Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Την Παρασκευή 7/3/2014 παρήγγειλα από Hong Kong το νέο καλώδιο 12.12.

Το παρέλαβα σήμερα 13/3/2014. Κόστισε 23€ το καλώδιο και 24€ η αποστολή.Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το ότι για άλλο ίδιο καλώδιο

η αποστολή με την ίδια εταιρία (DHL εγώ διάλεξα) είναι πολύ μεγαλύτερη!!!(Περισσότερο ψάχνεις τα έξοδα αποστολής)

Η εγκατάσταση γίνεται απλούστατα χωρίς καμμιά δυσκολία.Βάζεις το cd και κάνεις installation.Τίποτε άλλο.

Σ' αυτά τα καλώδια όπως έχω ξαναγράψει προσέχεις τα εξής:

1.Δεν κάνεις αναβάθμιση στο πρόγραμμα αν στο ζητήσει.

2.Πριν συνδέσεις το καλώδιο στο Laptop κλείνεις το WIFI είτε στον υπολογιστή είτε σβήνοντας τον Router.

Το πρόγραμμα έχει αρκετά νέα πράγματα και υποστηρίζει νεώτερα μοντέλα.

Επίσης αναγνωρίζει και αυτόματα τον τύπο του αυτοκινήτου.

Επιπλέον κατά την εγκατάσταση σου δίνει δυνατότητα custom installation και επιλέγεις.. 

Πχ σβήνει τους παλιούς drivers,κάνει 32μπιτη ή  64μπιτη εγκατάσταση κλπ. μέχρι και στα windows 8.

Σε πρώτη δοκιμή λειτουργεί απροβλημάτιστα. 

Edited by ankarage
Posted

6 μερες αποστολη απο hong kong δεν εχω ξαναδει...τοσο συνηθως θελουν απο Ευρωπαικες χωρες με απλο ταχυδρομειο.Μηπως για αυτο πληρωσες τοσα εξοδα αποστολης?Γιατι σε ελαφρυα δεματα απο Κινα συνηθως ειναι free shipping αλλα εχουν 15-30 εργασιμες χρονο παραδοσης.

Παντως παλαιοτερα που ειχα κοιταξει για το 12.12 λογω του οτι ειχα windows8 καποιοι πωλητες ελεγαν στην συμβατοτητα μεχρι windows7 32bit-64bit.Εχεις βρει ξεχωριστο αρχειο exe στο cd που ειναι για windows8?

Posted

Γιατί δεν κάνεις ένα searching  στο google να τα δείς? Το free shipping ισχύει αλλά είναι για 15-60 μέρες παράδοση.

Για 2-5 μέρες διαλέγεις από έναν κατάλογο όποια εταιρία θέλεις.Και άλλο καλώδιο πριν από πολύ καιρό τα έλαβα πάλι σε 5 μέρες

με τα ίδια χρήματα και την ίδια εταιρία (DHL).Είναι τόσο καλή η όλη διαδικασία που όλες οι εταιρίες που πωλούν καλώδια σου δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθείς

την πορεία του αντικειμένου μέχρι την παραλαβή από τον παραλήπτη .Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι αυτό που ανέφερα ότι περισσότερο ψάχνεις το κόστος της αποστολής

παρά το κόστος του καλωδίου.

Απ' όσο έψαξα τα 24€ είναι από τις πιο φθηνές ταχείες αποστολές. Το πιο καλό είναι να συνεννοηθούν δυο τρία άτομα και να αγοράσουν καλώδια με κοινή αποστολή

ώστε να μειωθεί το κόστος αποστολής. 

Posted

επειδή ψωνίζω συχνά από Κίνα , πληροφοριακά υπάρχουν  εταιρείες που στέλνουν δωρεαν με DHL και 6 μέρες παράδοση. Θέλει μόνο λίγο ψάξιμο..

• Like 1
Posted (edited)

Eχεις δίκιο.Αυτό ισχύει σε μερικές περιπτώσεις που το αντικείμενο είναι ακριβό και ελαφρύ.

Για να είμαι ειλικρινής για πολύ ελαφρά αντικείμενα κάτω των 50E δεν έχω δεί περίπτωση δωρεάν ταχείας αποστολής .

Άλλη μία περίπτωση είναι αντικείμενα πολύ ελαφρά που μπορούν να σταλούν ως επιστολή πχ cd ,μια μικρή φλάτζα ,ένα λαστιχάκι κλπ

Για καλώδιο vag vcds έχω ψάξει πολύ τις αποστολές 2-6 μερες περίπου και δεν έχω βρεί free shipping.

