Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλησπέρα

Αγόρασα ένα κιτ με τέσσερις αισθητήρες παρκαρίσματος στο χρώμα του αυτοκινήτου μου και θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου πει έναν τρόπο για να κάνω τις τέσσερις τρύπες στον πίσω προφυλακτήρα στα σωστά σημεία που μπαίνουν και από το εργοστάσιο.

Φοβάμαι να τρυπήσω με μπούσουλα φωτογραφίες που βρήκα στο internet και θα ήθελα κάτι πιο σίγουρο για να μην τρυπήσω και βρω καμία έκπληξη και πάθω καν εγκεφαλικό.

Ίσως υπάρχει κάποιο manual με οδηγίες εγκατάστασης για τους αισθητήρες της Audi.(A41.8TQB7)

Και μια ακόμα ερώτηση, υπάρχει κάποια αναμονή στο πορτμπαγκάζ τροφοδοσίας 12V για να συνδέσω μια πρίζα αυτοκινήτου μόνιμη και να είναι ασφαλής για τέτοια λειτουργία; πχ. Μικρό ψυγείο αυτοκινήτου ή μια ηλεκτρική τρόμπα.

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας ζάλισα.

Posted

Αν και δεν εχω βάλει εως τωρα,κανονικά θα πρέπει να βγάλεις προφυλακτηρα,μην γινει καμια πατάτα.

Λογικά θα εχεις μεσα το σετ ειδικό τρυπάνι για τις τρυπες,βαλε χαρτοταινία στον προφυλακτηρα

απο την μια ακρη στην αλλη(για να παρεις την ευθεία) και με ενα μετρο πάρε τις αποστάσεις απο αισθητηρα

σε αισθητηρα...Νομιζω οτι είναι ο σωστός τρόπος.

Οσο για την πριζα,λογικά θα έπρεπε να εχει πριζα πισω αλλά προφανός είναι κατοπιν παραγγελίες με πριζα

12V στον χωρο των αποσκευών,οπότε πας σε ηλετρολόγο να σου τραβήξει μια γραμμή απο την μπαταρία

και σου βάζει μια πριζα(αναπτηρα) πίσω και είσαι ετοιμος.

Γνωμη αλλος?

Posted

καλημέρα επειδή πήρα πρόσφατα ένα hyndai i10 μου έκαναν δώρο τους αισθητήρες και τους τοποθέτησαν μπροστά μου όπως λέει παραπάνω και ο φίλος Αρίστος ο τύπος πήρε μια χαρτοταινία για να πάρει την ευθεία και για να μην φαίνεται το κόψιμο στον προφυλακτήρα μέτρησε την απόσταση και σημάδεψε ανά πόσα εκατοστά να βάλει τους αισθητήρες μετά άνοιξε το κίτ και έβγαλε ένα τρυπάνι που υπάρχει στο κιτ έκανε τις τρύπες και μετά πέρασε τους αισθητήρες έπειτα πήρα ρεύμα από τα φώτα της όπισθεν και μετά τοποθέτησς το μπίπερ στο π[ίσω μέρος του αυτοκινήτου σε τέτοιο σημείο να μην φαίνεται αλλά και να ακούγεται συγκεκριμένα άνοιξε το πλαστικό της πίσω αριστερής κολώνας και το τοποθέτησε από μέσα.Τον προφυλακτήρα δεν τον έβγαλε πιστεύω ότι δεν χρειάζεται κιόλας βέβαια όπως βολεύει τον καθένα

Μεγιές μεγιές και καλή επιτυχία στην τοποθέτηση του νέου σου gangent :sHa_thumbsup2:

Posted

Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για το χρόνο σας

Το άγχος μου είναι μην πετύχω κάτι όπως μία βάση μεταλλική ή το προστατευτικό σίδερο του προφυλακτήρα και δεν χωράει να μπει ο αισθητήρας και μου μείνουν οι τρύπες.

Το video το είχα δει αλλά δυστυχώς δεν μιλάει αγγλικά και στο σημείο που βάζει την χαρτοταινία έχει μια φωτογραφία με γραμμές αλλά δεν είδα να έχει διαστάσεις και σημεία αναφοράς, και πιο πολλή για το πάνω κάτω.

