mbison Posted February 4, 2025 Posted February 4, 2025 Άναψε εδώ και 4 μήνες το check και το διαγνωστικό σε 2 συνεργεία που πηγαίνω έδειξε καταλύτη. Πήγα κ σε άλλο φίλο και το έψαξε παραπάνω και έκανε μια μέτρηση και μου είπε ότι σε πραγματικές ρυθμίσεις δείχνει αστοχία ανάφλεξης. Οπότε μου πρότεινε να παω σε ηλεκτρολόγο να ελέγξει τυχόν πολλαπλασιαστή (τον έχω αλλάξει πέρυσι), μπουζοκαλώδια, μπουζί κ.α. Σήμερα πηγα κ έβγαλα κάρτα καυσαερίων λέγοντας κ το ΚΤΕΟ ότι έχω ένδειξη για καταλύτη. Όμως όλα καλά με τα καυσαέρια. Πήγα και στον ηλεκτρολόγο, αλλά δεν είχε κ το χρόνο να ασχοληθεί περεταίρω, αλλά μου εξήγησε ότι τα καυσαέρια δεν έχουν σχέση με τον καταλύτη, αλλά ο λ2 είναι που τα διορθώνει. Εννοείται βέβαια ότι αν ο καταλύτης ηταν σε πολύ κακή κατάσταση θα έβγαζε καυσαέρια εκτός ορίων. Κατά τ' αλλα, εχω το Β7, 1.6 κ έχω φτάσει αισίως τα 300.000 εκτός πόλης χλμ το 90%. Ποια είναι τα συμπτώματα που μπορεί να καταλάβω ότι πρέπει να αλλάξω τον καταλύτη (εκτός του check)? Π.χ. δεν έχω νοιώσει κάποιο μπούκωμα ή αυξημένη κατανάλωση (που μάλλον δεν είναι σύμπτωμα).
mbison Posted February 20, 2025 Author Posted February 20, 2025 Σε κατάστημα με καταλύτες που πήγα, μου είπε ότι αφού έβγαλες κάρτα καυσαερίων, δεν υπάρχει λόγος να τον αλλάξω. Θεωρεί πως είναι ο λ2 για άλλαγμα.
Recommended Posts