Jump to content

Recommended Posts

Posted

Μπράβο Βαγγέλη για το σκεπτικό σου (όσο βγεί),πιστεύω ότι ο σκοπός σε τέτοιου είδους βελτιώσεις είναι να είναι ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟ) και όχι να ψάχνουμε μέχρι και το τελευταίο άλογο γιατι πάντα μα πάντα θα υπάρχει κάποιος ποιό γρήγορος από εμάς.Καλή βελτίωση λοιπόν χωρίς εμπόδια και στεναχωριες να βγάλεις όσο περισσότερα απροβλημάτιστα άλογα :sHa_thumbgoodjob:

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μακαρι να ειναι απροβληματιστο

Posted

λογικα θα φρεζαρανε και θα μεγαλωσανε την εδρα της βαλβιδας. Φρεζαρισμα ειναι οταν το ζεσταινουν και το τρωνε ελαφρως αλλα στην ουσια την βυθιζουν προς τα μεσα την βαλβιδα δεν μεγαλωνει η επιφανεια δεν παιρνει να μεγαλωσει αλλο, απο αυτα που επιασα απο οσα ειπανε σου λεω τωρα.

Το AGU εχει ηδη μεγαλύτερους αυλούς...

Posted (edited)

Φιλε νομίζω έχει γίνει παρεξήγηση Γενικά με τον agu οι άυλοι βαλβιδων είναι ίδιοι οι άυλοι στην εξαγωγή είναι σίγουρα λίγο μεγαλύτεροι δεν είναι στρογγυλOι Αλλα οβαλ. Τουλάχιστον όπως το είδα εγω , για να γινω πιο κατανοητος οι "διοδοι" που περναει ο αερας μεσα στην κεφαλη ειναι μεγαλυτεροι και γινετε καλυτερη ροη. Οι οδηγοι των βαλβιδων δεν ειναι μεγαλυτεροι παντως. Σου υποσχομαι μολις ειναι ετοιμο θα τις βαλω διπλα διπλα τις κεφαλες και θα βγαλω φωτογραφιες για να δουμε τις διαφορες. Αυτο που με ειχε προβληματισει ειναι οτι στον ΒΑΜ κατω απο τον μεταβλητο χρονισμο παρχει μια τρυπα με μια μπιλια ενω στον AGU ειναι τελειως κλειστο. Πληροφορηθηκα ομως οτι 5βαλβιδη κεφαλη ειναι κοινη για πολλα μοντελα, και οτι σε καποια αυτοκινητα η τρυπα χρειαζεται ενω σε αλλα οχι κ η μπιλια ειναι ο τροπος του εργοστασιου για να φραξει την τρυπα.

Edited by Vaggoss3
Posted

η τρύπα που λές είναι για κυκλοφορία ζεστού αέρα για γρήγορη εκκίνηση και προθέρμανση το χειμώνα. Αυτο δεν υπήρχε στο AGU. δεν χάνεις και τίποτα ,αφορά περισσότερο το θέμα καυσαερίων και τις νόρμες euro 4-5 κλπ, ασε που γλυτώνεις κάμποσες σωληνώσεις και καλωδια απ΄το μοτέρ... Οι αμερικάνοι το καταργούν σε όλα τα βελτιωμένα πάντως

Ροικά το agu είναι πολύ καλύτερο του bam και είναι απαραίτητο αν θές να περάσεις τα 500 άλογα, έχει όμως χειρότερο spool

Posted

η τρύπα που λές είναι για κυκλοφορία ζεστού αέρα για γρήγορη εκκίνηση και προθέρμανση το χειμώνα. Αυτο δεν υπήρχε στο AGU. δεν χάνεις και τίποτα ,αφορά περισσότερο το θέμα καυσαερίων και τις νόρμες euro 4-5 κλπ, ασε που γλυτώνεις κάμποσες σωληνώσεις και καλωδια απ΄το μοτέρ... Οι αμερικάνοι το καταργούν σε όλα τα βελτιωμένα πάντως

Ροικά το agu είναι πολύ καλύτερο του bam και είναι απαραίτητο αν θές να περάσεις τα 500 άλογα, έχει όμως χειρότερο spool

και στον ΒΑΜ το ειχανε καταργησει, ητανε ταπωμενο απο το εργοστασιο..

