Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Γεια σας παιδια εχω 4πορτο Α4 1.6 και βρηκα απο ενα τρακαρισμενο δεματινο σαλονι με ταπετσαριες κομπλε. Μεχρι εδω ολα οκ....ΠΡΟΣΟΧΗ για οσους εχουν την ιδια ιδεα.... το δικο μου αμαξι δεν εχει ανοιγομενα πισω καθισματα ενω το σαλονι που βρηκα εχει. τα μπροστα μπαινουν ανετα για πλακα ενω τα πισω αν δεν εχετε το τρακαρισμενο αμαξι μην το τολμησετε γιατι του λειπουν κομματια. Συγκεκριμενα θελει τις βασεις των καθισματων και τις στροφες που βιδωνουν πανω στο σασι ακομη και την βιδα που κλειδωνει το καθισμα συν οτι το δικο μου εχει λαμαρινα να χωριζει το πορτπαγκαζ απο την καμπινα. Δηλαδη αστα να πανε.

εγω ομως τα αγορασα απο εναν καλο φιλο και ταυτοχρονα πολυ κυριο (σπανιο για τις μερες μας)και μου ειπε παρε οτι θες απο το αμαξι και ανδεν σου κανουν φερτο πισω το σαλονι και ολα οπως πριν.

λοιπον αρχισα να λυνω το αμαξι (εχω και φωτο θα τις βαλω οταν προλαβω) ο κολος των πισω βγαινει απλα γιατι κουμπωνει στο σασι. οι πλατες πρεπει να βγαλετε τα μαξιλαρακια και τα πλαστικα που κουμπωνουν τα μαξιλαρακια ειναι ταυτοχρονα και πυροι,τα τραβαμε προς τα επανω και το καθισμα πλατης ελευθερο. Απο το καπο αφαιρουμε την μοκετα που την κρατανε κατι πλαστικα και φτανουμε στη λαμαρινα που εχει το σασι.

Απο εδω και περα θελει συκωτια γιατι εκανα τον φαρνατζη. Πηρα ενα τρυπανι απο φαρνατζη που ειναι για να αφαιρει τις ηλεκτροποντες του εργοστασιου απο το σασι,οπου εβλεπα κοληση τρυπαγα οχι να το διαπερασει το τρυπανι αλλα να αδυνατησει την κοληση, μολις το εκανα σε ολες (και ειναι αρκετες οι ατιμες)πηρα ενα φαρδυ ισιο κατσαβιδι και ενα σφυρι και χωρισα την λαμαρινα πλατης απο το σασι..στην επανω πλευρα χρησιμοποιησα μικρο τροχο κοπης(καλα διαβασατε)..μετα οτι πληγη εκανα στο αμαξακι μου την ψεκασα με αντισκωριακο και ασταρι αφου το ετριψα να γινει λειο. Μετα πηρα τα 2 κομματια (στροφες για να βιδωσουν οι βασεις) απο το τρακαρισμενο αμαξι και τις συγκολησα σε ενα φαρνατζη(εβγαλα τις μοκετες απο τους θολους μην αρπαξει καμια φωτια απο την υπερθεμανση αλλα και μετα την κοληση να το ασταρωσω)μιση ωρα κρατησε η κοληση και εφυγα για το γκαραζ μου να συνεχισω. Βιδωσα τις βασεις και δοκιμασα τα καθισματα γιατι ηθελαν και ρεγουλαρισμα μολις κουμπωσανε και ανοιγοκλεινανε τα ξανεβγαλα καθαρισα το αμαξι και ψεκασα με ασταρι προσεκτικα τα σημεια. Μετα εβαλα μια ταινια που απο την μια πλευρα περιεχει πισσα και απο την αλλη σαν αλουμινοχαρτο(δεν ξερω πως την λενε)

Τα μονταρα παλι τα καθισματα τα ξαναρεγουλαρισα για να ανοιγοκλεινουνε αψογα και το αποτελεσμα Αψογο.....

