Jump to content

Recommended Posts

8 hours ago, panpap175 said:

Καλημέρα και από εμένα.  Επειδή και εγώ είμαι στην σκέψη να βάλω τα bilstein b8 με χαμηλωμα περίπου 3 cm με ελατήρια eibach  , και με δεδομένο ότι ειμαι 225/40/18.... έχω όμως τον εξής προβληματισμό: δεν ξέρω "Πόσο σκληρό " είναι το αμορτισέρ το συγκεκριμένο και φοβάμαι μήπως από τυχόν κραδασμούς μακροπρόθεσμα μου δημιουργήσει προβλήματα σε γριλους παραθύρων,  τριξιματα πλαστικών, κλπ...

Ή χρήση του αυτοκινήτου μου είναι αποκλειστικά και Μόνο για ταξιδια,  και η αλήθεια είναι ότι στις στροφές μου γυαλίζει λίγο το ματάκι ?

 

αν με τα εργοστασιακα το ματι σου γυαλιζει με τα b6/b8 θα αστραφτει...βαλε και ενα σετ σκληροτερες αντιστρεπτικες μιας και θα κανεις ολη αυτη τη διαδικασια!

τα τριξιματακια δεν τα γλυτωνεις ουτως η αλλως με την παροδο του χρονου και με τα χιλιομετρα αργα η γρηγορα ολο και κατι τριζει.Οποτε κανε κατι που θα σου δωσει και ευχαριστηση!

Link to comment
Share on other sites

Η λύση με εργοστασιακό αμορτισέρ και μεγαλύτερη αντιστρεπτική για τα δικά μου γούστα πιστεύω οτι ειναι πολυ καλη αν και δεν την ειχα σκεφτει το μονο μείον είναι το κόστος του αμορτισέρ λόγω γνήσιου. Ξέρει κανείς τιμές για αντιστρεπτικές τι διαστάσεις υπάρχουν? 

 

Link to comment
Share on other sites

16 λεπτά πριν, Panagiotis01 είπε

600 ευρω μονο αγορα την προηγουμενη εβδομαδα ρωτησα

600 για τα αμορτισερ μιλας? για τις αντιστρεπτικές? 

Link to comment
Share on other sites

Στα 600+ εχεις και αλλες επιλογες οπως Κοni Sport (τα οποια ειναι ρυθμιζομενα σε σκληροτητα και αναγομονονται επισημα) Koni Special Active (πρωην KONI FSD) θα βρεις πολλες αναφορες και reviews σε ξενα φορουμ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μετά από 180.000 χλμ με Bilstein b6 σε A3 TFSI 2.0 quattro (τόσο κράτησαν) έφτασε η ώρα για αλλαγή και πάλι για τα ίδια.

Οικονομικά,έβγαλαν χλμ ,δεν κοπανανε(κακώς γράφουν κάποιοι ότι κοπανανε),μπορεί να κοπαναει οτιδηποτε άλλο ,όχι όμως τα αμορτισέρ.

Προσωπικά δεν θα έβαζα ποτε σε A3 ελατήρια χαμηλώματος εξ αιτίας της Ελληνικής πραγματικότητας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στις 9/6/2019 στις 5:45 ΜΜ, Panagiotis01 είπε

οπως;ρωταω γιατι και εγω θελω να αλλαξω τωρα και το ψαχνω.

τα εργοστασιακα βγαινουν γυρω στα 600 ευρω μονο η αγορα.τι αλλο καλυτερο μπορεις να βαλεις με αυτα τα χρηματα;

Τα Bilstein b6 μπορείς να βάλεις που είναι καλύτερα από τα εργοστασιακά και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Κι αν θέλεις να λειτουργουν τα πάντα σωστά κάθε 20-25000 χλμ θέλει ευθυγράμμιση,ζυγοστάθμιση.

Link to comment
Share on other sites

ισως στο δικο σου quattro να εχουν καλυτερη συμπεριφορα αλλωστε η αναρτηση ειναι διαφορετικη οπως και η κατανομη του βαρους.

σε μενα δεν κοπανουσαν ακριβως απλα ειχε πολλες αναπηδησεις το μπροστα μερος.ηθελε γενικα προσοχη και ο συνδιασμος με σκληρα λαστιχα και σκληρα σινεμπλοκ δεν βοηθουσε την κατασταση.κατα τα αλλα ειναι ενα εκπληκτικο αμορτισερ και το μονο οικονομικο μονου σωληνα που κατα την αποψη μου υπερεχουν σαν τεχνολογια απο τα διπλου σωληνα.

ενα μικρο τιπ καθε τοσο χρειαζονται τα μπροστινα λιγο λαδακι στις τσιμουχες επανωγια να κινειται πιο ελευθερα η μπουκαλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα στη παρέα, ας φρεσκάρω λίγο το τόπικ, έχω ενα A3 8P SPORTBACK 1.8TFSI του 2012 με S-line αρμοτισέρ(εργοστασιακά) , το αυτοκίνητο έχει 132.000 χλμ και νομίζω ήρθε η ώρα για αλλαγή των αρμοτισέρ,τα εργοστασιακά κοστίζουν περιπου 700 ευρω(τιμη αντιπροσωπείας) και σκέφτομαι να βάλω Bilstein B6(κίτρινα) που απότι έχω ψάξει κοστίζουν περίπου στα 550 ευρώ. Θα ήθελα την γνώμη σας. Να προσθέσω οτι έχω συνηθίσει την σκληρότητα των S-line αρμοτισέρ και νομίζω οτι τα Bilsten B6 θα "κοπανάν" λιγότερο. Και κάτι τελευταίο, χρήζουν αλλαγή και τα ελατήρια του αυτοκίνητου ; αξίζει η αλλαγή τους μιας και θα ασχοληθώ με τα αρμοτισέρ;; Το αυτοκίνητο δεν φαίνεται "καθισμένο" ούτε παρατηρώ κάτι οταν προσθέτω βάρος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου κτλπ, ίσα ίσα μου φαίνεται πολύ εντάξει εξωτερικά. Ευχαριστώ πολύ μάγκες μου.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.