Το πρώτο μου καλώδιο το χαλασα πριν δύο χρόνια κάνοντας αναβάθμιση του καλωδίου λογω aνοιχτου wifi. H εταιρία που ρώτησα μου είπε να της

στείλω το μπλοκαρισμένο και να μου στείλει καινουργιο  αλλά να πληρώσω τις αποστολές 24+24 ευρώ και βέβαια αγόρασα καινούριο

16+24 ευρώ τότε.

Edited by ankarage
Posted

το πιο σταθερό ver που έχω δουλέψει σε vag com είναι το 11,3. Ειναι το μόνο χωρίς κολλήματα και δεν έχει κλειδώσει μέχρι στιγμής αν και ξεxνάω ανοικτό το wi fi.

το 12.12 δεν είναι πολύ σταθερό και μόλις δουλέψεις σε turbo mode κολλάει τελείως...

Οσον αφορά την DHL γενικά είναι free σε δέματα άνω των 60-70 ευρώ. τα vag com στελνονται free με chinapost και έρχονται σε καμια 20 μέρες , ήδη περιμένω ένα..

Posted

Εχω κανει ενα μικρο search αλλα ειχε πεσει στην υποληψη μου αυτο που αναφερει παραπανω το μελος marios οτι πατωντας το turbo mode υπαρχουν καποια κολληματα πραγμα που με ειχε κανει να το ξανασκεφτω.Επισης απο τους πωλητες καποιοι αναφερουν οτι το 12.12 εγκαθιστανται σε windows8 ενω αλλοι λενε μεχρι windows7 για αυτο σε ρωτησα αμα υπαρχει ξεχωριστο .exe μεσα στο cd γιατι θα μου ελυνε την απορια.

Posted

Η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική. Πραγματι η 11.3 που επίσης έχω φαίνεται ως καλύτερη γι αυτό σημειώνεται ως 11.3 perfect στο installer exe.

Αυτό ισχύει για τις εκδόσεις 10 και 11.

Τα κολλήματα που παρατηρούνται στη 12.12(ουσιαστικά δεν είναι κολλήματα αλλά αδυναμία επικοινωνίας με τον αντίστοιχο controller)

και σε λίγο παλαιότερες εκδόσεις οφείλονται στην παλαιότητα των μοντέλων αυτοκινήτων που εξετάζουμε.

Το 12.12 στο Α6 μου που είναι σχετικά καινούριο πάει σφαίρα.Επίσης και στο golf μου. Το Α4(2005) μου με το  12.12 εξετάζεται προβληματικά ενώ με την 11 πιο αργά αλλά ικανοποιητικά..

Το συμπέρασμα είναι ότι όποιος έχει αυτοκίνητο μέχρι το 2010 δεν χρειάζεται να πάρει τη 12.12 έκδοση. Η 10 έκδοση ή η 11 είναι μια χαρά.

Το λάθος αυτό το έκανα κι εγώ. Δελεάστηκα από το νέο software. Όμως ο κανόνας είναι ότι τα νέα προγράμματα πάντα παύουν να υποστηρίζουν

παλαιές συσκευές ή τις υποστηρίζουν πλημμελώς.

Posted

πολύ κατατοπιστικός , αλλά για να αποκτήσεις αυτές τις γνώσεις χρειάζεται και μεγάλο ... γκαράζ :sHa_wink3:

εγώ με το Α4 μέχρι την 11.3 πάω δηλ χωρίς προβλήματα , περίεργο πάντως γιατί το software στο δικό μου είναι ουσιαστικά ίδιο με του Β7 και το τσιπάκι επίσης το ίδιο

Posted (edited)

Ισα ισα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι η 11.3 είναι perfect ,oπως την ονομάζει ο "κινέζος".

Απλά στα παλαιότερα μοντέλα καλό είναι να δοκιμάζει ο καθένας ποια version λειτουργεί καλύτερα.

(εξαρτάται απο το μοντέλο αυτοκινήτου,παλαιότητα laptop και λειτουργικό)

Μέσα στο cd που μας δίνουν υπάρχουν και παλαιότερες εκδόσεις γι αυτόν το σκοπό, που λειτουργούν με το ίδιο καλώδιο,.

