tasosS3 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 (edited) Ολοι θα εχετε δει αυτο το μαραφετι που κατα καιρους ακουγονται διαφορα. Μιλαμε για μια φλαντζα που μπαινει σαν σαντουιτσς αναμεσα σε δυο εργοστασικες στην πολλαπλη εισαγωγης και την κεφαλη. Εχει την ιδιοτητα να μην μεταφερει την θερμοκρασια απο το "καυτο" καπακι στην εισαγωγη μας και την πεταλουδα και φυσικα με αποτελεσμα να ζεσταιινει και τον αερα που μπαινει μεσα (ενω εχουμε αναλωσει χρημα και χρονο να κρυωσουμε με καθε τροπο τον εισερχομενο με intercooler και water spray κλπ). Ειναι φτιαγμενο απο το υλικο που φτιαχνονται τα τασακια και ειναι πυρημαχο. Η συγκεκριμενη εταιρεια ειναι η κορυφαια και φυσικα η πιο ακριβη. Βγαινει και για τους τεσσερις τυπους μοτερ 1.8τ που εχουν κυκλοφορησει και ειναι οι εγκαρσιοι small port,εγκαρσιοι big port,διαμηκης small port,διαμηκης big port. Προυποθεση να αγαπατε αυτο που κανετε να εχετε χρονο και να εχετε και ενα σετακι εργαλεια (οχι κατι ιδιαιτερο) αλλιως αγοραστε το ανταλακτικο και δωστε τον στον "μαστορα" σας και τελος. Υποψιν οι φωτο ειναι απο την εγκατασταση που εκανε ο κουνιαδος στο δικο του vw golf 1.8t καθως στο δικο μου περιμενω να ερθει η big port. Το κιτ περιλαμβανει την φλαντζα παχους ενος ποντου περιπου+δυο φλαντες γνησιες+10 βιδες αλεν+μια ανοξειδωτη βαση στηριξης της εισαγωγης καθως πλεον θα καθεται λιγακι πιο ψηλα και η oem δεν θα ταιριαζει. Παμε: To πληρες κιτ με τις οδηγιες του το μοτερ μας αρχικα ξεκιναει το λυσιμο σιγα σιγα βγαζοντας το πλαστικο το μαυρο μπροστα με τις δυο εμφανεις σταυρωτες βιδες και στην συνεχεια τις δυο αλεν που βιδωνουν πανω στην εισαγωγη,ξεκουμπωνουμε τον δεικτη λαδιου προσεκτικα να μην μας σπασει. Λυνουμε το κολλαρο εισαγωγης της πεταλουδας Επισης λυνουμε τις 5 υποπιεσεις που εχει επανω η εισαγωγη μας μια μια (τεσσερις απο κατω και μια απο το πλαι) Τωρα φτανουμε στα μπεκ που πρωτα βγαζουμε τα βισματα τους μετα τα ιδια τα μπεκ και τελος την μπεκιερα στην περιπτωση νας τα μπεκ ειναι 630 siemens deka :banana: Edited April 29, 2008 by Σαλπιγγίδης
tasosS3 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Συνεχεια ξηλωματος ξεβιδωνουμε πλεον την πολλαπλη εισαγωγης Τσεκαρουμε επι ευκαιρια και την εισαγωγης μας για τυχον μαυριλες,σημαδια κλπ Στην περιπτωση μας ειναι κυριολεκτικα καθρεφτης με το πολυ καλο και δυνατο προγραμμα του xxexelixis και εδω "σχεδον" ολα λυμενα εκτος της βιδας της αλεν που στηριζει την μαμα βαση της πολλαπλης εισαγωγης τωρα ειναι και το πιο δυσκολο σημειο διοτι αυτη η συγκεκριμενη βιδα ειναι κριβως οπως θα δειτε πισω απο την βαση του δυναμο και δεν ξεβιδωνει με τπτ παρα μονα αν λασκαρεις την πανω "ευκολη" μερια του δυναμο και πλεον εχεις προσβαση
tasosS3 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 πολυ απλα για να ξεβιδωσεις τον δυναμο χαλαρωνεις τον ιμαντα πατωντας ενα πειρο που βρισκεται πανευκολα (αλλα δεν εχω φωτο δυστηχως εκει που ειναι χωμενη) Παρακατω χαλαρωμενο πλεον το δυναμο με την νεα βαση του κιτ βιδωμενη ακριβως στην θεση της παλιας Και παμε στις φλαντζες που τις βαζουμε με την σωστη σειρα δλδ η θερμομονωτικη αναμεσα στις δυο oem. και τωρα πλεον αρχιζει η ιδια διαδικασια αντιστροφα δλδ δυναμο,εισαγωγη,μπεκιερα,μπεκ,βισματα,υποπ 1
