Gkazou Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Audi a4 b7 2008 18t Avant! Παιδια πραγματικά βοήθεια δεν παει αλλο η κατάσταση με 20 ευρώ 17 λιτρα (κυπρο) 90 χιλιόμετρα εντος πόλης και εχτος περιπου 200 ο μηχανικός λεει οτι ειναι φαγάνας το αυτοκίνητο αλλα δεν το πιστεύω εσας ποσα βγάζει? Το διαγνωστικό επίσης τίποτα!τι λετε γις προγραμα??
Kavouras Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Οχι ξέχασα να το πω ειναι μαμα εντελώς Καλησπέρα φίλε!!! Καταρχάς με 17 λίτρα σε 90km, αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάμε για 18,8lt/100km κατανάλωση. Ντάξει... Δεν παίζει υπό φυσιολογικές συνθήκες, εκτός κι αν σταθμεύεις και αφήνεις αναμμένο το μοτέρ, οπότε λογικό είναι αφού καις καύσιμο χωρίς να κινείται το αμάξι. Ή έχεις διαρροή βενζίνης κάπου... (κάνω μία δεύτερη σκέψη), αλλά μάλλον θα το είχες καταλάβει και μόνος σου αφού η βενζίνη είναι πολύ πτητική και από την οσμή και μόνο θα το είχες καταλάβει κι εσύ. Σκέφτομαι εγώ τώρα μήπως έχει χαλάσει κανας αισθητήρας καυσαεριών (αισθητήρας λ), αλλά ΥΠΟΘΕΤΩ ότι ο μηχανικός σου έβαλε το αμάξι στο διαγνωστικό να δει αν έχεις σφάλματα, ειδικά από τη στιγμή που γκρινιάζεις ότι καίει πολύ το αμάξι. Πάντως, "για να το πιάσουμε από κάπου", για αρχή, ΠΡΙΝ κάνεις κίνηση να το δώσεις (εκτός κι αν ούτως ή άλλως σε τρώει η τσέπη σου να αλλάξεις αμάξι), θα σου πρότεινα να το δει ένα άλλο συνεργείο το αμάξι. Και μία δική μου απορία: το αμάξι το πήρες μεταχειρισμένο? ΥΓ: και όχι το μοτέρ σου δεν είναι "φαγανό" εκτός κι αν το συγκρίνεις με 1000-1200cc μοτέρ πάνω σε picanto, atos, i10 (γενικά μικρά ελαφριά αμάξια). Η κατανάλωσή σου με νορμάλ χρήση δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 10-11tl/100km, βαριά 12lt/100km αν πέφτεις σε μποτιλιάρισμα (αν και αν θυμάμαι καλά, στην Κύπρο δεν έχετε μποτιλιαρίσματα όπως στην Αθήνα πχ).
George... Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Δεν ξερω πως το μετρησες ,αλλα καλο ειναι να το φουλαρεις να σταματησει η μανικα στο αργο ,μετα κανε 100 χλμ και ξανα γεμισε με τον ιδιο τροπο .Μηπως και εχει προβλημα το φλοτερ και σε μπερδευει,αλλιως καις πααααρα πολλα ! τσεκαρε για διαροη(κινδυνος φωτιας!) και το μιγμα απο λ.οπως σου ειπαν τα παιδια παραπανω.Μηπως σε κλεβει στην μανικα ο βενζινας? δεν αλλαζεις πρατηριο μια φορα...? 1
Giannis20vt Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 17 λιτρα 200 χλμ, η καταναλωση ειναι στα 8,5 λιτρα, που κρινεται φυσιολογική για αυτο το αμάξι. 17 λιτρα, 90 χλμ στην πόλη, η καταναλωση ειναι 19 λιτρα, πολλά ακομα και για πολυ εντονη κινηση μποτιλιάρισμα κτλ. Διαγνωστικο μπηκε, εδειξε καμιά βλάβη;
Gkazou Posted August 3, 2017 Author Posted August 3, 2017 Λοιπον να σας τα πω λιγο αναλυτικά το πηρα δεύτερο χερι με πολλα χιλιομετρα πανω του!! 200.000 κατακριβια! Βενζίνη δεν χάνει καπου το εχω ελέγξει χιλιάδες φορές! Βάζω σε διαφορα πρατήρια για να είμαι σίγουρος! Ο μηχανικός λεει λογο οτι ειναι ταλαιπωρημένη μηχανη λογικο να τρώει! Το διαγνωστικό τιποτα απολύτως! Πως το μετραω να σας πω τοαφηνω παει ακριβώς κόκκινη γραμμή βαζω 20 και μολις παει ξανα κόκκινο ξερω ποσα εχει κανει!
