michpan Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 (edited) Κατ'αρχήν να ευχαριστήσω τον Νίκο (nickA418t) που αφιέρωσε 4 ώρες από τον χρόνο του γι'αυτή τη δουλειά η οποία ήθελε πολύ υπομονή, για την διάθεση του χώρου και των υλικών που χρειαστήκαμε. Δυστυχώς δεν έχω τραβήξει πολλές φωτογραφίες αλλά θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται.. Λόγω της απόφασής μου για αλλαγής κάπως του look του αυτοκινήτου στο πιο.. μαύρο, θέλησα ν'άλλαξω την αεροτομή που είχα με μία carbon (σαν του DTM) που αγόρασα. Δεδομένου ότι έχω ήδη βάλει καπάκια καθρέπτη με αυτοκόλλητο carbon στο αυτοκίνητο και του carbon spoiler που θα βάλω μπροστά στον προφυλακτήρα, πιστεύω ότι η συγκεκριμένη ταιριάζει καλύτερα στο αυτοκίνητο όπως είναι τώρα. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε μπορώ να πω.. Το αυτοκίνητο πριν έδειχνε κάπως έτσι: (δυστυχώς δεν έχω καλύτερη πρόσφατη φωτογραφία) Λοιπόν, τι χρειαστήκαμε: Heat gun, διάφορα μεγέθη σπάτουλας, πετονιά, γυαλιστικό, WD40, γάντια, πανιά και πολύ.. υπομονή! Για μία τέτοια δουλειά καλύτερα ν'ασχοληθούν δύο άτομα μαζί. Ξεκινάμε με το heat gun, ζεσταίνοντας το πλαστικό της αεροτομής και κατά συνέπεια και την παρμπριζόκολλα με την οποία είναι κολλημένη. Προσοχή να μην στρέψουμε το heat gun προς το φανάρι και λιώσει το εξωτερικό πλαστικό. Εμείς ξεκινήσαμε από τα πλαινά της αεροτομής που βγήκαν πιο εύκολα. Αφού ζεσταθεί καλά και με προσοχή να μην το παρακάνουμε, χρησιμοποιούμε λίγη πετονιά για να τραβήξουμε το κομμάτι της αεροτομής λίγο προς τα πάνω. Με το heat gun ζεσταίνουμε από κάτω από την αεροτομή η οποία με την βοήθεια μίας μικρής σπάτουλας ή της πετονιάς σιγά σιγά ανασηκώνεται και ξεκολλάει. Τώρα αρχίζει το δύσκολο κομμάτι. Με μία μικρή σπάτουλα αρχίζουμε και βγάζουμε σιγά σιγά τα κομμάτια της παρμπριζόκολλας που έχει στερεοποιηθεί σε λάστιχο. Με την βοήθεια του heat gun και τεράστια υπομονή κάποια στιγμή μένουν ελάχιστα υπολείμματα πάνω στο αυτοκίνητο. Ρίχνουμε WD40 και.. αρχίζουμε το τρίψιμο μέχρι να καθαρίσει το αυτοκίνητο. Αφού βγάλουμε όλη την κόλλα, κάνουμε ένα τοπικό γυάλισμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για το δεύτερο πλαινό κομμάτι και για το κεντρικό. Το κεντρικό κομμάτι επειδή στέκεται σε επίπεδη σχεδόν επιφάνεια είναι πιο δύσκολο στο ν'ανασηκωθεί και να τραβηχτεί από την θέση του. Αφού το ζεστάνουμε καλά, περνάμε μία σχετικά μεγάλη σπάτουλα από κάτω από την αεροτομή και συνεχίζουμε το ζέσταμα ενώ περνάμε την σπάτουλα κατά πλάτος του αυτοκινήτου ώστε να χαλαρώσει η κόλλα. Μετά από αυτό το κεντρικό κομμάτι μπορεί να τραβηχτεί σιγά σιγά επάνω.. Αν γίνουν όλα με προσοχή δεν θα υπάρχουν χαρακιές στο αυτοκίνητο. Η νέα αεροτομή είχε αυτοκόλλητο 3Μ επάνω το οποίο είναι πολύ δυνατό οπότε δεν θεωρήσαμε ότι χρειάζεται έξτρα κόλλα. Επειδή όμως αυτή που είχα πάρει εγώ εφαρμόζει και στο s-line, η εφαρμογή δεν ήταν άψογη και την ζεστάναμε λίγο για να πάρει μία ελάχιστη κλίση που θέλαμε για να πιάσει καλά το αυτοκόλλητο πάνω στο αυτοκίνητο. Και το τελικό αποτέλεσμα: Μιχάλης Edited February 6, 2011 by michpan
