kwsths Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Mετα απο πολυ ψαξιμο στα διαφορα forum αυτοκινησης πηρα την αποφαση να το κανω και γω μιας και το θεωρησα επιτακτικη αναγκη, αν και δεν εχω τελιωσει 100%,ωστοσο ειπα να το ανεβασω μηπως βοηθησω καποιον ο οποιος σκεφτετε να κανει κατι τετοιο.... Αφου λοιπον μαζεψα ολα τα υλικα συν καποια τα οποια ειχα ημουν ετοιμος για την κατασκευη της...!! Υλικα: -Πυραντοχη κουβερτα υαλου πλεγματος - Teknofon θερμομωνοτικο foam με αυτοκολλητο - Φυλο 2χιλ αλουμινιου - Βενζινοκολλα υψηλης θερμοκρασιας Σε πρωτη φαση ειχε γινει μια μικρη μελετη το που θα στηριχθει η ολη κατασκευη, αφου λοιπον το λυσαμε, πηρα ενα κομματι χαρτονι απο κουτα για να βγει το πατρον! Αφου λοιπον καναμε τα απαραιτητα κοψε βαλε ξανα και ξανα μεχρι να μας ευχαριστη το αποτελεσμα,το αποτυπωσαμε πανω στο αλουμινιο και ηταν ετοιμο για κοψιμο!!! Aφου κοπηκε και τριφτηκε απο τα γρεζια, δοκιμαστικε και εγιναν και οι απαραιτητες κουρμπες-τσακισματα ωστε να ταιριαξει ακριβως εκει που θελαμε!!! Βαλαμε και την εισαγωγη για να δουμε πως καθεται και αν καπου θελει κοψιματα, Αν και με την εισαγωγη δεν εχω τελιωσει μιας και θελω να βαλω μια γωνια 90 ωστε να μπει μεσα στο χωρο ακριβως που ειναι η ασπιδα...Αλλα μιας και δεν ειχα την γωνια μπηκε για τωρα ετσι! Στην συνεχεια πηραμε το κομματι και αρχισαμε να πατρωναρουμε τις μονωσεις ωστε να κοπουν και να τοποθετηθουν πανω του. Εγιναν επισης και οι απαραιτητες τρυπες για την στηριξη της! screencast Αφου λοιπον κοψαμε την πρωτη μονωση με το foam οπου θα εμπαινε ως βαση για να μπει μετα η πυραντοχη, περασαμε και ενα λαστιχο κουμπωτο για να μην τυχον σφαχτουμε στην μετεπειτα συμβιωση μας με αυτην Συνεχιζουμε, και αφου κολληθηκε η πρωτη μονωση ημασταν ετοιμοι να κοψουμε και την πυραντοχη και να περασουμε και την βενζινοκολλα ωστε να αρχιζει λιγο να στεγνωνει για να κολληθει photo sharing websites Κοπηκε και η πυραντοχη και περαστικε και αυτη ενα χερι βενζινοκολλα και ειναι ολα ετοιμα για την συζευξη μονωσεων!!!!!! Σε αυτο το σημειο θα ηθελα να πω οτι παιχτηκε ψιλομ@λακι@ με την πυραντοχη γιατι ενω ολα κοπηκαν μια χαρα αυτη μας βγηκε λιγο περιεργα κομμενη και χρειαστηκε να μπουν καποιες προσθηκες ευτυχως οχι πολυ αντιαισθητικες.....τι να πω μπορει να φταει και η μαστουριορε κολλα, ειχαμε κανει λιγο κεφαλακι η αληθεια ειναι Το αποτελεσμα ειναι αυτο, ενταξει δεν ειναι και το καλυτερο...αλλα δεν επαιζε να βγει και να ξανακοπει μιας και ειχε γινει τσιμεντο με την κολλα!!!! Πλεον ηταν ολα ετοιμα να τοποθετηθουν και να δοκιμαστουν στην πραξη!!!! Βαλαμε και μια ταινια υψηλης θερμοκρασιας στην σωληνα, μπορει και περιττη αλλα μιας και την ειχαμε....μπηκε και μια σωληνα να φερνει και φρεσκο αερα απο μπροστα οπως φαινετε κατω απο την χοανη η οποια θα ηθελα να αλλαχτει και να μπει ισως μια επωνυμη (pipercross σκεφτομαι) και να την βαλω οπως προειπα καθετα με μια γωνια απο τον μαφ..!!! Αυτη ηταν η κατασκευη η οποια τελικα δουλεψε θα πω ΑΨΟΓΑ μιας και απο την μερια της τουρμπινας εκαιγε ο τοπος αλλα απο την μερια της χοανης ηταν αν οχι δροσερα σιγουρα καμια μα καμια σχεση με την αλλη μερια!!! Το κοστος ηταν για μενα πολυ χαμηλο μιας και την πυραντοχη κουβερτα την θερμομονωση οπως και το φυλλο αλουμινιου τα ειχα και ετσι το μονο που πληρωσα ηταν η βενζινοκολλα μαζι με το λαστιχο 11ευρω Σιγουρα μπορει να υπαρχουν πραγματα τα οποια θα μπορουσαν να γινουν και καλυτερα αλλα πιστευω πως πλησιασαμε κατα πολυ το αποτελεσμα που θελαμε!!!! 15
PanA4 Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση! Επίσης το αποτέλεσμα αρκουντως ικανοποιητικό! Με ένα πρόγραμμα θα μπορέσεις να πάρεις τα μέγιστα από την εισαγωγή σου. Αν θες μια γνώμη για pipercross. Πολύ καλή χοανη και αποδοτική. Μετά από μερικούς μήνες άρχισαν να φεύγουν μικρά κομματάκια σφουγγαριού και μου έκαψαν τον μαφ.
kwsths Posted April 10, 2016 Author Posted April 10, 2016 Πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση! Επίσης το αποτέλεσμα αρκουντως ικανοποιητικό! Με ένα πρόγραμμα θα μπορέσεις να πάρεις τα μέγιστα από την εισαγωγή σου. Αν θες μια γνώμη για pipercross. Πολύ καλή χοανη και αποδοτική. Μετά από μερικούς μήνες άρχισαν να φεύγουν μικρά κομματάκια σφουγγαριού και μου έκαψαν τον μαφ. Σε ευχαριστω πολυ!! το αποτελεσμα οντως ηταν παρα πολυ καλο τουλαχιστον για μενα τοσο στο εμφανισιακο αλλα και στο λειτουργικο!! Οσο για την χοανη σε ευχαριστω πολυ για την πληροφορια ηταν κατι που δεν ειχα ξανακουσει!! το προγραμμα ειναι το επομενο το οποιο εχει δρομολογηθει
KeM Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 (edited) Το τοπικ εγινε pinned. Συγχαρητήρια για το μεράκι σου και το αναλυτικότατο DIY!! Sent from my iPhone using Tapatalk Edited April 10, 2016 by KeM 1
kwsths Posted April 10, 2016 Author Posted April 10, 2016 Το τοπικ εγινε pinned. Συγχαρητήρια για το μεράκι σου και το αναλυτικότατο DIY!! Sent from my iPhone using Tapatalk Σε ευχαριστω πολυ !!! 1
georgio3gr Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Μπράβο φίλε μου!!! Άψογη δουλειά και παρουσίαση!!! 1
NASSOS Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Πολυ καλη δουλεια φιλε μου,μπραβο σου για το μερακι και την υπομονη σου.....ευχαριστουμε για την παρουσιαση.Καλη συνεχεια με το προτζεκτ σου... 1
Theodore Saba Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Επαγγελματική δουλειά και παρουσίαση ! Καλή συνέχεια στις αναβαθμίσεις σου ! 2
Kavouras Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 πολύ ωραίο topic... Μου άρεσε πάρα πολύ η προσοχή στη λεπτομέρεια (πχ λάστιχο στις άκρες για να μην τραυματίζεσαι αν χρειαστεί να κάνεις εκεί κοντά δουλειά αργότερα)!!! Κρίμα που μπορώ να κάνω μόνο ένα like στο post σου!! 1
Dimitris_Kon Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 Κώστα ωραία η ασπίδα και πολύ καλό το DIY. Έχω μια ένσταση : Την βενζινόκολλα. Και αυτό γιατί είναι εύφλεκτη και από βενζινόκολλα, έχει καεί αυτοκίνητο. Και εκεί που έχει μπει, η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή, κάτω από όλες τις συνθήκες. Δημήτρης 2
kwsths Posted April 12, 2016 Author Posted April 12, 2016 Κώστα ωραία η ασπίδα και πολύ καλό το DIY. Έχω μια ένσταση : Την βενζινόκολλα. Και αυτό γιατί είναι εύφλεκτη και από βενζινόκολλα, έχει καεί αυτοκίνητο. Και εκεί που έχει μπει, η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή, κάτω από όλες τις συνθήκες. Δημήτρης Δημητρη πολυ σωστη η παρατηρηση, αλλα περα οτι απο εκει που την πηρα μου ειπαν οτι την χρησημοποιουν σε εξατμισεις σκαφων οπου και κει ειναι πολυ υψηλες θερμοκρασιες, επισης και παλι δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα μιας και ειναι κατω απο την πυραντοχη κουβερτα την οποια την ειχα δοκιμασει με καμινετο πριν την βαλω και απο την πισω μερια σχεδον μπορουσες να ακουμπησεις χερι! Και τελος πιστευω οτι θα πρεπει να υπαρξει και καποιος σπινθηρας για να φουντωσει!!! Ουσιαστικα κοβει παρα πολυ την θερμικη ακτινοβολια η κουβερτα.
Dimitris_Kon Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Αφού είσαι σίγουρος για την κόλλα, πάω πάσο! Δημήτρης
Kavouras Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 (edited) Δημητρη πολυ σωστη η παρατηρηση, αλλα περα οτι απο εκει που την πηρα μου ειπαν οτι την χρησημοποιουν σε εξατμισεις σκαφων οπου και κει ειναι πολυ υψηλες θερμοκρασιες, επισης και παλι δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα μιας και ειναι κατω απο την πυραντοχη κουβερτα την οποια την ειχα δοκιμασει με καμινετο πριν την βαλω και απο την πισω μερια σχεδον μπορουσες να ακουμπησεις χερι! Και τελος πιστευω οτι θα πρεπει να υπαρξει και καποιος σπινθηρας για να φουντωσει!!! Ουσιαστικα κοβει παρα πολυ την θερμικη ακτινοβολια η κουβερτα. Τότε μήπως δεν είναι βενζινόκολλα? ΥΓ: κολλήσαμε στην λεπτομέρεια, αλλά σωστή η παρατήρηση του Δημήτρη ότι θέλει προσοχή στα υλικά χρήσης ώστε να μην είναι εύλεκτα, αφού μπαίνουν στο χώρο της μηχανής. ΥΓ2: δεν χρειάζεται σπινθήρας για να πάρει φωτιά. Χρειάζεσαι θερμότητα, οξυγόνο και καύσιμη ύλη και....στο χώρο της μηχανής υπάρχουν μπόλικα και από τα 3 συστατικά της φωτιάς. Edited April 13, 2016 by Kavouras 2
Dimitris_Kon Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Γιαυτο την έκανα την επισήμανση. Η βενζινοκολλα έχει συστατικό την βενΙνη που ειναι τρομερά εύφλεκτη. Δημήτρης 1
S3-Nick Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 Πολύ ωραία κατασκευή...την πυραντοχη κουβερτα υαλου πλεγματος που την προμηθεύτηκες? Έχω κάνει κάτι ανάλογο αλλά δεν έχω βρεί αυτό το υλικό για να το προσθέσω εμπρός! υ.γ.: Αυτη την εβδομάδα έκανα κάτι δουλειές στο αμάξι σε συνεργείο και με το που είδε ο μηχανικός την ασπίδα ξεσκίστηκε να γελάει...δεν μπορώ να καταλάβω γιατι σε μερικούς φαίνεται τόσο γελοίο το μεράκι μας... 1
kwsths Posted October 22, 2016 Author Posted October 22, 2016 (edited) Πολύ ωραία κατασκευή...την πυραντοχη κουβερτα υαλου πλεγματος που την προμηθεύτηκες? Έχω κάνει κάτι ανάλογο αλλά δεν έχω βρεί αυτό το υλικό για να το προσθέσω εμπρός! υ.γ.: Αυτη την εβδομάδα έκανα κάτι δουλειές στο αμάξι σε συνεργείο και με το που είδε ο μηχανικός την ασπίδα ξεσκίστηκε να γελάει...δεν μπορώ να καταλάβω γιατι σε μερικούς φαίνεται τόσο γελοίο το μεράκι μας... Σε ευχαριστω πολυ Νικο, Την κουβερτα την ειχαμε στην ετερεια, απο καπου θα ειχε ξεμεινει, αλλα απ οσο ξερω μπορεις να την βρεις σε οποιοδηποτε μαγαζι με μονωτικα πυραντοχα ενα απο αυτα αν θυμαμαι καλα ειναι στον Πειραια ο Κολλερης που εχει! Οσο για τον μηχανικο σου που ξεσκιστηκε στα γελια ας κοιτανε την δουλιτσα τους να την κανουν σωστα και να μην κοροιδευουν τον κοσμο και τα αλλα ας τα αφησουν, εμενα παντως οσοι την εχουν δει μου ειπαν παρα πολυ καλη δουλεια..! Οτι θελησεις και μπορω να σε βοηθησω μην διστασεις... Edited October 22, 2016 by kwsths 1
Recommended Posts