Jump to content

Recommended Posts

Posted

καλησπέρα σε όλη την ομάδα ..αλλο ενα ερώτημα εχω ..εχω βαλει στο audi (a4 b7) k04 τουρμπίνα Μπέκ s3 και ενα προγραμμα και ειναι στα 225 αλογάκια ..θελω να βαλω υγραέριο μπορω;;αλλη μου λένε οτι αμα βαλω θα εχω προβλήματα και αλλη δεν αναλαμβάνουν ..ειμαι απο λαμια...μπορω να βαλω τελικα ??η θα εχω θέματα..και αν ναι σε ποιον στην Αθήνα ;;

Posted (edited)

Εγω με k03 προγραμμα και αρκετα αλλα (περιπου 220hp) το εχω κανει αεριο πριν 2 χρονια και εχω κανει περιπου 50.000km χωρις προβλημα...βεβαια το ειχα πληρωσει τοτε γυρω στα 1400€ και ειχα ψαχτει αρκετα! Ειχα καταληξει σε εναν στην Αθηνα που ειχε κανει πολλα 20vt και ακομη και τωρα που εχω φυγει απο Αθηνα πηγαινω ακομη σε αυτον για service και οτι αλλο θελω.

Επειδη εχω σκοπο να αναβαθμιστω και λιγακι ακομη μου ειχε πει οτι δεν ειχε θεμα να ανεβει και αλλο, με τα υπαρχοντα μπεκ αεριου που εχω, ενω μετα τα 260hp θα θελω και αλλαγη στα μπεκ αεριου με μεγαλυτερα.

Edited by S3-Nick
Posted

Επειδή εδω που ζούμε το αυτοκίνητο είναι η αγελάδα που ζει όλο το κράτος, κάτσε να δεις που θα κάτσει το θεμα με τη φορολόγηση του υγραερίου και των καυσίμων γενικότερα, κάνε τους υπολογισμούς σου ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύσεις ετησίως και αποφασίζεις μετά εάν σε συμφέρει και μέχρι τι ποσό θέλεις να διαθέσεις.

Πάντως λογικά ξεχνά τα κιτ του 500αρικου! Απο όσους γνωστούς έχω και είχαν τοποθετηςει Φτηνό κιτ σε υπερτροφοδοτούμενο έβριζαν την ώρα και τη στιγμή..

(Χωρίς αυτό άνα σημαίνει πως δεν υπάρχουν σκιτζηδες που χρεώνουν 1500αρια η καλοί που χρεώνουν 800αρια)

• Like 1
Posted

Γενικοτερα κανω 10000 χιλιομετρα το χρόνο ..εχω αλλα να κυκλοφορώ στην πόλη .το εχω για να κανω τα ταξίδια μου το audi.ο αδελφος μου έβαλε της zavoli σε Touareg 3.2 εχει κανει 30000 χιλιομετρα σε 1 χρόνο και δεν εχει το παραμικρό.φυσικα αν θα βαλεις θα βαλεις το καλητερο.οι αλλαγές με τα καύσιμα ποτε θα γινει;;εσένα nick τι μάρκα ειναι το υγραέριο ;;ευχαριστω πολυ που μου απαντήσατε ..

Posted

μενω λαμια ...και για να παω Αθήνα και να γυρίσω πισω θελω 80 ευρω 100αρα βενζίνη .μεσο όρο πηγαίνω 160 με μερικά ξεσπάσματα ..σε αντίθεση με του αδελφού μου το Touareg που παει με 45 ευρω..εχει διαφορά νομίζω .απο την αλλη δεν κανω πολλα χιλιομετρα...μιπως να κανω υπομονη οπως λεει ο ianos alla 5χρονια και να παρω ενα πετρέλαιο .;;

Posted (edited)

Αν πάρουμε ως δεδομένες τις καταναλώσεις που έγραψες, και το ότι Λαμία/Αθηνα/Λαμία είναι 500χλμ εχεις ένα κέρδος 70€/1000 χλμ ήτοι 700€ περίπου το χρόνο.

Δεδομένου ότι δεν θα δώσεις λιγότερα απο 1500-1800€ για σύστημα, Θα χρειαστείς 2 με 2,5 χρόνια για απόσβεση.

Έχοντας όμως ορατές τις πιθανότητες πως:

Ενδέχεται να αυξηθεί ο φόρος στο αέριο γεγονός που θα μειώσει το όφελος και να χρειαστείς 3-4 χρόνια για απόσβεση

Ίσως να δημιουργήσει πρόβλημα στον κινητήρα το οποίο μπορεί να εχει αμελητέο κόστος, μπορεί και όχι.

