Jump to content

G_KAR

Member
  • Posts

    292
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by G_KAR

  1. ¨Εχω ενημερώσει το φίλο που ενδιαφέρθηκε για τα σχετικά......Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
  2. http://www.bitros.com/audi/audi-a4-1.8-tfsi-black-series-alloy17-10-12.800-detail.html Παιδια καλησπέρα, γνωστός ψήνεται για το παραπάνω. Απόψεις?
  3. Ανεξίτηλος μαύρος μαρκαδόρος και σώθηκες δια παντώς.....
  4. Καλορίζικο και καλοτάξιδο!!!
  5. Λάβε υπόψη ότι όσο πιο λίγα χιλιόμετρα λένε τα "μαντράδικα" τόσο πιο μεγάλη μεταβολή μπορεί να έχουν υποστεί. Δηλαδή ένα αυτοκίνητο που έχει πραγματικά 60.000 χλμ υπάρχει πιθανότητα να το γυρίζουν στα 30.000 χλμ. ¨Ομως ένα αυτοκίνητο με 105.000χλμ μπορεί να το δείς στα 95.000χλμ και ένα με 95.000 χλμ. στα 85.000 χλμ. Οι λόγοι είναι καθαρά ψυχολογικοί (για τον υποψήφιο αγοραστή). Ο έλεγχος σε αντιπροσωπεία (δικής σου επιλογής) είναι υποχρεωτικός. Τσέκαρε το βιβλίο σερβις, αλλά να ξέρεις ότι τα πλαστογραφούνε για πλάκα. Κοίτα και σε ιδιώτες, όχι μόνο μάντρες. Όλα έχουν ρίσκο. Μην ενθουσιάζεσαι εύκολα και δείξε υπομονή. Αν έχεις τα λεφτά cash, παζαρεψέ το όσο δε παίρνει άλλο.
  6. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι καθαρά θέμα στατιστικής/πιθανοτήτων. Προφανώς το ασφάλιστρο που προκύπτει από τους ανάλογους υπολογισμούς είναι τόσο υψηλό που δεν "περπατάει" στην αγορά. Και συνεπώς οι ασφαλιστικές ΔΕΝ κερδίζουν. Για να υποστηρίξει μια ασφάλεια το κόστος της (λειτουργικό + αποζημιώσεις) και να βγάζει και κέρδος το ασφάλιστρο που υπάρχει θα πρέπει να είναι πάντα μεγαλύτερο από αυτό συνολικό κόστος. Με μέσο κόστος ζημιάς στα 1000 ευρώ μια ασφαλιστική που χρεώνει 400 ανά αυτοκίνητο μπορεί κάνει break even σε κάτω από 25% ζημιογόνα αυτοκίνητα επί του συνόλου των ασφαλισμένων (υπολογίζοντας και λογικό ΜΙΚΤΟ κέρδος 15% που είναι πρό φόρων). Προφανώς στα 10 ετίας και άνω το ποσοστό αυτό θα είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς και οι ζημιές περισσότερο κοστοβόρες του 1000ρικου. Δεν είμαι ασφαλιστής..........αλλά εκτός θέματος πέστε με
  7. Και μικτή ασφάλεια την επόμενη φορά. ίσως.....
  8. Είναι εύκολη δουλειά σχετικά. Μην ανησυχείς.
  9. Λόγω του τίτλου δράττομαι της ευκαιρίας για λίγο χιούμορ και χωρίς παρεξήγηση εεε? www.youtube.com/watch?v=elCIgXha-Fw
  10. IMHO: το πετρέλαιο με μια εύκολη αναβάθμιση εγκεφάλου, παει σε περισσότερα κιλά ροπής σε χαμηλότερες στροφές από τη βενζίνη και με σχεδόν τους ίδιους ίππους, επιπλέον έχει και χαμηλότερη κατανάλωση (μέχρι να σε φορολογήσει το κράτος βέβαια....). Αν το θες για οικογενειακούς λόγους είναι μια σοφή επιλογή.
  11. Καλημέρα, τελικά πήρα εγκέφαλο και μοχλό από ebay με κόστος 140 ευρώ+εγκατάσταση. Μακράν φθηνότερα από τα σχεδόν 500 που ζητούσε η μαμά. Εχθές έγινε τοποθέτηση και πήγαν όλα καλά αφού προσαρμόστηκε και το κάτω κάλυμα του τιμονιού από το "καλιτέχνη" Παναγιώτη Ασσημάκη. (χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση) Όμως έχω μια απορία και όποιος γνωρίζει ας μου πεί. Η απόκριση στις μεταβολές ταχύτητας μου φαίνεται αργή. (Συγκρίνω από προηγούμενη εμπειρία με μοντέλα 2007, Χ5 και ML350 όπου ανέβαζαν και ανά km και ανά 10km, με αυτή του BMW να είναι η ποιό άμεση). Είναι λοιπόν κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί; Ή λόγω της παλαιότητας της τεχνολογίας του εγκεφάλου (2005 μοντ.) δεν γίνεται;
