kostas_A3 Posted September 15 Share Posted September 15 Καλημέρα σε όλους, Μετά από περίπου ακινησία για 3 εβδομάδες, υπάρχει μια μυρωδιά καυσίμου στο αμάξι (στην καμπίνα). Στην αντιπροσωπία (χωρίς να το συνδέσει) αφού κοίταξε μπροστά στον κινητήρα και κάτω από το ντεπόζιτο αποφάνθηκε πως είναι κάποιο λαστιχάκι/σωληνάριο στο ντεπόζιτο και πρέπει να ξηλώσει πίσω κάθισμα κτλ (τον τύπο τον φοβάμαι διότι ψάχνει πάντα τρόπους να μου τα τρώει. Σε έναν άλλο που το πήγα το σύνδεσε με κάτι που έμοιαζε με Vag Com (νομίζω texa έγραφε το πρόγραμμα) και αποφάνθηκε πως το φίλτρο θέλει καθάρισμα με ένα υγρό + αλλαγή λαδιών στα 180Ε. Το αμάξι είναι μαμά, αγορασμένο 7/2014 με 93000 χιλιόμετρα (τα περισσότερα εθνική) (πετρέλαιο μόνο Shell v power) και τα service του στην ώρα τους. Τα φώτα σας παρακαλώ. Ευχαριστώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas_A3 Posted September 15 Author Share Posted September 15 Πολλαπλό post, συγγνώμη. Ας σβήσει κάποιος τα 2 ίδια topic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metero Posted September 17 Share Posted September 17 Γνωστός είχε το ίδιο πρόβλημα και ήταν από μπουζί που δεν ήταν καλά βιδωμένο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavouras Posted September 19 Share Posted September 19 On 9/17/2023 at 3:50 PM, metero said: Γνωστός είχε το ίδιο πρόβλημα και ήταν από μπουζί που δεν ήταν καλά βιδωμένο το όχημα του φίλου είναι πετρέλαιο όμως (δεν έχει μπουζί). Φίλε @kostas_A3 εγώ για αρχή (αν ήμουν στη θέση σου) θα πήγαινα σε ακόμα μία αντιπροσωπεία. Επειδή όμως μυρίζεις καύσιμο (πετρέλαιο) δε θα το άφηνα το θέμα. Δεν είναι περίεργο να έχει χαλάσει-τρυπήσει κάποιο σωληνάκι και να θέλει αλλαγή. Το αμάξι είναι του 2014 (=9ετών) και τέτοια πάθηση την παθαίνει ένα όχημα που δεν κινείται καθημερινά (δεν το ακούω προσωπικά πρώτη φορά). Το ξύλωμα του πίσω καθίσματος, μάλλον εννοεί το κάτω μέρος που είναι και το φυσιολογικό για να μπορέσει να έχει πρόσβαση στο εν λόγω σωληνάκι (που πάει το καύσιμο από πίσω-μπρος και να το ελένξει) Τα περί αλλαγής φίλτρου πετρελαίου κτλ, στη θέση σου θα τα γείωνα και θα τα άλλαζα όταν ήταν η ώρα των km που πρέπει να αλλαχθεί. ΥΓ: για να έχει μόλις 93.000km μάλλον το κινείς αραιά. Σε παρακαλώ να βάζεις αντιμυκητιοκτόνο τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο (πουλάνε στα βενζινάδικα), γιατί υπάρχει κίνδυνος να κάνει μύκητες το πετρέλαιο (μεγάλο μέρος είναι βιοντίζελ και όχι "κανονικό πετρέλαιο") και θα το πληρώσεις αυτό σε αλλαγή αντλίας πίσω ή μπεκ (άσε μη σου πω πόσο έχουν και κλάψουμε μαζί) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts