Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Μετά από διφορούμενες απόψεις και λίγη σκέψη, αποφάσισα να βελτιώσω λίγο την αναπνοή του αυτοκινήτου μου.

Έχοντας δει τα όσα πέρασε ο Σταύρος με πιο extreme κιτ, η τοποθέτηση Panel στο εργοστασιακό φιλτροκούτι φάνηκε μονόδρομος.

Έχοντας εμπιστευτεί και παλιότερα την K&N χωρίς να έχω κάποιο παράπονο, αγόρασα το 33-2945 από το αγγλικό ebay. Κόστος περίπου 55€ συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών.

Παράδοση σε 5-6 ημέρες και αφού πέρασε καμιά εβδομάδα στο πορτ παγκάζ μου, ήρθε η ώρα του.

Εργαλεία: 1 torxx

Χρόνος: 20 λεπτά το πολύ.

Σε pdf

Πολλά ευχαριστώ στο Σταύρο (Strivis) και το Νίκο (Krokodilo)

Edited by ianos
  • Like 2
Posted

Σε ευχαριστώ Σταυρο!

Απ'ότι βλέπεις οι κουβέντες έπιασαν τόπο!!

Posted

Πολύ καλό diy Γιάννη μπράβο.

Εσύ έκανες χειρουργική δουλειά βγάζοντας όλες τις βίδες και όλα τα εξαρτήματα. Στο συνεργείο που έκανα πρόσφατα service, άλλαξε το φίλτρο με ίδιο χάρτινο της man filter βγάζοντας τις μισές βίδες, αυτές που είναι γύρω από το φιλτροκούτι και το τράβηξε ίσα να χωράει να βγει και να μπει το φίλτρο. Βλέπωντας όμως το δικό σου diy, προβληματίστηκα με τι σκέψη ότι μπορεί να μου έκανε καμιά ζημιά, τραβώντας προς τα πάνω το καπάκι ώστε να χωρέσει το φίλτρο. Τι να πω. Για να γλυτώσουν δουλειά και χρόνο κάνουν και μ@λ@κίες...

Για πες μας εντυπώσεις από το νέο φίλτρο. Αξίζει να βάλω τέτοιο? Κάνει καλύτερη δουλειά?

Posted (edited)

Σε ευχαριστω Σωκράτη.

Θοδωρη, η αλήθεια είναι πως με τον τροπο που στο έκαναν στο συνεργείο αλλάζει σε λιγότερο απο 5' απλα επειδη το ΚΝ είναι πιο ευκαμπτο απο το εργοστασιακό δεν νομίζω να εφάρμοζε καλα.

Τώρα σε θέμα απόδοσης, δεν ξέρω αν χρειάζεται και σε αυτο χρόνος για adaptation, αλλα υποθέτω πως η οποία αύξηση της απόδοσης είναι στα όρια του placebo, οπότε δεν θεωρώ αξιόπιστο να σου πω ότι αρπάζει λίγο καλύτερα αφου θα είναι καθαρά υποκειμενικό βάσει των προσδοκιών μου και όχι κάτι που μέτρησα αντικειμενικά...

Προχωρησα στην αλλαγή αφου

1ον όλες οι γνώμες συμφωνούν πως είναι η πιο safe αναβάθμιση που μπορεί να γινει,

2ον κάποια στιγμή θα προχωρήσω σε προγραμμα ήθελα να τελειωνω σιγά σιγά με τα περιφερειακά εισαγωγών εξαγωγών.

Το βασικότερο όλων ήταν μια καλη ευκαιρία να ασχοληθώ με το αυτοκίνητο κάνοντας κάτι που μου αρέσει, οπότε και τα παραπάνω να μην συνετρεχαν πάλι θα το έκανα...

Edited by ianos