Από αυτό σκέφτηκα μήπως υπάρχει καμία φωτογραφία ή σχέδιο με διαστάσεις για να είμαι πιο σίγουρος, αλλιώς μάλλον πρέπει να βγάλω τον προφυλακτήρα που είπε και ο φίλος πιο πάνω για πιο σιγουριά, κάτι που ήθελα να αποφύγω.

Posted

Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για το χρόνο σας

Το άγχος μου είναι μην πετύχω κάτι όπως μία βάση μεταλλική ή το προστατευτικό σίδερο του προφυλακτήρα και δεν χωράει να μπει ο αισθητήρας και μου μείνουν οι τρύπες.

Το video το είχα δει αλλά δυστυχώς δεν μιλάει αγγλικά και στο σημείο που βάζει την χαρτοταινία έχει μια φωτογραφία με γραμμές αλλά δεν είδα να έχει διαστάσεις και σημεία αναφοράς, και πιο πολλή για το πάνω κάτω.

Από αυτό σκέφτηκα μήπως υπάρχει καμία φωτογραφία ή σχέδιο με διαστάσεις για να είμαι πιο σίγουρος, αλλιώς μάλλον πρέπει να βγάλω τον προφυλακτήρα που είπε και ο φίλος πιο πάνω για πιο σιγουριά, κάτι που ήθελα να αποφύγω.

Κώστα κατά τη γνώμη μου πρέπει να βγάλεις το προφυλακτήρα για να γίνει σωστό. Αν θέλεις βοήθεια και μένεις Αθήνα, να συναντηθούμε να τα βάλουμε, δεν είναι τίποτα σπουδαίο.

Δημήτρης

• 1 month later...
Posted (edited)

Καλημέρα

Επανέρχομαι στο θέμα διότι βρήκα τον χρόνο επιτέλους και τοποθέτησα τους αισθητήρες παρκαρίσματος και επισυνάπτω τις φωτογραφίες μήπως κάποιος άλλος χρειαστεί πληροφορίες.

post-8376-059947000 1280139384_thumb.jpg

post-8376-007485400 1280139391_thumb.jpg

post-8376-052791900 1280139396_thumb.jpg

post-8376-066285000 1280139406_thumb.jpg

post-8376-079825800 1280139412_thumb.jpg

post-8376-029540400 1280139419_thumb.jpg

post-8376-004467600 1280140031_thumb.jpg

post-8376-050124700 1280140038_thumb.jpg

post-8376-002101700 1280140046_thumb.jpg

post-8376-040278900 1280140055_thumb.jpg

post-8376-032207200 1280140061_thumb.jpg

post-8376-081372100 1280140068_thumb.jpg

post-8376-052986900 1280140154_thumb.jpg

post-8376-011423300 1280140160_thumb.jpg

post-8376-077098500 1280140166_thumb.jpg

post-8376-073060500 1280140172_thumb.jpg

Edited by L3g3nd
Τακτοποίηση DIY
  • Like 1
Posted

Καλημέρα

Επανέρχομαι στο θέμα διότι βρήκα τον χρόνο επιτέλους και τοποθέτησα τους αισθητήρες παρκαρίσματος και επισυνάπτω τις φωτογραφίες μήπως κάποιος άλλος χρειαστεί πληροφορίες.

:sHa_thumbgoodjob:

Καλοφόρετο παλίκαρε και όσο αναφορά τις φώτο,

πάρα πολύ καλά έκανες φίλε μου :sHa_thumbgoodjob:

Posted

Καλοφόρετο παλίκαρε και όσο αναφορά τις φώτο,

πάρα πολύ καλά έκανες φίλε μου :sHa_thumbgoodjob:

Ευχαριστώ φίλε μου

Τώρα για τις φωτογραφίες έκανα ότι μπορούσα γιατί ήμουνα μόνος μου, δούλευα στον δρόμο γιατί δεν έχω γκαράζ και είχε και 38 βαθμούς και είχα λιώσει. :heat:

Posted

Ευχαριστώ φίλε μου

Τώρα για τις φωτογραφίες έκανα ότι μπορούσα γιατί ήμουνα μόνος μου, δούλευα στον δρόμο γιατί δεν έχω γκαράζ και είχε και 38 βαθμούς και είχα λιώσει. :heat:

Θα σε ανταμείψει το αποτέλεσμα Κώστα :sHa_wink3:

Posted

Φίλε Κώστα ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

Πόσο στοίχισε το kit?

