Jump to content

Έχω φρικάρει βοήθεια


Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους. Κάτοχος ενός A3 8v sedan 2015 1.4 103kw.

Καθώς ενεργοποίησα το hidden menu και είδα τι υπάρχει μέσα έκανα σίγουρα κάποια βλακεία......... Όταν ξεκίνησα το αμάξι το άλλο πρωί στην οθόνη μου βγάζει πως δεν υπάρχει το menu car αλλά δεν μπορώ να ρυθμίσω ούτε την ώρα δεν υπάρχει αυτή η υπηρεσία, δεν δουλεύουν ούτε τα κουμπιά στο τιμόνι από την δεξιά πλευρά. Αλλά στην κεντρική κονσόλα ευτυχώς μπορώ να αλλάξω τα mode του αμαξιού. Μπορεί κάποιος να δώσει λύση? Έκανα καμία 10 φορές reset αλλά τπτ. Έβαλα και το ODB eleven και μου έβγαλε στο 5f ότι η κωδικοποίηση είναι όλο 000000000000000 ευτυχώς είχα το παλιό long code το έβαλα το πήρε αλλά πάλι τπτ. 

20190112_153302-01.jpeg

20190112_153331-01.jpeg

Edited by NikKara
Ανέβασμα φωτογραφίες
Link to comment
Share on other sites

Αφού έβαλες την κωδικοποίηση δοκίμασε να κάνεις reset στη μονάδα, με το συνδυασμό των 3 πλήκτρων Back + Κεντρικό κουμπί + το πάνω δεξί κουμπί από τα τέσσερα που βρίσκονται γύρω απο το κεντρικό κουμπί, αν δεν κάνει reset, αντί για το Back πάτα το Menu.

 

Αλλιώς δες στο youtube πως κάνεις reset στη μονάδα σου, όταν αλλάξει η κωδικοποίηση όπως έγινε σε εσένα, αν δεν γίνει reset δεν παίρνει τις ρυθμίσεις.

Edited by kostas-k
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα λύθηκε! Μέσω Obdeleven ενεργοποίησα το Enginering Menu το έκανα να πάρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και όλα άρχισαν να δουλεύουν ρολόι! Μεγάλο μανίκι ήταν να εμφανίσω το Charisma αλλά τα κατάφερα! Μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό, ενεργοποίησα και το TPMS το είχα αλλά τα τσακάλια από την Audi μου είπαν πώς δεν έχω και πρέπει να δώσω 280 + ΦΠΑ για μου το περάσουν. Αυτά παιδιά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οι καινούργιες μονάδες ABS υποστηρίζουν TPMS χωρίς αισθητήρα στο ελαστικό, απλά δεν είναι ενεργοποιημένο από το εργοστάσιο, μόνο αν αγοραστεί έξτρα. Μετράνε στροφές μέσω των αισθητήρων ABS και βγάζουν το σφάλμα αν ένα λάστιχο χάσει αέρα. Είναι άλλο ένα πράγμα που στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν γίενται να ενεργοποιηθεί αλλά εγώ το ενεργοποίηση κανονικά μαζί με την επιλογή Tire pressure monitor στο RMC. 

 

 

Edited by kostas-k
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οντως τα συστήματα αυτα ανιχνευουν την διαφορα στην γωνιακη ταχυτητα μεταξυ των τροχων μεσω των αισθητηρων ABS και αναφερουν τυχον προβληματα ως flat tyre...δεν ειναι tpms με την ακριβη εννοια του ονοματος του συστηματος (tyre pressure monitoring system) διοτι δεν διαβαζουν πιεση ελαστικου.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλημέρα στην παρέα!

 

Από προχθές μου έτυχε και εμένα το ίδιο πρόβλημα στο MMI (“car systems not available”). Επίσης δεν αναγνωρίζει την είσοδο aux και δεν λειτουργούν τα δεξιά χειριστήρια του τιμονιού (το κουμπί * και η ροδέλα που ρυθμίζει την ένταση). 

 

Σε εμένα εμφανίστηκε το πρόβλημα ξαφνικά,  χωρίς να πειράξω κάτι (σε secret menu κλπ.). Έκανα 3-4 φορές reboot (με τα τρία κουμπιά) και 2-3 φορές επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις από το μενού, αλλά το πρόβλημα παραμένει. 

 

Δεν έχω δυστυχώς OBDeleven και σε μια προσπάθεια να μπω στο secret menu πατώντας τα 2 κουμπιά (το κουμπί επιστροφής και το πάνω αριστερά) δεν μου δίνει άλλη δυνατότητα εκτός από «αναβάθμιση» μέσω SD ή CD. 

Αξίζει να προμηθευτώ το διαγνωστικό και να ψαχτώ στα μενού, όπως ο φίλος @NikKara που βρήκε λύση έτσι; 

 

Ή υπάρχει κάποιος αντίστοιχος “delectronics” εδώ στη Θεσσαλονίκη που βρίσκομαι τώρα, που με λογικό κόστος μπορεί να με εξυπηρετήσει σωστά;

 

Link to comment
Share on other sites

Πας αντιπροσωπεία και κάνουν έλεγχο  ότι ποιο αξιόπιστο

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Την έχω σαν εσχάτη λύση την αντιπροσωπεία. Δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις, γιατί πάνε κυρίως με διαγνωστικά και λιγότερο με εμπειρία.

[Μου έτυχε βλάβη στο air condition που ενώ άφησα το αυτοκίνητο σχεδόν μια εργάσιμη, άλλαξαν έναν αισθητήρα, δεν διορθώθηκε και μου είπαν χρειάζεται περαιτέρω ψάξιμο (=άγνωστες πανάκριβες εργατοώρες). Μετά πήγα σε τεχνίτη air condition αυτοκινήτων και κατάλαβε τη βλάβη ο νεαρός βοηθός στο 5λεπτο.]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.