Jump to content

NIKOS-AUDI

Member
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by NIKOS-AUDI

  1. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα επανέρχομαι στο θέμα μας... Αλλάχτηκε η κυλινδροκεφαλή , μαζί με βαλβίδες , οδηγούς κτλ. Για 1500 χλμ στρώθηκε το αμάξι , ξαναπέρασα και το πρόγραμμα και άρχισα το σανίδωμα. Χτύπησα αρκετές φορές κόφτη με δευτέρα και ευτυχώς δεν ξανάναψε το epc , ούτε και ρετάρει στο ρελαντί προς το παρών. Ευελπιστώ να ξεμπέρδεψα μια και καλή και ευτυχώς που μέσα στην ατυχία μου ήμουνα και τυχερός διότι μπήκα για επισκευή 1 μήνα πριν λήξει η 5ετής εγγύηση .
  2. Ευχαριστώ για την βοήθεια φίλε Πάνο. Το δικό μου άμα ζεσταίνεται κάνει ένα τρέμουλο στο ρελαντί και το epc εμφανίζονταν στον κόφτη της δευτέρας με πρόγραμμα .. Είχες κάποιο παρόμοιο σύμπτωμα ή θυμάσαι στα πόσα χιλιόμετρα σου άναψε για πρώτη φορά ;
  3. Και εγώ κάτι τέτοιο υποψιάζομαι ... πρέπει να τα έσβησε τα σφάλματα αυτός που έλεγχε τα μπουζί και είχε συνδεμένο και το διαγνωστικό . Φαινόντανε ότι δεν το πολύ κατείχε το άθλημα και αργότερα τα διάβασε ο ηλεκτρονικός χωρίς να βγάλει άκρη. Μπορεί το misfire να προέρχεται από το πρόγραμμα ;
  4. Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν . . . Τα μπουζί ήταν πεντακάθαρα και ενώ είχε ανάψει το epc δεν τους έβγαλε κανένα σφάλμα στο διαγνωστικό. Μου είπαν ότι μπορεί να σβηστεί μια βλάβη από μόνη της !!!! Το πήγα σε 2η αντιπροσωπεία τα ίδια , ούτε αυτοί βρήκαν κάτι. Ο μηχανικός μου επιμένει ότι το αμάξι έχει βλάβη και είναι θέμα χρόνου το πότε θα σκάσει και κατά πάσα πιθανότητα , όταν θα έχει λήξει η εγγύηση.
  5. Ναι θα το αφαιρέσω το πρόγραμμα το απόγευμα , έτσι είχα κάνει και την πρώτη φορά. Το λάδι στο μπουζί είναι αυτό που με καίει !!!!!
  6. Μπορεί ο πολ/στής να ευθύνεται για το λάδι στο μπουζί ;??
  7. Ευελπιστώ να έχουν λάδι τα μπουζί την Δευτέρα , για να αρχίσουν οι εργασίες από την αντιπροσωπεία εντός εγγύησης.
  8. Τελικά το epc ξανά άναψε μετά από αλλαγή 2ας στον κόφτη. Η διάγνωση η ίδια , misfire στον 3ο κύλινδρο και ο προγραμματιστής επιμένει ότι τα μπουζί είχαν λάδι πάνω και όχι κόλλα.Δευτέρα το πάω στην αντιπροσωπία για έλεγχο.
  9. Τελικά μετά από 2η επίσκεψη στην αντιπροσωπεία και έλεγχο των μπουζί ενώπιον μου , ανακαλύψαμε ότι το καφέ υγρό που ήταν στο τρίτο μπουζί και τον πολλαπλασιαστή ήταν κόλλα στεγανοποίησης . . . Την άγγιξα με το χέρι μου και όντως κολλούσε ... Τώρα το epc δεν ξανά άναψε παρόλο που το έσκισα το αμάξι για καμιά 500 αρία χλμ Άλλαξα και μπουζί . που είχα ακόμα τα μαμά - 40.000 χλμ και σε ένα μήνα έχω το ετήσιο σέρβις όπου θα αλλάξω και φίλτρο βενζίνης.
  10. 'Όπως ήταν φυσιολογικό η αντιπροσωπεία σφυρά κλέφτικα και τα βρίσκει όλα φυσιολογικά , χωρίς να βρίσκει λάδι στο μπουζί. Προς το παρόν το πήρα να του κάνω μερικά χιλιόμετρα και την Τρίτη το ξαναπάω για επανέλεγχο.
  11. Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα ... Σάββατο πρωί το πάω στον προγραμματιστή και ελέγχει τα μπουζί, έχει περάσει λάδι στο μπουζί του 3ου κυλίνδρου, ο οποίος έβγαζε και missfire. Mou είπε ότι πιθανόν προέρχεται από φλάτζα ή κόλλα του ψευτοκάπακου. Το αμάξι έχει 39,000 χλμ και είναι ακόμα στην εγγύηση , αύριο το πρωί το πάω στην αντιπροσωπία...
  12. Καλησπέρα σε όλους. Έχω το 1.8 8v με πρόγραμμα , μετά από κάποια ταξίδια το καλοκαίρι με ταρίφικη οδήγηση (6η και 1500 στροφές) ,το αμάξι άρχισε να τρεμοπαίζει στο ρελαντί χωρίς να πέφτουν οι στροφές . Μια και δυό το πάω στον προγραμματιστή , συνδέει το lap top και το πόρισμα ήταν κακή ποιότητα βενζίνης και μπουκωμένο... Του βάζω λοιπόν 100αρα racing shell και όποτε έβρισκα ευκαιρία το κόφτιαζα , μέχρι που πάω να βάλω 3η και τσοοουυυπ ένδειξη EPC.Κόβω λοιπόν ρυθμούς και σιγά σιγά το βάζω στο γκαράζ ,σβήνω ξαναβάζω εμπρός και το EPC εξαφανίστηκε...Να αρχίζω να ανησυχώ ; ??΄
  13. Καλησπέρα , μόλις με πήραν τηλέφωνο απο την αντιπροσωπία που το άφησα το πρωί και μου είπαν ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιο σφάλμα και είναι απολύτως φυσιολογικό το σκαμπανέβασμα της φωτεινότητας απλά δεν το είχα προσέξει έως τότε. Ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια σας .
  14. Σίγουρα παιδιά από την στιγμή που υπάρχει αισθητήρας ισχύουν όλα αυτά, εμένα με φόβισε το γεγονός ότι η εναλλαγή έγινε από τέρμα φωτεινό σε εντελώς σκοτεινό, έκλεισε τελείως δηλαδή και καπάκι πάλι φωτεινό , 2 φορές όλο αυτό και μετά έσβησε τελείως. . .
  15. Ούτε εγώ έχω το πακέτο των αυτόματων φώτων , ελπίζω να είναι αυτό που λέτε.
  16. 'Εκεί που πήγαινα, ξαφνικά ο φωτισμός τέρμα (πάνω) και μετά από λίγο έσβηνε τελείως. Στο ξεκάρφωτο.' Ακριβώς αυτό μου συνέβει . . . Στο εντελώς ξεκάρφωτο και γι αυτό με παραξένεψε.
  17. Δεν το ήξερα αυτό με τον αισθητήρα φωτεινότητας φίλε kavouras , αλλά αυτή η αυξομείωση που περιέγραψα πιο πάνω έγινε εχθές το απόγευμα κατά τις 20:15 και σήμερα το πρωί 7;45 , δηλαδή με διαφορετική ένταση φωτεινότητας του περιβάλλοντος , συν του ότι έσβησε και τελείως το πρωί, με έντονη εξωτερική ηλιοφάνεια .
  18. Καλησπέρα σε όλα τα μέλη της παρέας, υπενθυμίζω ότι έχω το Α3 1.8 8V που μόλις έκλεισε 6μηνο και 6.500 χλμ. Εχθές με το που ξεκίνησα, δεν πρόλαβα να κάνω 1,5 - 2 χλμ και παρατηρώ την φωτεινότητα του κοντέρ και του στροφόμετρου να ελλατώνεται , αμέσως μετά αυξήθηκε σταθεροποιήθηκε για λίγο , μετά ξαναχαμήλωσε μέχρι που έσβησε τελείως, έως ότου γύρισα και το άφησα στο γκαράζ. Όλα αυτά γινόντουσαν με κλειστά φώτα , μόλις τα άναβα η φωτεινότητα του καντράν λειτουργούσε κανονικά, Σήμερα το πρωί που το έβαλα μπροστά όλα φαινόντουσαν φυσιολογικά , μέχρι που χαμήλωσε πάλι η φωτεινότητα του καντράν και επανήλθε σε λίγα λεπτά μέχρι που σταθεροποίθηκε στα φυσιολογικά, Την Τρίτη έχω κλείσει ραντεβού με την αντιπροσωπεία . . .
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.