Jump to content

Recommended Posts

Posted

καλορίζικο Στέφανε.

Μην το φοβάσαι το 8άρι της BMW είαι απ¨τα καλύτερα αυτόματα της αγοράς, δεν θα πάθει τίποτα ακόμα και πρόγραμμα να βάλεις

Posted (edited)

Καλορίζικο Στέφανε, καλά χιλιόμετρα και καλό στρώσιμο (όχι σαν και εμένα... :sHa_hehe: )

Άλλη αίσθηση η πίσω κίνηση όταν έχεις όρεξη για παιχνίδια.... 

υγ: Πατάω άνω στα links αλλά φωτογραφία δεν βλέπω...

edit.....τα κατάφερα. 

Πολύ ωραίο με το mpack ! 

Edited by Theodore Saba
Posted

Το στρωσιμο παει καλα και μερα με τη μερα (η μαλλον ωρα με την ωρα...) ανεβαζω ρυθμους.

Το κιβωτιο εχει ιδιο κωδικο με αυτο που βαζουν στα διλιτρα ντιζελ και αντεχει μεχρι 450 Nm ροπη, οποτε δε με αγχωνει.

Posted

Μ΄αρέσει που λες πιο πάνω ότι δεν θέλεις να βάλεις πρόγραμμα, αλλά όλως τυχαίως ξέρεις ότι έχει ίδιο σασμάν με το δίλιτρο diesel και αντέχει 450nm..... :sHa_hehe:

• Like 2
Posted (edited)

Ε, και συ... το λέω για την αντοχή στο χρόνο, όχι για την αντοχή στη βελτίωση... :sHa_hehe:

Πλάκα πλάκα, το έψαξα γιατί το αμέσως μικρότερο, έχει αντοχή 300 Nm και εκεί θα ήταν όλα οριακα.

Edited by stef80
Posted

Καλορίζικο, καλοτάξιδο, απροβληματιστο και  να το χαρεις οσο περισσότερο μπορείς!!!

Το κιβώτιο είναι όντως από τα καλύτερα της αγοράς! 

Το θεμα δεν είναι αν σου φτάνουν τα 177 άλογα, αλλά αν θα σου φτάσουν τα 220!!

:JC_cheesy:  :JC_cheesy:  :JC_cheesy:

Posted

Το αυτοκίνητο είναι πολύ ολοκληρωμένο και γρήγορο. Το κακό είναι όταν τέτοια αυτοκίνητα πέφτουν σε πυροβολημένους όπως είμαστε οι περισσότεροι εδώ μέσα και βρίσκουν το μπελά τους.

• Like 4
Posted

Στεφανε ασε τις δικαιολογιες και ασε επιτελους να λαμψει η αληθεια ,σε παρακαλω, πες μας ποτε θα το πας για προγραμμα και σε ποιον ,λεγε ......

• Like 1
Posted (edited)

Μη βιαζεσαι ειπαμε. Εχει γινει μια βολιδοσκοπηση, αλλα δεν κανω τιποτα. Ειναι πολυ αρχη.

Μεθαυριο εχω ραντεβου για μεμβρανες, την αλλη βδομαδα θα μπουν τα paddles και μετα θα το χαρω και βλεπουμε.

Edited by stef80
  • Like 1
Posted

Μη βιαζεσαι ειπαμε. Εχει γινει μια βολιδοσκοπηση, αλλα δεν κανω τιποτα. Ειναι πολυ αρχη.

Μεθαυριο εχω ραντεβου για μεμβρανες, την αλλη βδομαδα θα μπουν τα paddles και μετα θα το χαρω και βλεπουμε.

χαχαχαχαχαχ, έχει γίνει η λίστα πριν το πάρει στάνταρ!

Δημήτρης

• Like 2
Posted

Το κορυφαιο ηταν που ειχα το τιμονι 2 μηνες πριν παρω το αμαξι!

• Like 4
Posted

Το κορυφαιο ηταν που ειχα το τιμονι 2 μηνες πριν παρω το αμαξι!

Τα έλεγα χαχαχαχαχ!

Δημήτρης

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

Εχοντας εγκαταςτηςει το τιμονι με τα paddles μονος, χθες μπορει να μιλησα με καθε συνεργειο, ηλεκτρολογειο και αντιπροσωπεια της θεσσαλονικης (και με τον Φλαςκη στην Αθηνα) ψαχνοντας ειτε καποιον που να ξερει, ειτε καποιον που απλα να εχει το e-sys (αντιςτοιχο του vcds) και να με αφησει να πειραματιστω. Εφαγα ακυρο απο παντου. Ακομα και απο μελος του bmw forum, τον οποιο ημουν διατεθειμενος να πληρωσω.

Τελικα εγκατεστησα μονος το προγραμμα και χρησιμοποιωντας το καλωδιο που ειχα παρει απο το ebay και αφου εφαγα πολλες ωρες ερευνας και μελετης σε ξενα forum, μπορω με περισση χαρα και περηφανεια να πω οτι τα paddles μου λειτουργουν ακριβως οπως τα εργοστασιακα. Αν δεν ασχοληθει καποιος μονος...

• Like 7
Posted

Δεν ήταν συνεργασιμοι ε, κλασικό. Ένας καλός μάστορας BMW που είχα γνωρίσει παλιά από την παρέα ήταν στο Ίλιον και λέγεται κολαητης. Αν βρεις τηλέφωνο του και έχεις κάποια απορία ίσως να σε κατατοπίσει.

Πως είναι η συμβίωση με το BMWαδι ?

Posted

Πολυ ωραια. Σημερα το πρωι εφτιαξα τα paddles και πηγαινοντας Κατερινη πεσαμε πανω στα μπλοκα των αγροτων οποτε μπλεξαμε σε επαρχιακους δρομους και πολυ το χαρηκα.

Δεν εχει το τρελο γκαζι του tt, αλλα ο κωλος του χορευει πολυ προθυμα και ειναι τρελα.

• Like 4
Posted

Έχουν ωραία συμπεριφορά, μου αρέσουν και εμένα πολύ. Έχουν κάνει καλή δουλειά στο στήσιμο, κέντρο βάρους, κατανομές και τελικά διπλώνουν αλλά ελεγχόμενα αν δεν κάνεις υπερβολές

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

Οσο στρωνει το αμαξι και ξεθαρευω και γω, τοσο εντυπωσιαζομαι, εως και αιφνιδιαζομαι με το ποσο ευκολα διωχνει την ουρα του στους γλιστερους δρομους! Πρωτογνωρη εμπειρια για μενα που τη χαιρομαι πολυ.

Δε θελει και πολυ για να σου φτιαξει τη διαθεση. Αρκει μια γλιστερη στροφουλα και λιγος χωρος.

Πραγματικα, αν μπει προγραμμα και παρει 5-6 κιλα ροπης, θα θελει εγκρατεια με το γκαζι στους δρομους που κινουμαι!

• Like 5
  • 1 month later...
Posted

Τελικα αντι για προγραμμα, κατεληξα σε παραλληλο εγκεφαλο της tmc motorsport, κυριως λογω της εγγυησης.

Μετά από λίγη ταλαιπωρία, αφού αρχικά δε δούλεψε όπως έπρεπε και χρειάστηκε να τον στείλω πίσω για επαναπρογραμματισμό, μπορώ να πω ότι πλέον είμαι πολύ ευχαριστημένος, τόσο από την ποιότητα λειτουργίας του, όσο και από την διαφορά που έκανε στην απόδοση.

Την πρώτη φορά που τον εγκατέστησα, παρατήρηση κάποια μικροκομπιάσματα/κοψίματα στην επιτάχυνση και επίσης η απόδοση δεν είχε μεγάλη διαφορά κυρίως στις υψηλές στροφές. Έτσι, παρόλο που υπάρχει δικαίωμα για επιστροφή χρημάτων εντός 30 ημερών, συμφώνησα να το στείλω πίσω στην Αγγλία για επαναπρογραμματισμό, χωρίς να είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, χτές το παρέλαβα με το νέο χάρτη περασμένο και σήμερα το εγκατέστησα και μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος από τη λειτουργία του.

Έχει πολύ γραμμική απόδοση, χωρίς κενά και κομπιάσματα και έχει σημαντική διαφορά στην απόδοση σε όλο το φάσμα στροφών από την εργοστασιακή λειτουργία.

Συνδέεται σε τρία σημεία, τον αισθητήρα πίεσης στο σωλήνα μετά το intercooler, τον αισθητήρα πίεσης στην εισαγωγή και τον αισθητήρα εκκεντροφόρου ώστε να διαβάζει τις στροφές του κινητήρα. Η εγκατάσταση θέλει λίγο παίδεμα, αλλά άπαξ και το κάνεις μία φορά μετά είναι θέμα πενταλέπτου.

Το κόστος είναι 299 λίρες + φπα.

• Like 5
Posted

καλοριζικο και καλοφορετο να ειναι στεφανε .

ρε φιλε γιατι δεν το πηρες απο ελλαδα απευθειας και προτιμησες να το παρεις απο αγγλια ?στην αθηνα υπαρχει αντιπροσωπος 

Posted

Δεν το ηξερα καν Τασο. Πρωτη φορα το ακουσα απο τον μπατζανακη μου που το ειχε παρει και αυτος απο Αγγλια. Δεν αναφερε τιποτα ο Αγγλος. Συνηθως αν υπαρχει δικτυο διανομης σε ενημερωνουν. Απο οτι βλεπω ειναι και πιο φτηνο στο ελληνικο site.

Η πρωτη μου επιλογη ηταν η racechip αλλα μου ειπαν οτι δεν εχουν για το μοντελο μου.

Τελικα, ειμαι ικανοποιημενος απο την επιλογη και το αποτελεσμα.

Posted

οκ εφοσον εγινε η δουλεια σου τελος αυτο μετραει , απλα μου εκανε εντυπωση γι αυτο σε ρωτησα.

Posted (edited)

Στέφανε δε αντέξες!!εχεις το μικρόβιο τελικα!!χαχαχα!!παμε κ για δυναμό μέτρηση!!

Πιέσεις κ τετοια σχετικα με το μαμά προγράμμα;;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by mokasquatrro
Posted (edited)

Η αληθεια ειναι οτι δεν αντεξα. Το πειραξα πολυ πιο συντομα απο το tt.

Πιεση δυστυχως δεν μπορω να δω, γιατι ο τροπος που δουλευουν αυτα ειναι να δινουν στον εγκεφαλο μικροτερη πιεση απο την πραγματικη, ωστε αυτος να ανεβαζει παραπανω πιεση. Ετσι και γω απο την obd βλεπω το πειραγμενο σημα.

Παντως πρεπει να δινει 0,2 - 0,3 bar πανω απο τα 0,8 bar που εχω εργοστασιακα.

Για δυναμομετρηση δεν ενδιαφερομαι. Μου αρκει που δουλευει καλα και στρωτα.

Edited by stef80
Posted

Στεφανε, να σου μεταφερω τα ποστ σε νεο τοπικ μιας και πλεον δεν αναφερεστε στο ΤΤ;;

• Like 1
Posted

Α, ναι δεν εχω αντιρρηση. Απλα ειπα να μην ανοιξω αρχικα τοπικ για ασχετο αμαξι, αλλα τωρα εγιναν αρκετα τα ποστ.

• Like 1