Jump to content

Ήχος


Recommended Posts

Γειά σας. Τελευταία μου έχει μπει η σκέψη να βελτιώσω λίγο τον ήχο. Αρκετές φορές νιώθω ότι υστερεί σε μπάσο και γενικά ότι υστερεί. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει ασχοληθεί κάποιος. (αν υπάρχει κάποιο άλλο topic και δεν το είδα πείτε μου) (AUDI A5 2008 με το CONCERT SYSTEM) 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα @PanA4. Εγω έψαξα λίγο στα αντίστοιχα φόρουμ του εξωτερικού και βρήκα τα μεγέθη των ηχείων που δέχεται.  Κάποιοι είχαν καταφύγει σε επώνυμες λύσεις όπως της ALPINE και άλλοι σε αυτοσχέδιες λύσεις. Σκεφτόμουν να ρωτήσω σε κάποια καταστήματα που ασχολούνται με ήχο στην Ελλάδα αν έχουν να προτείνουν κάτι. Εσύ τι έχεις κάνει? 

Link to comment
Share on other sites

Έχω αλλάξει τα μπροστινά ηχεία και έχω έναν ισοσταθμιστη. Δύο ενισχυτές και ένα 15αρι subwoofer. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 8/31/2019 at 9:52 PM, PanA4 said:

Έχω αλλάξει τα μπροστινά ηχεία και έχω έναν ισοσταθμιστη. Δύο ενισχυτές και ένα 15αρι subwoofer. 

Πάνο γιατί μόνο τα εμπρός?

Link to comment
Share on other sites

Διότι το imaging και staging γίνεται από τα εμπρός ηχεία μόνο, τα πίσω είναι μόνο συμπληρωματικά στο γέμισμα ήχου της καμπίνας.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, Kavouras είπε

Πάνο γιατί μόνο τα εμπρός?

Ότι είπε ο Χρήστος παραπάνω. Ένα ηχοσυστημα στήνεται σαν κέντρο σκηνής τον οδηγό. 

Πίσω έχω τα μαμά ηχεία που είναι πολύ μικρότερα σε ισχύ. Παρόλα αυτά όταν το fader είναι στο 0 μου χαλάει την σκηνή και ακούω πρίμα από πίσω. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχοντας ασχοληθεί αρκετά (αλλά ερασιτεχνικά) στο παρελθόν με τον ήχο στο αμάξι (εντομεταξύ ό,τι χειρότερο ακουστικά η καμπίνα ενός οχήματος...τελοσπάντων), θυμάμαι από κάτι αναλύσεις ήχου πως χρειάζεσαι καλά ηχεία πίσω κυρίως για το εύρος των mid-bass. Ακριβώς γι' αυτό που είπες σαν αίσθηση δηλαδή... Να "γεμίσει" ο ήχος στην καμπίνα. Αν και δεν γνωρίζω τι ποιότητα ηχείων έχει το Α4 από το εργοστάσιο στο "απλό" πακέτο, μου φάνηκε περίεργο που δεν αλλάχτηκαν. (συνεχίζει να μου φαίνεται εκτός κι αν έγινε για λόγους οικονομίας, δηλαδή ότι "δε θα πάρω τόσο πολύ σε ήχο, οπότε άσε τα -μέτρια- εργοστασιακά ηχεία πίσω. Ειδικά αν οδηγούνται από τον -μέτριο- εργοστασιακό ενισχυτή και με με ό,τι ποιότητα δίνει ως ήχο αυτός).

 

Τέλοσπάντων. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να επεκταθούμε εδώ γιατί δεν ξέρω τι ποιότητα ηχείων κουβαλάει το εργοστασιακό Α4 ούτε έχει εξηγηθεί πως να οδηγείται ο ήχος από την πηγή ως τα ηχεία, αλλά κατ' εμέ σίγουρα.....σίγουρα μία αλλαγή στα πίσω ηχεία θα έκανε διαφορά, όπως (σε άλλο θέμα) θα έκανε διαφορά η τοποθέτηση πίσω μεγάλων φρένων, αφού αντικαταστάσεις τα εμπρός με μεγαλύτερα. Ναι, δεν είναι τεράστια διαφορά, αλλά σίγουρα όχι αμελητεα ή ανάξια λόγου.

 

@PanA4 προφανώς σου χαλάει τον ήχο. Τα ηχεία τα εργοστασιακά είναι απλά για να παίζουν ράδιο. Δεν έχουν καμία σχέση με high end ηχεία. Ακόμα κι αν τα σύνδεσες σε καλύτερο ενισχυτή, τα ηχεία είναι ο τελικός σου καθρέφτης στον ήχο. Οπότε ακόμα κι αν ο ενισχυτής είναι φοβερός και τρομερός, τα πίσω ηχεία δεν μπορούν να διεγεργούν ή ακόμα και να παράγουν το σήμα που δίνει ο ενισχυτής.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να τα αλλάξεις όλα και να χρησιμοποιήσεις dsp για να ρυθμίσεις σωστά τις αποκρίσεις στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, αλλά αυτό για να είναι σωστό είναι και ακριβό, οπότε η παλιά λύση εμπρός mid/tweater και πίσω sub, με καλά ενισχυτικά είναι μια τίμια λύση.

 

Στο Α5 δεν έχω πειράξει τίποτε (απλά γιατί δεν μπορώ να δικαιολογήσω το κόστος για να το κάνω όπως πρέπει). Σε παλαιότερα αμαξια είχα καλό ήχο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπερα σε ολους τους κυριους....... γρηγορη και απλη ερωτηση...... εχω ενα Α3 του 12 και φοραει το γνωστο σε ολους audi consert..... ειμαι υπερευχαριστημενος με τον "μαμα" ηχο αλλα θελω να βαλω μια ομορφη 2din να σπασει λιγο την μονοτονια της κονσολας..... το θεμα μου ειναι οτι οταν την βαλω θα εχω τον ιδιο καλο ηχο η θα χασω κατι απο αυτον? 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.