Vasilios21 Posted March 1, 2020 Posted March 1, 2020 Έχει παρατηρηθεί σε κάμψη του αμαξώματος πχ σε μια ανάβαση-κατάβαση σε ένα πρανές του δρόμου(την στιγμή που το μισό αμάξι να πατάει λοξά, δηλαδή οι πίσω ρόδες σε σχέση με τις μπροστά ή και οι απέναντι μία με την άλλη ροδα να έχουν υψομετρική διαφορά ή σε δρόμο με λακούβες να παράγονται τριγμοί εντός θαλάμου (πλαστικοί τριγμοί ) , πιθανολογώ απτά πλαστικά καλύμματα των πορτών , από το πλαστικό κάλλυμα της κολώνας (εκεί που μαζεύεται η ζώνη ασφαλείας αλλά και τα πίσω πλαστικά που μαζεύονται οι ζώνες ασφαλείας στο ύψος της γωνίας των πίσω καθισμάτων. Το αυτοκίνητο είναι A3 8V sedan facelift 2016 sport s tronicστην εγγύηση με 50.000 χλμ πολύ προσεγμένο . Οι επισκέψεις μου στην αντιπροσωπεία αμέτρητες δίχως να έχω βγάλει άκρη ακόμη. Απέδωσαν στην αρχή το πρόβλημα στις κλειδαριές. Αλλάχτηκαν. Μετα στους γριλους. Αλλάχτηκαν και αυτοί . Θεωρούν πλέον δεδομένους τους τριγμούς διότι είναι μακρύ αμάξι ?. Ενώ στο ίδιο αμάξι εξυπηρέτησης πελατών 2018 κατασκευής δεν ακούγεται τίποτα. Έχει παρατηρηθεί από κάποιον παρόμοιο πρόβλημα ? Πώς έδρασε ? Σκεφτηκα να λύσω τις επενδύσεις των πορτών να το γεμίσω ταινία διπλής όψης όπου στη μία όψη θα βάλω τσόχα καθώς και να λουσω με σπρέι σιλικόνης τις τσιμουχες αλλά και διάφορες επαφές. Το πλαστικό κάλλυμα της κολώνας στη ζώνη συνοδηγού το παραγγείλαμε και περιμένω να το αλλάξω. Του οδηγού απέναντι δεν ακούγεται καθόλου(προς το παρόν ) .Να μη μιλήσω για τα πλαστικά γύρω από το κιβώτιο ταχυτήτων στο ύψος του γόνατος μου όταν έρχεται σε επαφή, κάνει λες και τρίβεται έτοιμο να σπάσει ! έλεος δηλαδή . Έχω και ένα caddy του 2005 και δε βγάζει ίχνος τριξίματος & polo 2012 μηδέν τρίξιμο.Premium μάρκα σου λέει μετά. Έχω σκεφτεί να στείλω κ επιστολή διαμαρτυρίας στην audi , δε ξέρω ας μου αλλάξουν και τις 4 πόρτες , δεν είναι δουλειά αυτή 30.000€ έσκασα και μου χει κάτσει πολύ στραβά το όλο θέμα . Και να πω ότι είναι φορτωμένη η καμπίνα με διάφορα πλαστικα όπως είναι τα μερσεντες να πω οκ να κάνω μια υποχώρηση, αλλά εδώ μιλάμε για απλό κ λιτο ταμπλο , δεν έπρεπε να ακούγεται κιχ πραγματικά, έχω απελπιστει δε το περίμενα
Marc A3 Posted March 1, 2020 Posted March 1, 2020 Πολύ περίεργο αυτό που λες. Εμένα είναι του 2015 και με eibach ελατήρια και δεν κάνει κιχ. Τπ Λες να βάλεις τσοχακια, που; αφού έχει, έχεις ξυλωσει ταπετσαρία να το δεις; όλα μέσα είναι με την τσοχοταινια διπλωμένα. Και εκεί που πατάει η ταπετσαρία στην λαμαρίνα έχει τσόχα. Στην κεντρική κονσόλα που λες ναι εκεί υπήρχε πρόβλημα και το έλυσα με 3 σταγόνες UB40 στον αρμο, εδώ και 3 χρόνια δεν κάνει κιχ. Ρίξε μια ματιά στα λάστιχα γύρω από τις πόρτες μήπως βγάζουν τρίξιμο, υπάρχει ένα υγρό που μπορείς να τα περάσεις. Top mount Εχεις αλλάξει πιστεύω.
Vasilios21 Posted March 1, 2020 Author Posted March 1, 2020 6 hours ago, Marc A3 said: Πολύ περίεργο αυτό που λες. Εμένα είναι του 2015 και με eibach ελατήρια και δεν κάνει κιχ. Τπ Λες να βάλεις τσοχακια, που; αφού έχει, έχεις ξυλωσει ταπετσαρία να το δεις; όλα μέσα είναι με την τσοχοταινια διπλωμένα. Και εκεί που πατάει η ταπετσαρία στην λαμαρίνα έχει τσόχα. Στην κεντρική κονσόλα που λες ναι εκεί υπήρχε πρόβλημα και το έλυσα με 3 σταγόνες UB40 στον αρμο, εδώ και 3 χρόνια δεν κάνει κιχ. Ρίξε μια ματιά στα λάστιχα γύρω από τις πόρτες μήπως βγάζουν τρίξιμο, υπάρχει ένα υγρό που μπορείς να τα περάσεις. Top mount Εχεις αλλάξει πιστεύω. Καλησπέρα Marc, ευχαριστω για το reply , όχι δεν έχω αλλάξει top mounts , αν και το σκέφτηκα κάποια στιγμή διαβάζοντας ξένα φορουμς ,θεωρησα όμως λιγοστά τα χλμ του αυτοκινήτου μου. Γιατί όμως το θεωρούσες δεδομένο ? Έχει βγει ανάκληση ή οδηγία για κάτι τέτοιο ? Όντως μπορεί να παίζει ρόλο να έρχεται ο ήχος από εκει και να χρηζει αλλαγής αλλά πώς μπορώ να τα ζητήσω να μου τα αντικαταστήσουν ? Με τι δικαιολογία ? Δε ξέρω αυτή η κάμψη όταν πχ μπαίνω σε ανηφορική στροφη αργά, εφιάλτης κριτσ κριτσ κριτσ .. Όσο αναφορα το σπρέι εννοείς το wd40 ?
Marc A3 Posted March 28, 2020 Posted March 28, 2020 (edited) On 3/1/2020 at 10:44 PM, Vasilios21 said: Καλησπέρα Marc, ευχαριστω για το reply , όχι δεν έχω αλλάξει top mounts , αν και το σκέφτηκα κάποια στιγμή διαβάζοντας ξένα φορουμς ,θεωρησα όμως λιγοστά τα χλμ του αυτοκινήτου μου. Γιατί όμως το θεωρούσες δεδομένο ? Έχει βγει ανάκληση ή οδηγία για κάτι τέτοιο ? Όντως μπορεί να παίζει ρόλο να έρχεται ο ήχος από εκει και να χρηζει αλλαγής αλλά πώς μπορώ να τα ζητήσω να μου τα αντικαταστήσουν ? Με τι δικαιολογία ? Δε ξέρω αυτή η κάμψη όταν πχ μπαίνω σε ανηφορική στροφη αργά, εφιάλτης κριτσ κριτσ κριτσ .. Όσο αναφορα το σπρέι εννοείς το wd40 ? Ναι το wd40 θα ρίξεις 2 σταγόνες πολύ προσεκτικά μην το λερωσεις απέξω. Δεν υπάρχει ανάκληση απλά είχα ακούσει ότι υπάρχει πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο γιαυτό και τα άλλαξα. Αν θέλεις να σταματήσει το κριτς άλλαξε τα μόνος σου... Εγώ και που τους το έλεγα τίποτα δεν έγινε. Edited March 28, 2020 by Marc A3
RSmaniac Posted March 30, 2020 Posted March 30, 2020 Υπάρχει Technical Service Bulletin (TSB) για αλλαγή top mounts για S3 Είχα βρει παλιότερα αυτό. TSB ID #A42163120426453 TSB ID #A42163120426454 Και εδώ μπορείς να βρεις για το Α3 (2016)
Vasilios21 Posted April 5, 2020 Author Posted April 5, 2020 Το έψαξα αλλά αν πάω και πω στην αντιπροσωπεία τη λέξη TSB νομίζω θα γελανε κάνα μισάωρο . Το θέμα είναι ότι αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα με τριξίματα με λιγότερο από 60.000 αμάξι εντός εγγύησης για κάνα χρόνο ακόμη και πλέον η δικαιολογία τους είναι ότι εν μέσω κορονοιου δε φτιάχνουν τριξίματα. Ενώ πριν έφτιαχναν ας πούμε ?. Όπως και να έχει τα θεματα έχουν συγκεντρωθεί και είναι τα εξής : 1)χαλαρωση κ τρίξιμο του armrest πόρτας οδηγού , το οποίο το βελτίωσε σφίγγοντας ο μάστορας αλλά εξακολουθεί να έχει τους μισούς τριγμούς από ότι πριν .2) Η κονσόλα ταχυτήτων αν ακουμπήσεις γόνατο τρίζει ,εκεί μου πρότειναν πιο πάνω ο μαρκ να ρίξω wd40 για να ηρεμήσει, δε το έχω κάνει ακομη η αλήθεια είναι. 