Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Καλησπέρα,

Μήπως ξέρει κανείς αν μπορώ να τοποθετήσω εκ των υστέρων

σύστημα Isofix για τη στήριξη παιδικού καθίσματος

στο πίσω κάθισμα σε Α4 Avant B8 που δεν έχει εξαρχής? :sCo_hmmthink:

Έχω βρει πληροφορίες και το ανταλλακτικό για Β6 και Β7 όπου έχουν

έτοιμες τις τρύπες και απλά το βιδώνεις στη θέση του

αλλά για Β8 δεν έχω βρεί τίποτα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by Yiobi
Posted

Τι ακριβως ειναι αυτο που λες φιλε μου; Σαν βαση κατι για παιδικο καθισμα; Εχεις καμια φωτο;

Posted

Τι ακριβως ειναι αυτο που λες φιλε μου; Σαν βαση κατι για παιδικο καθισμα; Εχεις καμια φωτο;

Εννοώ τα "γαντζάκια" στα οποία πάει και κουμπώνει ένα παιδικό κάθισμα Isofix

τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στην βάση και την πλάτη του καθίσματος

και υπάρχουν σε όλα τα αυτοκίνητα ... :ranting2: εκτός από το δικό μου...

κάτι τέτοιο δηλαδή

post-13548-0-43292500-1314351901_thumb.jpg

Posted

κάτι τέτοιο δηλαδή

Καταρχήν απορώ που δεν έχει isofix γιατί βάση Ευπωπαϊκής οδηγίας όλα τα αυτοκίνητα από '05 και μετά πρέπει να έχουν. Γνώμη μου είναι να βάλεις καθισματάκι που πιάνεται με ζώνη όπως έκανα και εγώ γιατί μετά από πολύ διάβασμα που έκανα και έρευνες έδειξαν ότι το isofix δεν απορροφει την ενέργεια της σύγκρουσης όπως κάνει μια ζώνη. Ψάξτο λίγο το θέμα.

Posted

Καταρχήν απορώ που δεν έχει isofix γιατί βάση Ευπωπαϊκής οδηγίας όλα τα αυτοκίνητα από '05 και μετά πρέπει να έχουν. Γνώμη μου είναι να βάλεις καθισματάκι που πιάνεται με ζώνη όπως έκανα και εγώ γιατί μετά από πολύ διάβασμα που έκανα και έρευνες έδειξαν ότι το isofix δεν απορροφει την ενέργεια της σύγκρουσης όπως κάνει μια ζώνη. Ψάξτο λίγο το θέμα.

μπορεί η αντιπροσωπεία να τα αφαιρέσει από τον στάνταρ εξοπλισμό συγκεκριμένης έκδοσης. ;)

Επιπλέον μιλάμε για οχήματα παραγωγής από το 2005 και όχι αμάξι που πουλήθηκε καινούριο το 2005 (αλλά παραγωγής 2004). :)

Posted

μπορεί η αντιπροσωπεία να τα αφαιρέσει από τον στάνταρ εξοπλισμό συγκεκριμένης έκδοσης. ;)

Επιπλέον μιλάμε για οχήματα παραγωγής από το 2005 και όχι αμάξι που πουλήθηκε καινούριο το 2005 (αλλά παραγωγής 2004). :)

Στην αντιπροσωπεία είναι τόσο γύφτοι που θέλουν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι και δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο να έρχονται αμάξια με εξοπλισμο και να τον αφαιρούνε για να τον πουλάνε μετά σαν extra. Το δικό μου είναι κατασκευής 12/04 και δεν έχει isofix.

Posted (edited)

Στην αντιπροσωπεία είναι τόσο γύφτοι που θέλουν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι και δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο να έρχονται αμάξια με εξοπλισμο και να τον αφαιρούνε για να τον πουλάνε μετά σαν extra. Το δικό μου είναι κατασκευής 12/04 και δεν έχει isofix.

