Insomniac Posted July 22 Share Posted July 22 Καλησπερα Σε ΤΤ coupe του 1999 δικου μου ατομου το κλιματσιτικο βγαζει στην αρχη κρυο αερα αλαλ μετα δουλευει σαν ανεμιστηρας Στο συνεργειο προσθεσαν φρεον αλλα δουλεψε καμμια ωρα και μετα τα ιδια Αλλαξαν εγκεφαλο βερβυλατερ κλιματισμου απο οτι ειπαν αλλα τα ιδια . Κοστος ανταλλακτικο 140 ευρω Το πηγα σημερα σε ειδικο για κλιματιστικα στην Κηφισια ( Ευθυμιου Θεοδωρος) κι ειπαν οτι ειχε χασει φρεον το συμπληρωσαν δουλεψε για λιγο αλλα μετα τα ιδια Μου ειπαν οτι δεν μπορουν να βρουν τι εχει και να το παω σε επισημο συνεγειο Audi που εχουν το καταλληλο διαγνωστικο γιατι μπορει η βλαβη να ειναι ισως και μηχανικη . Δεν ξερω τι συμβαινει Καποα προταση για βορεια στην Αττικη εκτος απο Καρεντα κλπ ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavouras Posted July 24 Share Posted July 24 On 7/22/2023 at 9:44 PM, Insomniac said: Καλησπερα Σε ΤΤ coupe του 1999 δικου μου ατομου το κλιματσιτικο βγαζει στην αρχη κρυο αερα αλαλ μετα δουλευει σαν ανεμιστηρας Στο συνεργειο προσθεσαν φρεον αλλα δουλεψε καμμια ωρα και μετα τα ιδια Αλλαξαν εγκεφαλο βερβυλατερ κλιματισμου απο οτι ειπαν αλλα τα ιδια . Κοστος ανταλλακτικο 140 ευρω Το πηγα σημερα σε ειδικο για κλιματιστικα στην Κηφισια ( Ευθυμιου Θεοδωρος) κι ειπαν οτι ειχε χασει φρεον το συμπληρωσαν δουλεψε για λιγο αλλα μετα τα ιδια Μου ειπαν οτι δεν μπορουν να βρουν τι εχει και να το παω σε επισημο συνεγειο Audi που εχουν το καταλληλο διαγνωστικο γιατι μπορει η βλαβη να ειναι ισως και μηχανικη . Δεν ξερω τι συμβαινει Καποα προταση για βορεια στην Αττικη εκτος απο Καρεντα κλπ ? καλημέρα! Αρχικά, χρυσός κανονας: βάζεις μπροστά το AC και βλέπεις αν δουλεύει το βεντιλατέρ το μεγάλο (σε διάμετρο) που δουλεύει αργά και βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του ψυγείου του AC. Αν δουλεύει μόλις το βάλεις μπροστά, πάμε παρακάτω. Μετά γράφεις ( αν καταλαβαίνω εγώ σωστά) πως μέσα σε λίγες μέρες, το κύκλωμα έχασε το φρέον που σου πρόσθεσε ο 1ος, οπότε ο 2ος χρειάστηκε να σου ξαναπροσθέσει. Άρα προφανώς έχει κάπου διαρροή το κύκλωμα. Τώρα, υπάρχει κατάλληλο μηχάνημα που κάνει αυτή τη δουλειά (ελέγχει αν έχεις διαρροή και μπορεί να σου βάλει και ειδικό υγρό με χρώμα για να δεις που χάνει). Το θέμα είναι πως προσωπικά δε γνωρίζω συνεργεία στα βόρεια που να έχει κάτι τέτοιο. Επίσης ως γενικότερη συμβουλή, καλό θα είναι να επιλέξεις ένα συνεργείο που θα σου κάνει γενικότερα και service (στο αμάξι/μηχανή), ώστε να μη γίνεσαι και μπαλάκι ανάμεσα στα συνεργεία και οι επαγγελματίες να μη σου συμπεριφέρονται σαν "πελάτη αλεξιπτωτιστή". 