  12. Καλησπέρα και καλορίζικες. Σκέφτομαι να βάλω και γώ προσανατολιζόμενος σε 3M CR 70. Μετά από το ψάξιμο που έκανα, κόβουν το περισσότερο % σε IR ακτινοβολία και αφήνουν 69% του ορατού φωτός και επίσης μπλοκάρουν 99,9% UV σε σχέση με τις άλλες 3Μ. Όμως με προβληματίζει ότι τα μαμά τζάμια έχουν ήδη αφήσει το ~80-85% του φωτός και με το 69% από πάνω θα πάω σε ~60% φωτοδιαπερατότητα. Ο νόμος όμως λέει για μίνιμουμ 70% στα πλαινά εμπρός. Για την ποιότητά τους μακροχρόνια δε ξέρω. Είχα παλιά Llumar σε XANTIA '93 και βγήκαν ΟΚ.
  13. Θα ψαξω φθηνότερα. Αλλιως DIY....
  14. Έτσι για ενημέρωση. Απο μη πολυλειτουργικό τιμόνι για να πάω σε cruise control, θέλει 450-500 ευρώ. Το ecu κάνει 300 μόνο. Η βάση 40 και ο μοχλός 60. Τ αλλα είναι τα περαστικά. Έχω παραγγείλει used απο ebay.
  15. Ευχαριστώ, φωτό μόλις το συμμάζεψω λίγο.... Σήμερα άλλαξα λάδια σασμαν, και δυο βάσεις μηχανής. Τα λοιπά είναι οκ. Το πήρα το απόγευμα απο Μελισσια και έκανα τη διαδρομή μέχρι Παλληνη, διασχίζοντας τις στροφές της Πεντέλης μέσω Πικερμιου. Όσοι έχουν περάσει θα καταλάβουν. Έφτασα σπίτι μ ένα χαμόγελο νααααα!!! Αν και η ανάρτηση ήταν βάσει Κτεοχαρτου πέρυσι στο 80%, το αυτοκίνητο είναι όνειρο. Καταναλωςη, με πόδι ελαφρύ 12.2λτ αλλά με σπορ και ένταση στις στροφές, πήγε 16-17. Όλα με Α/C on. Το προηγούμενο ήταν ML350 luxury με όλα τα μπλιμπλικια πάνω, αλλα μετα απο αυτό σήμερα δε κατεβαίνω απο τη τετρακουνα αυτή κι ας είναι χωρίς προίκα. Πάω να φαντασίωσω βελτίωση ανάρτησης τώρα.
  16. ΟΚ ευχαριστώ!!! Μόλις έγινα κάτοχος της τετρακούνας!!!!
  17. Τι λέτε γι αυτό; to good to be true? http://www.car.gr/parts/view/760256/
  18. Χαμηλά ώστε να είναι περί τα 10 με τις μετατροπές. Αν έχεις να προτείνεις κάποιο με αυτόματο κιβώτιο σ αυτά τα χρήματα δεκτή καθε πρόταση.
  19. Πόσο παει το μαλλί σ αυτά πάνω κάτω; Ακούω οτι τα μαμά έμβολα είναι ημισφυρηλατα. Παίζει;
  20. Τι άλλο μπορώ να κάνω για να πάω 300+ με ασφάλεια; Το αυτοκίνητο είναι άδειο απο έξτρα αλλά συμβιβαζόμαστε...... Ασε γιατί έρχομαι απο πολυ μεγάλα κυβικά και 650 κιλά ροπές bimmer και είχε μάθει ο πωππός σε μεταξωτά βρακιά. Αλλα το ηλιθιο Ελληνικό κράτος πρέπει να το πληρώσει καποιος και δυστυχώς δεν άντεξα......
  21. Ευχαριστώ αλλα ψάχνω μόνο για αυτόματο κιβώτιο, λόγω εγχειρισμενης μέσης. Πάντως είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο και αν είχα τη δυνατότητα θα το προτιμούσα. Το τελευταίο δεκαήμερο οδηγώ ένα Α3 1.8 2008 χειροκινητο. Δυστυχώς με επιβαρύνει στη μέση η κίνηση του ποδιού αριστερά.
  22. Ευχαριστώ ξανά. Πάω για έλεγχο και αν είναι όλα καλά το πήρα. Για βελτίωση σκέφτομαι πρώτα εξατμιση και down pipe, coilovers, 17 ζάντες με 225/45, αντλία υψηλής, και ένα προγραμμα. Πιστεύω να φτάσω 280 και καμιά 380Νm. Μετα σε δεύτερο στάδιο, νέο intercooler, τουρμπίνα κ04, πολλαπλή και άλλο προγραμμα για 320. Με ανησυχεί οτι το σασμαν είναι αυτόματο 6hp19a της ZF. Ψάχνοντας είδα οτι παίρνει μέχρι 420 Nm και δε θελω να φύγω απο τα specs. Αν βρω μεταχειρισμενη τουρμπίνα και πολλαπλή απο s3, και ιintercooler απο cupra, και πάω για 300+ κατευθείαν ποια είναι η άποψη σας;
  23. Ευχαριστώ Πολύ!!! Οι Ιμάντες κάθε πότε πρέπει ν αλλάζουν?
  24. Καλημέρα, σκέφτομαι την αγορά του εν λόγω μοντέλου 2005 με 130.000 χιλιόμετρα. Φορά 16αρα ζάντα. Θα ήθελα τις ειλικρινείς σας απόψεις. Τί να προσέξω στο μηχανολογικό έλεγχο? Τί θα χρειαστεί να αλλάξω προληπτικά? Σκέφτομαι επίσης την αναβάθμιση, αρχικά σε εγκέφαλο για ~260 ίππους και αναρτήσεις. Θα χρειαστεί αναβάθμιση και σε επιπρόσθετα σημεία? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.