Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ξεκινάμε καταρχήν βλέποντας το μοτέρ, στα δεξιά βρίσκεται η πεταλούδα γκαζιού, ακριβώς κάτω από την πολλαπλή εισαγωγής :

DSC05293.jpg

Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και μια πιο κοντινή φωτό του δεξιού τμήματος :

DSC05294.jpg

DSC05295.jpg

Σημείωση : Ο σωλήνας που πάει στο ιντερκούλερ δεν είναι έτσι στο ΟΕΜ, έχω βάλει aftermarket AWE που έχει και σωληνώσεις αλουμινίου, μετατοπισμένο map sensor, βάση και έξτρα μπεκ, δεν παίζουν όμως κανένα ρόλο για το diy. Είναι ακόμα πιο εύκολο στο ΟΕΜ..

Αφαιρούμε τα δύο βύσματα που φαίνονται, το κάτω δεξιά είναι της πεταλούδας, το πάνω αριστερά δεν υπάρχει άλλος λόγος, εκτός του να μας δώσει χέρι για να το ξεβίδωμα.

DSC05296.jpg

Ξεβιδώνουμε τους σφικτήρες, για να χαλαρώσουμε το σωλήνα (Στο ΟΕΜ απλά βγάζουμε τον σφικτήρα, καθώς το υπόλοιπο είναι κολλάρο)

DSC05297.jpg

Δημήτρης

Posted

Στο ΟΕΜ το κολλάρο είναι όπως παρακάτω και απλά ξεβιδώνουμε τον σφικτήρα :

DSC04772.jpg

Συνεχίζοντας, βλέπουμε τη πεταλούδα σκέτη (αφού βγάλω και το κολλάρο σύνδεσης με το σωλήνα)

DSC05299.jpg

Με torx, ξεκινάμε το ξεβίδωμα, υπάρχουν τέσσερις μακριές βίδες στις γωνίες της πεταλούδας :

DSC05300.jpg

DSC05302.jpg

Και έτσι απλά βγαίνει η πεταλούδα :

DSC05304.jpg

Τέλος, επειδή η εισαγωγή πρέπει να είναι πάντα κλεισμένη, προκειμένου να μην μπει τίποτα μέσα, βάζουμε ένα γάντι, όπως φαίνεται στη φωτό, για να την κρατήσουμε αποκλεισμένη

από κάθε είδους αντικείμενο.

DSC05305.jpg

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο επανατοποθετούμε την πεταλούδα στη θέση της.

Δημήτρης

• Like 1
Posted

Ωραίο Δημήτρη.Εγώ δεν είχα ιδέα ότι είναι τόσο απλό.Αφού λέω προληπτικά να την αλλάξω.Χαλάνε οι δικές μας? Αν ναι πότε περίπου υπολογίζεις να χρειάζεται αλλαγή,για ποιό λόγο χαλάει? Πως μπορούμε να καταλάβουμε από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου ότι χρειάζεται αλλαγή? Επίσης,υπάρχει λόγος να ψάξουμε κάτι καλύτερο από την εργοστασιακή? Αν ναι στείλε κανένα λινκ για αγορά καλύτερης.

Ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο σου

Posted

Ωραίο Δημήτρη.Εγώ δεν είχα ιδέα ότι είναι τόσο απλό.Αφού λέω προληπτικά να την αλλάξω.Χαλάνε οι δικές μας? Αν ναι πότε περίπου υπολογίζεις να χρειάζεται αλλαγή,για ποιό λόγο χαλάει? Πως μπορούμε να καταλάβουμε από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου ότι χρειάζεται αλλαγή? Επίσης,υπάρχει λόγος να ψάξουμε κάτι καλύτερο από την εργοστασιακή? Αν ναι στείλε κανένα λινκ για αγορά καλύτερης.

Ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο σου

Βασικά με χαμηλές (εργοστασιακές) πιέσεις, δεν νομίζω ότι θα έχουν θέμα. Καλό είναι βέβαια να κάνουμε και έναν οπτικό έλεγχο πάνω από τα 50.000 χλμ. Το καταλαβαίνεις όταν στο ρελαντί αρχίζει να κάνει κάτι περίεργα (ανεβοκατεβάσματα). Εμένα, είχε αρχίσει 2 - 3 μέρες πριν, αλλά νόμιζα ότι ήταν από κακή βενζίνη. Για το κάτι καλύτερο θα ενημερώσω σχετικά Περίανδρε :biggrinthumb:

Δημήτρης

Posted

Βασικά με χαμηλές (εργοστασιακές) πιέσεις, δεν νομίζω ότι θα έχουν θέμα. Καλό είναι βέβαια να κάνουμε και έναν οπτικό έλεγχο πάνω από τα 50.000 χλμ. Το καταλαβαίνεις όταν στο ρελαντί αρχίζει να κάνει κάτι περίεργα (ανεβοκατεβάσματα). Εμένα, είχε αρχίσει 2 - 3 μέρες πριν, αλλά νόμιζα ότι ήταν από κακή βενζίνη. Για το κάτι καλύτερο θα ενημερώσω σχετικά Περίανδρε :biggrinthumb:

Δημήτρης

Πρέπει να γίνει αλλαγή........... ή παίρνει καθάρισμα ;;;;;;;;;;;

Δημήτρης :sFun_oldguy:

Posted

Πρέπει να γίνει αλλαγή........... ή παίρνει καθάρισμα ;;;;;;;;;;;

Δημήτρης :sFun_oldguy:

Δημήτρη αλλαγή δυστυχώς.. Δεν είναι για καθάρισμα αυτή η συγκεκριμένη.

Δημήτρης

Posted

Ετσι αψογα οπως το ποσταρες λιγο αν πιανουνε τα χερια σου το καταφερνεις thumbsup.gif ....να φανταστω οτι και στο Β8 καπως ετσι εινα?

Posted

Ετσι αψογα οπως το ποσταρες λιγο αν πιανουνε τα χερια σου το καταφερνεις thumbsup.gif ....να φανταστω οτι και στο Β8 καπως ετσι εινα?

Ναι Γιάννη πρέπει να είναι και το ίδιο ακριβώς ανταλλακτικό η πεταλούδα. Θα το κάνω στο Β8 που έχω σύντομα και θα το εμφανίσω :biggrinthumb:

Δημήτρης

Posted

Δημήτρη πολύ ωραίο και κατανοητό το πόστ σου.Έχω ακούσει ότι χρειάζεται και προγραμματισμό

μέσω vagcom μετά για να είναι όλα εντάξει.Ισχύει?

Posted

Έχω ακούσει ότι χρειάζεται και προγραμματισμό

Eλπίζω η απάντηση να είναι όχι.Αμάν πια με αυτά τα vag com.Σε λίγο και για να αεριστούμε μέσα στο αμάξι θα πρέπει να ρωτήσουμε το vag com

Posted

Δημήτρη πολύ ωραίο και κατανοητό το πόστ σου.Έχω ακούσει ότι χρειάζεται και προγραμματισμό

Αν δεν 'πειραξεις' την πεταλουδα με το χερι και απλά την καθαρίσεις ή κανεις οπτικό έλεγχο,

δεν χρειάζετε Δημήτρη...ακόμα και την δικιά μου που βγάλαμε για καθαρισμα

και καταλάθος την πείραξα,απλά για κανα 5λεπτο εκανε μπερδεματα στο ρελαντί και εστρωσε μονη της μετα. :sHa_thumbgoodjob:

Posted

Eγώ την έριξα μια ματιά πάντως καλού κακού.

Δεν φαίνεται και πολύ καλά από τις φωτογραφίες του κινητού αλλά εγώ το μόνο που είδα ήταν λίγο μαυρίλα την οποία καθάρισα και μάλιστα την πείραξα με το χέρι την πεταλούδα για να μπορέσω να την καθαρίσω καλύτερα.Παρ'όλ'αυτά δεν παρατήρησα καμιά διαφορά στη συμπεριφορά στα 200 χλμ που έκανα μετά την επανατοποθέτησή της.

ΥΓ. Η πεταλούδα έχει 130000 χλμ πάνω της χωρίς να έχει ξαναβγεί

post-2137-1276637097,692_thumb.jpeg

post-2137-1276637111,5838_thumb.jpeg

Posted

Eγώ την έριξα μια ματιά πάντως καλού κακού.

Δεν φαίνεται και πολύ καλά από τις φωτογραφίες του κινητού αλλά εγώ το μόνο που είδα ήταν λίγο μαυρίλα την οποία καθάρισα και μάλιστα την πείραξα με το χέρι την πεταλούδα για να μπορέσω να την καθαρίσω καλύτερα.Παρ'όλ'αυτά δεν παρατήρησα καμιά διαφορά στη συμπεριφορά στα 200 χλμ που έκανα μετά την επανατοποθέτησή της.

ΥΓ. Η πεταλούδα έχει 130000 χλμ πάνω της χωρίς να έχει ξαναβγεί

Καλά έκανες και την έλεγξες Περίανδρε. Μαυρίλα είναι φυσιολογικό να έχει, δεν είναι τίποτα το σπουδαίο.. Παρατήρησες μήπως, όταν την έκλεινες εντελώς, έκλεινε όλο το στόμιο? Η είχε κενό?

Δημήτρης

Posted

Καλά έκανες και την έλεγξες Περίανδρε. Μαυρίλα είναι φυσιολογικό να έχει, δεν είναι τίποτα το σπουδαίο.. Παρατήρησες μήπως, όταν την έκλεινες εντελώς, έκλεινε όλο το στόμιο? Η είχε κενό?

Δημήτρης

Δεν πήγε το μυαλό μου να κοιτάξω αλλά μου φαίνεται ότι δεν σφράγιζε τελείως.Πρέπει να είχε ένα μικρό κενό.

Τί σημαίνει αυτό?

Posted

Δεν πήγε το μυαλό μου να κοιτάξω αλλά μου φαίνεται ότι δεν σφράγιζε τελείως.Πρέπει να είχε ένα μικρό κενό.

Τί σημαίνει αυτό?

Έχει την τάση λόγω θερμοκρασιών και φθοράς, να συρρικνώνεται (είναι πλαστικό χειρίστης ποιότητας) Έλεγξέ το κάποια άλλη στιγμή να δεις αν έχει μεγάλη απόκλιση από το εντελώς κλειστό.

Δημήτρης

Posted

Σε περίπτωση που έχει κενό τί συμβαίνει?

Αύριο το πρωί θα την ξαναβγάλω

Posted

Σε περίπτωση που έχει κενό τί συμβαίνει?

Αύριο το πρωί θα την ξαναβγάλω

Απλά ότι δεν δουλεύει σωστά, λόγω μικρότερης διατομής. Βγάλε μια καλή φωτό από κοντά και με κλειστό το κλαπέτο εντελώς.

Δημήτρης

Posted

Απλά ότι δεν δουλεύει σωστά, λόγω μικρότερης διατομής. Βγάλε μια καλή φωτό από κοντά και με κλειστό το κλαπέτο εντελώς.

Δημήτρης

Εδώ φαίνεται καλύτερα.Είναι κλειστό το κλαπέτο και φαίνονται τα κενά και από τις 2 πλευρές.

post-2137-1276730553,1604_thumb.jpg

Posted

Εδώ φαίνεται καλύτερα.Είναι κλειστό το κλαπέτο και φαίνονται τα κενά και από τις 2 πλευρές.

Πιέζεις το κλαπέτο στη φωτό, ή είναι έτσι όπως φαίνεται? Σε καλή κατάσταση φαίνεται πάντως Περίανδρε :D

Δημήτρης

Posted

Ούτε που το ακουμπάω,αλλά αφού έχει τα κενά που έλεγες,πως είναι σε καλή κατάσταση.Δηλαδή αν είχε φθορά θα είχε ακόμη μεγαλύτερα κενά?

Posted

Ούτε που το ακουμπάω,αλλά αφού έχει τα κενά που έλεγες,πως είναι σε καλή κατάσταση.Δηλαδή αν είχε φθορά θα είχε ακόμη μεγαλύτερα κενά?

Επειδή δεν το ακουμπάς είναι σωστό. Κανονικά, σε κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες, κλείνει εντελώς (μπορούσες και με το δάκτυλό σου να το δεις αν έσπρωχνες το κλαπέτο). Δεν έχει ανομοιόμορφη φθορά και το πλαστικό έχει όλες του τις νευρώσεις. Κοίτα εδώ to κενό αλλά και το πλαστικό σε τι κατάσταση είναι π.χ. :

DSC00120.jpg

Δημήτρης