Προσπαθησα οσο μπορω να σας εξηγησω το τι εκανα σορυ για το συντακτικο μου. θα στειλω φωτο αλλα μου βγαζει οτι πολλα Bytes(λιγο ασχετος)

ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ

post-15184-0-24009700-1326550940_thumb.jpg

post-15184-0-70020700-1326550361_thumb.jpg

post-15184-0-49080900-1326550369_thumb.jpg

post-15184-0-68358700-1326550376_thumb.jpg

post-15184-0-52279100-1326550382_thumb.jpg

post-15184-0-04234100-1326550392_thumb.jpg

post-15184-0-69638200-1326550401_thumb.jpg

post-15184-0-22543600-1326550408_thumb.jpg

post-15184-0-34105700-1326550625_thumb.jpg

post-15184-0-13671500-1326550631_thumb.jpg

post-15184-0-80704400-1326550638_thumb.jpg

post-15184-0-78401500-1326550643_thumb.jpg

post-15184-0-96963300-1326550649_thumb.jpg

post-15184-0-89795100-1326550668_thumb.jpg

post-15184-0-58805700-1326550676_thumb.jpg

post-15184-0-54198300-1326550685_thumb.jpg

Edited by michpan
  • Like 4
Posted

Φιλε μου το εγχειριμα σου ειναι πραγματικά αξιολογο. Χαρας στο κουραγιο σου. Μπραβο σου.

Επειδη καποια στιγμη περασε αυτη η μετατροπη απο το μυαλο μου, θα ηταν χρησιμες οποιαδηποτε φωτογραφιες.

Επισης οτι κομματι τελικα χρειαστηκες καλο ηταν να μας πεις ακριβως τι ηταν.

Ισως αυτο σε βοηθησει

clipj.gif

Posted

+1 από μένα για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα!

Υ.Γ. Θα σε βοηθήσουν οι Admins με τις φωτό, ώστε να γίνει ένα ολοκληρωμένο DIY ;)

Posted

Eχω φωτο βημα βημα αλλα δεν ξερω πως να τις ανεβασω και θα σας διευκολινει. τις εχω τραβηξει με καλη φωτο 12ΜΡ και ειναι μεγαλης χωρητηκοτητας. Εχω βγαλει 10 φωτο

Posted (edited)

Eχω φωτο βημα βημα αλλα δεν ξερω πως να τις ανεβασω και θα σας διευκολινει. τις εχω τραβηξει με καλη φωτο 12ΜΡ και ειναι μεγαλης χωρητηκοτητας. Εχω βγαλει 10 φωτο

Κοίταξε, βασικά αν μπορείς να μικρύνεις αρχικά το μέγεθος της κάθε φωτογραφίας, και μετά αν δεν γνωρίζεις πώς να τις ανεβάσεις, μπορείς να τις στείλεις με πμ ή email και σε εμένα να στις ανεβάσωsHa_thumbgoodjob.gif

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια new_thumright.gif

Edited by Skysurfer
Posted

Picture Resize

Posted

Μεταφέρθηκε στα DIY. Αν θέλεις βοήθεια για τις εικόνες μπορείς να μου στείλεις pm.

Μιχάλης

Posted

Πραγματικα αξιο λογου το εν λογω DIY... Μπραβο σου... Ειναι μια επιλογη που οπως εχω ξαναπει, κοστιζε 150 Ε σαν εξτρα κατα την παραγγελια του αυτοκινητου αλλα ποιος το γνωριζε... Επισης, τι Α4 εχεις; Β5-Β6-Β7;

Posted

Πραγματικα αξιο λογου το εν λογω DIY... Μπραβο σου... Ειναι μια επιλογη που οπως εχω ξαναπει, κοστιζε 150 Ε σαν εξτρα κατα την παραγγελια του αυτοκινητου αλλα ποιος το γνωριζε... Επισης, τι Α4 εχεις; Β5-Β6-Β7;

Πολυ σωστη η παρατηρηση σου φιλε αυτο σκεφτηκα μολις το τελιωσα

Posted

Μπραβο φιλε για την προσπαθεια και το αποτελεσμα ! :new_thumright:

Posted (edited)

σορυ Β6 εχω

Edited by Alex
Διορθωση Quote
Posted

Συγχαρητήρια φίλε!

Πραγματικά χρειάζεται πολύ όρεξη (γερή καρδιά) και να πιάνουν τα χέρια σου, για να το κάνεις αυτό και να πετύχει. :sHa_thumbgoodjob:

+1 κι από μένα!

Posted

respect στον φιλο που το εκανε.

