SALAK5433 Posted May 18 Share Posted May 18 Καλησπέρα παιδιά. Έχω θέμα με το clima από το αουντακι μου. Φισωνοντας το μου βγάζει σφάλμα P0071 και P0007. Είχε κάποιος παρόμοιο πρόβλημα? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Christou Posted July 6 Share Posted July 6 Καλησπέρα παιδιά. Έχω στην κατοχή μου ένα Audi A1 του 2014 με κινητήρα 1,2 και 86ps. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού κατά την χειμερινή περίοδο που το αμάξι κατευθύνεται σε ανηφορική κλίση ο κλιματισμός να κόβει με αποτέλεσμα να θολώνουν τα τζάμια και μόλις το αμάξι ισιώσει ή είναι σε κατηφορική κλίση να ξεθολώνουν με την μια. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και το καλοκαίρι αλλά αυτή την φορά με την απόδοση του κρύου με αποτέλεσμα σε ανηφορική κλίση το αμάξι να χάνει αισθητά την απόδοση ενώ με το που ισιώνει να γίνεται πάγος. Μπορεί σας παρακαλώ κάποιος να μου δώσει μια εξήγηση τι μπορεί να συμβαίνει? Σας ευχαριστώ πολύ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavouras Posted July 7 Share Posted July 7 από ό,τι καταλαβαίνω απεμπλέκει το κομπρεσέρ του A/C στο (αρκετό?πολύ?) φορτίο. Τσέκαρε αν έχει αρκετό φρέον μέσα (συνήθης βλάβη). Αν δεν έχεις κάπου διαρροή, ίσως έχει χαλάσει κάποια βαλβίδα (αφού το AC δουλεύει, απλά όταν το "πιέζεις" ΄κάπως το αμάξι, απεμπλέκει/σταματάει να λειτουργεί). ΥΓ: δεν έχω Α1 αλλά έχω αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα και η λύση ήταν απλή (απλά συμπλήρωσα φρέον μετά από ~8 χρόνια κτίσης). ΥΓ2: καλό είναι κάθε 2-3 χρόνια να κάνεις ανανέωση το φρέον του AC γιατί μέσω του φρέον λιπαίνεται κιόλας ο κομπρέσσορας!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Christou Posted July 7 Share Posted July 7 Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου. Αυριο το πρωί θα πάω για έλεγχο και θα επανέλθω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Christou Posted July 12 Share Posted July 12 Καλησπέρα Κάβουρα, Στο διαγνωστικό έβγαλε ζημιά σε ένα κλαπέτο που χρησιμοποιείται και τον χειμώνα και το καλοκαίρι οπότε λογικά αυτό θα ευθύνεται για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Το θέμα είναι ότι θα χρειαστεί να ξηλώσω όλο το ταμπλό για να αντικασταθεί. Ελπίζω να βρήκα το πρόβλημα και να μην παρουσιαστεί εκ νέου. Σε ευχαριστώ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legend Posted August 18 Share Posted August 18 On 7/12/2023 at 1:29 PM, George Christou said: Καλησπέρα Κάβουρα, Στο διαγνωστικό έβγαλε ζημιά σε ένα κλαπέτο που χρησιμοποιείται και τον χειμώνα και το καλοκαίρι οπότε λογικά αυτό θα ευθύνεται για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Το θέμα είναι ότι θα χρειαστεί να ξηλώσω όλο το ταμπλό για να αντικασταθεί. Ελπίζω να βρήκα το πρόβλημα και να μην παρουσιαστεί εκ νέου. Σε ευχαριστώ! έχουμε κάποιο νέο για αυτό? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Christou Posted August 21 Share Posted August 21 Καλησπέρα, Ακόμα δεν έχω βρει λύση στο πρόβλημα μου καθώς και μετά την αλλαγή των κλαπέτων αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τον κλιματισμό. Επίσης, όταν στην ανηφορική κλίση που σταματάει να φέρνει κρύο αέρα και φέρνει χλιαρό το αμάξι μέσα μυρίζει σαν φρέον αντιψυκτικό δεν μπορώ να την εξηγήσω την μυρωδιά και όταν ισιώνει ή κατηφορίζει παγώνει αμέσως και δεν μυρίζει τίποτα. Δεν μπορώ να βρω τι ευθύνεται και σταματάει να φέρνει κρύο αέρα. Αν μπορεί κάποιος να μου πει τι μπορεί να ευθύνεται θα το εκτιμούσα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts