ankarage Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 Εχω το Α6 2Τ Sline του 2008. Θέλω να εγκαταστήσω Drl(φώτα ημέρας) αλλά χωρίς β' ανοίξω τρύπες και ν' αλλάξω κομμάτια πλαστικά με άλλα αμφιβόλου ποιότητας. Εχω καταλήξει να αλλάξω τις λάμπες στα φώτα ομίχλης με led λευκά και με το vagcom να κάνω τα φώτα ομίχλης ν' ανάβουν ως Drl. Εχει κανείς γνώμη πάνω σ' αυτό? Επίσης επειδή τα φανάρια μου είναι συμβατικά μήπως τη νύχτα το άσπρο φως των led με το κίτρινο των φαναριών δείχνουν καραγκιόζικα?
michpan Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 Το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ότι αυτό που θες να κάνεις με βάση τον ΚΟΚ είναι παράνομο.. Μιχάλης
ankarage Posted September 10, 2013 Author Posted September 10, 2013 Aυτό είναι ακριβές . Εχεις δίκιο. Απλώς νομίζω απ' 'οτι βλέπω, ότι η τροχαία έχει μπερδευθεί με τα φώτα ημέρας και δεν ασχολείται. Εγώ θα το επιχειρήσω χωρίς να θέλω να παρασύρω κανέναν. Το πολύ να το πληρώσω 80€
xristoskor Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 (edited) Το χει κανει η μερσεντες αλλα αυτο εχει εγκριση απο το εργοστασιο και δεν ειναι ωραιο επισης αισθητικα να το βλεπεις αναμμενο εκει κατω τη μερα.. Το διπλο αυτο προβολακι ειναι ακομα πιο κακασχημο βεβαια... Edited September 10, 2013 by xristoskor 2
johnaras Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 και τα volvo εχουν κατω εκει.... για την ημερα νομιζω δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα! για μενα σε δρομους επαρχιακους ειναι θεμα ασφαλειας, αλλωστε στο εξωτερικο χρονια τωρα κυκλοφορουν με φωτα αναμμενα και κατα την διαρκεια της ημερας, στην ελλαδα τι θα μας πουν οτι θαμπωνουμε τους απεναντι?
Dimitris_Kon Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Το χει κανει η μερσεντες αλλα αυτο εχει εγκριση απο το εργοστασιο και δεν ειναι ωραιο επισης αισθητικα να το βλεπεις αναμμενο εκει κατω τη μερα.. Το διπλο αυτο προβολακι ειναι ακομα πιο κακασχημο βεβαια... Συμφωνώ απόλυτα! Δημήτρης 1
Dinos Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Τους προβολείς ομίχλης θα έλεγα να τους αφήσεις "κίτρινους" ώστε όταν τους χρειαστείς να τους έχεις σωστά. 1
georgio3gr Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Εκτος απο καποια Volvo, οπως ειπε ο Γιαννης, και το Fabia RS εχει τετοιο συστημα και δεν χρειαζονται και 2 προβολακια... Επισης υπαρχει και τετοιο συστημα aftermarket αλλα σε φιλου το Corsa για καποιο λογο εκαιγε τα led... Στην ουσια προκειται για ενα προβολακι με 4 high power led και ενα ντιμερ με εγκεφαλακι... Οταν βαζεις μπρος αναβουν τα led σε full power σαν DRL... Μολις αναψεις τα φωτα του αυτοκινητου ντιμαρονται στο 40% και αν αναψεις τον διακοπτη απο τα προβολακια επανερχονται στο 100%... Δεν στραβωνεις τον απεναντι και εισαι 100% νομιμος...
michpan Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 για μενα σε δρομους επαρχιακους ειναι θεμα ασφαλειας, αλλωστε στο εξωτερικο χρονια τωρα κυκλοφορουν με φωτα αναμμενα και κατα την διαρκεια της ημερας, στην ελλαδα τι θα μας πουν οτι θαμπωνουμε τους απεναντι? Ναι γιατί τα φώτα ομίχλης είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να φωτίζουν προς τον δρόμο αριστερά και δεξιά με αποτέλεσμα αν τα ανάβεις βράδυ, ειδικά με βροχή ή ασφαλτο που γυαλίζει, να στραβώνεις κόσμο (και όχι μόνο οδηγούς).. Τα φώτα θέσης/ημέρας δεν δημιουργούν τέτοιο πρόβλημα, αλλά ούτε και τα led που φωτίζουν προς τα εμπρός. Το θέμα είναι ότι ανεξάρτητα τι πατέντα έχεις κάνει, αν μέσα στα φώτα ομίχλης έχεις βάλει led, μπορούν να σε γράψουν ανά πάσα στιγμή. Θα σου πρότεινα led στα φώτα θέσης ή σειρά από ledάκια έξτρα που είτε τα προσαρμόζεις στον προφυλακτήρα/γρίλια, είτε στα φανάρια.. Μιχάλης 1
georgio3gr Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Μιχαλη αν θελουν σωνει και καλα να σε γραψουν, θα βρουν κατι οσο νομιμος και να φαινεσαι, ακομα και με τα εξτρα led που λες... Προσωπικα κυκλοφορω με τα led lights αναμμενα μερα-νυχτα, ποτε δεν μου εχουν κανει νοημα απο απεναντι οτι τους ενοχλει ουτε με σταματησε μπλοκο ή περιπολικο... Και τα εχω στην θεση των προβολεων ομιχλης... Εχεις πετυχει ποτε Β8 με ενεργοποιημενα τα μαμα led στο μεγιστο νυχτα με τα φωτα αναμμενα; Εκει να δεις στραβωμαρα...
Kavouras Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Καταρχάς έχετε θέσει το θέμα σε λάθος βάση κατ' εμέ. Άλλο DRL (φώτα ημέρας) και άλλο προβολείς ομίχλης. Το κάθε φωτιστικό σώμα κάνει διαφορετική δουλειά (και προφανώς είναι διαφορετικά σχεδιασμένο). Τα εμπρός φώτα ομίχλης (ή αλλιώς "προβολάκια") είναι σχεδιασμένα για να φωτίζουν διάχυτα προς τα εμπρός με συγκεκριμένη φωτεινότητα (υψηλότερη από αυτή των DRL), χρησιμοποιώντας λάμπες των 55w και με διάχυτο φωτισμό μπροστά από το αμάξι και κοντά στο οδόστρωμα (ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για φωτισμό σε ομίχλη). Τα φώτα ημέρας (DRL) φωτίζουν με κατεύθυνση προς τα εμπρός (στην κατεύθυνση του αυτοκινήτου) χωρίς διάχυση αριστερά δεξιά (όσο αυτό είναι δυνατόν φυσικά) χρησιμοποιώντας λάμπες των 35w. Ασχέτως λοιπόν της νομιμότητας όσο αναφορά τη χρήση των εμπρός (για τα πίσω ούτε συζήτηση!!!) φανών ομίχλης ως φώτα ημέρας: Τα φώτα ημέρας (είτε led είτε όχι) έχουν συγκεκριμένη φωτεινότητα και διάχυση ώστε να είναι ευδιάκριτα τη μέρα χωρίς να ενοχλούν τους απέναντι οδηγούς ("τυφλώνουν" όπως το λέμε στην αργκό), το οποίο έρχεται σε αντίθεση με φώτα ομίχλης που φωτίζουν διάχυτα στοχεύοντας ουσιαστικά και μπροστά και στο πλάι του αυτοκινήτου. Για μένα αν είναι να κάνεις μία δουλειά, να την κάνεις σωστά. Ή βάζεις aftermarket DRL φώτα (γιατί το αμαξι σου δεν είχε εξαρχής κάτι τέτοιο) ή το αφήνεις ως έχει ή ανάβεις τα φώτα διασταυρώσεως ("μεσαία σκάλα φώτων" όπως έχει επικρατήσει να λέγονται στην αργκό) αν θες σόνι και ντε να δίνεις "το στίγμα σου" και να είσαι ευδιάκριτος χωρίς να ενοχλείς. Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα και κακώς εκτελεσμένα "σχέδια" και ιδέες... ΥΓ: σκεφτόμουν να γράψω και για τη χρήση των εμπρός φανών ομίχλης το βράδυ, αλλά θα πλατιάσουμε... (και δε μου έχει ξανατύχει... :P )
johnaras Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 για να καταλαβω μου λετε οτι τα προβολακια σαν drl δηλ. χρηση μονο την μερα οτι ενοχλουν τον απεναντι?γιατι σε αυτη την χρηση αναφερομαι... Εγω δεν ειδα καμια διαφορα με τα προβολακια στην βροχη οποτε δεν τα χρησιμοποιω και οποιος το κανει επειδη γυαλιζει η ασφαλτος το μονο που κανει ειναι να στραβωνει τον απεναντι! Επισης αμα θελουν να γραψουν να το κανουν στα κακορυθμισμενα xenon που μπαινουν παντου!
Kavouras Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 (edited) για να καταλαβω μου λετε οτι τα προβολακια σαν drl δηλ. χρηση μονο την μερα οτι ενοχλουν τον απεναντι?γιατι σε αυτη την χρηση αναφερομαι... Εγω δεν ειδα καμια διαφορα με τα προβολακια στην βροχη οποτε δεν τα χρησιμοποιω και οποιος το κανει επειδη γυαλιζει η ασφαλτος το μονο που κανει ειναι να στραβωνει τον απεναντι! Επισης αμα θελουν να γραψουν να το κανουν στα κακορυθμισμενα xenon που μπαινουν παντου! Αν διαβάσεις το post μου, θα καταλάβεις γιατί είναι εντελώς λάθος η χρήση φανών ομίχλης ως φώτα ημέρας. Είναι αρκετά πιο φωτεινά (σχεδόν 60% φωτεινότερα!) από τα DRL και φωτίζουν παντού (διάχυτα δηλαδή) και όχι μόνο "ευθεία μπροστά" (όπως τα φώτα ημέρας). Είναι σα να χρησιμοποιείς τα φώτα πορείας σου (μεγάλη σκάλα) για φώτα ημέρας. Είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα. Μπορεί στις 14:00 το μεσημέρι, να μη σε ενοχλεί, αλλά επειδή τα DRL ανάβουν ουσιαστικά από τις συνθήκες μέτριου φωτισμού (Συννεφιά, βροχή,η ώρα που αρχίζει να σκοτινιάζει-νυχτώνει) μέχρι τις συνθήκες έντονου φωτισμού (ντάλα μεσημέρι κατακαλόκαιρου που θες γυαλιά ηλίου για να οδηγήσεις), γι' αυτό είναι σχεδιασμένα με διαφορετικά κάτοπτρα και με χαμηλότερη φωτεινότητα. Εκτός κι αν δεχτούμε ως αξίωμα ότι αυτοί που σχεδίασαν τα φωτιστικά σώματα στα αμάξια μας, δεν ξέρουν την τύφλα τους, οπότε η συζήτηση πρέπει να πάει σε άλλη βάση. Και ακόμα κι αν γράψουμε στα @@ μας όλα τα παραπάνω υπάρχει διάταξη του ΚΟΚ για άσκοπη χρήση φώτων, στην οποία πέφτεις "καρφί" πάνω. Πραγματικά πιο καραμπινάτη παράβαση δεν υπάρχει για να σε γράψει! Και δεν χρειάζεται καν ειδικό όργανο για να διαπιστώσει την παράβαση. Είναι οφθαλμοφανής!! Δεν είναι λογική το να λειτουργούμε με τη "αν θέλει ο άλλος να με γράψει, θα το κάνει". Ούτε "εγώ θα το κάνω έτσι, γιατί μου φαίνεται λογικό ή παράλογο το Χ πράγμα". Υπάρχουν κανόνες για συγκεκριμένους λόγους (που είτε κατανοούμε κάποιες φορές είτε κάποιες άλλες όχι). Δεν έχει να κάνει με τη λογική του καθενός μας, αλλά με το γεγονός ότι οφείλουμε να λειτουργούμε όσο πιο σύννομα γίνεται. Αν ο καθένας έγραφε στα @@ τον κάθε νόμο, θα ήμασταν (ακόμα μεγαλύτερο) μπουρδέλο. (και εν μέρει σε αυτό οφείλουμε το ότι είμαστε μπουρδέλο ήδη ως χώρα, ως κοινωνία κτλ-κτλ!) ΥΓ: Και για να κλείσω προσωπικά τις σκέψεις μου, θα αναφέρω το εξής: ακομα και η mercedes που την "κράζουμε" για το θέμα της κακογουστιάς, έβαλε άλλα φώτα δίπλα στα "προβολάκια" για φώτα ημέρας. Δεν θα ήταν πιο απλό γι' αυτούς να βάλουν τα προβολάκια να ανάβουν και ως φώτα ημέρας και με μειωμένη φωτεινότητα (που μπορείς να το βάλεις ως επιλογή στον εγκέφαλο φώτων ΑΝ το προβλέψεις κατά τον προγραμματισμό). Δεν θα ήταν και πιο φτηνό γι' αυτούς? Αυτοί λες να μην το σκέφτηκαν πριν από σένα-εμένα? edit: ΥΓ2: τα aftermarket xenon είναι "τρύπα" στο νόμο δυστυχώς. Στην Αγγλικά την "έκλεισαν". Εδώ απλά είπαν να μην κόψουν το "ψωμί" σε μερικούς επαγγελματίες και τα αμάξια συνεχίζουν να περνάνε ΚΤΕΟ κανονικά, δεν σε γράφουν κτλ-κτλ ΥΓ3: η λογική ότι "ας γράψουν τον άλλο που έχει μουφο-ξένον και μας καίει τα μάτια από απέναντι" είναι η ίδια λογική με το "ας γράψουν πρώτα τον άλλο που είναι πιο παράνομος" ή ας κυνηγήσουν πρώτα αυτόν που χρωστάει περισσότερα στην εφορία από μένα. Δεν λειτουργούμε όμως με τους νόμους της ζούγκλας... (ευτυχώς κατ' εμέ) Edited September 11, 2013 by Kavouras 3
johnaras Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Δεν είναι λογική το να λειτουργούμε με τη "αν θέλει ο άλλος να με γράψει, θα το κάνει". Ούτε "εγώ θα το κάνω έτσι, γιατί μου φαίνεται λογικό ή παράλογο το Χ πράγμα". Υπάρχουν κανόνες για συγκεκριμένους λόγους (που είτε κατανοούμε κάποιες φορές είτε κάποιες άλλες όχι). Δεν έχει να κάνει με τη λογική του καθενός μας, αλλά με το γεγονός ότι οφείλουμε να λειτουργούμε όσο πιο σύννομα γίνεται. Αν ο καθένας έγραφε στα @@ τον κάθε νόμο, θα ήμασταν (ακόμα μεγαλύτερο) μπουρδέλο. (και εν μέρει σε αυτό οφείλουμε το ότι είμαστε μπουρδέλο ήδη ως χώρα, ως κοινωνία κτλ-κτλ!) Χαιρομαι που δεν συνδεσες την χρηση απο τα προβολακια σαν drl με την οικονομικη κριση!Δεν θα μπορουσα να κοιμηθω το βραδι.....
Kavouras Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Χαιρομαι που δεν συνδεσες την χρηση απο τα προβολακια σαν drl με την οικονομικη κριση!Δεν θα μπορουσα να κοιμηθω το βραδι..... Δεν έκανα καμία τέτοια σύνδεση. Άλλωστε η οικονομική κρίση δεν έγινε επειδή εγώ κι εσύ ανάβαμε τα φώτα ή κάναμε ό,τι-να-ναι στο δρόμο. Ο λόγος που το έγραψα είναι ότι όχι όποτε μας συμφέρει ακολουθούμε τους κανόνες (πχ σταματάμε στο κόκκινο) και όποτε γουστάρουμε τους γράφουμε στα @@ μας και κάνουμε τα δικά μας (πχ ανάβω προβολάκια όποτε με βολεύει ή πιστεύω ότι είναι καλύτερα και φυσικά ο ΚΟΚ και οι επιστήμονες που τα σχεδιάσαν δεν ξέρουν τίποτα και να πάνε να γ@μηθούνε!) Λυπάμαι που κατάλαβες κάτι άλλο. Δε γνωρίζω το λόγο που έκανες τέτοια αντιστοίχιση. Υπό το νέο πρίσμα που σου έγραψα παραπάνω, μπορείς να ξαναδιαβάσεις τι έγραψα. Ευχαριστώ. ΥΓ: ειρωνικά και post χωρίς επιχειρήματα μπορούν αν γράψουν όλοι. Αν έχεις κάτι επί της ουσίας να πεις, ευχαρίστως να το αναφέρεις. 1
ankarage Posted September 11, 2013 Author Posted September 11, 2013 Εγώ γενικά συμφωνώ με τον Johnaras.Tα προβολάκια σε συνθήκες daylight δεν ενοχλούν κανέναν.Στο Audizine εχει συζητηθεί η λύση κατα κόρον και έχουν δημοσιευθεί και φωτογραφίες.Κατα τη γνώμη μου το πρόβλημα της λύσεως αυτής και δεν εθίγη, είναι το fault που μπορεί να εμφανισθεί λόγω διαφοράς στην αντίσταση των νέων λαμπτήρων led. H τοποθέτηση (παράλληλα βέβαια) αντιστάσεων είναι άκομψη,βάρβαρη και αντιτεχνική.(θα καινε οι αντιστάσεις και θα πρέπει να είναι προφανώς βαττικές).Κάποιες διαφημιζόμενες no fault led δεν επιτυγχανουν τα διαφημιζόμενά τους(Audizine) Αν μου βγάλει fault και δεν μπορέσω να το παρακάμψω με το vagcom(κατάργηση της δοκιμής)τότε θα τα καταργήσω. Στην απλή σκέψη να βάλω led με την ίδια αντίσταση, η απλή απάντηση είναιότι πρέπει να έχω Drl με μικρή κατανάλωση γιατί θ' ανάβουν πολλές ώρες και αμα είναι έτσι αφήνω και τα παλιά προβολάκια.Σημειώνω ότι led με ίδια αντίσταση θα φωτίζουν πολλαπλάσια(ενοχλητικά ως fog lights) και πιθανόν το μέγεθός να είναι μεγάλο και να μην ταιριάζουν.(χάος) Οπως και νάναι σε κανα δυό βδομάδες που θα έχω καιρό θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω.
georgio3gr Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Εγω παντως εβαλα cancellers απο αυτα που βαζουν στα xenon και δεν εχω θεμα με σφαλματα...
ankarage Posted September 11, 2013 Author Posted September 11, 2013 Είναι πράγματι μια καλή ιδέα να ελεγχθεί και να δοκιμαστεί στα led.
georgio3gr Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Μα εγω εχω καταργησει τα προβολακια και εχω βαλει DRL Led lights με την διαφορα οτι τα cancellers τα εβαλα λογω του οτι απο τον εγκεφαλο δεν μου δινεται η δυνατοτητα απενεργοποιησης της ψυχρης διαγνωσης φωτων και με ενδιεφερε να μην χτυπαει το μπαζερ καθε φορα που γυρναω τον διακοπτη... Δεν δοκιμασα αν βγαζει σφαλμα οταν γυρναω τον διακοπτη των προβολεων για να αναψουν... Συντομα θα ανεβασω ενα DIY με την συνδεσμολογια μου ωστε να δουλευουν τα εξτρα DRL led lights και σαν coming home leaving home σε highline εγκεφαλο ομως... 2
Giannis20vt Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Μα εγω εχω καταργησει τα προβολακια και εχω βαλει DRL Led lights με την διαφορα οτι τα cancellers τα εβαλα λογω του οτι απο τον εγκεφαλο δεν μου δινεται η δυνατοτητα απενεργοποιησης της ψυχρης διαγνωσης φωτων και με ενδιεφερε να μην χτυπαει το μπαζερ καθε φορα που γυρναω τον διακοπτη... Δεν δοκιμασα αν βγαζει σφαλμα οταν γυρναω τον διακοπτη των προβολεων για να αναψουν... Συντομα θα ανεβασω ενα DIY με την συνδεσμολογια μου ωστε να δουλευουν τα εξτρα DRL led lights και σαν coming home leaving home σε highline εγκεφαλο ομως... οπα, θα περιμένουμε....