3) τσιμουχες πορτών οδηγού συνοδηγού τσακίζουν και μπαζει αέρα μέσα το αμάξι , έχουν αλλαχτεί κ πάλι τσάκισαν (κάτι δε κάνει σωστά μάλλον ο υπάλληλος στην τοποθέτηση ) 4) όταν είναι κατεβασμενα τα παράθυρα και κλείνεις την πόρτα ακούγονται μέσα σαν τρίγωνα κάλαντα (εναντιθεση με το εξυπηρέτησης δε κάνει κιχ- οταν είπα στον υπάλληλο για το εξυπηρέτησης μου είπε ειναι αλλη τεχνολογία αυτό 2019 χαχαχα ενώ το δικό μου 2017 ). 5) τρίξιμο τρελό από το άνω πλαστικό πλαίσιο της ζώνης συνοδηγού στο κολωνα 6) τρίξιμο πίσω δεξιά σαν πλαστικό ,μπορεί κ όχι το οποίο δε μπορώ να εντοπίσω ακόμη αφού το κάνει μόνο σε κάμψη καμπίνας πχ σε πρανές του πάρκινγκ σε στροφή μια ρόδα πιο πάνω από την απέναντι . Αυτά τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζω και είναι αρκετά εκνευριστικα! Επίσης το ότι παίρνει και σκουριάζει το καζάνι της εξάτμισης σε 2017 μοντελο από κάτω ενώ δε ζω σε περιοχή με αλάτι σε δρόμους είναι λογικό ?
Vasilios21 Posted April 5, 2020 Author Posted April 5, 2020 On 3/29/2020 at 12:21 AM, Marc A3 said: Ναι το wd40 θα ρίξεις 2 σταγόνες πολύ προσεκτικά μην το λερωσεις απέξω. Δεν υπάρχει ανάκληση απλά είχα ακούσει ότι υπάρχει πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο γιαυτό και τα άλλαξα. Αν θέλεις να σταματήσει το κριτς άλλαξε τα μόνος σου... Εγώ και που τους το έλεγα τίποτα δεν έγινε. Μαρκ τυγχάνει να δουλεύει φίλος μου στο μηχανοστάσιο (δυστυχώς όχι στο λαμαριναδικο) και σε τηλεφωνική επικοινωνία μετέφερα αυτά που λες και μου είπε φερτο να το τσεκαρουμε κ να τα αλλάξουμε στην εγγύηση. Αλλά έχω ήδη αλλάξει mmi(κάηκε είπαν ) κάθισμα οδηγού το κάτω μέρος (είχε κενά τριξίματα , ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν βαρύς ) και 2 ρουλεμάν ρόδων αφού ειχαν πάρει κενά και ακούγονταν στις στροφές και τους έχω μπει στο μάτι ότι τόση εγγύηση δεν έχουν βάλει σε κανένα αμάξι μέχρι στιγμής μου λένε . Αντί να κάνουν πίπες που βγαζουν προβλήματα στη περίοδο εγγύησης και βγάζουν εργατικά κλπ αφού αν δεν ήταν εγγύηση έξω θα το σκαλιζα σε ιδιώτη . Μια τελευταία ερώτηση ,την ελυσες την κονσολα στις ταχύτητες και έριξες wd40 στους αρμούς ή απ' έξω εριξες? Επίσης να σου πω ότι ζήτησα από γνωστό μου με 2019 μοντέλο χατσμπακ να κάνω το τεστ σε πρανές για να δω αν έχει τρίξιμο και δεν έβγαλε σχεδόν καθόλου όταν το οδήγησα. Ύστερα πήγα το δικό μου και στα ίδια πατήματα έβγαλε παρατεταμένο τρίξιμο . Και αυτός να το έχει παρατημένα το αμάξι και εσύ να το έχεις πιπίλα όλη μέρα ..μη σου τύχει.. απελπισία...ξεκινάω δειλά δειλά την αναζήτηση αλλού οχήματος μακριά από vag group πλέον..
Marc A3 Posted April 13, 2020 Posted April 13, 2020 (edited) On 4/6/2020 at 12:12 AM, Vasilios21 said: Μαρκ τυγχάνει να δουλεύει φίλος μου στο μηχανοστάσιο (δυστυχώς όχι στο λαμαριναδικο) και σε τηλεφωνική επικοινωνία μετέφερα αυτά που λες και μου είπε φερτο να το τσεκαρουμε κ να τα αλλάξουμε στην εγγύηση. Αλλά έχω ήδη αλλάξει mmi(κάηκε είπαν ) κάθισμα οδηγού το κάτω μέρος (είχε κενά τριξίματα , ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν βαρύς ) και 2 ρουλεμάν ρόδων αφού ειχαν πάρει κενά και ακούγονταν στις στροφές και τους έχω μπει στο μάτι ότι τόση εγγύηση δεν έχουν βάλει σε κανένα αμάξι μέχρι στιγμής μου λένε . Αντί να κάνουν πίπες που βγαζουν προβλήματα στη περίοδο εγγύησης και βγάζουν εργατικά κλπ αφού αν δεν ήταν εγγύηση έξω θα το σκαλιζα σε ιδιώτη . Μια τελευταία ερώτηση ,την ελυσες την κονσολα στις ταχύτητες και έριξες wd40 στους αρμούς ή απ' έξω εριξες? Επίσης να σου πω ότι ζήτησα από γνωστό μου με 2019 μοντέλο χατσμπακ να κάνω το τεστ σε πρανές για να δω αν έχει τρίξιμο και δεν έβγαλε σχεδόν καθόλου όταν το οδήγησα. Ύστερα πήγα το δικό μου και στα ίδια πατήματα έβγαλε παρατεταμένο τρίξιμο . Και αυτός να το έχει παρατημένα το αμάξι και εσύ να το έχεις πιπίλα όλη μέρα ..μη σου τύχει.. απελπισία...ξεκινάω δειλά δειλά την αναζήτηση αλλού οχήματος μακριά από vag group πλέον.. Δεν χρειάζεται να λύσεις τίποτα, θα ρίξεις λίγο μέσα στην ραφή στο πάνω μέρος. Το πήρες 2ο χέρι; μήπως ο προηγούμενος είχε βάψει κάτι; Μήπως ήταν press car? Edited April 13, 2020 by Marc A3
paulos318is Posted April 28, 2020 Posted April 28, 2020 Καλησπέρα συμφορουμίτες, Ως κάτοχος Α3 8v 1,5 sportback facelift του 2017 με 22.000 χλμ αναφέρω πως κι εγώ ακούω τριξίματα από κονσόλα μεριά όμως...κύρίως σε κατηφόρες έντονες και στροφές με απότομη μετακίνηση βάρους...δεν το έχω ψάξει όμως τόσο πολύ όπως ο φίλος που το πρωτοανέφερε...απλά κι εγώ όπως είναι λογικό έχω ξενερώσει από όλο αυτό σε σχεδόν καινούριο αμάξι...οι τριγμοί ακούγονται κυρίως από ταμπλό-κονσόλα ή πιθανώς από το σημείο μπροστά και εκατέρωθεν του λεβιέ ταχυτήτων (περιοχή σταχτοδοχείου και πέριξ)...
Marc A3 Posted May 4, 2020 Posted May 4, 2020 On 4/28/2020 at 12:46 PM, paulos318is said: Καλησπέρα συμφορουμίτες, Ως κάτοχος Α3 8v 1,5 sportback facelift του 2017 με 22.000 χλμ αναφέρω πως κι εγώ ακούω τριξίματα από κονσόλα μεριά όμως...κύρίως σε κατηφόρες έντονες και στροφές με απότομη μετακίνηση βάρους...δεν το έχω ψάξει όμως τόσο πολύ όπως ο φίλος που το πρωτοανέφερε...απλά κι εγώ όπως είναι λογικό έχω ξενερώσει από όλο αυτό σε σχεδόν καινούριο αμάξι...οι τριγμοί ακούγονται κυρίως από ταμπλό-κονσόλα ή πιθανώς από το σημείο μπροστά και εκατέρωθεν του λεβιέ ταχυτήτων (περιοχή σταχτοδοχείου και πέριξ)... Δεν είναι κάτι αυτό, βάλε όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ wd40 δεξιά και αριστερά στην κονσόλα.