Προσωπικά θα επέλεγα να άλλαζα το αυτοκίνητο μου σε 4-5 χρόνια με diesel.

Σίγουρα πάντως και καρφωτα να επέλεγα να βάλω Υγραεριο θα περίμενα να δω ποσό θα μεταβάλλονται η τιμή του με την αύξηση της φορολογίας. Αν είμαστε "τυχεροί" θα το μάθουμε σύντομα.

Επίσης καθαρά προσωπική άποψη, αν είχα ένα μικρό αυτοκίνητο με σχετικά απλοϊκή τεχνολογία ως κύριο μεταφορικό μέσο με το οποίο θα έκανα 10-15.000χλμ ετηςιως και ένα για να κάνω την πλάκα μου και να ξεδίνω, τότε θα προτιμούσα να βάλω ένα αρκετά φτηνό σύστημα στο μικρό και να μη με νοιάζει ιδιαίτερα το αν θα πάθει κάτι, αφήνοντας το joy machine μονο για να με διασκεδάζει...

Ούτως η άλλως οι ##^%] πάντα κόστιζαν κάτι παραπάνω!!!

Edited by ianos
  • Like 1
  • 1 month later...
Posted

δοκίμασε να κάνεις  μια φορά το ταξίδι Αθήνα-Λαμία χωρίς να πας πάνω από 140 αυστηρά , θα δεις διαφορά στην κατανάλωση , πάνω από 140+ ρουφάνε αρκετά , πόσο μάλιστα με την μετατροπή που έχεις κάνει

Posted

Αν πάρουμε ως δεδομένες τις καταναλώσεις που έγραψες, και το ότι Λαμία/Αθηνα/Λαμία είναι 500χλμ εχεις ένα κέρδος 70€/1000 χλμ ήτοι 700€ περίπου το χρόνο.

Δεδομένου ότι δεν θα δώσεις λιγότερα απο 1500-1800€ για σύστημα, Θα χρειαστείς 2 με 2,5 χρόνια για απόσβεση.

Έχοντας όμως ορατές τις πιθανότητες πως:

Ενδέχεται να αυξηθεί ο φόρος στο αέριο γεγονός που θα μειώσει το όφελος και να χρειαστείς 3-4 χρόνια για απόσβεση

Ίσως να δημιουργήσει πρόβλημα στον κινητήρα το οποίο μπορεί να εχει αμελητέο κόστος, μπορεί και όχι.

Προσωπικά θα επέλεγα να άλλαζα το αυτοκίνητο μου σε 4-5 χρόνια με diesel.

Σίγουρα πάντως και καρφωτα να επέλεγα να βάλω Υγραεριο θα περίμενα να δω ποσό θα μεταβάλλονται η τιμή του με την αύξηση της φορολογίας. Αν είμαστε "τυχεροί" θα το μάθουμε σύντομα.

Επίσης καθαρά προσωπική άποψη, αν είχα ένα μικρό αυτοκίνητο με σχετικά απλοϊκή τεχνολογία ως κύριο μεταφορικό μέσο με το οποίο θα έκανα 10-15.000χλμ ετηςιως και ένα για να κάνω την πλάκα μου και να ξεδίνω, τότε θα προτιμούσα να βάλω ένα αρκετά φτηνό σύστημα στο μικρό και να μη με νοιάζει ιδιαίτερα το αν θα πάθει κάτι, αφήνοντας το joy machine μονο για να με διασκεδάζει...

Ούτως η άλλως οι ##^%] πάντα κόστιζαν κάτι παραπάνω!!!

βασικά οποιαδήποτε μετατροπή αυξάνει την πιθανότητα των προβλημάτων.

Όπως κάποιος αλλάζει την τουρμπίνα και βάζει μία κ04 με μαμά σωθηκά και ρισκάρει, αντίστοιχα ρισκάρει και αυτός που αλλάζει πρακτικά το καύσιμο του κινητήρα (από βενζίνη σε υγραέριο).

Είτε σου μείνει το αμάξι "have fun baby" είτε το "σκυλί" της καθημερινότητας, προσωπικά πιστεύω ότι το ίδιο θα σου κοστίσει σε χρόνο (κυρίως).

Απλά αν σου μείνει το fun to drive αμάξι, μπορεί και να μη σε νοιάζει να μείνεις χωρίς αυτό για 10 μέρες, ενώ αντίθετα ο "σκύλος" θα σε "πεθάνει" έτσι και μείνει στο συνεργείο πάνω από 1 μέρα.

Οπότε ίσως καλύτερα στα οχήματα που στηρίζουμε την καθημερινότητά μας να μην τα πειράζουμε (εκτός κι αν γίνεται εσκεμμένα ξέροντας τους κινδύνους που παίρνουμε).