nickA418t Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 (edited) Πολλές φόρες το έχουμε διαβάσει, άλλες τόσες το έχουμε θαυμάσει, αλλά δεν υπάρχει κανένας οδηγός πως να αναβαθμησετε βήμα-βήμα την μάσκα σας σε μαύρο οπτικό πακέτο της μαμάς Audi.Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι το μάυρο οπτικό πακέτο έχει μαύρη ματ μάσκα και πλαίσιο μάσκας σε γυαλιστερό μάυρο με νίκελ κύκλους της Audi.Η τιμή του είναι 240 περίπου ευρώ και ο κωδικός του είναι 8E0 853 651 JMVZ. Το όλο πρότζεκτ στοίχισε περίπου στα 30 ευρώ από πλευράς υλικών (εκτός της μασκάς που αγοράστηκε από μέλος του club)μιας και δεν ήθελα να βάψω την δική μου. Από υλικά αγόρασα τα εξής : 1.Σπρευ αστάρι για πλαστικά 2.Σπρευ High gloss μαύρο 3.Σπρευ μαυρο σατινέ 4.Σπρευ βερνίκι διάφανο gloss 4.Γυαλόχαρτα (100,120,200,400) Χρόνος περίπου 4 ώρες ανάλογα με την διάθεση. Ξεκινάμε λοιπόν : με ένα κατσαβίδι και μια σπάτουλα, πολύ προσεκτικά αφαιρούμε τους κύκλους (ανασηκώνοντας τα κλιπ από πίσω) και το πλαίσιο νικελ (προσοχή γιατί σπάει εύκολα, πλαστικό ABS) Πολύ καλό τρίψιμο με γυαλόχαρτο Στο νίκελ πλαίσιο δυσκολεύτηκα πολύ.Μην διστάσετε να χρησιμοποίησετε 100αρι γυαλόχαρτο, γιατί ακόμα και μετά από μερικά λεπτά τριψίματος δεν ''αγριεύει''.Μην ανησυχείτε για τις χαρακίες.Το περνάτε με το 400αρι και είναι μια χαρα. μετά το τρίψιμο έχουμε όλα τα υλικά μπροστά μας καλό πλύσιμο με μαλακό πινέλο και σαπούνι πιάτων στην μάσκα και το νικελ πλαίσιο ξέβγαλμα με άφθονο νερο Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και ξεκίναμε να κουνάμε καλα το αστάρι.Ψεκάζουμε 2-3 στρώσεις με διαλείματα των 15 λεπτών. Το αστάρι είναι διαφανές και στεγνώνει γρήγορα.Μην ανησυχείτε αν δεν το βλέπετε. μετά από καμια ώρα ξεκινάμε να ψεκάζουμε το σατινέ χρώμα για την μάσκα.Περνάμε 5 στρώσεις λεπτές με διαλείματα των 20 λεπτών η καθεμία. ανάμεσα στα διαλείματα της μάσκας ψεκάζουμε πολύ προσεκτικά το νικελ πλαίσιο με το high gloss μαύρο.Χρείαζεται απόσταση 30 εκατοστών περίπου γιατί παρόλο το τρίψιμο είναι ακόμα γυαλιστερό και το χρώμα μπορεί να δακρύσει πάνω.Αλλα πέντε λεπτά στρώματα εδώ αφήνουμε την μάσκα στον μεσημεριανό ήλιο για περίπου 2-3 ώρες και τελειώσαμε! Για καλύτερη προστασία του χρώματος περνάμε δύο στρώσεις βερνίκι την επόμενη μέρα. Περισσότερες φώτο όταν ολοκλήρωθει η προσπάθεια. Θαυμάζουμε το αποτέλεσμα : Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα! Edited January 8, 2011 by nickA418t 1
lol Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 αναμενω την συνεχεια .......θελω να το δω ολοκληρωμενο- τοποθετημενω
Dim80A4Allroad Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 (edited) Πάπλωμα βλέπω !!!!!!!!!!!!!! Αγκαλίτσα θα κοιμηθήτε ???. Ερωτεύτηκα τη μάσκα του αυτοκινήτου μου . Δημήτρης ΥΓ: Το Β8 έχεις ??? Για να βγάλεις τη μάσκα, έβγαλες προφυλακτήρα ??? Edited January 9, 2011 by Dim80A4Allroad
georgio3gr Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Το Β7 εχει Δημητρη αλλα η διαδικασια ειναι η ιδια και για το Β8... Για να βγει η γριλλια πρεπει να βγει και ο προφυλακτηρας αναγκαστικά...
