Dim80A4Allroad Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Καλημέρααααα !!!!!!!!!!!!!!!!!! Έφτασε λοιπόν η ώρα....... να αρχίσουν τα DIY............ στα Β8 . Στην αρχή....... ξεκινάμε Απαλά - Απαλά !!!!!!!!!!!! Δλδ..... με μια αλλαγή Μασκούλας !!!!!!!!!!! Έχουμε και Λέμε Για την αλλαγή Μάσκας χρειαζόμαστε : 1/ Το Πειραματόζωο 2/ Τη Μάσκα 3/ Τσιγάρα - Καφέ (κατά προτίμηση όχι από του Αρίστου) - Τασάκι - Γυαλιά Οράσεως (για όσους, λόγω ηλικίας, δυσκολεύονται Λιγάκι) ........ καιαιαιαιαι 4/ Μερικά Εργαλεία....... μεταξύ των οποίων.............. ένας μικρός Φακός (θα δούμε παρακάτω πού θα χρειαστεί). Βήμα 1ο (Αφαίρεση Πλαστικού Καλύμματος) Ξεβιδώνουμε τις 4 Βίδες (Κόκκινα Βέλη), οι οποίες συγκρατούν το Πλαστικό Κάλυμμα. Κατόπιν τραβάμε ελαφρά το κάλυμμα αυτό, προς την κατεύθυνση του χώρου της μηχανής, όπως δείχνουν τα Πράσινα Βέλη. Αυτό απασφαλίζεται από τις Πλαστικές Εσοχές και βγαίνει. Προσοχή, διότι............. στην Κάτω Πλευρά του Πλαστικού Καλύμματος υπάρχει ένα Λαστιχένιο Κομμάτι το οποίο βγαίνει πολύ εύκολα. Θα πρέπει να το ξανα-τοποθετήσετε στην Συναρμολόγηση. Πριν το 2ο Βήμα μπορείτε να κάνετε 1 τσιγάρο και να πιείτε λίγο καφέ Βήμα 2ο (Αφαίρεση Προφυλακτήρα) Στο χώρο της μηχανής, ξεβιδώνουμε τις 2 Βίδες που δείχνουν τα Κόκκινα Βέλη Δεξιά και Αριστερά Απασφαλίζουμε τον Αισθητήρα Θερμοκρασίας, η Βάση του οποίου βρίσκεται επάνω στη Μέσα Πλευρά της Μάσκας Στον Κάθε Θόλο Τροχού, ξεβιδώνουμε τις 3 Βίδες (Κόκκινα Βέλη), ούτως ώστε να απελευθερωθεί λιγάκι η Προστατευτική Μοκέττα Ανοίγοντας (παραμερίζοντας) την Μοκέττα φωτίζουμε με τον Φακό και....... εντοπίζουμε 1 Βίδα η οποία βρίσκεται ακριβώς από μέσα, από το σημείο που δείχνει το Πράσινο Βέλος. Την ξεβιδώνουμε και αυτή, όπως και την άλλη στο απέναντι Φτερό. Στη Συνέχεια........... ξαπλώνουμε (κατά προτίμησην Ανάσκελα) εμπρός από το αυτοκίνητο και κάτω από τον Προφυλακτήρα. Σημείωση: Όσοι έχουν την Έκδοση Ambition ή έχουν χαμηλωμένο αυτοκίνητο...... πιθανώς να χρειαστεί λίγο σήκωμα (με γρύλο εννοείται) από τη μία πλευρά. Στο Κάτω Μέρος του Προφυλακτήρα υπάρχουν : 3 Βίδες (Κόκκινα Βέλη) και 2 Πλαστικές Βίδες Κλιπς (Πράσινα Βέλη). Τα βρίσκουμε και τα ξεβιδώνουμε. Πλέον........ ο Προφυλακτήρας έχει λυθεί εντελώς. Εδώ θα χρειαστούμε τη βοήθεια 2ου Ατόμου, ούτως ώστε........... να τραβήξουμε τον Προφυλακτήρα προς τα Έξω (Εμπρός) για να αποδεσμευθεί από το Αμάξωμα και να μην μας πέσει κάτω. ΠΡΟΣΟΧΗ Θα τραβήξετε τον Προφυλακτήρα ίσα - ίσα να βγει. Μαζί με τον Προφυλακτήρα βγαίνουν και...... τα Προβολάκια Ομίχλης. Σε αυτό το σημείο, ο Ένας κρατάει τον Προφυλακτήρα και ο Άλλος Ξεφυσώνει τα Προβολάκια. Αφού ξεφυσωθούν και τα Προβολάκια...... ο Προφυλακτήρας είναι Εντελώς Ελεύθερος για να τον τοποθετήσετε στον πάγκο εργασίας και να ξεβιδώσετε τη Μάσκα. Σημ.: Καλό θα είναι, εκεί που θα τοποθετήσετε τον Προφυλακτήρα να έχετε στρώσει ένα πανί ή κάτι σχετικό...... για να μην τον γδάρετε. Πριν το 3ο Βήμα μπορείτε να κάνετε 1 τσιγάρο και να πιείτε λίγο καφέ Βήμα 3ο (Αφαίρεση Μάσκας) Η Μάσκα συγκρατείται επάνω στον Προφυλακτήρα......... με 6 Βίδες (Κόκκινα Βέλη). Στα 2/3 περίπου της Μάσκας υπάρχει ένα Μαύρο Αφρώδες (Πράσινος Κύκλος) Ξεβιδώνετε τις Βίδες της Μάσκας και την βγάζετε. Ικανοποιημένοι πλέον από το αποτέλεσμα........... μπορείτε να κάνετε 1 τσιγάρο (το πολύ 2) και πιείτε καφέ . Στη συνέχεια........ Τοποθετείτε την καινούργια Μάσκα και Αρχίζετε την Αντίστροφη Εργασία . Σημ.: Όχι.... διαβάζοντας ανάποδα το Κείμενο, αλλά κάνοντας όλες τις Ενέργειες κατά την Αντίστροφη Σειρά/Πορεία............. δλδ........ όπου λέμε "βγάζουμε" ----> "τοποθετούμε/βάζουμε"............ όπου λέμε "Ξεβιδώνουμε" ----> "Βιδώνουμε" ΠΡΟΣΟΧΗ 1/ Κατά την επανατοποθέτηση του Προφυλακτήρα....... να μπει ακριβώς στη θέση του και να Φυσωθούν τα Προβολάκια. 2/ Πριν την τοποθέτηση του Μαύρου Πλαστικού Καλύμματος............. να τοποθετηθεί στη θέση του ο Αισθητήρας Θερμοκρασίας. 3/ Το Πλαστικό Κάλυμμα να Τοποθετηθεί Συρταρωτά (Θέλει λίγη υπομονή) στη Σωστή Θέση και μετά να βιδωθεί. Και..................... το Τελικό Αποτέλεσμα Δημήτρης 4
zamanf Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 O λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του !!!! :JC_doubleup: :JC_doubleup: :JC_doubleup:
kenzo Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Ο μικρος τα ξερει αυτα ? Τον ενημερωσατε ? Ηλιας ...
Dim80A4Allroad Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Ο μικρος τα ξερει αυτα ? Τον ενημερωσατε ? Ηλιας ... Ηλία..................... Δημήτρης
strivis Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Λειπει ο Γιωργος......και η τυχη του δουλευει!!! Καλη δουλεια! Ωραια αποτελεσμα! Το σηματακι του s4, εγω θα το εβγαζα βεβαια.
kenzo Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 (edited) Ηλία..................... Δημήτρης Το φανταστηκα ... Εδω ειμαστε κ. Δημητρη : My link Ηλιας ... Edited March 30, 2011 by kenzo
Dim80A4Allroad Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Λειπει ο Γιωργος......και η τυχη του δουλευει!!! Καλη δουλεια! Ωραια αποτελεσμα! Το σηματακι του s4, εγω θα το εβγαζα βεβαια. Δεν το έβγαλα τώρα.......... γιατί δεν έχω κάτι άλλο και θα έμενε κενό..... επειδή η γρίλλια διακόπτεται σ' εκείνο το σημείο . Θα βρούμε όμως ανάλογο σηματάκι. Το φανταστηκα ... Εδω ειμαστε κ. Δημητρη : My link Ηλιας ... Μπράβο Ηλία............. Ευχαριστώ . Όταν έρθει ο Γιώργος..... θα το ψάξουμε . Δημήτρης
strivis Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Δεν το έβγαλα τώρα.......... γιατί δεν έχω κάτι άλλο και θα έμενε κενό..... επειδή η γρίλλια διακόπτεται σ' εκείνο το σημείο . Θα βρούμε όμως ανάλογο σηματάκι.
Dimitris_Kon Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Μητσάρα σε ευχαριστούμε πολύ, για το κατατοπιστικότατο DIY! Δημήτρης
Giannis20vt Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Πολυ ωραιο το DIY. Μπραβο σου για το μερακι σου και τις φωτογραφιες
Peris Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Μπράβο κυρ Μήτσο.Ωραία δουλειά όπως και το αποτέλεσμα.Ίδια πρέπει να είναι η διαδικασία και για το δικό μας (Β7) και μάλλον θα ξοδέψω και εγώ λεφτά για τη μάσκα αφού κάποιος άλλος δεν θέλει να μου τα ξοδέψει.Οπότε θα το χρειαστώ το DIY σου.
Dim80A4Allroad Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Μητσάρα σε ευχαριστούμε πολύ, για το κατατοπιστικότατο DIY! Δημήτρης Ωραιότατο αποτέλεσμα Μπραβο Δημητρη πολυ καλη δουλεια! Πολυ ωραιο το DIY. Μπραβο σου για το μερακι σου και τις φωτογραφιες Σας Ευχαριστώ Πολύ.............. Όλους Ελπίζω να μπορέσω...... στο Μέλλον.... να συνεχίσω με άλλα DIY......... στο Δικό μου Εργαστήριο πλέον . Δημήτρης
Dim80A4Allroad Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Μπράβο κυρ Μήτσο.Ωραία δουλειά όπως και το αποτέλεσμα.Ίδια πρέπει να είναι η διαδικασία και για το δικό μας (Β7) και μάλλον θα ξοδέψω και εγώ λεφτά για τη μάσκα αφού κάποιος άλλος δεν θέλει να μου τα ξοδέψει.Οπότε θα το χρειαστώ το DIY σου. Όταν θα είσαι έτοιμος.......... Σφύρα μου να έρθω . Δυό Πουράκια απόσταση είσαι . Αρκεί να έχεις "Καφέ".......... original . Δημήτρης
kefisvw Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 (edited) Θα προτεινα να μην αλλαξεις το σηματακι.Στη τελικη η μασκα ειναι απο S4 και του ταιριαζει. Εαν θελεις ομως κοιτα τι εχω κανει εγω στις φωτο και θα καταλαβεις. Με μια πλαστικη σπατουλα ξεκολας τοS και το 4 απο το μαυρο πλαστικο που ειναι κολλημενα. Και μετα αγοραζεις εαν θελεις το σηματακι quattro και το κολλας επανω, η οτι αλλο σημα εσυ θελεις. Δεν προτεινω να βγαλεις ολοκληρο το σημα γιατι μετα απο 2 φορες βαλε βγαλε θα τζογαρει το κλπσακι και δεν θα ξαναμπαινει. Εχω αυτα τα σηματα που βλεπεις στις φωτο και νομιζω καποιο με κλιπ. Παρε με εαν θες τηλ να σου τα στειλω. Edited March 30, 2011 by kefisvw
kefisvw Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 (edited) οχι και τοσο καλο αποτελεσμα Edited March 30, 2011 by kefisvw
Dim80A4Allroad Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Θα προτεινα να μην αλλαξεις το σηματακι.Στη τελικη η μασκα ειναι απο S4 και του ταιριαζει. Εαν θελεις ομως κοιτα τι εχω κανει εγω στις φωτο και θα καταλαβεις. Με μια πλαστικη σπατουλα ξεκολας τοS και το 4 απο το μαυρο πλαστικο που ειναι κολλημενα. Και μετα αγοραζεις εαν θελεις το σηματακι quattro και το κολλας επανω, η οτι αλλο σημα εσυ θελεις. Δεν προτεινω να βγαλεις ολοκληρο το σημα γιατι μετα απο 2 φορες βαλε βγαλε θα τζογαρει το κλπσακι και δεν θα ξαναμπαινει. Εχω αυτα τα σηματα που βλεπεις στις φωτο και νομιζω καποιο με κλιπ. Παρε με εαν θες τηλ να σου τα στειλω. Γιώργο............. Πολύ Ωραία Ιδέα . Θα ψάξω να δω.......... μήπως υπάρχει το "Α".......... στο Στυλ του "S" . Οπότε...... άν το βρω.... μπορώ να αλλάξω το "S" με "Α", και θα γράφει.............. Α4 . Για να βγάλω το πλακάκι εντελώς............ αποκλείεται, για τον λόγο που είπες......... χαλαρώνουν οι ασφάλειες κλπ. Άσε που άν το βγάλεις........... επειδή η γρύλλια δεν συνεχίζεται.......... θα φαίνεται άσχημο !!!!!!! Δημήτρης
Aristos Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 κ.Δημήτρη......:bravo: Αψογο DIY και θα είναι απίστευτη έκπληξη για τον Γιώργο και πραγματικά θαυμάζω γονείς σαν και σας....
Alex Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 (edited) θαυμάζω γονείς σαν και σας.... Τωρα αν θελει να αγγιξει την τελειοτητα...πεταει και μια κ04 Μολις γυρισει το παιδι απο τα ξενα να μπει στο κλιμα κατευθειαν... Edited March 31, 2011 by Alex
Aristos Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Τωρα αν θελει να αγγιξει την τελειοτητα...πεταει και μια κ04 Μολις γυρισει το παιδι απο τα ξενα να μπει στο κλιμα κατευθειαν... Αχάριστεεεεεε......
Alex Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Αχάριστεεεεεε...... Για τον Γιωργο δουλευω...η κο4 θα ειναι το παρασημο για την προσφορα του για την πατριδα...
Recommended Posts