Πραγματικά μπορώ να δεχτώ ότι ίσως στο δικό σου όχημα να μην ήταν επιλογή από το εργοστάσιο δωρεάν και το αφαίρεσαν για χ-ψ λόγους ή να έπρεπε να το δεις στα extra για να το προσθέσεις.

Αλλά επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου (βλέπε spoiler από κάτω), δεν μπορώ να πω ότι είναι και απίθανο να το έβγαλαν επίτηδες από το στάνταρ εξοπλισμό.

Για να έχεις μία αίσθηση της ΓΥΦΤΙΑΣ του επίσημου εισαγωγέα:

Το S3 8P (προ-facelift) είχε επιλογή "στρογγυλό" τιμόνι ή flat buttom τιμόνι (που εμφανίστηκε στην Ελλάδα μετά - σημείωσε το "μετά").

Στα πρώτα S3 δεν είχες δυνατότητα επιλογης.Στρογγυλό τιμόνι και μόνο.

Στη συνέχεια (είμαστε ακόμα στη γενειά του προ-facelift) η επιλογή "εμφανίστηκε" αλλά πληρώνοντας ένα ποσό (αρκετά τσουχτερό).

Στο S3 facelift το τιμόνι είναι flat buttom εξαρχής.

Τώρα...στη Γερμανία η επιλογή flat buttom ήταν μεν extra αλλά ΔΩΡΕΑΝ!!! και υπήρχε από την αρχή που βγήκε το S3!

Τραβάς τα μαλλιά σου τώρα ή όχι? :tease:

Edited by Kavouras
Posted

Πραγματικά μπορώ να δεχτώ ότι ίσως στο δικό σου όχημα να μην ήταν επιλογή από το εργοστάσιο δωρεάν και το αφαίρεσαν για χ-ψ λόγους ή να έπρεπε να το δεις στα extra για να το προσθέσεις.

Αλλά επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου (βλέπε spoiler από κάτω), δεν μπορώ να πω ότι είναι και απίθανο να το έβγαλαν επίτηδες από το στάνταρ εξοπλισμό.

Για να έχεις μία αίσθηση της ΓΥΦΤΙΑΣ του επίσημου εισαγωγέα:

Το S3 8P (προ-facelift) είχε επιλογή "στρογγυλό" τιμόνι ή flat buttom τιμόνι (που εμφανίστηκε στην Ελλάδα μετά - σημείωσε το "μετά").

Στα πρώτα S3 δεν είχες δυνατότητα επιλογης.Στρογγυλό τιμόνι και μόνο.

Στη συνέχεια (είμαστε ακόμα στη γενειά του προ-facelift) η επιλογή "εμφανίστηκε" αλλά πληρώνοντας ένα ποσό (αρκετά τσουχτερό).

Στο S3 facelift το τιμόνι είναι flat buttom εξαρχής.

Τώρα...στη Γερμανία η επιλογή flat buttom ήταν μεν extra αλλά ΔΩΡΕΑΝ!!! και υπήρχε από την αρχή που βγήκε το S3!

Τραβάς τα μαλλιά σου τώρα ή όχι? :tease:

Off topic τελευταίο για να μην χαλάμε και το topic του φίλου. Όταν πήγα να αγοράσω το a3 8p το '04 με ζητούσαν 880 ευρώ για ψηφιακό αυτόματο κλιματισμό. Τα αυτοκίνητα όμως που έρχονταν Ελλάδα και μαθαίνοντας το αυτό εκ των υστέρων είχαν όλα ψηφιακό αυτόματο κλιματισμό. Ε Audi θα πάρεις και θα γυρνας τα κουμπιά ή θα περιμένεις πόσους μήνες για παραγγελία γιατί δεν υπάρχουν ντεμέκ ετοιμοπαράδοτα. Νταβατσιλίκι 880 ευρώ.