ankarage Posted September 12, 2013 Author Posted September 12, 2013 (edited) Xρησιμοποιώντας την καλή ιδέα του georgio3gr έψαξα για led fault cancellers και μου φάνηκαν μερικά της προκοπής όπως αυτό. C Τροπος συνδεσεως προφανής; Connect #1 with #2; Connect #3 with stock harness (please make sure the blue wire matches with the positive of the stock harness) Δυστυχώς όλα φαίνεται ότι στηρίζονται στη λύση ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Εν καιρώ θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω για τις κάτωθι λύσεις : 1.Τοποθέτηση 30w led με την ανωτέρω διάταξη.Αν 'βράζει' η διαταξη θα επανέλθω στα παλιά . 2.Τοποθέτηση led με προσπάθεια κατάργησης της δοκιμής των fog bulbs μεσω του vagcom. 3.Tοποθέτηση led της ίδιας αντίστασης με τα υπάρχοντα φώτα ομίχλης. Mε προβλήματα όχι ηλεκτρικά αλλα χρήσεως. Edited September 12, 2013 by ankarage
dimtdi Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Δεν ξέρω εάν το γνωρίζετε αλλά σε όλα τα αυτοκίνητα του Group από το 2005 και μετά μέσω vag com υπάρχει εντολή εάν θέλεις να δουλεύουν τα φώτα ομίχλης σαν φώτα ημέρας, συγκεκριμένα υπάρχει η εντολή που λέει "day time running lights enable" και "fog lights as day time runing lights" επίσης όταν ενεργοποιήσεις τα φώτα ομίχλης σαν φώτα ημέρας μπορείς να ρυθμίσεις το ποσοστό της φωτεινότητας και ακόμη υπάρχει εντολή να σβήνει το αντίστοιχο προβολάκι δεξί η αριστερό όταν ανάψουμε φλας! Φυσικά όταν είναι ενεργοποιημένα ανάβουν όταν έχουμε σβηστά τα φώτα και ανάβουν μόνο αυτά δεν ανάβουν δηλαδή ψήρες και τα πίσω φώτα και όταν ανάψουμε τα φώτα πορείας η τις ψήρες τα προβολάκια σβήνουν και ανάβουν κανονικά στο 100% εαν τα ενεργοποιήσουμε για ομίχλη. Όποτε για να υπάρχει τέτοια εντολή προφανώς δεν είναι παράνομο και ούτε ενοχλούν κανέναν την ημέρα. 3
Theodore Saba Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Πολύ καλό !!! Ευχαριστούμε Δημήτρη ! Να συμπεριληφθεί στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του vag com !
Dikonou Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Υπάρχουν και led για τα Drl που δεν χρειάζονται cancellers.......εγώ τα παρήγγειλα από Αγγλία.......ήρθαν τα πέρασα και μια χαρά. http://forum.audisportsclub.gr/index.php/topic/17384-led-dlr-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-facelift-a3-8p/ Δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν για το Α6, αλλά είμαι σίγουρος ότι εάν ρωτήσει κανείς σίγουρα θ' απαντήσει ο υπεύθυνος. Μάλιστα έχω ήδη on the way άλλο ένα ζευγάρι για μένα και άλλο ένα για φίλο..........
Recommended Posts