Posted

εγινε μια μικρη αλλαγη στα σχεδια μου και πουλησα το προτζεκτ μου, θα επανελθω με ενα νεο με κινητηρα τον γνωστο 3,2

Posted

Τι ''μικρή'' αλλαγη ρε μεγάλε,θα μας τρελάνεις και εμάς??:sHa_sarcasticlol:

Αντε Βάγγο,πας για απίστευτα πανυγηρια!!!!

Posted

Vaggo ευχομαι να μην το μετανιωσεις!

Καλη δυναμη για το νεο project :new_thumright:

Posted (edited)

πιστευω οτι σε μια εβδομαδα θα ειναι ολα ετοιμα εκτος απροοπτου, απλα μια ερωτηση θελω να κανω, με πληροφορησανε πως τα μαμα ιντερκοολερ απο το Σ3 αν αλλαξει η συνδεσμολογια τους και αντι σε σειρα που ειναι, συνδεθουν ξεχωριστα, κανουν δουλεια μεχρι 600 αλογα, ισχυει?

Edited by Vaggoss3
Posted

Τωρα στο i/c θα κολλήσεις?

Βαλε ενα ''γουρουνι'' να τελειώνεις...:new_thumright:

Posted

δεν θελω πολυ να κανω εναν προφυλακτηρα ιντερκουλερ τετοια λεγε μου μονο :new_sugkrotima:

Posted

δεν θελω πολυ να κανω εναν προφυλακτηρα ιντερκουλερ τετοια λεγε μου μονο :new_sugkrotima:

Ετσι πρέπει...:new_thumright::sFi_gunsmilie:

Posted

αει γειάσου ρε φίλε sHa_thumbgoodjob.gif

Βαγγέλη το πρότζεκτ με τον 3,2 ξεφεύγει από τα καθιερωμένα πρότυπα. Απ'ότι θυμάμαι το έχει κάνει με επιτυχία ο τάκης 0-400. το εξακύλινδρο πάντως σπουλάρει απίστευτα γρήγορα και θα έχεις δύναμη παντού

• 2 weeks later...
Posted (edited)

ετοιμο το μοτερ επιτελους!!!! ε ρε γλεντια που θα γινουν :sFi_gunsmilie:

post-8496-0-40915300-1317319139_thumb.jpg

post-8496-0-45291300-1317319153_thumb.jpg

λιγο υποθεση η πλεξουδα αλλα θα μπει κουτι :sHa_thumbsup2:

Edited by Vaggoss3
Posted

Θα το βαλεις οπως ειναι?Εχεις κανει κατι?

Posted

Θα το βαλεις οπως ειναι?Εχεις κανει κατι?

μολις ηρθε απο το ρεκτιφιε οι κυλινδροι ητανε σε πολυ καλη κατασταση δεν ειχανε κουρμπα οποτε μπηκανε σε μαμα διαστασεις σφυρηλατα πιστονια je και arrow μπιελες, τριμεταλλικα καρμπον μεταλλα βασεις VF το καπακι δεν το πειραξα φυσικα . Το κιτ της HGP ειναι μονοδρομος ειναι η κορυφη σε αυτα τα μοτερ εξου κ η εισαγωγη εγκεφαλος με προγραμμα ετοιμος καταφθανει, ουφ ... :sSig_goodnight:

Posted

μολις ηρθε απο το ρεκτιφιε οι κυλινδροι ητανε σε πολυ καλη κατασταση δεν ειχανε κουρμπα οποτε μπηκανε σε μαμα διαστασεις σφυρηλατα πιστονια je και arrow μπιελες, τριμεταλλικα καρμπον μεταλλα βασεις VF το καπακι δεν το πειραξα φυσικα . Το κιτ της HGP ειναι μονοδρομος ειναι η κορυφη σε αυτα τα μοτερ εξου κ η εισαγωγη εγκεφαλος με προγραμμα ετοιμος καταφθανει, ουφ ... :sSig_goodnight:

Μπραβο ρε Βαγγο :bravo:

Posted (edited)

τελικα δεν παίζεσαι!!!!ελεγες στο μελλον θα θα θα το κανω και μετα απο μια εβδομαδα διαβαζω οτι εχεις αρχισει!!! :flag_of_truce:

με το καλο να σου πανε ολα απροβληματιστα και να χαρεις το εργαλειο σου οπως το θελεις. :sFi_dualpistols:

Υ.Γ. κριμα που μαζευες τοσο καιρο τα πραγματα και τωρα αλλαξες πορεια.

αληθεια τι τα εκανες??

