Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ρε παιδιά ας με βοηθησει καποιος, πηρα σημερα απο lithuania ενα rns-e navi 8P0 035 192S my2009 και ενω ο τύπος μου εχει στειλει και κωδικο, εγω οταν το ανοιγω και του γραφω τον κωδικο δεν τον δεχεται και μετα απο 2 προσπαθειες με παει safe mode για 1 ωρα.

Του γραφω (του τυπου που μου το πουλησε) τι συμβαινει, και μου λεει οτι μαλλον δεν εχω συνδεσει σωστα την τροφοδοσια.

Μια φισα ειναι και η κεραια που πρεπει να κουμπώσω και μαλιστα ειναι plug n play (εβγαλα concert2+ και κουμπωσα το navi).

Το car ειναι a3 sportback 2010 facelift 1.8t

ευχαριστω εκ προτερων.

Posted

Ρε παιδιά ας με βοηθησει καποιος, πηρα σημερα απο lithuania ενα rns-e navi 8P0 035 192S my2009 και ενω ο τύπος μου εχει στειλει και κωδικο, εγω οταν το ανοιγω και του γραφω τον κωδικο δεν τον δεχεται και μετα απο 2 προσπαθειες με παει safe mode για 1 ωρα.

Του γραφω (του τυπου που μου το πουλησε) τι συμβαινει, και μου λεει οτι μαλλον δεν εχω συνδεσει σωστα την τροφοδοσια.

Μια φισα ειναι και η κεραια που πρεπει να κουμπώσω και μαλιστα ειναι plug n play (εβγαλα concert2+ και κουμπωσα το navi).

Το car ειναι a3 sportback 2010 facelift 1.8t

ευχαριστω εκ προτερων.

Άκυρο, είχε δώσει λάθος pin και serial number, είναι εντάξει τώρα...

το κεραιάκι του gps πιάνει καμπάνα, τοποθετήθηκε επάνω από rns κάτω από 2 αεραγωγούς.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Καλησπέρα, θα ηθελα να δηλώσω κι εγω την εμπειρία μου σχετικά με την τοποθετηση της κεραιας gps του rns-e για όσους δεν θέλουν να κατεβάσουν ντουλαπι.

Τι χρειάστηκα:

1. Πλατική ντίζα.

2. Χαρτοταινια.

3. Κατσαβιδι ισιο (κατα προτιμηση πλαστικο με μετριο μακρος).

4. 4 ειδικα κλειδια για να βγαλουμε το rns-e.

5. Δεματικα.

Χωρις κλειδι στη μιζα, βγάζουμε το rns-e από τη θεση του με τα 4 ειδικα κλειδια.

Ξεκουμπώνουμε απο πισω τις φισες, κεντρικη, κεραιας και κεραιας gps (αν την έχετε τοποθετησει ήδη).

Με το πλαστικο ισιο κατσαβιδι (αν δεν εχουμε πλαστικο, τυλιγουμε την ακρη με χαρτοταινια για να μη μας φαει το πλαστικο), βγαζουμε το πλαϊνο καπακι που υπαρχει δεξια απο το ντουλαπακι του συνοδηγου (εχει 4 κουμπωματα), πολυ προσοχη στο πανω κουμπωμα οπου ειναι και το πιο ζορικο.

Παιρνουμε την πλαστικη ντιζα και ξεκινάμε απο την μερια του ντουλαπιου προς το rns-e.

Μολις πιασουμε την ακρη της ντιζας απο τη μερια του rns-e παιρνουμε την ακρη της κεραιας gps που κουμπωνει στο rns-e (μπλε adaptor) και την δενουμε στη πλαστικη ντιζα με χαρτοταινια (τη τυλιγουμε καλα για να μην παρει σβαρνα κανενα καλωδιο στη διαδρομη). Συνεχίζουμε να τραβαμε τη ντιζα απο τη μερια του rns-e μεχρι να μας ερθει ο ακροδεκτης.

Στη μερια που βγαλαμε το καπακι, πιανουμε με δεματικα την κεραια του gps ψηλά. Εκει θα βρουμε δυο μεταλικα σημεια, ενα με τρυπα και ενα πιο ψηλα χωρις τρυπα, δενουμε καλα σε αυτο που ειναι χωρις τρυπα μιας και πιο πανω δεν εχει καποιο μεταλλικο σημειο και δεν θα εμποδιζει τη ληψη.

Κουμπωνουμε φισες και δοκιμαζουμε πριν κλεισουμε.

Αφου δοκιμασουμε και δουμε οτι πιανει καμπανα, κλεινουμε καπακι και κουμπωνουμε το rns-e.

Thats all, με αυτο το σχεδιο πιανω 8-9 δορυφορους και δε χανει ποτε χωρις να χρειαστηκε να κατεβασω ντουλαπι!!!

Εχω κολημα με τα τριξιματα και αν κατεβαζα ντουλαπι και ακουγα μετα κανενα τριξιμο θα ημουνα για νοσοκομειο!

Edited by alexser
Posted

Ωραίο κολπάκι φίλε.

Εχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα(τριξίματα), και για αυτό δεν αποφάσισα να κατεβάσω το ντουλαπάκι.

Στο δικό μου την κεραία την έβαλα ακριβώς πάνω απο το rns-e, ανάμεσα στους δυο αεραγωγούς, και πιάνω 5-8 δορυφόρους.

Μέχρι τώρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα, αλλά κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να βάλω την κεραία στο πλάι, όπως περιγράφεις, μήπως και έχω ακόμα καλύτερη λήψη.

Posted

Ωραίο κολπάκι φίλε.

Εχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα(τριξίματα), και για αυτό δεν αποφάσισα να κατεβάσω το ντουλαπάκι.

Στο δικό μου την κεραία την έβαλα ακριβώς πάνω απο το rns-e, ανάμεσα στους δυο αεραγωγούς, και πιάνω 5-8 δορυφόρους.

Μέχρι τώρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα, αλλά κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να βάλω την κεραία στο πλάι, όπως περιγράφεις, μήπως και έχω ακόμα καλύτερη λήψη.

Στην αρχή εκει την ειχα βαλει κι εγω και ολο εχανε σημα με αποτελεσμα να ανοιγω συνεχεια eng. mode για να δω ποσους δορυφορους εχω πιασει ...και φυσικα μου εσπαγε τα νευρα γι αυτο και αλλαξα θεση.

Posted (edited)

Έχω δοκιμάσει όλες τις θέσεις και την καλύτερη λήψη την έχει ανάμεσα στους 2 κεντρικούς αεραγωγούς κολλημένη με ταινία διπλής όψης ! Η πρόσβαση σε εκείνο το σημείο δεν είναι καθόλου δύσκολη. Απλά πρέπει να βγάλεις μόνο το RNS-E.

Edited by Giannis Amar
Posted (edited)

Εγώ , επειδή δεν μου άρεσε η θέση πάνω στο ταμπλώ αλλά δεν ήθελα να λύσω και ντουλαπάκι(άσε που εκεί σίγουρα θα είναι χειρότερη η λήψη), έψαξα και βρήκα ένα πολύ ωραίο σημείο για την κεραία.. (με την βοήθεια του εγκαταστάτη μου)

Βγάλαμε το κάλυμμα της μπροστινής κολώνας του συνοδηγού και στο κάτω μέρος της υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να τοποθετηθεί η κεραία χωρίς να φαίνεται τίποτα μετά την επανατοποθέτηση της ταπετσαρίας... :new_thumright:

Επίσης η λήψη είναι πολύ καλή και δεν έχω δει ποτέ κάτω από 5 δορυφόρους και αυτό με βροχή στην πόλη.. Με λιακάδα στην εθνική πιάνει πάντα 8.. Το σημαντικό είναι πως δεν είχα ποτέ πρόβλημα και γιαυτό έχω να τους τσεκάρω πάνω από ένα χρόνο..

ΥΓ : Αυτό ισχύει για το S3 και το Α3.. Το Α4 π.χ δεν ξέρω αν έχει χώρο στο κολωνάκι του...

Edited by itGfloG
  • 8 months later...
Posted

Παιδιά καλησπέρα και καλή χρονία.

Υπάρχει κανενας με vag-com στον Βόλο ωστε να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε το VIM?

• 2 months later...
Posted

Μία ερώτηση σχετικά με την εγκατάσταση του RNS-E.

Πίσω από την κεντρική μονάδα δεν υπάρχει χώρος για να μπει η κεραία του RNS-Ε? Ή υπάρχει αλλά δεν πιάνει καλά η κεραία? :g:

Posted

Πίσω από την κεντρική μονάδα δεν υπάρχει χώρος για να μπει η κεραία του RNS-Ε? Ή υπάρχει αλλά δεν πιάνει καλά η κεραία? :g:

Κατα τη γνωμη μου, η καλυτερην λυση ειναι να τοποθετησεις την ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ κεραια gps, στο πανω και στο πισω μερος της συσκευης του rns-e.

Θα εχεις σημα που πιανει 5 δορυφορους, ισως με καποια μικρα προβληματα μεσα σε πολυ στενους δρομους της πολης.

Το κυριοτερο ομως, ειναι οτι δεν θα λυσεις ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ του αυτοκινητου...

Θα αφαιρεσεις το concert , θα κολλησεις την κεραια στο rns-e , θα το σπρωξεις μεσα και τελειωσες...

Για εμενα, η αποφυγη ξυλωματων και λυσιματων ειναι το καλυτερο.

Οσο καλοι και να ειμαστε, τιποτα δεν θα εφαρμοσει ξανα οπως ηταν αμα το ανοιξεις..

Posted

Κατα τη γνωμη μου, η καλυτερην λυση ειναι να τοποθετησεις την ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ κεραια gps, στο πανω και στο πισω μερος της συσκευης του rns-e.

Θα εχεις σημα που πιανει 5 δορυφορους, ισως με καποια μικρα προβληματα μεσα σε πολυ στενους δρομους της πολης.

Το κυριοτερο ομως, ειναι οτι δεν θα λυσεις ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ του αυτοκινητου...

Θα αφαιρεσεις το concert , θα κολλησεις την κεραια στο rns-e , θα το σπρωξεις μεσα και τελειωσες...

Για εμενα, η αποφυγη ξυλωματων και λυσιματων ειναι το καλυτερο.

Οσο καλοι και να ειμαστε, τιποτα δεν θα εφαρμοσει ξανα οπως ηταν αμα το ανοιξεις..

Αυτό σκεφτόμουν να κάνω βασικά. :sHa_thumbgoodjob:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου Δημήτρη!

Γιώργος.

Posted

Αυτό σκεφτόμουν να κάνω βασικά. :sHa_thumbgoodjob:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου Δημήτρη!

Γιώργος.

Στη μεριά του ντουλαπιού έχει μπει στο δικό μου η κεραία κι από πλευράς σήματος είναι super σε οποιονδήποτε δρόμο ;)

Posted

Εγω την είχα βάλει κολλητά κάτω από τους αεραγωγούς αλλά κάποια στιγμή ξεκόλλησε κι έπεσε κάτω, με αποτέλεσμα να μην πιάνω τίποτα. Την νέα θέση θα στην ανεβάσω με φώτο. Πρέπει να είσαι σίγουρος οτι εκεί που θα την βάλεις θα είναι 100% κολλημένη γιατί αν σου ξεκολλήσει δεν θα το βλέπεις και θα έχεις απώλειες στην λήψη των δορυφόρων.

Posted

Εγω την είχα βάλει κολλητά κάτω από τους αεραγωγούς αλλά κάποια στιγμή ξεκόλλησε κι έπεσε κάτω, με αποτέλεσμα να μην πιάνω τίποτα. Την νέα θέση θα στην ανεβάσω με φώτο. Πρέπει να είσαι σίγουρος οτι εκεί που θα την βάλεις θα είναι 100% κολλημένη γιατί αν σου ξεκολλήσει δεν θα το βλέπεις και θα έχεις απώλειες στην λήψη των δορυφόρων.

Βασικά Ντίνο θέλω να αποφύγω όσο το δυνατόν τα πολλά λύσε-δέσε κυρίως γιατί όπως είπε και ο Δημήτρης πιο πάνω: ό,τι λύνεις, σαν πριν δε θα γίνει, οπότε προσπαθώ να σκεφτώ που θα τη βάλω, περιορίζοντας τα "ξυλώματα".