Πχ στο cd της 11.3 περιέχεται η 11.1 ,η 10.8 κλπ(περιέχει 4-5 version)

Στο cd της 12.12 υπάρχει και η 11.6.( Και οι δύο version  δεν λειτουργούν καλά στο Α4 B7 σε σχέση με την 11.3 και παλαιότερες ενώ

στα νεώτερα μοντέλα λειτουργούν κανονικά και με περισσότερες δυνατότητες.Πρακτικά παρετήρησα το εξής. Επειδή η 12.12

αναγνωρίζει αυτόματα τον τύπο του αυτοκινήτου, αν το αυτοκίνητο αναγνωρισθεί αυτόματα τοτε η διαγνωση γινεται κανονικά.

Αν η αναγνώριση δεν μπορέσει να γίνει αυτόματα αλλά manual, τότε η διαγνωση  είναι προβληματική.

Δυστυχώς κάθε new version δεν ποστηρίζει καλά τα παλαιότερα μοντέλα. 

Edited by ankarage
Posted

ΠΑιδια σε εμενα η εκδοση 11.3 perfect δεν εχει 64bit  drivers. Εχει σε σας;  Αν ναι στειλτε κανενα λινκ να την κατεβασω please.

Posted (edited)

Αν η εγκατάσταση γίνεται κανονικά δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με την 64μπιτη έκδοση.

Δεν θα σου προσφέρει τίποτε παραπάνω.

Αν δεν γίνεται εγκατάσταση θα πρέπει να μπείς στη σελίδα απ' όπου αγόρασες

το καλώδιο.Κάθε έκδοση δεν έιναι ακριβώς ιδια για όλα τα καλώδια .

Κάθε κινεζος τη διαφοροποιεί ανάλογα με τα chip που χρησιμοποιεί στη φίσσα του καλωδίου.

Γι αυτό στις οδηγίες συνιστούν χρήση του software που περιέχεται στο cd και όχι οποιοδήποτε άλλο.

Αν δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση και δεν μπορείς να βρείς άκρη με τον Πωλητή,τότε

διάβασε πώς κάνουμε στα windows εγκατάσταση 32μπιτου προγράμματος σε 64μπιτα windows. 

Mε την ευκαιρία μία άλλη έκδοση που είναι εξαιρετική είναι και η 11.11.

Την έχω δοκιμάσει και δίνει λίγες δυνατότητες παραπάνω απο την 11.3.

Edited by ankarage
Posted

αυτην εχω και εγώ την 11.11 τώρα που τσέκαρα το καλώδιο και είναι η πιο σταθερή που έχω δοκιμάσει χωρίς κλειδώματα.

η 11.3  μου είχε κλειδώσει μια φορά με ανοικτό wi fi

Posted (edited)

Kι εγώ αυτή χρησιμοποιούσα και θα εξακολουθήσω να χρησιμοποιώ παρ' ότι πήρα τη 12.12. Φαίνεται ότι ειναι πολύ συμβατή με το laptop μου και  τ' αυτοκίνητά που ελέγχω.

Ο καθένας δοκιμάζει πια έκδοση  λειτουργεί καλύτερα γι αυτόν.Πάντως αυτά τα φθηνά καλώδια

παρα τα όποια προβλήματα  έχουν σώσει τον κόσμο

Edited by ankarage
Posted

Αν η εγκατάσταση γίνεται κανονικά δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με την 64μπιτη έκδοση.

Δεν θα σου προσφέρει τίποτε παραπάνω.

Αν δεν γίνεται εγκατάσταση θα πρέπει να μπείς στη σελίδα απ' όπου αγόρασες

το καλώδιο.Κάθε έκδοση δεν έιναι ακριβώς ιδια για όλα τα καλώδια .

Κάθε κινεζος τη διαφοροποιεί ανάλογα με τα chip που χρησιμοποιεί στη φίσσα του καλωδίου.

Γι αυτό στις οδηγίες συνιστούν χρήση του software που περιέχεται στο cd και όχι οποιοδήποτε άλλο.

Αν δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση και δεν μπορείς να βρείς άκρη με τον Πωλητή,τότε

διάβασε πώς κάνουμε στα windows εγκατάσταση 32μπιτου προγράμματος σε 64μπιτα windows. 

Mε την ευκαιρία μία άλλη έκδοση που είναι εξαιρετική είναι και η 11.11.