Edited by SpyrosTT
Posted

δηλαδη ολα τα προηγουμενα ανταλλακτικα, πουληθηκαν? Το 3.2 τι εχει απο πραγματα μεσα?

πολυ ωραιο και compact μοτερακι. Θα γυρισει αυτη τη γαιδουρα τη τουρμπινα πολυ πιο ανετα. :sHa_thumbgoodjob:

Posted

Ωραιο project και με πολυ καλα αποτελεσματα σε θεμα ιπποδυναμης.

Καλη συνεχεια και να το χαρεις οσο δεν παει.

Posted (edited)

Το σετ απ απο τον 1.8 το πηρε ενα παιδι και μου εμειναν πιστονια (γιατι τελικα χρειαστηκε 81.5μμ λογω ρεκτιφιε) οι εκκεντροφοροι η τουρμπινα και ο custom διδισκος της 034 motorsport ο οποιος ενδεχεται να ταιριαζει στο 3,2 αλλιως η εταιρια το δεχεται πισω και να μου στειλει το καταλληλο. Εφυγε πολυ χρονος και πολυ χρημα αυτες τις μερες κι εχω αγχωθει αρκετα λογω οτι οι 3.2 πασχουν στις βαλβιδες , τα αυτακια τους στραβωνουν ευκολα. Αργοτερα μολις ανασυνταχθω λιγο θα ασχοληθω και με τη κεφαλη. Τα λαδια που πρεπει να αλλαζω ειναι 10 - 50 και μου προτειναν μια μαρκα που δεν συγκρατησα .. Μενουν τωρα σωληνωσεις και καποιες λεπτομερειες που θελουν μηχανουργειο μιας κ θα αλλαξω τον .58 κωλο της τουρμπινας και θα βαλω .83. Επισης τα γραναζια της 1ης της 2ας και 3ης αλλαχτηκαν με ενισχυμενα της PAR motorsport ελπιζω να αντεξουν αν και εχουνε βγει πλακες για την χελωνα του σασμαν.. συνετη χρηση λοιπον.. :sFun_oldguy:

Edited by Vaggoss3
  • 3 weeks later...
Posted

καλησπέρα σε όλους,

Ύστερα απο ενα διαστημα χαλαροτητας λόγω του οτι ο κολλητος μου και μηχανικος μου παντρευτηκε αυτο το σ/κ (να ζησουνε τα παιδια), ξεκινησαμε ξανα δυναμικα και βαλαμε το μοτερ επανω το οποιο μπηκε κουτι. Τα ταχυδρομεια κ γενικα τα απεργειακο κλιμα μας κραταει στην αναμονη καθως περιμενω μπεκ , τον νεο "κωλο" της τουρμπινας και φυσικα το maf της pro M (συγκεκριμενα τον 92mm) ο οποιος λυνει τα χερια σε πολλα θεματα προγραμματισμου , "διαβαζει" μεχρι 1500 αλογα και φυσικα δεν χαλαει :new_thumright: ( http://www.promracing.com/mass-air-meters-c-2/pro92-p-6 ). Επισης εχουμε δωσει στο μηχανουργειο διαστασεις του αγωνιστικου δοχειο για να αντεχει την πιεση απο τα επιστρεφομενα καυσιμα και να εχω σιγουρο το κεφαλακι μου. Εβγαλα και μερικες φωτο για να μερακλωσουμε

post-8496-0-91620200-1319041701_thumb.jpg

post-8496-0-85180700-1319041711_thumb.jpg

post-8496-0-64109600-1319041725_thumb.jpg

post-8496-0-21309400-1319041734_thumb.jpg

post-8496-0-18564300-1319041752_thumb.jpg

post-8496-0-62846600-1319041765_thumb.jpg

post-8496-0-60871700-1319041777_thumb.jpg

post-8496-0-72682000-1319041785_thumb.jpg

post-8496-0-12925000-1319041793_thumb.jpg

post-8496-0-56456900-1319041800_thumb.jpg

post-8496-0-33784200-1319041814_thumb.jpg

post-8496-0-63225000-1319041824_thumb.jpg

post-8496-0-31321800-1319041836_thumb.jpg

post-8496-0-23293200-1319041850_thumb.jpg

φυσικα χρησιμοποιηθηκαν κ τα καταλληλα αξεσουαρ για να διωξουμε μακρυα το ματιασμα και την κακοτυχια :sFun_nahnahna3: