Jump to content

Recommended Posts

Posted

Να ευχαριστήσω και από εδώ τον Δάσκαλο Δημήτρη για το group buy των  vag com . Πριν λίγο το εγκατέστησα και δουλεύει μια χαρά !  :sHa_thumbsup2:

• Like 3
Posted

Να ευχαριστήσω και από εδώ τον Δάσκαλο Δημήτρη για το group buy των  vag com . Πριν λίγο το εγκατέστησα και δουλεύει μια χαρά !  :sHa_thumbsup2:

Τι λειτουργικό έχεις στο pc σου;

Posted (edited)

Τι λειτουργικό έχεις στο pc σου;

Win 7

Αλλά να ξέρεις ότι ο τρόπος που υποδεικνύει στο αρχείο ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ >  δεν είναι ακριβώς έτσι. 

Εγώ μετά από 4 - 5 προσπάθειες με τον τρόπο που λέει, δεν κατάφερα να ολοκληρώσω τη διαδικασία.

Και έκανα το εξής : Έκανα αντιγραφή όλο το περιεχόμενο του dvd σε ένα φάκελο στο C: με όνομα vag com 2013, έβαλα τη συντόμευση του αρχείου vcds.exe στην επιφάνεια εργασίας και μετά πήγα με το lapotop στο αυτοκίνητο κούμπωσα την φύσα OBD,άνοιξα το διακόπτη του αυτοκινήτου 

και σύνδεσα τη usb στο laltop. Μετά πήγα στο control panel/ συσκευές - εκτυπωτές και εκεί που εμφανίζεται το καλώδιο Ross-Tech πατάς διπλό κλικ και μπαίνεις στις ιδιότητες/ ρυθμίσεις και κάνεις ενημέρωση λογισμικού συσκευής από τον υπολογιστή. Κάνει ανίχνευση λογισμικού και το εγκαθιστά και σου βγάζει μήνυμα ότι είσαι οκ !

Μετά ανοίγεις το πρόγραμμα vcds από τη συντόμευση και πατάς options > test > save > οκ > save

Αυτό με την ημερομηνία δηλαδή να βάλω το ρολόι του υπολογιστή να δείχνει 1/6/13 το έκανα αλλά δεν ξέρω τι ρόλο παίζει...

Βέβαια μετά το ξαναγύρισα στην τωρινή .

Υ.Γ : Δες το video που λέει instructions

Ελπίζω να βοήθησα !

Edited by Theodore Saba
  • Like 2
Posted (edited)

Βοήθησες και πολύ μάλιστα! Την είχα δει την ταινία αλλά κάπου είδα πως απευθύνεται σε vista και παράλληλα και αφού είχα ακολουθήσει τις οδηγίες εγκατάστασης και είχα κάνει τις αντιγραφές στην επιφάνεια, το kaspersky αφού το επανέφερα, τις αναγνώρισε σαν malware win 32. Και τα παράτησα. Αύριο θα πάω στη λέσχη με την "σάκκα" μου(φορητό και καλώδιο), και θα το δω με τον Γιώργο (Κάβουρα). Ευχαριστώ!

Υ/Γ Αυτή την συζήτηση, έτσι και την μεταφέρω στην μάνα μου, θα με ξεματιάσει! :hehe:

Edited by Moican
Posted

Δεν είναι malware, απλά τα περισσότερα antivirus το βγάζουν έτσι, αγνόησε το..

Sent from my GT-N5110 using Tapatalk 4

Posted

Δεν είναι malware, απλά τα περισσότερα antivirus το βγάζουν έτσι, αγνόησε το.. Sent from my GT-N5110 using Tapatalk 4

Το φαντάστηκα Μιχάλη. Απλά επειδή το λειτουργικό μου είναι win 7 64bit, φοβήθηκα ασυμβατότητα.

Posted (edited)

Λοιπόν, επανέρχομαι με νεότερα. Αντέγραψα στο c, τον φάκελο "vag com 2013" και από εκεί, βρήκα την εφαρμοφή "vcds" και την έκανα συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Σύνδεσα το καλώδιο στον υπολογιστη(laptop) και από το πίνακας ελέγχου-->υλικό/ήχος-->διαχείρηση συσκευών, έκανα δεξί κλικ στο καλώδιο ross-tech και από εκεί, εγκατάσταση οδηγών. Επέλεξα από τον φάκελο που έφτιαξα στο c, τον υποφάκελο "οδηγός 64bit vagcom" και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Μετά έτρεξα την εφαρμογή "vcds" από την επιφάνεια εργασίας, options-->test-->ok-->save.