Posted (edited)

To είχα αναφέρει παλιότερα και το κάνω quote.. Ίσως σου αρέσει αυτή η λύση... :new_thumright:

"Εγώ , επειδή δεν μου άρεσε η θέση πάνω στο ταμπλώ αλλά δεν ήθελα να λύσω και ντουλαπάκι(άσε που εκεί σίγουρα θα είναι χειρότερη η λήψη), έψαξα και βρήκα ένα πολύ ωραίο σημείο για την κεραία.. (με την βοήθεια του εγκαταστάτη μου)

Βγάλαμε το κάλυμμα της μπροστινής κολώνας του συνοδηγού και στο κάτω μέρος της υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να τοποθετηθεί η κεραία χωρίς να φαίνεται τίποτα μετά την επανατοποθέτηση της ταπετσαρίας...

Επίσης η λήψη είναι πολύ καλή και δεν έχω δει ποτέ κάτω από 5 δορυφόρους και αυτό με βροχή στην πόλη.. Με λιακάδα στην εθνική πιάνει πάντα 8.. Το σημαντικό είναι πως δεν είχα ποτέ πρόβλημα και γιαυτό έχω να τους τσεκάρω πάνω από ένα χρόνο..

ΥΓ : Αυτό ισχύει για το S3 και το Α3.. Το Α4 π.χ δεν ξέρω αν έχει χώρο στο κολωνάκι του..."

Edited by itGfloG
Posted (edited)

To είχα αναφέρει παλιότερα και το κάνω quote.. Ίσως σου αρέσει αυτή η λύση... :new_thumright:

"Εγώ , επειδή δεν μου άρεσε η θέση πάνω στο ταμπλώ αλλά δεν ήθελα να λύσω και ντουλαπάκι(άσε που εκεί σίγουρα θα είναι χειρότερη η λήψη), έψαξα και βρήκα ένα πολύ ωραίο σημείο για την κεραία.. (με την βοήθεια του εγκαταστάτη μου)

Βγάλαμε το κάλυμμα της μπροστινής κολώνας του συνοδηγού και στο κάτω μέρος της υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να τοποθετηθεί η κεραία χωρίς να φαίνεται τίποτα μετά την επανατοποθέτηση της ταπετσαρίας...

ΥΓ : Αυτό ισχύει για το S3 και το Α3.. Το Α4 π.χ δεν ξέρω αν έχει χώρο στο κολωνάκι του..."

Στο δικό μου ποτέ δε τσεκάρω γιατί πάντα έχει σήμα όταν είμαι σε πορεία :g:

Πως το συμπέρανες αυτό που γράφεις;

Edited by kostas_7
Posted (edited)

Κώστα , δεν έχω δοκιμάσει σε άλλη θέση... Απλά θεωρώ πως εκεί που τη τοποθέτησα με μόνο ένα λεπτό φύλλο ταπετσαρίας να την καλύπτει , θα είναι καλύτερα από το να είναι κρυμένη κάτω από το ταμπλώ , αερόσακο , μεταλλικά κομμάτια ή ότι υπάρχει τέλος πάντων μέσα στο ταμπλώ.. Πάντως η λήψη είναι πολύ καλή.. Όσο για το τσεκάρισμα των δορυφόρων το έκανα μόνο στην αρχή όταν πρωτοέβαλα το RNS και είχα απορία αν πιάνει η κεραία χωρίς οπτική επαφή..

Edited by itGfloG
Posted

Κώστα , δεν έχω δοκιμάσει σε άλλη θέση... Απλά θεωρώ πως εκεί που τη τοποθέτησα με μόνο ένα λεπτό φύλο ταπετσαρίας να την καλύπτει , θα είναι καλύτερα από το να είναι κρυμένη κάτω από το ταμπλώ , αερόσακο , μεταλλικά κομμάτια ή ότι υπάρχει τέλος πάντων μέσα στο ταμπλώ.. Πάντως η λήψη δείχνει πολύ καλή..

Κοίτα,ποτέ δεν είχα θέμα με τη λήψη στο σήμα,πάντα όταν έκανα ταξίδι η μέσα σε στενούς δρόμους μου έδειχνε κανονικά τη πορεία και πάντα η κεραία ήταν τοποθετημένη μέσα από το ντουλάπι.Δε πιάνει κανένα δορυφόρο όταν έχω το αμάξι παρκαρισμένο στη πυλωτή.

Posted

Κοίτα,ποτέ δεν είχα θέμα με τη λήψη στο σήμα,πάντα όταν έκανα ταξίδι η μέσα σε στενούς δρόμους μου έδειχνε κανονικά τη πορεία και πάντα η κεραία ήταν τοποθετημένη μέσα από το ντουλάπι.Δε πιάνει κανένα δορυφόρο όταν έχω το αμάξι παρκαρισμένο στη πυλωτή.

To RNS και κάθε navi χρειάζεται μόνο 3 δορυφόρους για να δώσει στίγμα.. Από εκεί και πέρα όσο περισσότεροι υπάρχουν τόσο αυξάνεται η ακρίβεια του συστήματος και του στίγματος.. Για να χάσεις στίγμα πρέπει να πιάνεις από 3 δορυφόρους οριακά ή και λιγότερους..

Στην πράξη με 4-5 είσαι ΟΚ παντού...

Εγώ συνήθως έχω με βροχή πάντα(δλδ δυσκολότερη λήψη) στην εθνική 6-8 και μέσα στην πόλη 5-6..

Αν δεν κοιτάξεις πάντως στις info του RNS δεν καταλαβαίνεις καμμία διαφορά μεταξύ 5 και 7 π.χ..

ΥΓ:Λογικό και το αποτέλεσμα λόγω πυλωτής..

Posted

To RNS και κάθε navi χρειάζεται μόνο 3 δορυφόρους για να δώσει στίγμα.. Από εκεί και πέρα όσο περισσότεροι υπάρχουν τόσο αυξάνεται η ακρίβεια του συστήματος και του στίγματος.. Για να χάσεις στίγμα πρέπει να πιάνεις από 3 δορυφόρους οριακά ή και λιγότερους..

Στην πράξη με 4-5 είσαι ΟΚ παντού...

Εγώ συνήθως έχω με βροχή πάντα(δλδ δυσκολότερη λήψη) στην εθνική 6-8 και μέσα στην πόλη 5-6..

Αν δεν κοιτάξεις πάντως στις info του RNS δεν καταλαβαίνεις καμμία διαφορά μεταξύ 5 και 7 π.χ..

ΥΓ:Λογικό και το αποτέλεσμα λόγω πυλωτής..

Όταν το πρώτο είχα βάλει κοιτούσα να δω πόσους δορυφόρους πιάνει,από εκεί και μετά δεν είχα λόγο να κοιτάζω τις info αφού δε κολλάει πουθενά.Μια φορά είχε χαλάσει η κεραία (το έλεγε πως δεν έχει σήμα γιατί δε πιάνει κανένα δορυφόρο) την άλλαξα κι από τότε όλα καλά.

Πλέον δε δίνω τόση σημασία σε αυτά που έδινα στην αρχή.

Posted

Πλέον δε δίνω τόση σημασία σε αυτά που έδινα στην αρχή.

Και πολύ καλά κάνεις...!!! :new_thumright: Αφού ξεκάθαρα έχεις πολύ καλό σήμα..

Απλά αν κάποιος βάζει τώρα την κεραία νομίζω πως και το κολωνάκι είναι καλό σημείο και δεν χρειάζεται και λύσιμο το ντουλαπάκι..

Posted

Και εγω ανάμεσα στους αεραγωγους την έχω βάλει και νομίζω ότι είναι η καλύτερη θέση αφού χωράει το χέρι να μπει χωρίς να ξηλωσεις τίποτα. Παντα έχω ληψη 7-8 δορυφόρους !

• 2 months later...
Posted

Guys, πώς μπαίνουμε στο service menu του RNS-e?

Posted

1) Επιλέγουμε NAV..

2) Πατάμε και κρατάμε για περίπου 7 δεύτερα το πάνω αριστερό πλήκτρο..

3) Και τέλος πατάμε και κρατάμε το δεξί πάνω πλήκτρο μέχρι να εμφανιστεί το menu..