Kavouras Posted August 3, 2017 Posted August 3, 2017 Λοιπον να σας τα πω λιγο αναλυτικά το πηρα δεύτερο χερι με πολλα χιλιομετρα πανω του!! 200.000 κατακριβια! Βενζίνη δεν χάνει καπου το εχω ελέγξει χιλιάδες φορές! Βάζω σε διαφορα πρατήρια για να είμαι σίγουρος! Ο μηχανικός λεει λογο οτι ειναι ταλαιπωρημένη μηχανη λογικο να τρώει! Το διαγνωστικό τιποτα απολύτως! Πως το μετραω να σας πω τοαφηνω παει ακριβώς κόκκινη γραμμή βαζω 20 και μολις παει ξανα κόκκινο ξερω ποσα εχει κανει!Οφείλεις να το γεμίσεις απο τερμα άδειο 2-3 φορες να δεις τι γινετια. Ετσι όπως μετράς, πραγματικα δε βγαζεις άκρη.
mariosA4 Posted August 3, 2017 Posted August 3, 2017 χοντρικα όμως σωστα δειχνει Γιωργο και ετσι . Γενικα μεγαλη καταναλωση για μαμα προγραμμα , τοσο καιει εμενα σε big turbo. ειτε ο μαφ , ειτε ο Lamda 1 εχουν προβλημα φιλε 1
Gkazou Posted August 4, 2017 Author Posted August 4, 2017 Ισχύει όμως οτι επειδή εχει χιλιόμετρα τρωει παραπάνω?
kananelos Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 200.000 δεν είναι τόσα πολλά για να αλλάξει κατανάλωση και γενικά δεν νομίζω να στέκει όσο ποιό παλιό τόσο ποιό πολύ καίει, κοίταξε αυτά που σου είπαν τα παιδιά 1
Gkazou Posted August 17, 2017 Author Posted August 17, 2017 τα ιδια και χειροτερα παιδια με το γεμισμα οπως τα ειπαμε 12 χιλιομτρα 20 ευρω!! 17 λιτρα
Kavouras Posted August 17, 2017 Posted August 17, 2017 τα ιδια και χειροτερα παιδια με το γεμισμα οπως τα ειπαμε 12 χιλιομτρα 20 ευρω!! 17 λιτρα καλησπέρα φίλε! Πήγαινέ το σε άλλο συνεργείο να στο τσεκάρουν. Δεν είναι λογικό ούτε σε 5λιτρο αμάξι να καίει τόσο. Κάτι έχει χαλάσει (κάποιος αισθητήρας κατά μεγάλη πιθανότητα) και καίει τόσο. Κρίμα να δώσεις αμάξι που σου αρέσει για 100-200-300€ που απλά ο Χ μηχανικός βαρέθηκε να το κοιτάξει (ή δεν ήξερε που να κοιτάξει). 2
Theodore Saba Posted August 18, 2017 Posted August 18, 2017 (edited) τα ιδια και χειροτερα παιδια με το γεμισμα οπως τα ειπαμε 12 χιλιομτρα 20 ευρω!! 17 λιτραΚαλημέρα. Στο πρώτο ποστ γράφεις για 90κμ εντός πόλης και 200κμ εκτός με 20 ευρώ, τα οποία δεν είναι και τόσο παράλογα υπό συνθήκες...Τώρα λες 12κμ 20 ευρώ.... Τι ισχύει τελικά? Edited August 18, 2017 by Theodore Saba
Gkazou Posted August 18, 2017 Author Posted August 18, 2017 λαθος το εχω γραψει 120 ηθελα να γραψω! Λαθος !
johnaras Posted August 18, 2017 Posted August 18, 2017 Φιλε φουλαρεις απο καποιο αξιοπιστο πρατηριο Κανεις καποια χιλιομετρα και επαναλαμβανεις Και πρεπει να το βγαζεις σε λιτρα το οτι εκανες με 20ε 120χλμ δεν λεει τιποτα Για να εχεις μια ιδεα εχω α6 τετρακινητο 180αρι με 18αρες φρενα κ.λ.π με ποιο πολλα χιλιομετρα απο το δικο σου και πανω απο 10λιτρα δεν ανεβαινω!(δεν μιλαω για πολη-μποτιλιαρισμα) 1
Gkazou Posted August 18, 2017 Author Posted August 18, 2017 Στη κυπρο δεν υπαρχει μποτιλιαρισμα!! 20 ευρω εδω σχεδον 17 λιτρα! Ναι ρε φιλε αλλα δεν με συμφερει καθε 100 χιλιομετρα να θελω 20 ευρω!! Σκεφτηκα γκαζι αλλα δεν λεει !! Αν δεν ειναι οικονομικο πρεπει να το δωσω εσεις ποσα κανετε με 17 λιτρα!
mariosA4 Posted August 18, 2017 Posted August 18, 2017 καταρχ¨ας μιλάς για 100άρα ή απλή 95άρα? Η κατανάλωση σου αντιστοιχεί σε big turbo, έχεις θέμα με τα ηλεκτρικά και όχι με την παλαιότητα του μοτέρ... Παραγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση είναι κατα πρώτον μαφ και αισθητηρας λάμδα 1 και 2ον μπουζί - πολλπλασιαστές . Εγώ πρωτα θα εξέταζα τα βασικά και κατόπιν την αλλαγη του αυτοκινητου καθως εχεις μια καλή καρότσα Επίσης θέλει έλεγχο με καλώδιο vagcom για βλάβες , μπορεί να έχεις κάποια διαρροή στο κυκλωμα υποπιέσεων. Σιγουρα πάντως θέλεις καλό μαστορα -γνώστη και όχι παπατζα...
Gkazou Posted August 18, 2017 Author Posted August 18, 2017 Οκ αρα παω σε αλλο μηχανικο και αναφερο οτι μου ειπες και σας ενημερωνω!! Παντα μιλαμε για 95
Recommended Posts