michpan Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ναι η μάσκα πιάνει από πίσω δυστυχώς.. Πολύ καλή δουλειά Νίκο, περιμένω να την δώ και πάνω στο αυτοκίνητο!! Επειδή έχεις κι ανοιχτού χρώματος αμάξι, θα δείξει πάρα πολύ το μαύρο look! Φυσικά περιμένω να δω και DIY για τα πλαίσια στις πόρτες και τα παράθυρα!! Μιχάλης
nickA418t Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Να είστε καλά παιδια! Μιχάλη , δεν θα κάνω Black out στα πλαίσια παραθύρων.Μετά από σκέψη είπα να αφήσω τους κύκλους νικελ, να αλλάξω τους πίσω κύκλους γιατί είναι μαύροι(αν περισσεύει κανα σετάκι πίσω κύκλων σε κάποιον ευπρόσδεκτα) και να ξηλώσω τα σηματάκια s-line που είχα βάλει. Παω για τελειώς ΟΕΜ look. Γι'αυτό περιμένω την αεροτομούλα σου Μιχάλη! Οσό για το πάπλωμα, θυμόσαστε μικρά όταν είμασταν που μας έπαιρναν ένα καινούριο παιχνίδι ή παπούτσια και θέλαμε να κοιμηθούμε μαζί τους ; χααχαχααχαχαχα! Κάπως έτσι! Γιώργο σε περιμένω για εξαγωγή προφυλακτήρα γιατί έμαθα ότι έχεις μαυρη ζώνη σε αυτό !Αντε τυχερέ και μάλλον σου έχω μια έκπληξη για το Α4 σου...
Giannis20vt Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ωραίο DIY και σαφής οδηγίες. Μπράβο σου για την διάθεση και για το αποτέλεσμα.
Dimitris_Kon Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Μου φαίνεται τα Β6/Β7 ανεβαίνουν συνεχώς! Ας είναι καλά οι ιδιοκτήτες τους. Ευχαριστούμε για το DIY Νίκο Δημήτρης
Velos Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Νίκο καταπληκτική δουλειά και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα.Μπράβο σου βρε φίλε. Υ.Γ. Μπορώ να πώ ότι με ψιλοέβαλες στη πρίζα τώρα.
grizzly Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 πολυ καλη δουλεια φιλε μου εκανες ωραιοτατο το αποτελεσμα
nickA418t Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Λοιπόν, άλλο ένα μινι πρότζεκτ τελείωσε! Επειδή όμως πριν δύο εβδομάδες ακούμπησα ένα παρκαρισμένο μηχανάκι και πλήγωσα το ασημί βαμμένο diffuser μου, σήμερα το πρωί το ξήλωσα από το αμάξι, το έτριψα μέχρι να πιαστούν τα χέρια μου,το αστάρωσα, και το έκανα μαύρο.Το απότελεσμα είναι αρκετά καλό, αφού αφέθηκε να στεγνώσει στον μεσημεριανό ήλιο : Σατινέ βερνίκι δεν είχα οπότε έκανα μια περίεργη μίξη με διάφορα στρώματα από gloss και ματ βερνίκι και έγινε τελικά σατινέ (πάλι καλά που δεν έγινε καμιά έκρηξη!) Η μάσκα συναρμολογημένη με τους κύκλους και την βάση πινακίδας βαμμένη που έκανα σήμερα Παράλληλα ξήλωσα όλα τα σηματάκια s-line και παρήγγειλα σε ένα φίλο που δουλεύει στα ανταλλακτικά της Καρεντα, ένα σετάκι πίσω κύκλους, γιατί οι μαύροι θα βγούν (όποιος τους θέλει τους χαρίζω). Περιμένω να έρθει ο Γιώργος από Κιλκίς (τεμέτερον χωρίον) να βγάλουμε προφυλακτήρα και να βάλουμε μάσκα και νέα προβολάκια ομίχλης που πήρα με HID 6000K.Λίγο ακόμα υπομονή. Αυτά για σήμερα.Μείνετε συντονισμένοι!
kostas_k Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Σαν αποτέλεσμα παρα πολύ καλο.. Το Spray βερνίκι πρόσεξε λίγο γιατί όπου και αν το έχω χρησιμοποίηση δε μου κράτησε ποτε μετά από λίγο καιρό ξεφλούδιζε... Θέλει παχύ στρώμα και ζέστα πολύ για να στεγνώσει.
nickA418t Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Πέρασα περίπου 7-8 στρώματα βερνίκι και το άφησα 1 απόγευμα στον ήλιο καθώς και 2 μέρες μέχρι στιγμής στο καλοριφέρ μπροστά.Πιστεύω ότι έχει στεγνώσει καλα.
georgio3gr Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Μια χαρα ειναι Νικο... Οταν καταπιανομουν με βαψιματα στο saxo, τα περνουσα 2-3 χερια βερνικι και παλι δεν ειχε προβλημα και κραταει μεχρι και σημερα, 6 χρονια μετα... Ποσο μαλλον 7-8 χερια...
nickA418t Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 (edited) Σήμερα το πρωι, μαζευτήκαμε στο γκαραζ μου και κάναμε το DIY της αλλαγής της μάσκας και της αλλαγής των προβολέων ομίχλης και τοποθέτησης HID kit 6000Κ. Παρόντες οι γνωστοί άγνωστοι του DIY , Τάσος Kakos Lykos και Γίωργος georgio3gr απο το Κιλκίς.Οι φώτο μιλούν από μόνες τους : Τοποθετώντας τα ballast των HID τα νέα προβολάκια Μοντάρισμα περισσότερες φώτο προσεχώς που θα πλύνω το αμάξι Επ'ευκαιρία έγινε και σερβις στην σκάστρα Forge 006 που φόραγα.Καθαρίστηκε, πλύθηκε, γρασσαρίστηκε και τοποθετήθηκε πάλι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους μου Τάσο και Γιώργο, που χωρίς την βοήθεια τους, το προτζεκτ δεν θα γινόταν πραγματικότητα! Περιττό να αναφέρω οτι μετά ακολούθησε γονάτισμα στα Simply Burgers γιατί λυσσάξαμε στην πείνα! Edited January 14, 2011 by nickA418t
Kakos_Lykos Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 ευτυχως δλδ που ειμαστε και εμείς ο Γιώργος σε προμήθευσε τη μασκα και τη γνωση του στο πως να βγει ο προφυλακτηρας και εγω εβαλα τα εργαλεια φυσικα γιατι αλλιως ακομα εκει θα ήμασταν και τα xenon!!! χεχεχε αυτο ελειπε να μην ειχε 100% επιτυχια!!! αυριο το δικο μου μην ξεχασεις κανονισου! 11 να πουμε???? :offtopic:
nickA418t Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 (edited) Τη μάσκα την πήρα από τον Μιχάλη βρεεεεεε.Ναι! 11, 11 και κάτι θα είμαι εκεί.θα πάω πρωί για να ρωτήσω για εξάτμιση και έρχομαι.Σουβλάκια θα φάμε? Edited January 15, 2011 by nickA418t
michpan Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Αψογο δείχνει, πολύ καλή δουλειά! Ο προφυλακτήρας βγήκε εύκολα; Μιχάλης
panthir Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Τη μάσκα την πήρα από τον Μιχάλη βρεεεεεε.Ναι! 11, 11 και κάτι θα είμαι εκεί.θα πάω πρωί για να ρωτήσω για εξάτμιση και έρχομαι.Σουβλάκια θα φάμε? Μπράβο παιδια...πολύ καλη δουλειά....αλλα κάτι μου λέει οτι για το φαγητό το κανετε!!!!!
georgio3gr Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Περάσαμε πολύ ωραία. Καλοφορετα Νίκο.. Το μπιφτεκι μας τεντωσε. Πολύ δυνατό. Και ο Τασος με τεντωσε στο GT5 μιας κ που να μπορέσει να περάσει Α4 με το S3 του; Χαχαχα
Kakos_Lykos Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Μπράβο παιδια...πολύ καλη δουλειά....αλλα κάτι μου λέει οτι για το φαγητό το κανετε!!!!! φυσικα και για το φαγητο το καναμε χεχεχε Περάσαμε πολύ ωραία. Καλοφορετα Νίκο.. Το μπιφτεκι μας τεντωσε. Πολύ δυνατό. Και ο Τασος με τεντωσε στο GT5 μιας κ που να μπορέσει να περάσει Α4 με το S3 του; Χαχαχα ασε φιλε θα κατεβάσω patch ειδικο που να εχει Α4 και S3 να παιξουμε παλι... :
Dinos Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 (edited) Μπράβο παιδια!!! Εαν έχει φαγητό το επόμενο D.I.Y, στείλτε Pm!! Εγω σε μια γωνία θα είμαι, δεν θα σας ενοχλώ Edited January 15, 2011 by Dinos
Giannis20vt Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Μπράβο παιδιά, πάντα τέτοια και καλύτερα. Όταν βλέπω τέτοιες φωτογραφίες ξεσηκώνομαι, αλλα οι υποχρεώσεις με κρατανε μακρυα απο τετοια.
Recommended Posts