PetrosE Melissia Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 πολυ απλα για να ξεβιδωσεις τον δυναμο χαλαρωνεις τον ιμαντα πατωντας ενα πειρο που βρισκεται πανευκολα (αλλα δεν εχω φωτο δυστηχως εκει που ειναι χωμενη)Παρακατω χαλαρωμενο πλεον το δυναμο με την νεα βαση του κιτ βιδωμενη ακριβως στην θεση της παλιας Και παμε στις φλαντζες που τις βαζουμε με την σωστη σειρα δλδ η θερμομονωτικη αναμεσα στις δυο oem. και τωρα πλεον αρχιζει η ιδια διαδικασια αντιστροφα δλδ δυναμο,εισαγωγη,μπεκιερα,μπεκ,βισματα,υποπ
Giannis20vt Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Θα ηθελα γνωμες απο ατομα που εχουν βαλει κατι τετοιο στο αμαξι τους; Αξιζει τα χρηματα του και τον κοπο; Για Α4 b6 TQ ποια ειναι η αντιστοιχη ;
mariosA4 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Γιάννη εγώ την πήρα από Αμερική μαζί με άλλα πράγματα . Θέλεις να ρωτήσω τιμές κλπ? γενικά αργει να πιάσει η εισαγωγή τις θερμοκρασίες του καπακιού, δεν ξέρω κατα πόσο θα σε ωφελήσει βέβαια σε μαμά σετάπ. Ολα βέβαια είναι συνάρτηση κόστους -τιμής . Σαν ανταλλάκτικό δεν είναι ακριβό αλλα έχει και μεταφορικά...
Giannis20vt Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Για τι κοστος μιλάμε μαζι με μεταφορικά; Ποια ακριβως χρειάζεται το δικο μου αμαξι; (Μαρίνο, ποιο τυπο εβαλες);
Giannis20vt Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Για τι κοστος μιλάμε μαζι με μεταφορικά; Ποια ακριβως χρειάζεται το δικο μου αμαξι; (Μαρίνο, ποιο τυπο εβαλες); Μαρίνεεεεεεεεε.......
mariosA4 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 κάτσε να ρωτήσω απο αυτόν που την πήρα ρε και θα σου πώ τιμή ακριβώς
Giannis20vt Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 κάτσε να ρωτήσω απο αυτόν που την πήρα ρε και θα σου πώ τιμή ακριβώς Και τον τυπο (μοντελο) που κανει για τα δικά μας αμαξια παρακαλώ.
michpan Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Θα ηθελα γνωμες απο ατομα που εχουν βαλει κατι τετοιο στο αμαξι τους; Αξιζει τα χρηματα του και τον κοπο; Για Α4 b6 TQ ποια ειναι η αντιστοιχη ; Εχω βάλει κι εγώ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν κάνει και πολλά πράγματα. Πρακτικά δεν διαπίστωσα καμία διαφορά στο αυτοκίνητο ενώ από θεωρητικής άποψης αν το δεις και με δεδομένο ότι ο αέρας εισέρχεται γρήγορα στην μηχανή όταν τρέχεις, δεν μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Ετσι κι αλλιώς μετά το πρώτο πάτημα, η πολλαπλή εισαγωγής ζεματάει οπότε.. Μιχάλης
nikostt Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Έχω τοποθετήσει και εγώ τέτοια θερμομονωτική φλάτζα όταν τοποθέτηση την dahlback εισαγωγή και παρατήρησα αρκετά μεγάλη διαφορα θερμοκρασίας. Κάνει πολύ καλή δουλειά όχι στο ταξίδι αλλα μέσα στη πολύ όπου ο εισερχόμενος αέρας είναι σχεδόν απόντας και οι θερμοκρασίες του μοτέρ ποιο υψηλές.
PanoulisTheTroll Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Μπράβο Τάσο για την παρουσίαση!!!! +1 από μένα...
Recommended Posts