Jump to content

ΜΠΑΤΑΡΙΑ AUDI A3


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Εχω ένα audi a3 s line fsi1,6 του 2006.

Θα ήθελα να μαθω ποια είναι η κατάλληλη μπαταριά για το αυτοκίνητο, η ποια μπαταριά εχει απο την μανα του. 

Σε ποσά ah και ποσά amper μπορώ να παίξω.

Edited by Kavouras
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Giannis Al said:

Καλησπέρα.

Εχω ένα audi a3 s line fsi1,6 του 2006.

Θα ήθελα να μαθω ποια είναι η κατάλληλη μπαταριά για το αυτοκίνητο, η ποια μπαταριά εχει απο την μανα του. 

Σε ποσά ah και ποσά amper μπορώ να παίξω.

καλησπέρα Γιάννη,

Δες για αρχή τι φοράει ήδη πάνω το αμάξι.

Μερικά στοιχεία ώστε να μπορείς να επιλέξεις μόνος σου τι αξίζει να πληρώσεις και τι όχι. Από το εργοστάσιο βάζουν το οριακό μέγεθος που να αντέχει τα ηλεκτρικά φορτία του οχήματος. Πάνε με το κόστος και όχι με το βέλτιστο:

- Το σημαντικό είναι τα αμπέρ εκκίνησης (Συμβολίζονται με Α, πχ 100Α) καθώς είναι το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να παράγει η μπαταρία ώστε να γυρίσει η μίζα και να πάρει μπρος το αμάξι.

- Μετά υπάρχει ένα δεύτερο στοιχείο που έιναι η χωρητικότητα της μπαταρίας (συμβολίζεται σε Ah, πχ 72Ah) και σου λέει πόσο φορτίο μπορεί να αποθηκεύσει η μπαταρία. Χρησιμεύει αν θες να χρησιμοποιείς το αμάξι χωρίς ανοιχτή μηχανή (πχ να ακους μουσική ή να έχεις αφήσει αναμένα φώτα καμπίνας ή όγκου/στάθμευσης) ή το αμάξι περνάει διάστημα αρκετές μέρες παρκαρισμένο (πχ 15 μέρες), αλλά και πως όταν αρχίσει να "πέφτει" η μπαταρία, μπορεί να μη σε αφήσει αμέσως αλλά να σου δώσει αρκετά σημάδια πριν ή αν χρειαστεί να "μιζάρεις" περισσότερες από 2-3 φορές, να έχει ακόμα ενέργεια/φορτίο η μπαταρία να γυρίσει τη μίζα.

 

Προσωπικά σε όλα τα αμάξια μου πάω με το μέγεθος (εξωτερικές διαστάσεις) και όχι με το φτηνότερο. Για παράδειγμα στο Α3 8Ρ που είχα, η μεγαλύτερη που χωρούσε (σε διαστάσεις και χωρητικότητα) ήταν η bosch S5 (νομίζω μάλιστα την S5008, που είχε χωρητικότητα 70Ah και 760Α). Κόστος 100€ την έβαζα εγώ. Στα 11 χρόνια (το αγόρασα καινούριο), άλλαξα την εργοστασιακή στα 4 χρόνια (βάζοντας την S5) και μετά στην 5ετία την άλλαξα καθαρά προληπτικά (πάλι με S5).

 

Γενικά παρότι στα αμάξια της οικογένειας (δόξα το θεό είναι αρκετά) έχουμε δοκιμάσει διάφορες μάρκες μπαταριών, μόνο η bosch και συγκεκριμένα μόνο η σειρά silver έχει κρατήσει σε αμάξι 9 χρόνια (όπου πάλι αλλάχτηκε προληπτικά στο τέλος). Δεν ξέρω αν μας έτυχε. Έχω ακούσει καλά λόγια και για την αντίστοιχη σειρά της varta (ασημένια ή χρυσή σειρά? δε θυμάμαι πλεον) σε αντίστοιχα λεφτά και απόδοση.

 

ΥΓ: η μπαταρία είναι ένα φτηνό ανταλλακτικό που διαρκεί κατά μέσο όρο μία 5ατία και μπορεί να σε αφήσει να περιμένεις οδική "χωρίς λόγο".

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.