Dim80A4Allroad Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Πολύ Ωραία δουλειά Μιχάλη . Άν κατάλαβα καλά........ η καινούργια αεροτομή δεν έχει πλαϊνά ??? Δημήτρης
Peris Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ψεκάστε σπουπίστε τελειώσατε.Το κάνατε να φαίνεται απλό. Μπράβο παιδιά.Η δουλειά δεν ήταν τόσο κουραστική αλλά φαντάζομαι ήθελε πολύ πολύ πολύ υπομονή ε? Το wd40 βοήθησε καθόλου στο να βγουν τα υπολείμματα κόλλας? Εγώ θα φοβόμουν λίγο να μην μείνουν χαρακιές αλλά φαντάζομαι και λίγες να έγιναν καλύφθηκαν από την καινούργια αεροτομή.
strivis Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Μπραβο Μιχαλη, ωραιο αποτελεσμα! Νομιζω οτι ταιριαζει η καινουργια αεροτομη καλυτερα απο την παλια! Μπαινει και σε Β8 αυτη η αεροτομη; Αν ναι, δωσε περισσοτερες πληροφοριες!
nickA418t Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Τελικα παιδιά το WD-40 αφαιρεί τα πάντα και κάνει για όλα κατι σαν ελβετικός σουγιάς!Την παλια αεροτομή του Μιχάλη την κρατησα εγω και τωρα έχω το εξής διλλημα : ασήμι (στο χρώμα του αυτοκινήτου), ή carbon βαφή γυαλιστερή; Τι να κάνω δεν ξέρω.Πάντως το προτζεκτ δεν τελείωσε.Θα γεμίσουμε το ελαφρύ κενό που υπάρχει από κάτω με λιγη μαύρη κόλλα και θα είναι εντάξει.Περιμένω τις γνώμες σας γιατι εχω ήδη black out look (μαύρη μάσκα, καθρέπτες, μάυρο σατινε σποίλερ στον πίσω προφυλακτήρα και cupra lip).
michpan Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Πλαινά δεν έχει αυτή η αεροτομή είναι ακριβώς όπως του DTM. To WD40 βοήθησε πάρα πολύ, μαλάκωσε την κόλλα και μαζί με το heat gun και μπόλικο τρίψιμο, έφυγαν όλα! Για το Β8 δεν έχω ιδέα αν μπαίνει, πόσα cm είναι το πορτμπαγκάζ; Πάντως δεν είναι καθόλου φθηνή.. μισή τιμή από την εργοστασιακή βέβαια αλλά πάλι.. Νίκο, εγώ σου είπα την άποψή μου.. carbon.. Μιχάλης
georgio3gr Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Καλοριζικη και καλοφορετη Μιχαλη... Πολυ καλη δουλεια... Ο Νικος εχει ανεβει αρκετα σε επιπεδο εργασιων με τα τοσα DIY που'χει κανει... Μιχαλη ποσο βγηκε αυτη και απο που την αγορασες;
michpan Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Ebay, 200 ευρώ, γνήσιο carbon βέβαια. Είχα ρωτήσει και για του DTM, 600 ευρώ.. ! Το κακό είναι ότι βγάζουν μία για s-line, non s-line κι έτσι η εφαρμογή στο δικό μου δεν είναι άψογη, θα το φτιάξουμε όμως. Μιχάλης
nickA418t Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ολα τα σφαζω, όλα τα μαχαιρώνω! Οτι μου δώσετε το φτιάχνω! μέχρι και φανάρια θα ανοίξω να βγάλω τα καπάκια απο τα φλας.Ακούς Γιώργο τεμέτερον ;Τώρα όσον αφορά την αεροτομή μάλλον για carbon θα πάω. θα την τρίψω καλα και θα κάνω βαφή carbon για να είναι ρεαλιστικό το αποτέλεσμα. γιατί το αυτοκόλλητο δεν ξέρω αν θα είναι καλό.Υπάρχει κάποιο μαγαζί που ξέρετε ;
georgio3gr Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ολα τα σφαζω, όλα τα μαχαιρώνω! Οτι μου δώσετε το φτιάχνω! μέχρι και φανάρια θα ανοίξω να βγάλω τα καπάκια απο τα φλας.Ακούς Γιώργο τεμέτερον ;Τώρα όσον αφορά την αεροτομή μάλλον για carbon θα πάω. θα την τρίψω καλα και θα κάνω βαφή carbon για να είναι ρεαλιστικό το αποτέλεσμα. γιατί το αυτοκόλλητο δεν ξέρω αν θα είναι καλό.Υπάρχει κάποιο μαγαζί που ξέρετε ; Καταλαβα... Ηταν να μην γινει η αρχη... Ειχα μια καρτα Νικο ενος νομιζω απο Δαφνη που εκανε αποκλειστικα βαφες καρμπον... Θα ψαξω και θα σου πω...
michpan Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Μπαινει και σε Β8 αυτη η αεροτομη; Πέτυχα ένα Β8 στη γειτονιά και το τσέκαρα, κανονικά δεν μπαίνει όπως είναι γιατί το πλάτος είναι μεγαλύτερο και η καμπύλη το ίδιο. Ισως προσαρμόζεται με δυσκολία αλλά θα υπάρχει σίγουρα κενό.. Μιχάλης
strivis Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Πέτυχα ένα Β8 στη γειτονιά και το τσέκαρα, κανονικά δεν μπαίνει όπως είναι γιατί το πλάτος είναι μεγαλύτερο και η καμπύλη το ίδιο. Ισως προσαρμόζεται με δυσκολία αλλά θα υπάρχει σίγουρα κενό.. Μιχάλης Σε ευχαριστω Μιχαλη!
nickA418t Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 ναι Γιωργο αν την βρεις πες μου.Ρωτησα σημερα σε ενα πελάτη μου που εχει μαγαζι και ασχολειται με αυτα και μου ειπε 80 ευρω + φπα και τεσσερις μερες παράδοση. Δεν ξερω αν ειναι καλή τιμή.Θα ρωτήσω και αλλού.
powergolf Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Μπραβο Μιχαλη, ωραιο αποτελεσμα! Νομιζω οτι ταιριαζει η καινουργια αεροτομη καλυτερα απο την παλια! Μπαινει και σε Β8 αυτη η αεροτομη; Αν ναι, δωσε περισσοτερες πληροφοριες! Σταυρο αν θες carbon αεροτομη δες εδω bravo guyz ωραια δουλεια και σωστη αεροτομη(carbon )
Thomas-1.8T Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Πολύ καλό Μιχάλη-Νίκο (καιρό έχω να τα πω με τον Νικόλα..... ) @Απο τα δικά μου αν βάλω DIY,θα φάω πολύ ξύλο. Στην αεροτομή μου,το...φιλαράκι (πρώτα)-φανοποιός, μόλις τελειώσαμε (αρχηγόπουλα στην zender,τόμο μου στείλανε.respect), μου είπε ότι αν θέλει να βάλει άλλος ίδια με την δικιά μου,να κάνω τον Αλέκο για που την έβαλα xixixixixixi Μιλάμε για παλούκι άσχημο. 6+ώρες...!!!
nickA418t Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 (edited) Γεια σου φίλε Θωμά! να είσαι καλά! μου θύμησες ενδοξες εποχές και νυχτερινη επιστροφή απο Λάρισσα Πλαταμώνα το 2006! @ φιλε Powergolf o 7764 είναι πελάτης μου.Με αυτόν μίλησα. Edited February 8, 2011 by nickA418t
Recommended Posts