Την έχω δοκιμάσει και δίνει λίγες δυνατότητες παραπάνω απο την 11.3.

Ελα που η εγκατασταση σταματει γιατι λεει οτι εχω 64bit συστημα και πρεπει να βρω αντιστοιχους drivers. Αυτο φυσικά οχι στην 12.** αλλά στην 11.3_perfect

Posted

Στο cd που συνοδεύει το καλώδιό σου  βρές νεωτερη έκδοση πχ 11.8 ή 11.11 που εγκαθίστανται χωρίς

πρόβλημα σε 64μπιτα windows και είσαι εντάξει.Αν έχεις μόνο την έκδοση 11.3 που μου φαίνεται

θα είνα beta ,να πας στη σελίδα του προμηθευτού για να κατεβάσεις την 64μπιτη έκδοση.

Αν το έχεις αγοράσει καιρό το καλώδιο, δεν προκειται να εντοπίσεις τον πωλητή.Επίσης αν κατεβάσεις

την έκδοση που θέλεις  απο τυχαίο link δεν θα είναι συμβατή με το καλώδιό σου.

Αρα η φορτώνεις το πρόγραμμα σε 32μπιτο laptop ή αγοράζεις άλλο καλώδιο.

Ετσι είναι με τα καλώδια αυτά . Αν λειτουργούσαν με τις εκδόσεις της Ross Tech δεν θα κόστιζαν τόσο λίγο.

Παρ' όλα ταύτα κανουν εξαιρετική δουλειά.Εγώ τώρα έχω τρία.. Το ένα έληξε μετά απο ένα χρόνο η lisence(γίνεται κι αυτό),τ' άλλα δυο

λειτουργούν(11.11και παλαιότερες καθώς 12.12 και παλαιότερες).Δυο ακόμα καλώδια χάλασαν και τα έχω πετάξει.

Posted

το CD που συνοδεύει το καλώδιο έχει πολλές version η μονη που δουλευει με αυτο που εχω (ειναι αυτό που πηρα απο το group buy) ειναι η 12.12, καμια αλλή. Δυστυχώς αυτή όμως δεν δουλεύει σωστά στο turbo mode στα logs, κρεμάει και κανε αποσυνδέσεις. 

Posted

Καλορίζικο το καινουριο καλώδιο που θ' αγοράσεις!

Το 12.12 ,έχεις δικιο, ούτε που θα λειτουργεί της προκοπής με Β6.

Επίλεξε ν' αγοράσεις μια έκδοση που παλαιότερα είχες και λειτουργούσε καλά.

Αν δεν είχες παλαιότερα και ξεκινησες κατ ευθείαν 12.12 ,αγόρασε έκδοση  που να είναι 11

Κάθε καλώδιο υποστηρίζεται μόνο απο το cd της εταιριας που το πουλάει.Οι ίδιες εκδόσεις

αλλων εταιριών είναι ασύμβατες κατα κανόνα.

Posted

Καλορίζικο το καινουριο καλώδιο που θ' αγοράσεις!

Το 12.12 ,έχεις δικιο, ούτε που θα λειτουργεί της προκοπής με Β6.

Επίλεξε ν' αγοράσεις μια έκδοση που παλαιότερα είχες και λειτουργούσε καλά.

Αν δεν είχες παλαιότερα και ξεκινησες κατ ευθείαν 12.12 ,αγόρασε έκδοση  που να είναι 11

Κάθε καλώδιο υποστηρίζεται μόνο απο το cd της εταιριας που το πουλάει.Οι ίδιες εκδόσεις

αλλων εταιριών είναι ασύμβατες κατα κανόνα.

θα το γυρισω πισω, ισως να εχουν αλλο με παλαιοτερη version...

Posted

πάρε την 11.11 Γιάννη, η μόνη που δουλέυει στανταρ στο δικό μας  Β6

Posted

Δηλαδη εμενα που ειναι παλιος ο εγκεφαλος να φανταστω να μην ασχοληθω καν να εγκαταστησω το καλωδιο που δουλευει με καινουργια εκδοση?

Posted

Ρε παιδια εγω εδω και χρονια χρησιμοποιω την 9.08 χωρις προβλημα σε 64bit windows 7 με XP mode και δεν εχω ουτε κολληματα ουτε τιποτε... στα 64bit δεν εκανε εγκατασταση καθολου, οπως το ιδιο ισχυε και για τα ΕΤΚΑ-ELSA...