kostas_k Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Μετά από παρα πολύ ψάξιμο το δεύτερο κλειδί τελικά δε βρέθηκε.... Αν παραγγείλω από ebay κάποιο μεταχειρισμένο μπορώ να του κάνω κωδικοποιήσει και δουλέψει?
Kavouras Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 (edited) Μετά από παρα πολύ ψάξιμο το δεύτερο κλειδί τελικά δε βρέθηκε.... Αν παραγγείλω από ebay κάποιο μεταχειρισμένο μπορώ να του κάνω κωδικοποιήσει και δουλέψει? Α) πήγαινε στην αντιπροσωπεία να απενεργοποιήσει το 2ο κλειδί Β) ζήτα τους να αλλάξεις κωδικό immobilizer, γιατί το άλλο κλειδί που έχασες έχει κωδικοποιηθεί με τον υπάρχον κωδικο του immobilizer. Γ) ζήτα το κιτ αλλαγής κλειδαριών (ΥΠΑΡΧΕΙ) για να αλλάξεις οφαλό στην κλειδαριά του οδηγού και στη μίζα. Έρχεται το κιτ μαζί με 2 κλειδιά σφραγισμένο από την Audi (δε θυμάμαι αν σου δίνουν άλλο κωδικό για το immobilizer). Θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά ακόμα κι αν βρει κάποιος το κλειδί σου, θα είναι άχρηστο. ΥΓ: πρέπει να κοπεί το κλειδί σύμφωνα με την υπάρχον κλειδαριά. Θεωρητικά και η κωδικοποίηση γίνεται στην αντιπροσωπεία αρκεί να έχεις το ταμπελάκι με τον κωδικό του immobilizer) Edited January 16, 2012 by Kavouras
kenzo Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Α) πήγαινε στην αντιπροσωπεία να απενεργοποιήσει το 2ο κλειδί Β) ζήτα τους να αλλάξεις κωδικό immobilizer, γιατί το άλλο κλειδί που έχασες έχει κωδικοποιηθεί με τον υπάρχον κωδικο του immobilizer. Γ) ζήτα το κιτ αλλαγής κλειδαριών (ΥΠΑΡΧΕΙ) για να αλλάξεις οφαλό στην κλειδαριά του οδηγού και στη μίζα. Έρχεται το κιτ μαζί με 2 κλειδιά σφραγισμένο από την Audi (δε θυμάμαι αν σου δίνουν άλλο κωδικό για το immobilizer). Θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά ακόμα κι αν βρει κάποιος το κλειδί σου, θα είναι άχρηστο. ΥΓ: πρέπει να κοπεί το κλειδί σύμφωνα με την υπάρχον κλειδαριά. Θεωρητικά και η κωδικοποίηση γίνεται στην αντιπροσωπεία αρκεί να έχεις το ταμπελάκι με τον κωδικό του immobilizer) Πες του και το συνολο της λυπητερης σε ολο αυτο που περιγραφεις ...
georgio3gr Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Αν εχεις χασει το κλειδι σου σε μερος ασχετο με αυτο που μενεις ή που επισκεπτεσαι συχνα, δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις τις κλειδαριες σου (γνωμη μου) διοτι εκτος του οτι κοστιζει και μαλιστα ακριβα, ειναι μια οχι και τοσο ευκολη διαδικασια... Αν δε, πας και σε εναν κλειδαρα που ασχολειται με το "αθλημα", εχοντας τον κωδικο του immo, μπορεις να φτιαξεις νεο κλειδι με immo, το οποιο επειτα μπορεις να προγραμματισεις μεσω Vag Com... Συνολικα προγραμματιζονται 3 κλειδια αν θυμαμαι καλα αλλα μπορεις να ξεπρογραμματισεις απο τον εγκεφαλο μεσω Vag Com το χαμενο και να μην εχεις προβλημα... Με εναν γνωστο μου, που δουλευε στα κεντρικα της Citroen, που ειχα συζητησει το θεμα, μου ειχε πει οτι αν δεν επροκειτο για πληρη αλλαγη πακετου κλειδαριων, και αυτοι δεν παραγγελνανε κλειδια απο Γαλλια αλλα με το γνησιο και τον κωδικο του immo εφτιαχναν σε συνεργατη τους κλειδαρα και απλα το προγραμματιζαν... Κοστος; 300 Ε χρεωναν... Κοστος σε κλειδαρα; 80-100 Ε το απλο και 120-140 το πτυσσομενο... Το ιδιο ανακαλυψε και η κουνιαδα μου στο Renault που εχει το οποιο της το ειπε γνωστος της στην αντιστοιχη αντιπροσωπεια οταν ειχε ενα θεμα με τον εγκεφαλο (οτι τα κλειδια δλδ δεν ηταν γνησια)...
Kavouras Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Πες του και το συνολο της λυπητερης σε ολο αυτο που περιγραφεις ... δεν ξέρω το ακριβές ποσό (εγώ όταν το χρειάστηκα, το πλήρωσα σε δραχμές ). Μιλάμε όμως για κόστος 500€ τουλάχιστον, μιας κι εγώ είχα δώσει τότε (επί δραχμών αρχές του 2004 αν θυμάμαι καλά): 2*100€ για τα κλειδιά 2*50€ για κωδικοποίηση κλειδιών 2*80€ που είναι για τις κλειδαριές Σύνολο 460€ (να έχουν πάρει και μία αύξηση 10%, "να τα" τα 500 ευρώπουλα). Προσωπικά οποιαδήποτε άλλη λύση τη βρίσκω ημίμετρη, καθώς δεν ξέρεις που έχασες το κλειδί και δεν ξέρεις ο άλλος που θα βρει το κλειδί αν μπορεί να πλησιάσει το αμάξι σου. Ακόμα κι αν "απορρίψεις" μέσω του immobilizer το άλλο κλειδί, δε σημαίνει ότι ο άλλος δε μπορεί να σου ανοίξει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ το αμάξι. Απλώς δε θα μπορεί να το βάλει μπροστά. Προσωπικά το πρόβλημα το βλέπω το ίδιο με το να χάσεις τα κλειδιά του σπιτιού σου: Ρισκάρεις απλώς να πας να βγάλεις ένα αντικλείδι και να αφήσεις την κλειδαριά ίδια? ΣΙΓΟΥΡΑ κοστίζει κάτι παραπάνω από το να βγάλεις ένα αντικλείδι, αλλά λύνεις το πρόβλημα μια και καλή. Εκτός...αν σε 15 μέρες ή 1 μήνα πουλάς το αμάξι σου, οπότε δε σε νοιάζει (αλλά και πάλι είναι ανήθικο από μέρους σου - εσύ θα ήθελες να στο κάνουν αυτό? ). Τέλος να σημειώσω ότι αν αποδειχτεί ότι σου έκλεψαν το αμάξι χωρίς παραβίαση (δηλαδή είχαν κλειδί δικό σου), δεν παίρνεις την αποζημείωση κλοπής (είτε μερική αν στο ανοίξουν και σου κλέψουν πχ την "πηγή" είτε ολική δηλαδή στο κλέψουν όλο το αμάξι) από την ασφαλιστική. Φυσικά και ο καθένας "λούζεται" τις επιλογές του και τις συνέπεις των αποφάσεών του. (χωρίς ειρωνικό ύφος)
kostas-k Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Σίγουρα μπορείς να αγοράσεις ένα από Ebay με καινούργια λεπίδα (20-30€ το πολύ μαζί με τα μεταφορικά), ο κλειδαράς για να σου κόψει τη λεπίδα θα κοστίσει περίπου €10-15 και μετά αντιπροσωπεία για προγραμματισμό των κλειδιών από την αρχή. Έτσι θα έχεις το ελάχιστο κόστος και φυσικά το χαμένο κλειδί θα είναι πλέον άχρηστο. Απλά όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έτσι απλά γλυτώνεις να μην μπορεί να μπει "μπροστά" το αμάξι, δεν γλυτώνεις το να το ανοίξουν και να το κλέψουν. Αλλά πιστεύω αν πας σε αντιπροσωπεία για κλειδαριές και λοιπά, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, γιατί τέτοιες μέρες όπως έχουν γίνει τα πράγματα, τους έχω ικανούς να γυρίζουν γειτονιές με το κλειδί για να δουν πιο αμάξι θα ανοίξει.
Angelos9988 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Εγω όταν είχα ρωτήσει πριν χρόνια μόνο για 1 κλειδί καινούργιο στην αντιπροσωπεία μου είχαν πεί γύρω στα 180€. Άγγελος
kostas_k Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 δεν ξέρω το ακριβές ποσό (εγώ όταν το χρειάστηκα, το πλήρωσα σε δραχμές ). Μιλάμε όμως για κόστος 500€ τουλάχιστον, μιας κι εγώ είχα δώσει τότε (επί δραχμών αρχές του 2004 αν θυμάμαι καλά): 2*100€ για τα κλειδιά 2*50€ για κωδικοποίηση κλειδιών 2*80€ που είναι για τις κλειδαριές Σύνολο 460€ (να έχουν πάρει και μία αύξηση 10%, "να τα" τα 500 ευρώπουλα). Πωλείται λοιπόν Audi με μοναδικό ελάττωμα έχει ένα κλειδί.. Ετσι όπως χάθηκε το κλειδί και σε εκείνο το σημείο αποκλείεται να βρεθεί από κάποιον. Άρα πάμε στη πιο οικονομική λύση γιατί δεν είμαστε για αστρονομικά ποσα αυτήν την εποχή...Θα κοιτάξω λοιπόν από Ebay για κάποιο μεταχειρισμένο και θα κοψω μια λεπίδα σε ένα κλειδαρά αφού γίνετε κωδικοποίηση...
johnaras Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 (edited) Θα κοιτάξω λοιπόν από Ebay για κάποιο μεταχειρισμένο και θα κοψω μια λεπίδα σε ένα κλειδαρά αφού γίνετε κωδικοποίηση... Μαζι σου αλλα το μεταχειρισμενο δεν καταλαβα ακομη.... Edited January 18, 2012 by johnaras
Kavouras Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Πωλείται λοιπόν Audi με μοναδικό ελάττωμα έχει ένα κλειδί..
kostas_k Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Μαζι σου αλλα το μεταχειρισμενο δεν καταλαβα ακομη.... Καλά λες στο μεταχειρισμένο πρέπει να πάρω και λεπίδα.. Και τα καινούρια απότι είδα δεν είναι ακριβά..
Recommended Posts