Jump to content

Πρόβλημα με πορτακι καυσίμου


audi_a4_b8

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα.. 

Εδώ κ λιγο καιρό αντιμετωπίζω ένα θέματακι με το πορτάκι του καυσίμου. Συγκεκριμένα δεν ξεκλειδώνει με τον παραδοσιακό τρόπο. Πρέπει να βγάλω το κλειδί από την μίζα, να πατήσω το κουμπί του κλειδιού για το ξεκλείδωμα 2 η 3 φορές και μονο τοτε απασφαλιζει το πορτάκι. 

Συνέπεια αυτού είναι να κατεβαίνω θελω δεν θελω από το αυτοκίνητο γιατί ο υπάλληλος του πρατηρίου δίνει πόνο πατώντας ξανά κ ξανα το πορτάκι (θα του κάνει ζημιά από την πιεση).

Στο προκειμενο τωρα, δεν ξεκλειδώνει πατώντας το αντίστοιχο κουμπάκι στην πόρτα του οδηγού, δεν ξεκλειδώνει ούτε οταν βγάζεις απλά το κλειδί από την μίζα, που και στις 2 περιπτώσεις ξεκλειδώνει όλο το αυτοκίνητο.

Επισης από το MMI πήγα στις ρυθμίσεις για το ξεκλείδωμα θυρών, αλλά εκεί είναι όλα οκ, ξεκλείδωμα όλων των θυρών.

Στο σέρβις που το πήγα κ το ανέφερα, τσέκαραν τις ρυθμισεις στο MMI όπως έκανα κ εγω και μετα μου είπαν ότι έβγαλαν τους πόλους της μπαταρίας μήπως κ συνέλθει..!! Με αρνητικό αποτέλεσμα.. 

Υπάρχει κάποιος να έχει αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο.? Υπάρχει κάποια ρύθμιση με το κλειδί πέρα από το MMI? 

ΥΓ. Το πρόβλημα μου παρουσιάστηκε αφού είχαν πάρει το κλειδί μια μέρα τα καμάρια μου....!! 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Είχα κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε Α3 8V του 2013. Πότε πότε λειτουργούσε κανονικά πότε πότε όχι. Στο τέλος κατέληξε μόνιμα ξεκλείδωτο. Σε κάποιο σερβις σε αντιπροσωπεία βρήκαν να έχει κρατήσει σφάλμα στο μοτεράκι που κλειδώνει-ξεκλειδώνει το πορτάκι και μου ανέφεραν ότι θέλει αντικατάση. Το κόστος επειδή έπρεπε να αλλαχτεί και το  μαύρο πλαστικό πλαίσιο γύρω από την είσοδο του ρεζερβουάρ, έφτανε στα 55€.
Επομένως θεωρώ ότι δεν είναι θέμα κάποιας ρύθμισης ούτε έχει να κάνει με το κλειδί,   απλά τα έπαιξε κι εσένα το μοτεράκι.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα...!! Ευχαριστώ για την απάντηση...!! Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι το πορτάκι κλειδώνει κανονικά. Είτε κλειδώνοντας το αυτοκίνητο, ειτε όταν ξεκινάς κ κλειδώνουν αυτόματα όλες οι πόρτες.. Στο ξεκλείδωμα έχει το θετακι..!! Θα αναφέρω αυτο που είπες για το μοτερακι στο επομενο σέρβις, να δω τι θα μου πουν.. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Και στο δικό 8v (2013) όταν το είχα πάει για service τον Δεκέμβριο μου είπαν ότι το διαγνωστικό,τους έδειξε ότι υπάρχει πρόβλημα με το μοτεράκι.

Δεν είχα κάποιο θέμα μέχρι τότε στο κλείδωμα/ξεκλείδωμα,αλλά καλού κακού το άλλαξα.

Κόστος όσο και του  akis_n  και σε μια ώρα το είχαν έτοιμο.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οκ. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.. Οπότε στην επόμενη επίσκεψη στο συνεργειο, θα το ψάξω λίγο καλύτερα για να κάνω εάν είναι και την αλλαγή.. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλημερα στην ομάδα. Audi a3 8v σήμερα πήγα να ανοίξω το παρτάκι της βενζίνης και δεν ανοίγει. Υπάρχει κάποιος άλλος τόπος να το ανοίξω από μέσα ? Ευχαριστω. 

Link to comment
Share on other sites

Στην εσωτερική πλευρά του πορτμπαγκάζ υπάρχει στο πλάι ένα κάλυμμα. Μέσα σε αυτό υπάρχει ένα κόκκινο πλαστικό κορδόνι. Τραβώντας αυτό απελευθερώνεται το πορτάκι του ρεζερβουάρ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Χρόνια πολλά. Ξέρει κάποιος τον κωδικο ανταλλακτικού για τον μηχανισμό που ανοίγει το πορτάκι τις βενζινάς γιατί χάλασε και δεν ανοίγει το παρτάκι.  Audi A3 8V. 

Edited by Giannis2929
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.