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Insomniac Posted July 24 Author Share Posted July 24 (edited) 12 minutes ago, Kavouras said: καλημέρα! Αρχικά, χρυσός κανονας: βάζεις μπροστά το AC και βλέπεις αν δουλεύει το βεντιλατέρ το μεγάλο (σε διάμετρο) που δουλεύει αργά και βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του ψυγείου του AC. Αν δουλεύει μόλις το βάλεις μπροστά, πάμε παρακάτω. Μετά γράφεις ( αν καταλαβαίνω εγώ σωστά) πως μέσα σε λίγες μέρες, το κύκλωμα έχασε το φρέον που σου πρόσθεσε ο 1ος, οπότε ο 2ος χρειάστηκε να σου ξαναπροσθέσει. Άρα προφανώς έχει κάπου διαρροή το κύκλωμα. Τώρα, υπάρχει κατάλληλο μηχάνημα που κάνει αυτή τη δουλειά (ελέγχει αν έχεις διαρροή και μπορεί να σου βάλει και ειδικό υγρό με χρώμα για να δεις που χάνει). Το θέμα είναι πως προσωπικά δε γνωρίζω συνεργεία στα βόρεια που να έχει κάτι τέτοιο. Επίσης ως γενικότερη συμβουλή, καλό θα είναι να επιλέξεις ένα συνεργείο που θα σου κάνει γενικότερα και service (στο αμάξι/μηχανή), ώστε να μη γίνεσαι και μπαλάκι ανάμεσα στα συνεργεία και οι επαγγελματίες να μη σου συμπεριφέρονται σαν "πελάτη αλεξιπτωτιστή". Ευχαριστω. Για το φρεον σημερα ειπαν οτι ο πρωτος αλλα και ο δευτερος το εβγαλαν για να μην χρεωσουν αφου δεν εφταιγε αυτο Αυτο με το χρωμα το κανει ο Ευθιμιου το ειχε κανει σε αλλο αμαξι αλλα δεν το εκανε μαλλον τωρα Το αυτοκινητο εκανε γενικο service πολυ προσφατα που κοστισε καπου στα 1000 ευρω γιατι λογω ακκινησιας 14 μηνες ειχε προβληματα Αυτος που το εκανε το service ειναι και ο πρωτος που ασχοληθηκε με το κλιματιστικο και λεει οτι εχει το μαμα προγραμμα της audi και το αμαξι δεν εχει κανενα προβλημα μηχανικο . Αυτο για το βερβιλατερ ειναι δυνατον να μην το εκαναν ? Το αμαξι ειναι παλι τωρα στον πρωτο Edited July 24 by Insomniac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavouras Posted July 24 Share Posted July 24 49 minutes ago, Insomniac said: Ευχαριστω. Για το φρεον σημερα ειπαν οτι ο πρωτος αλλα και ο δευτερος το εβγαλαν για να μην χρεωσουν αφου δεν εφταιγε αυτο Αυτο με το χρωμα το κανει ο Ευθιμιου το ειχε κανει σε αλλο αμαξι αλλα δεν το εκανε μαλλον τωρα Το αυτοκινητο εκανε γενικο service πολυ προσφατα που κοστισε καπου στα 1000 ευρω γιατι λογω ακκινησιας 14 μηνες ειχε προβληματα Αυτος που το εκανε το service ειναι και ο πρωτος που ασχοληθηκε με το κλιματιστικο και λεει οτι εχει το μαμα προγραμμα της audi και το αμαξι δεν εχει κανενα προβλημα μηχανικο . Αυτο για το βερβιλατερ ειναι δυνατον να μην το εκαναν ? Το αμαξι ειναι παλι τωρα στον πρωτο σχετικά με το πορτοκαλί, ο μηχανικός δεν πιστεύω ότι δεν το τσέκαρε (ποτέ δεν ξέρεις βέβαια), καθώς είναι βασική γνώση... Από αυτά που μου γράφεις, όπως ξανα-έγραψα πιστεύω πως κάπου έχεις διαρροή (και σου λείπει φρέον) ή η πρεσοστατική βαλβίδα του AC κολλάει. Τώρα, μηχανικός αυτοκινήτων δεν είμαι, αλλά επειδή πέρασα πολλά με το AC στο δικό μου αμάξι, γι' αυτό στα γράφω. Απο τη στιγμή που το έπιασε μηχανικός, θεωρώ πως θα βρεθεί λύση, εκτός κι αν δε θέλει να ασχοληθεί... (άλλη συζήτηση αυτό) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Insomniac Posted July 28 Author Share Posted July 28 Μετα απο 3 μερες ψαξιμο ο μαστορας ειε οτι εφταιγε μια βαλβιδα νερου σε ενα σωληνα που εκοβε τον κλιματισμο Θα δειξει απο αυριο αν ηταν αυτο 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts