Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Πολλές φόρες το έχουμε διαβάσει, άλλες τόσες το έχουμε θαυμάσει, αλλά δεν υπάρχει κανένας οδηγός πως να αναβαθμησετε βήμα-βήμα την μάσκα σας σε μαύρο οπτικό πακέτο της μαμάς Audi.Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι το μάυρο οπτικό πακέτο έχει μαύρη ματ μάσκα και πλαίσιο μάσκας σε γυαλιστερό μάυρο με νίκελ κύκλους της Audi.Η τιμή του είναι 240 περίπου ευρώ και ο κωδικός του είναι 8E0 853 651 JMVZ. Το όλο πρότζεκτ στοίχισε περίπου στα 30 ευρώ από πλευράς υλικών (εκτός της μασκάς που αγοράστηκε από μέλος του club)μιας και δεν ήθελα να βάψω την δική μου. Από υλικά αγόρασα τα εξής :

1.Σπρευ αστάρι για πλαστικά

2.Σπρευ High gloss μαύρο

3.Σπρευ μαυρο σατινέ

4.Σπρευ βερνίκι διάφανο gloss

4.Γυαλόχαρτα (100,120,200,400)

Χρόνος περίπου 4 ώρες ανάλογα με την διάθεση.

Ξεκινάμε λοιπόν :

με ένα κατσαβίδι και μια σπάτουλα, πολύ προσεκτικά αφαιρούμε τους κύκλους (ανασηκώνοντας τα κλιπ από πίσω) και το πλαίσιο νικελ (προσοχή γιατί σπάει εύκολα, πλαστικό ABS)

dsc02327x.jpg

dsc02328z.jpg

Πολύ καλό τρίψιμο με γυαλόχαρτο

dsc02330y.jpg

Στο νίκελ πλαίσιο δυσκολεύτηκα πολύ.Μην διστάσετε να χρησιμοποίησετε 100αρι γυαλόχαρτο, γιατί ακόμα και μετά από μερικά λεπτά τριψίματος δεν ''αγριεύει''.Μην ανησυχείτε για τις χαρακίες.Το περνάτε με το 400αρι και είναι μια χαρα.

dsc02331i.jpg

μετά το τρίψιμο έχουμε όλα τα υλικά μπροστά μας

dsc02332v.jpg

καλό πλύσιμο με μαλακό πινέλο και σαπούνι πιάτων στην μάσκα και το νικελ πλαίσιο

dsc02335x.jpg

ξέβγαλμα με άφθονο νερο

Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και ξεκίναμε να κουνάμε καλα το αστάρι.Ψεκάζουμε 2-3 στρώσεις με διαλείματα των 15 λεπτών. Το αστάρι είναι διαφανές και στεγνώνει γρήγορα.Μην ανησυχείτε αν δεν το βλέπετε.

dsc02342n.jpg

μετά από καμια ώρα ξεκινάμε να ψεκάζουμε το σατινέ χρώμα για την μάσκα.Περνάμε 5 στρώσεις λεπτές με διαλείματα των 20 λεπτών η καθεμία.

dsc02343l.jpg

ανάμεσα στα διαλείματα της μάσκας ψεκάζουμε πολύ προσεκτικά το νικελ πλαίσιο με το high gloss μαύρο.Χρείαζεται απόσταση 30 εκατοστών περίπου γιατί παρόλο το τρίψιμο είναι ακόμα γυαλιστερό και το χρώμα μπορεί να δακρύσει πάνω.Αλλα πέντε λεπτά στρώματα εδώ

dsc02347k.jpg

αφήνουμε την μάσκα στον μεσημεριανό ήλιο για περίπου 2-3 ώρες και τελειώσαμε! Για καλύτερη προστασία του χρώματος περνάμε δύο στρώσεις βερνίκι την επόμενη μέρα. Περισσότερες φώτο όταν ολοκλήρωθει η προσπάθεια.

Θαυμάζουμε το αποτέλεσμα :

dsc02348w.jpg

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

Edited by nickA418t
  • Like 1
Posted
:sSig_goodjob: αναμενω την συνεχεια .......θελω να το δω ολοκληρωμενο- τοποθετημενω
Posted (edited)

:sSig_goodjob:

Πάπλωμα βλέπω !!!!!!!!!!!!!! :sHa_wink3:

Αγκαλίτσα θα κοιμηθήτε :sLo_hug3: ???.

Ερωτεύτηκα τη μάσκα του αυτοκινήτου μου :wub:.

Δημήτρης :sFun_oldguy:

ΥΓ: Το Β8 έχεις ??? Για να βγάλεις τη μάσκα, έβγαλες προφυλακτήρα ???

Edited by Dim80A4Allroad
Posted

Το Β7 εχει Δημητρη αλλα η διαδικασια ειναι η ιδια και για το Β8... Για να βγει η γριλλια πρεπει να βγει και ο προφυλακτηρας αναγκαστικά...

Posted

Ναι η μάσκα πιάνει από πίσω δυστυχώς.. Πολύ καλή δουλειά Νίκο, περιμένω να την δώ και πάνω στο αυτοκίνητο!! Επειδή έχεις κι ανοιχτού χρώματος αμάξι, θα δείξει πάρα πολύ το μαύρο look! Φυσικά περιμένω να δω και DIY για τα πλαίσια στις πόρτες και τα παράθυρα!! :)

Μιχάλης

Posted

Να είστε καλά παιδια! Μιχάλη , δεν θα κάνω Black out στα πλαίσια παραθύρων.Μετά από σκέψη είπα να αφήσω τους κύκλους νικελ, να αλλάξω τους πίσω κύκλους γιατί είναι μαύροι(αν περισσεύει κανα σετάκι πίσω κύκλων σε κάποιον ευπρόσδεκτα) και να ξηλώσω τα σηματάκια s-line που είχα βάλει. Παω για τελειώς ΟΕΜ look. Γι'αυτό περιμένω την αεροτομούλα σου Μιχάλη! Οσό για το πάπλωμα, θυμόσαστε μικρά όταν είμασταν που μας έπαιρναν ένα καινούριο παιχνίδι ή παπούτσια και θέλαμε να κοιμηθούμε μαζί τους ; χααχαχααχαχαχα! Κάπως έτσι! Γιώργο σε περιμένω για εξαγωγή προφυλακτήρα γιατί έμαθα ότι έχεις μαυρη ζώνη σε αυτό !Αντε τυχερέ και μάλλον σου έχω μια έκπληξη για το Α4 σου...

Posted

Μπράβο Νίκο για το μεράκι σου!! Ωραία δουλειά!!!:sHa_thumbsup2:

Posted

Ωραίο DIY και σαφής οδηγίες. Μπράβο σου για την διάθεση και για το αποτέλεσμα.

Posted

Μου φαίνεται τα Β6/Β7 ανεβαίνουν συνεχώς! Ας είναι καλά οι ιδιοκτήτες τους. Ευχαριστούμε για το DIY Νίκο :sHa_thumbsup2:

Δημήτρης

Posted

Νίκο καταπληκτική δουλειά και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα.Μπράβο σου βρε φίλε. :sHa_thumbsup2:

Υ.Γ. Μπορώ να πώ ότι με ψιλοέβαλες στη πρίζα τώρα. :sCo_hmmthink:

Posted

πολυ καλη δουλεια φιλε μου εκανες ωραιοτατο το αποτελεσμα

Posted

Λοιπόν, άλλο ένα μινι πρότζεκτ τελείωσε! Επειδή όμως πριν δύο εβδομάδες ακούμπησα ένα παρκαρισμένο μηχανάκι και πλήγωσα το ασημί βαμμένο diffuser μου, σήμερα το πρωί το ξήλωσα από το αμάξι, το έτριψα μέχρι να πιαστούν τα χέρια μου,το αστάρωσα, και το έκανα μαύρο.Το απότελεσμα είναι αρκετά καλό, αφού αφέθηκε να στεγνώσει στον μεσημεριανό ήλιο :

dsc02351b.jpg

dsc02354s.jpg

Σατινέ βερνίκι δεν είχα οπότε έκανα μια περίεργη μίξη με διάφορα στρώματα από gloss και ματ βερνίκι και έγινε τελικά σατινέ (πάλι καλά που δεν έγινε καμιά έκρηξη!)

Η μάσκα συναρμολογημένη με τους κύκλους και την βάση πινακίδας βαμμένη που έκανα σήμερα

dsc02355q.jpg

Παράλληλα ξήλωσα όλα τα σηματάκια s-line και παρήγγειλα σε ένα φίλο που δουλεύει στα ανταλλακτικά της Καρεντα, ένα σετάκι πίσω κύκλους, γιατί οι μαύροι θα βγούν (όποιος τους θέλει τους χαρίζω).

Περιμένω να έρθει ο Γιώργος από Κιλκίς (τεμέτερον χωρίον) να βγάλουμε προφυλακτήρα και να βάλουμε μάσκα και νέα προβολάκια ομίχλης που πήρα με HID 6000K.Λίγο ακόμα υπομονή. Αυτά για σήμερα.Μείνετε συντονισμένοι!

Posted

Σαν αποτέλεσμα παρα πολύ καλο..

Το Spray βερνίκι πρόσεξε λίγο γιατί όπου και αν το έχω χρησιμοποίηση δε μου κράτησε ποτε μετά από λίγο καιρό ξεφλούδιζε...

Θέλει παχύ στρώμα και ζέστα πολύ για να στεγνώσει.

Posted

Πέρασα περίπου 7-8 στρώματα βερνίκι και το άφησα 1 απόγευμα στον ήλιο καθώς και 2 μέρες μέχρι στιγμής στο καλοριφέρ μπροστά.Πιστεύω ότι έχει στεγνώσει καλα.

Posted

Μια χαρα ειναι Νικο... Οταν καταπιανομουν με βαψιματα στο saxo, τα περνουσα 2-3 χερια βερνικι και παλι δεν ειχε προβλημα και κραταει μεχρι και σημερα, 6 χρονια μετα... Ποσο μαλλον 7-8 χερια...

Posted (edited)

Σήμερα το πρωι, μαζευτήκαμε στο γκαραζ μου και κάναμε το DIY της αλλαγής της μάσκας και της αλλαγής των προβολέων ομίχλης και τοποθέτησης HID kit 6000Κ. Παρόντες οι γνωστοί άγνωστοι του DIY , Τάσος Kakos Lykos και Γίωργος georgio3gr απο το Κιλκίς.Οι φώτο μιλούν από μόνες τους :

dsc02357t.jpg

dsc02358t.jpg

dsc02361ov.jpg

dsc02362l.jpg

Τοποθετώντας τα ballast των HID

dsc02364dp.jpg

τα νέα προβολάκια

dsc02365ql.jpg

Μοντάρισμα

dsc02366o.jpg

dsc02370ml.jpg

περισσότερες φώτο προσεχώς που θα πλύνω το αμάξι

Επ'ευκαιρία έγινε και σερβις στην σκάστρα Forge 006 που φόραγα.Καθαρίστηκε, πλύθηκε, γρασσαρίστηκε και τοποθετήθηκε πάλι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους μου Τάσο και Γιώργο, που χωρίς την βοήθεια τους, το προτζεκτ δεν θα γινόταν πραγματικότητα!

Περιττό να αναφέρω οτι μετά ακολούθησε γονάτισμα στα Simply Burgers γιατί λυσσάξαμε στην πείνα!

Edited by nickA418t
Posted

ευτυχως δλδ που ειμαστε και εμείς ο Γιώργος σε προμήθευσε τη μασκα και τη γνωση του στο πως να βγει ο προφυλακτηρας και εγω εβαλα τα εργαλεια φυσικα γιατι αλλιως ακομα εκει θα ήμασταν και τα xenon!!!

χεχεχε

αυτο ελειπε να μην ειχε 100% επιτυχια!!!

αυριο το δικο μου μην ξεχασεις κανονισου!

11 να πουμε???? :offtopic: :offtopic:

Posted (edited)

Τη μάσκα την πήρα από τον Μιχάλη βρεεεεεε.Ναι! 11, 11 και κάτι θα είμαι εκεί.θα πάω πρωί για να ρωτήσω για εξάτμιση και έρχομαι.Σουβλάκια θα φάμε?

Edited by nickA418t
Posted

Αψογο δείχνει, πολύ καλή δουλειά! :sHa_thumbgoodjob: Ο προφυλακτήρας βγήκε εύκολα;

Μιχάλης

Posted

Τη μάσκα την πήρα από τον Μιχάλη βρεεεεεε.Ναι! 11, 11 και κάτι θα είμαι εκεί.θα πάω πρωί για να ρωτήσω για εξάτμιση και έρχομαι.Σουβλάκια θα φάμε?

Μπράβο παιδια...πολύ καλη δουλειά....αλλα κάτι μου λέει οτι για το φαγητό το κανετε!!!!!

Posted

Περάσαμε πολύ ωραία. Καλοφορετα Νίκο.. Το μπιφτεκι μας τεντωσε. Πολύ δυνατό. Και ο Τασος με τεντωσε στο GT5 μιας κ που να μπορέσει να περάσει Α4 με το S3 του; Χαχαχα

Posted

Μπράβο παιδια...πολύ καλη δουλειά....αλλα κάτι μου λέει οτι για το φαγητό το κανετε!!!!!

φυσικα και για το φαγητο το καναμε χεχεχε :sFun_drool2:

Περάσαμε πολύ ωραία. Καλοφορετα Νίκο.. Το μπιφτεκι μας τεντωσε. Πολύ δυνατό. Και ο Τασος με τεντωσε στο GT5 μιας κ που να μπορέσει να περάσει Α4 με το S3 του; Χαχαχα

ασε φιλε θα κατεβάσω patch ειδικο που να εχει Α4 και S3 να παιξουμε παλι... :P::P:

Posted (edited)

Μπράβο παιδια!!! :sHa_thumbgoodjob:

Εαν έχει φαγητό το επόμενο D.I.Y, στείλτε Pm!! Εγω σε μια γωνία θα είμαι, δεν θα σας ενοχλώ:flag_of_truce:

Edited by Dinos
Posted

Μπράβο παιδιά, πάντα τέτοια και καλύτερα. Όταν βλέπω τέτοιες φωτογραφίες ξεσηκώνομαι, αλλα οι υποχρεώσεις με κρατανε μακρυα απο τετοια.