Posted

Φίλε Κώστα ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

Πόσο στοίχισε το kit?

Περίπου 28€ με τα ταχυδρομικά και βαμμένοι στο χρώμα μου από ebay και από Αγγλία αποστολή, οι αισθητήρες κινέζικοι όπως σχεδόν τα πάντα σήμερα.

Posted

Με την πριζα στο πορτμπαγκαζ τι εκανες τελικα;

Με την πρίζα απλά όταν άνοιξα την αριστερή μοκέτα άνοιξα και την δεξιά για να δω για κάποια αναμονή αλλά δυστυχώς δεν είδα κάτι.

Έχει μόνο μια φύσα που πάει στον ενισχυτή και δεν θέλω να την πειράξω.

Μετά τις διακοπές όταν βρω χρόνο θα φέρω καλώδιο από μπροστά για να γίνει σωστή δουλειά και όχι βιαστικά.

Πάντως αν το κάνω θα σας ενημερώσω.

Posted (edited)

Ελπίζω να μην είμαι off-topic αλλα αε περίπτωση που θέλετε να γλιτώσετε και την extra καλωδίωση προς το buzzer μπροστά δείτε και αυτό

http://cgi.ebay.co.uk/Wireless-Parking-Reversing-Sensor-LED-Display-4-Sensors-/250655462487?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a5c3ad457

Εγω αυτούς πέρασα σε Cabrio και λειτουργούν τέλεια χωρίς να χρειαστεί καλώδιο να περαστεί μπροστά.!!!

Όσο για την παροχή 12V στο χώρο αποθήκευσης αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένος απο την ''μαμα'' θέλει προσοχή στην εγκατασταση και extra ασφαλεια στο καλώδιο που θα οδηγηθεί πίσω ώστε οποιο πρόβλημα προκληθεί ναμην επηρεάσει κάτι απο το υπόλοιπο ηλεκτρικό κύκλωμα του οχήματος.

Edited by stazio
Posted

Και οι τελευταίες! :sHa_thumbsup2:

Πολύ καλή δουλειά Κώστα.Μπράβο αγόρι μου!Εφόσον πιάνουν τα χέρια σου να συνεχίσεις να ασχολείσαι.

Posted

Κώστα πολύ καλή δουλειά! Ένα tip μόνο να σου δώσω : το buzzer μπορείς να το βάλεις πάνω στην εταζέρα και δίπλα στο sub, έχει θέση για το ΟΕΜ. Εκεί ίσως να το ακούς και καλύτερα! (απλά βγάζεις το πλέγμα και βλέπεις τη θέση).

Ευχαριστούμε για το DIY :sHa_thumbsup2:

Δημήτρης

• 3 months later...
  • 4 months later...
  • 1 year later...
Posted
:sHa_thumbgoodjob: Μπράβο φίλε Κώστα, η βοήθειά σου ήταν πολύ σημαντική χωρίς αυτήν δεν θα ξεκινούσα κάνα να μπω στην διαδικασία να τα αγοράσω και να τα τοποθετήσω μόνος και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!
Posted

:sHa_thumbgoodjob: Μπράβο φίλε Κώστα, η βοήθειά σου ήταν πολύ σημαντική χωρίς αυτήν δεν θα ξεκινούσα κάνα να μπω στην διαδικασία να τα αγοράσω και να τα τοποθετήσω μόνος και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,

πάντως δύο χρόνια μετά είμαι πολύ ευχαριστημένος που τα έβαλα, δεν το μετάνιωσα.

Με έχουν βοηθήσει αρκετά και λειτουργούν άψογα.