Panagiotis01 Posted May 4, 2020 Posted May 4, 2020 ΜΗΝ χρησιμοποιειτε το κλασσικο λαδι wd40 σε πλαστικα μερη του αυτοκινητου ιδιαιτερα στο εσωτερικο,η δουλεια του ειναι να χαλαρωνει κολλημενες βιδες και γενικα να λιπαινει μεταλικα μερη και εξαρτηματα.Δεν στεγνωνει και οσο καθεται σε ενα μερος τραβαει σκονη και βρωμια με αποτελεσμα να δημιουργειται λασπη που κατακαθεται στις χαραμαδες.Με την παροδο του χρονου εισχωρει στους πορους των πλαστικων και δημιουργει διαβροση. Υπαρχουν αλλα προιοντα που μπορουν να χρησιμοποιηθουν για τους τριγμους και ειναι αδρανη με τα πλαστικα.Το πιο κλασσικο ειναι το σπρει σιλικονης που επεισης πρεπει να χρησιμοποιειται με φειδω γιατι και αυτο δεν στεγνωνει και μπορει να συσσωρευθει σκονη και να δημιουργηθει λασπη. Ενα ακομα καλυτερο προιον ειναι τ σπρει τεφλον ξυρου τυπου(PTFE dry spray) αλλα χρειαζεται ιδιαιτερη προσοχη στη χρηση καθως αντιθεται με τα αλλα στεγνωνει αμεσα και οπου πεσει και στεγνωσει δημιουργει λευκες κιλλιδες που αφαιρουνται δυσκολα.Ψεκαζεις στη χαραμαδα και με πανακι σκουπιζεις αμεσως οποιαδηποτε ποσοτητα εχει πεσει σε εμφανες μερος.
Giannis2929 Posted January 31, 2022 Posted January 31, 2022 Καλησπέρα. Κάτοχος audi a3 8v στο άφημα του γκαζιού και καθώς πέφτουν οι στροφές πολύ χαμηλά ακούγεται ένα τρίξιμο από την πόρτα του συνοδηγού νομίζω η από την κολώνα αλλά νομίζω από την πόρτα. Τη λύσεις υπάρχουν? Βγάλσιμο το πλαστικό κάλυμμα τις πόρτας μπας και γίνει τίποτα? Με λίγο λαδακι κάπου? Στάλθηκε από το ASUS_I003D μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
megaloup Posted February 2, 2022 Posted February 2, 2022 Εγώ το παθαίνω μόνο αν αφήσω κάποιο αντικείμενο στην θήκη της κάποιας πόρτας. (Συνηθως του συνοδηγού). Έχεις αφήσει κάτι εκεί μέσα ή σε άλλη πορτα;
Giannis2929 Posted February 4, 2022 Posted February 4, 2022 Όχι δεν έχω κάτι εκεί. Σήμερα έβγαλα το πλαστικό κάλυμμα εκεί που είναι το χερούλι που μοιάζει σαν ηχείο και δοκίμασα να δω αν ακούγεται πάλι και δεν ακουγόταν μάλλον από εκεί ηταν. Θα το τσεκαρω πάλι.Στάλθηκε από το ASUS_I003D μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Giannis2929 Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Συμπέρασμα. Τελικά ούτε από εκεί είναι. Συνεχίζω το ψάξιμο να βρω από πού είναι το τρίξιμο.Στάλθηκε από το ASUS_I003D μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
megaloup Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Εχεις μήπως παιδικό κάθισμα πίσω; Και αυτό προκαλούσε κάτι τραντάγματα, τα οποία νόμιζα ότι ήταν από τα πλαστικά των πορτών.
Giannis2929 Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Όχι δεν έχωΣτάλθηκε από το ASUS_I003D μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
akis_n Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 On 1/31/2022 at 6:49 PM, Giannis2929 said: Καλησπέρα. Κάτοχος audi a3 8v στο άφημα του γκαζιού και καθώς πέφτουν οι στροφές πολύ χαμηλά ακούγεται ένα τρίξιμο από την πόρτα του συνοδηγού νομίζω η από την κολώνα αλλά νομίζω από την πόρτα. Τη λύσεις υπάρχουν? Βγάλσιμο το πλαστικό κάλυμμα τις πόρτας μπας και γίνει τίποτα? Με λίγο λαδακι κάπου? Στάλθηκε από το ASUS_I003D μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Μήπως το τρίξιμο που ακούς προερχεται απο την wastegate? ειχα ενα παρόμοιο μεταλλικο τρίξιμο σε καθε άφημα του γκαζιού και στο δικό μου.
Giannis2929 Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 Ακούγεται μέσα από το αμάξι. Στην πλευρά του συνοδηγού.Στάλθηκε από το ASUS_I003D μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Giannis2929 Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 Έβγαλα και το πάνελ τις πόρτας όλο το ξαναεβαλα πάλι τα ίδια.Και είναι έντονο τρίξιμο το ακούς.Στάλθηκε από το ASUS_I003D μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Recommended Posts