Posted

και στο δικο μου Α4 μοντελο 2005 δεν ειχε τις βασεις....ειχε ομως τις τρυπες..πηγα στην audi παραγγειλα τις βασεις και τις εβαλα...απο οτι ξερω απο το 2008 ειναι υποχρεωτικο απο την ευρωπαικη ενωση....

• 2 weeks later...
Posted

στο επισημο site της AUDI.GR δινουν κιτ για isofix σαν αξεσουαρ, οποιος ενδιαφερεται ας μπει να δει!!!!!!

Posted

κάτι τέτοιο δηλαδή

Φαντάσου πόσο άθλιο είναι να έχει δώσει κάποιος ένα κάρο λεφτά να πάρει ένα τέτοιο

αυτοκίνητο (Α4 Β8 Ambition κλπ κλπ κλπ) και τα πίσω καθίσματα να μην πέφτουν ώστε

να μεγαλώνει ο χώρος του πορτπαγκαζ για κάτι "μακρύ".

Η απάντηση του αντιπροσώπου: (είναι εξτρά,εκτός αν έπαιρνες το Quattro).

ΣΥΓΝΩΜΗ κιόλας αλλα δεν ήξερα ότι ακόμη ΚΑΙ ΑΥΤΟ το είχαν βάλει πλέον σαν εξτρά,ή

μήπως φταίει το ότι στους εξοπλισμούς που αφαιρέσατε στην αρχή για να βγάλετε περισσότερα

ήταν μέσα και αυτό και έγινε καταλάθος στην πρώτη σας παρτίδα;

Στο επόμενο αυτοκίνητο όταν με φωτίσει ο θεός,θα ζητήσω να έχει και αναπτήρα μέσα,που

ξέρεις ίσως να τον έχουν στα εξτρά και αυτόν τότε...

Φιλικά συνφορουμίτες.

Posted

Φαντάσου πόσο άθλιο είναι να έχει δώσει κάποιος ένα κάρο λεφτά να πάρει ένα τέτοιο

αυτοκίνητο (Α4 Β8 Ambition κλπ κλπ κλπ) και τα πίσω καθίσματα να μην πέφτουν ώστε

να μεγαλώνει ο χώρος του πορτπαγκαζ για κάτι "μακρύ".

Το κακο ειναι οτι δεν μπορει να μπει μετα, αν δεν το παραγγειλεις απο την αρχη... Κι αυτο διοτι οσα αυτοκινητα δεν εχουν αυτο το συστημα, εχουν κατι σαν λαμαρινα στην πλατη των πισω καθισματων η οποια χωριζει το πορτ μπαγκαζ απο την καμπινα επιβατων και οπως την ειδα δεν αφαιρειται (ειναι πονταρισμενη)...

• 2 weeks later...
Posted

Το ίδιο ισχύει και στη Merc C-Class,είναι xtra...αν δεν το προσέξεις να το παραγγείλεις!!!

Posted

Εχει μια βαση αυτο που λες... :sCo_hmmthink:

Posted

Βασικά.... το σύστημα isofix, πιστεύω ότι είναι....... για να κρατήσει το παιδικό κάθισμα....... ΣΤΑΘΕΡΟ :sHa_thumbgoodjob:.

Από 'κει και πέρα.... το παιδί θα συγκρατηθεί από τις "Κατάλληλες Ζώνες" του καθίσματός του :sHa_thumbsup2:.

Δλδ το isofix δεν είναι για να απορροφά οτιδήποτε.

Είναι..... για να ενσωματώνει το Παιδικό Κάθισμα στο σκάφος του αυτοκινήτου.

Εννοείται ότι..... εάν το Καθισματάκι είναι της Πλάκας, τότε...... σε μια άσχημη στιγμή :g: :g: :g:.

Δημήτρης :sFun_oldguy:

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Ετσι όπως τα λες είναι Δημήτρη

• 3 months later...
Posted

Τελικά έχουμε κάποια νεότερη εξέλιξη εδώ??

Το δικό μου είναι παραγωγή 3/2010 και ΔΕΝ έχει υποδοχές ISOFIX.

Πέρα από το ότι μου κάνει τρομερή εντύπωση επειδή κι εγώ νόμιζα ότι ήταν υποχρεωτικό από την ΕΕ,

ακόμη περισσότερη εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι από το συνεργείο που το πηγαίνω μου είπαν ότι δεν προσαρμόζεται εκ των υστέρων (καλά οκ, η γνώμη του συνεργείου χρήσιμη είναι, αλλά δεν είναι και 100% σίγουρη)αλλά και επειδή στο διαδίκτυο έχω βρει πλήθος βάσεων για Β5, Β6, Β7 αλλά όχι Β8.

Επειδή η μπέμπα πλησιάζει την ηλικία για νέο καθισματάκι, αν εχετε κάτι υπόψιν θα το εκτιμούσα!!!

• Like 1
Posted (edited)

το golf mk5 που ειχα ηταν παραγωγης 11/2004 και ειχε isofix.

το audi Α4 Β8 που εχω τωρα δεν το εχει,ηταν στον εξτρα εξοπλισμο.

αν καποιος μαθει κατι παντως για τοποθετηση isofix ενδιαφερομαι και εγω γιατι τωρα θα πρεπει να παρω αλλο καθισματακι για την μπεμπα.(σκεφτομαι για recaro :biggrinthumb: )

Edited by powergolf
Posted

Και το δικό μου που είναι τέλος του 2004 δεν είχε βάσεις και έβαλα την μια δεξιά πίσω από αντιπροσωπεία περίπου 40-50 ευρώ έκανε εαν θυμάμαι καλά και από την ερεύνα που είχα κάνει βάση isofix δεν έχουν μόνο τα Α4 όλα τα άλλα την έχουν!

Posted (edited)

Παθών και εγώ audi a4 2008 δεν έχει για isofix ούτε εκ των υστέρων δεν μπαινει μου πρότειναν βάση 270 euro ευχαριστώ δεν θα πάρω.Χτές ρώτησα στην αντιπροσωπεία στην καρδίτσα.το μικρό vw polo 2010 απο την μάνα του έχει .... τα 36000 που έδωσα !!!!!!!!!!!!!!!!

Edited by michpan
Προσοχή στις εκφράσεις..
Posted

Με την πρώτη ευκαιρία, που θα πάω Κατερίνη... θα ρωτήσω τα παιδιά στην Αντιπροσωπεία.... και θα σας πω standard.... τί ισχύει sHa_thumbgoodjob.gif.

Δημήτρης sFun_oldguy.gif

Posted (edited)

Παθών και εγώ audi a4 2008 δεν έχει για isofix ούτε εκ των υστέρων δεν μπαινει μου πρότειναν βάση 270 euro ευχαριστώ δεν θα πάρω.Χτές ρώτησα στην αντιπροσωπεία στην καρδίτσα.το μικρό vw polo 2010 απο την μάνα του έχει .... τα 36000 που έδωσα!!!!!!!!!!!!!!!!

new_lol.gif

Edited by michpan
Posted

Για ακομα μια φορα επιβεβαιώνεται ο κανονας "πολυ καλο διαβασμα πριν την αγορα του αυτοκινητου"....

Δεν ξερω κατα ποσο φταιει η Audi για ολα αυτα και οχι ο επισημος εισαγωγεας sCo_hmmthink.gif

Posted

Για ακομα μια φορα επιβεβαιώνεται ο κανονας "πολυ καλο διαβασμα πριν την αγορα του αυτοκινητου"....

Δεν ξερω κατα ποσο φταιει η Audi για ολα αυτα και οχι ο επισημος εισαγωγεας sCo_hmmthink.gif

Μπορώ να ψηφίσω για το ποιος φταίει; ευχαριστώ..

Audi - Επίσημος εισαγωγέας = 0 - 1