Τυχερος που βρηκε ολα τα πραγματα με την μια, και φυσικά χρυσοχερης για την κατασκευη.

:worthy::JC_doubleup::worthy:

Posted (edited)

+1

Μ Π Ρ Α Β Ο ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! sSig_goodjob.gif

Φανταστική Δουλειά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sHa_thumbgoodjob.gif

Δημήτρης sFun_oldguy.gif

Edited by Dim80A4Allroad
Posted

Αφου μπηκες στον κοπο και βρηκες την δυναμη να προχωρησεις σε ενα τοσο δυσκολο εγχειρημα και αφου εμαθες να ανεβαζεις φωτο, κανε αλλον εναν κοπο να ανεβασεις τις φωτο λιγο πιο μεγαλες για να φαινονται πιο καλα και αν μπορεις βγαλε και μια φωτο με το καθισμα "ριγμενο"... Ευχαριστω και παλι μπραβο...

• Like 1
Posted

Γεια σας παιδια εχω 4πορτο Α4 1.6 και βρηκα απο ενα τρακαρισμενο δεματινο σαλονι με ταπετσαριες κομπλε. Μεχρι εδω ολα οκ....ΠΡΟΣΟΧΗ για οσους εχουν την ιδια ιδεα.... το δικο μου αμαξι δεν εχει ανοιγομενα πισω καθισματα ενω το σαλονι που βρηκα εχει. τα μπροστα μπαινουν ανετα για πλακα ενω τα πισω αν δεν εχετε το τρακαρισμενο αμαξι μην το τολμησετε γιατι του λειπουν κομματια. Συγκεκριμενα θελει τις βασεις των καθισματων και τις στροφες που βιδωνουν πανω στο σασι ακομη και την βιδα που κλειδωνει το καθισμα συν οτι το δικο μου εχει λαμαρινα να χωριζει το πορτπαγκαζ απο την καμπινα. Δηλαδη αστα να πανε.

εγω ομως τα αγορασα απο εναν καλο φιλο και ταυτοχρονα πολυ κυριο (σπανιο για τις μερες μας)και μου ειπε παρε οτι θες απο το αμαξι και ανδεν σου κανουν φερτο πισω το σαλονι και ολα οπως πριν.

λοιπον αρχισα να λυνω το αμαξι (εχω και φωτο θα τις βαλω οταν προλαβω) ο κολος των πισω βγαινει απλα γιατι κουμπωνει στο σασι. οι πλατες πρεπει να βγαλετε τα μαξιλαρακια και τα πλαστικα που κουμπωνουν τα μαξιλαρακια ειναι ταυτοχρονα και πυροι,τα τραβαμε προς τα επανω και το καθισμα πλατης ελευθερο. Απο το καπο αφαιρουμε την μοκετα που την κρατανε κατι πλαστικα και φτανουμε στη λαμαρινα που εχει το σασι.

Απο εδω και περα θελει συκωτια γιατι εκανα τον φαρνατζη. Πηρα ενα τρυπανι απο φαρνατζη που ειναι για να αφαιρει τις ηλεκτροποντες του εργοστασιου απο το σασι,οπου εβλεπα κοληση τρυπαγα οχι να το διαπερασει το τρυπανι αλλα να αδυνατησει την κοληση, μολις το εκανα σε ολες (και ειναι αρκετες οι ατιμες)πηρα ενα φαρδυ ισιο κατσαβιδι και ενα σφυρι και χωρισα την λαμαρινα πλατης απο το σασι..στην επανω πλευρα χρησιμοποιησα μικρο τροχο κοπης(καλα διαβασατε)..μετα οτι πληγη εκανα στο αμαξακι μου την ψεκασα με αντισκωριακο και ασταρι αφου το ετριψα να γινει λειο. Μετα πηρα τα 2 κομματια (στροφες για να βιδωσουν οι βασεις) απο το τρακαρισμενο αμαξι και τις συγκολησα σε ενα φαρνατζη(εβγαλα τις μοκετες απο τους θολους μην αρπαξει καμια φωτια απο την υπερθεμανση αλλα και μετα την κοληση να το ασταρωσω)μιση ωρα κρατησε η κοληση και εφυγα για το γκαραζ μου να συνεχισω. Βιδωσα τις βασεις και δοκιμασα τα καθισματα γιατι ηθελαν και ρεγουλαρισμα μολις κουμπωσανε και ανοιγοκλεινανε τα ξανεβγαλα καθαρισα το αμαξι και ψεκασα με ασταρι προσεκτικα τα σημεια. Μετα εβαλα μια ταινια που απο την μια πλευρα περιεχει πισσα και απο την αλλη σαν αλουμινοχαρτο(δεν ξερω πως την λενε)

Τα μονταρα παλι τα καθισματα τα ξαναρεγουλαρισα για να ανοιγοκλεινουνε αψογα και το αποτελεσμα Αψογο.....