Άλλαξα κι εγώ την ημερομηνία σύμφωνα με τις οδηγίες σε 1-6-2013, την οποία, επανέφερα στην σημερινή στο τέλος.

Όλα καλά και μένει να συνδεθεί και στο αυτοκίνητο. Ο φάκελος vcds beta μόνος του, απευθύνεται μάλλον σε χρήστες λειτουργικού vista.

Ευχαριστώ πάλι Θοδωρή, μου έδειξες τον σωστό δρόμο.

:JC_doubleup:  :sHa_friends:

Υ/Γ Επαναφέροντας σε λειτουργία το kaspersky, μου έβγαλε μήνυμα για εντοπισμό trojan στο φάκελο που αντέγραψα στο c και του έκανε delete.

Ελπίζω να μην έσβησε κάτι απαραίτητο.

Υ/Γ 2--> Να συμπληρώσω πως τελικά, αυτή η διαδικασία, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ. Το καλώδιο πρέπει να σεταριστεί, συνδεδεμένο στο αυτοκίνητο.

Ελπίζω να μην παρέσυρα κάποιον!

Edited by Moican
  • Like 1
Posted (edited)

Λοιπόν, επανέρχομαι με νεότερα. Αντέγραψα στο c, τον φάκελο "vag com 2013" και από εκεί, βρήκα την εφαρμοφή "vcds" και την έκανα συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Σύνδεσα το καλώδιο στον υπολογιστη(laptop) και από το πίνακας ελέγχου-->υλικό/ήχος-->διαχείρηση συσκευών, έκανα δεξί κλικ στο καλώδιο ross-tech και από εκεί, εγκατάσταση οδηγών. Επέλεξα από τον φάκελο που έφτιαξα στο c, τον υποφάκελο "οδηγός 64bit vagcom" και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Μετά έτρεξα την εφαρμογή "vcds" από την επιφάνεια εργασίας, options-->test-->ok-->save.

Άλλαξα κι εγώ την ημερομηνία σύμφωνα με τις οδηγίες σε 1-6-2013, την οποία, επανέφερα στην σημερινή στο τέλος.

Όλα καλά και μένει να συνδεθεί και στο αυτοκίνητο. Ο φάκελος vcds beta μόνος του, απευθύνεται μάλλον σε χρήστες λειτουργικού vista.

Υ/Γ Επαναφέροντας σε λειτουργία το kaspersky, μου έβγαλε μήνυμα για εντοπισμό trojan στο φάκελο που αντέγραψα στο c και του έκανε delete.

Ωραίος !   :LaieA_014:

Σημαντικό : Να απενεργοποιήσεις τις αυτόματες ενημερώσεις μέσα από το μενού options του vcds !!!

Καλά logs ! 

Edited by Theodore Saba
  • Like 1
Posted

βασικά αυτό το πρόβλημα μου έβγαλε κι εμένα. Με το που ενεργοποίησα το antivirus, μου "πέταξε" ότι έχουν ιό 2-3 αρχεία. 

Ήθελα να σε ρωτήσω...εσένα στο log-άρισμα, σου δουλεύει κανονικά? Το δοκίμασα στο αμάξι του αδερφού μου και διαβάζει μόνο το 1ο "κουτάκι" από τα blocks (που κανονικά έχουν 4 ρυθμίσεις)....!

Ίσως κάτι να μου έσβησε? δεν ξέρω...μάλλον θα ξανα-τρέξω την εγκατάσταση...

Posted

βασικά αυτό το πρόβλημα μου έβγαλε κι εμένα. Με το που ενεργοποίησα το antivirus, μου "πέταξε" ότι έχουν ιό 2-3 αρχεία. 

Ήθελα να σε ρωτήσω...εσένα στο log-άρισμα, σου δουλεύει κανονικά? Το δοκίμασα στο αμάξι του αδερφού μου και διαβάζει μόνο το 1ο "κουτάκι" από τα blocks (που κανονικά έχουν 4 ρυθμίσεις)....!

Ίσως κάτι να μου έσβησε? δεν ξέρω...μάλλον θα ξανα-τρέξω την εγκατάσταση...

Τελικά Γιώργο, μου έσβησε το vcds.exe

Δεν έχω ακόμα κάνει δοκιμή στο αυτοκίνητο. Το αντέγραψα ξανά(το vcds.exe) από το cd και περιμένω να το δούμε μαζί στη λέσχη. Θα είμαι εκεί κατά τις 19:30.

Posted

Τελικά Γιώργο, μου έσβησε το vcds.exe

Δεν έχω ακόμα κάνει δοκιμή στο αυτοκίνητο. Το αντέγραψα ξανά(το vcds.exe) από το cd και περιμένω να το δούμε μαζί στη λέσχη. Θα είμαι εκεί κατά τις 19:30.

O.K.

Απλά εγώ κατά τις 20:30 θα την κάνω γιατί έχω ταξίδι αύριο με εκκίνηση στις......4:00 :-)

• 2 weeks later...
Posted

παιδιά ξέρει κανείς τί έκανα λάθος και δε συνδέεται?

μάλλον driver απο άλλη έκδοση πέρασα? Αν ναι ποια απο τις  εκδόσεις που έχει το dvd που πήραμε πρόσφατα πρέπει να βάλω?

έβαλα την 12.12.0

post-2332-0-66163900-1383421634_thumb.jpg

Posted

Διάβασες τις οδηγήσεις εγκατάστασης?

ΥΓ: Μήπως ξέχασες να αλλάξεις την ημερομηνία στον υπολογιστή?

• Like 1
Posted

ποια έκδοση βάλατε εσείς?

την 12.12.0 ή απο τις παλαιότερες που έχει μέσα?

Μπορεί να φταίει ότι έχω και τα windows 8.1 αλλά άς μου πείτε πρώτα ποιά βάλατε να ξέρω να βάλω την ίδια.

Posted (edited)

Την 12.10.3. μέσα από το φάκελο VAGCOM 12.10.3 .

Δεν νομίζω ότι έχεις θέμα επειδή έχεις win 8.1

Δες με πιο τρόπο έκανα εγκατάσταση εδώ  Ακολούθησε την διαδικασία που περιγράφω και πιστεύω ότι θα το καταφέρεις.

Και για να γίνει η εγκατάσταση και να δουλέψει μετά, μην ξεχάσεις :

1) Να αλλάξεις την ημερομηνία στον υπολογιστή σου σε 1/6/2013.

2) Να απενεργοποιήσεις το antivirus όταν κάνεις την εγκατάσταση.

3) Να απενεργοποιήσεις τις αυτόματες ενημερώσεις μέσα από το μενού options του vcds.

4) Όσο κάνεις την εγκατάσταση και λειτουργείς το vcds να μην είσαι συνδεδεμένος στο internet !

Edited by Theodore Saba
  • Like 2
Posted (edited)

Διάβασες τις οδηγήσεις εγκατάστασης?

ΥΓ: Μήπως ξέχασες να αλλάξεις την ημερομηνία στον υπολογιστή?

1) Να αλλάξεις την ημερομηνία στον υπολογιστή σου σε 1/6/2013.

Ευχαριστώ και τους 2

Αυτό έφταιγε !!!

και για να μή χαλάω το τοπικ που μιλάει για κωδικούς αν μπορείτε το μεταφέρετε εκεί που έχετε και οδηγίες εγκατάστασης

Ανεπίσημο group buy καλώδια τύπου vag com (διαγνωστικά)

Και κάτι τελευταίο...στα options μου βγάζει unregistered version το vcds, εσάς?

Edited by apodimos
Posted

Να ευχαριστω και απο εδω τον Δημητρη για την πρωτοβουλια και την εξυπηρετηση που εκανε σε πολλα μελη σαν εμενα.

Αλλα αντιμετωπισα και εγω προβλημα στην εγκατασταση (δεν τα καταφερα Δημητρη :chair: ). Και θα σας περιγραψω την διαδικασια να μου πειτε που

ειμαι λαθος.

α)Κλεινω wifi, antivirus.

β)Αντιγραφω τον φακελο vds/beta στον c και στελνω συντομευση στο desktop.

γ)Αλλαζω την ημερομηνια σε 1/6/2013.

