλα ξεβγάλεις τη χοάνη βάζοντας τη ροή του νερού όπως θα παει και η ροή του αέρα και ΟΧΙ ανάποδα.

 

Αν δεις οτι η χοάνη ειναι ακομα ψιλοβρωμικη, επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.

 

Τέλος, την αφήνεις να στεγνώσει μόνη της. Ουτε πανω σε καλοριφέρ ουτε με πιστολάκι.

Edited by Kavouras
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Επειδη η εταιρεια ειναι καινουρια (αγγλικη) δεν εχω βρει εξειδικευμενο καθαριστικο. Οριστε και φωτο για να δειτε το υλικο της.

Ευχαριστω

 

57b9bea1443cc47f3c5f64ad38672462.jpg

 

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Εάν το φίλτρο είναι καινούριο ( < 2 χρόνια ) αγόρασε καλύτερα το κιτ καθαρισμού της pipercrosspost-9535-0-28067300-1496682990_thumb.jpg

 

Εάν το φίλτρο είναι ήδη "ταλαιπωρημένο" από ζέστη & καθαρισμούς, μπορείς να βάλεις υγρό πιάτων σε κουβά με χλιαρό νερο και μετά "μασάζ" με το χέρι μέσα στον κουβά. Στο ξέπλυμα πάλι μασάζ αλλά με το νερό που τρέχει από βρύση ακριβώς μέσα στην τρύπα-λαιμό του φίλτρου (από την ανάποδη ροή του αέρα).

Έχει βιντεάκια στο YouTube

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Θα βρεις και κιτ καθαρισμού K&N την ίδια δουλειά κάνει.

Δημήτρης

Επειδή τα K&N είναι γάζας, δεν γνωρίζω κατά πόσο, το καθαριστικό τους είναι "φιλικό" προς το υλικό αφρού των άλλων φίλτρων.

 

edit: το σημαντικότερο μειονέκτημα των φίλτρων αφρού είναι ότι μπορεί να ξεραθούν γρήγορα, οπότε αυτό το αποφεύγεις όσο μπορείς

Edited by escape_A3
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
On 6/6/2017 at 8:49 AM, Dimitris_Kon said:

Θα βρεις και κιτ καθαρισμού K&N την ίδια δουλειά κάνει.

 

 

Δημήτρης

Tο κιτ καθαρισμου της K&N (το γνωστο 99-5000EU),ειναι για φιλτρα /φιλτροχοανες γαζας.

Δεν κανει για φιλτρα αφρου(τουλαχιστον το λαδι που εχει το κιτ)

 

Εγω εχω τη φιλτροχοανη αφρου της revo.

Η οποια συνιστα κιτ της pipercross που ειναι για αφρου φιλτρα (συνηθως ειναι για μοτοσυκλετες).

 

 

 

 

 

Edited by aggelos1986
Link to comment
Share on other sites

Αν και ανασταίνουμε θέμα 5ετίας...

 

Εγώ στο edition 30 που είχα εισαγωγή με φίλτρο αφρού ITG, το καθάριζα και το λάδωνα με το κιτ της ITG όπου στις οδηγίες έγραφε ρητά να αποφεύγονται καθαριστικά που έχουν PH πάνω από 8 όπως καθαριστικά σε σκόνη και καθαριστικά ρούχων, γιατί καταστρέφουν τη δομή του φίλτρου και μειώνουν την αποτελεσματικότητά του. Επίσης να τηρούνται και οι χρόνοι που αναφέρει, τα λεπτά που θα το κάνεις μασάζ, τα λεπτά που θα το αφήσεις μετά το μασάζ για να δουλέψει το καθαριστικό πριν το ξεβγάλεις, και τα λεπτά του ξεβγάλματος. Δεν ανέφερε πάντως ειδικό καθαριστικό για φίλτρα αφρού διαφορετικά από γάζας. Αυτό το ανέφερε για το λάδι που εκεί είναι άλλα για αφρού και άλλα για γάζας και έγραφε και μερικές αποδεκτές εναλλακτικές αν δεν βρίσκεις το δικό τους, όπως Silkolene, Motul, Rock Oil, Shell, No-toil και Q8.

 

Τέλος στο λάδωμα προσοχή στην ποσότητα μην βάλεις παραπάνω, όχι τόσο για να μην περάσει το φίλτρο και μπει στην εισαγωγή το λάδι που φοβούνται πολλοί και κακώς, γιατί αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο λόγω του πτητικού παράγοντα που υπάρχει σε αυτά τα ειδικά λάδια και εξατμίζεται μέσα σε 10 λεπτά (γι' αυτό και θέλει να προλάβεις να κάνεις το απαραίτητο μασάζ εντός χρόνου, πριν εξατμιστεί, ώστε να περάσει και στα εσωτερικά στρώματα του φίλτρου) αλλά πιό πολύ για να μην φράξεις τους πόρους και δεν αποδίδει καλά η εισαγωγή. Θέλει τόσο όσο να αρχίσεις να βλέπεις τους πόρους να γεμίζουν, το αναφέρει στις οδηγίες λαδώματος. Εγώ μετά από δοκιμές είχα βρει και ένα ακόμα σημάδι που δεν το ανέφεραν οι οδηγίες, κολλούσα το δάχτυλο πάνω και καθώς το απομάκρυνα, μέχρι περίπου 4-5 χιλιοστά, όχι παραπάνω, έβλεπα τις ίνες του λαδιού ανάμεσα στο φίλτρο και στο δάχτυλό μου. Αν δεν έβλεπα καθόλου ίνες ή ίσα που φαίνονονταν (π.χ. μόλις μέχρι 1-2 χιλιοστά απόσταση), ήθελε κι άλλο.

 

Καθάρισμα και λάδωμα κάθε 4 μήνες ανεξαρτήτως χιλιομέτρων. Στις οδηγίες του φίλτρου ανέφερε νομίζω ανά χρόνο και αρκετά χιλιόμετρα τουλάχιστον 20k αν θυμάμαι καλά, αλλά την πρώτη φορά που το έκανα έτσι το πέταξα το φίλτρο είχε ξεραθεί. Στην Αγγλία δεν βαράνε 40άρια λες και είναι "just another day at work". Μετά έμαθα και βρήκα τους 4 μήνες πιό safe για το κλίμα μας. Το χειμώνα ίσως πει κανείς ότι μπορείς και παραπάνω και μάλλον είναι σωστό, αλλά λέω καλύτερα να μένεις σταθερός αντί να μεταβάλλεις τα διαστήματα, οπότε πες τέλος της άνοιξης μετά τη γύρη, μετά το καλοκαίρι και με το νέο χρόνο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.