Προσπαθησα οσο μπορω να σας εξηγησω το τι εκανα σορυ για το συντακτικο μου. θα στειλω φωτο αλλα μου βγαζει οτι πολλα Bytes(λιγο ασχετος)

ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ

post-15184-0-24009700-1326550940_thumb.jpg

post-15184-0-30680400-1326644524_thumb.jpg

post-15184-0-72244000-1326644533_thumb.jpg

post-15184-0-46153000-1326644545_thumb.jpg

Posted

Ειδικα μετα τις τελευταιες φωτο οτι και να πω ειναι λιγο... Ειναι ενα "ατου" που ειχα και στα 2 μου saxo και στο C3 της γυναικας αλλα οχι στο Audi που σε συνδιασμο με τον τεραστιο αποθηκευτικο χωρο πισω, θα χωρουσαν ανετα αλλα τοσα... Τεσπα... Ειναι τραβηγμενη διαδικασια την οποια αν δεν ηταν και το οικονομικο της αλλαγης σαλονιου και παρελκομενων στην μεση, θα εκανα με ευχαριστηση... Ηδη βρηκα το σαλονι που ηθελα αλλα το κοστος του ειναι αρκετο για την εποχη και εχω αλλες προτεραιοτητες στο μυαλο μου...

Posted

Ειδικα μετα τις τελευταιες φωτο οτι και να πω ειναι λιγο... Ειναι ενα "ατου" που ειχα και στα 2 μου saxo και στο C3 της γυναικας αλλα οχι στο Audi που σε συνδιασμο με τον τεραστιο αποθηκευτικο χωρο πισω, θα χωρουσαν ανετα αλλα τοσα... Τεσπα... Ειναι τραβηγμενη διαδικασια την οποια αν δεν ηταν και το οικονομικο της αλλαγης σαλονιου και παρελκομενων στην μεση, θα εκανα με ευχαριστηση... Ηδη βρηκα το σαλονι που ηθελα αλλα το κοστος του ειναι αρκετο για την εποχη και εχω αλλες προτεραιοτητες στο μυαλο μου...

Φιλε μου ποσο το βρηκες το σαλονι αν επιτρεπεται?εγω 500Ε με τις ταπετσαριες. Παντως ειναι εφικτο να γινει αλλα αν δεν εχεις αμαξι ΔΟΤΗ θα πρεπει να επισκεφτεις αντιπροσωπια για τα 2 λαμαρινακια (Βλεπε φωτο που εχουν αλλο χρωμα απο το αμαξι μου)τις 3 βασεις που κουμπωνουν τα καθισματα(οι 2βιδωνουν στα λαμαρινακια οπου εχουν τις στροφες)και η μια (σχεδον 2/3)στην μεση καθως και 2 βιδες που κλειδωνουν οι πλατες. Θελει δουλεια και πανω απο ολα μερακι..εγω εκανα 3απογευματα γεματα να το φτιαξω.Οσοι το τολμησουν καλο ειναι να δουν πρωτα ενα ανοιγομενο οποσδηποτε.... ελπιζω να σας βοηθησα οσο μπορω για να παρετε τις αποφασεις σας..

Posted

Το σαλονι το βρηκα 700 Ε μονο μπρος-πισω καθισματα... Υπο αλλες συνθηκες θα εμπαινα στην διαδικασια να δωσω το δικο μου και να το επαιρνα αλλα καλο ειναι να κραταμε μια πισινη γιατι τον Μαρτιο μπορει να εχουμε "γιορτη"... :sHa_sarcasticlol:

Posted

Belox συγχαρητήρια!!! Μας βλέπω να φτιάχνουμε ομάδα εδώ κάτω στα νότια !!!

• Like 1