δ)Και συνδεω το καλωδιο στο αυτοκινητο με ανοιχτο το διακοπτη-ακριβως πριν βαλω μπροστα. (Εδω στο βιντεο της εγκαταστασης δειχνει οτι το λαμπακι γινεται κοκκινο στην αρχη και μετα πρασινο). Εμενα γινεται κοκκινο αλλα μετα σβηνει, δεν γινεται πρασινο.

Παρολο που ξερω οτι δεν θα δουλεψει συνεχιζω την εγκατασταση.

ε)Συνδεω το καλωδιο στο pc δεν το αναγνωριζει. Και παω και κανω manually install τα drivers. Ειμαι σε 64bit και χρησιμοποιω τον καταλληλο φακελο. Γινεται η εγκατασταση κανονικα μου δειχνει το καλωδιο στο device manager.

ζ)Ανοιγω το vds, παω να κανω το test απο τα options αλλα μου λεει interface not found. 

Και εδω λεω να η πατατα με το λαμπακι.

:sSig_help:  :sSig_help:  :sSig_help: Οποια βοηθεια δεκτη.  :sSig_help:  :sSig_help:  :sSig_help:

Ευχαριστω

Posted

Να ευχαριστω και απο εδω τον Δημητρη για την πρωτοβουλια και την εξυπηρετηση που εκανε σε πολλα μελη σαν εμενα.

Αλλα αντιμετωπισα και εγω προβλημα στην εγκατασταση (δεν τα καταφερα Δημητρη :chair: ). Και θα σας περιγραψω την διαδικασια να μου πειτε που

ειμαι λαθος.

δ)Και συνδεω το καλωδιο στο αυτοκινητο με ανοιχτο το διακοπτη-ακριβως πριν βαλω μπροστα. (Εδω στο βιντεο της εγκαταστασης δειχνει οτι το λαμπακι γινεται κοκκινο στην αρχη και μετα πρασινο). Εμενα γινεται κοκκινο αλλα μετα σβηνει, δεν γινεται πρασινο.

ε)Συνδεω το καλωδιο στο pc δεν το αναγνωριζει. Και παω και κανω manually install τα drivers. Ειμαι σε 64bit και χρησιμοποιω τον καταλληλο φακελο. Γινεται η εγκατασταση κανονικα μου δειχνει το καλωδιο στο device manager.

ζ)Ανοιγω το vds, παω να κανω το test απο τα options αλλα μου λεει interface not found. 

:sSig_help:  :sSig_help:  :sSig_help: Οποια βοηθεια δεκτη.  :sSig_help:  :sSig_help:  :sSig_help:

Ευχαριστω

κουμπώνεις το καλώδιο στο αμάξι ή στον αέρα?

Posted

Δοκίμασε να κάνεις uninstall και ξανά install τους drivers μήπως φτιάξει. Από ότι κατάλαβα δεν βλέπει η obd σου το καλώδιο.

Posted

Kαι σου είπα Βαγγέλη, θες να σου πω αναλυτικά? Για μένα κάνε απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση από την αρχή και αν κολλήσεις, πάρε τηλ. όπως σου είπα φίλε.

Δημήτρης

Posted

Το ότι δεν βλέπει η obd το καλώδιο φταίει η obd η το καλώδιο? Το θέμα είναι ότι το pc αναγνωρίζει το καλώδιο. Όταν το βάζω στο αυτοκίνητο δεν γίνεται πράσινο το λαμπάκι.

Sent from my Strike II using Tapatalk now Free

Posted

Μπορεί να είναι ασυμβατότητα εγκατεστημένων drivers, ασυμβατότητα λειτουργικού, λάθος εγκατάσταση και ένα σωρό άλλα Βαγγέλη. Πέρνα αν είναι από την έδρα να το δούμε, διαφορετικά όπως σου ξαναείπα, παρε τηλέφωνο.

Δημήτρης

Posted

Θα προσπαθήσω να το ξαναεγκαταστησω αλλιώς θα προσπαθήσω να περάσω την Κυριακή από την έδρα. Τετάρτη και Κυριακή δεν είμαστε ανοιχτοί?

Sent from my Strike II using Tapatalk now Free

Posted

ειμαι λαθος.

Ευχαριστω

Αποσύνδεσε την obd και κάνε restart στο laptop. Μετά ξανασύνδεσε την obd και δοκίμασε να μπεις στην εφαρμογή και να κάνεις test.