Jump to content

Recommended Posts

Posted

Όπως έχει συμβεί σε πολλούς ακόμη , έτσι και σε εμένα ήρθε η στιγμή που έσπασε το κλιπ του τεμπέλη.

Το DIY λοιπόν αρκετά ευκολο και φθηνό.

Θα χρειαστούμε μολις μια ταινια-μαγνητη , μια κολλα (εγω προτιμησα βενζινοκολλα σε στικ , γίνεται και με κόλλα στιγμης ) και ενα ψαλίδι. b6282a876b8fc386d418b70193a5d16e.jpg

Κόβουμε την ταινία σε διαστάσεις που να ταιριάζουν στις δύο πλευρές του τεμπέλη , βάζουμε κόλλα και τις τοποθετούμε στις αντίστοιχες πλευρές.. 303ecfd8393022ff20a3ac48ee7e37e7.jpg

f2a86fcc7ee9bef033dea07c0e67b87b.jpg

Το αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι και το πορτάκι σταμάτησε πια να ανοίγει παρά τη θέλησή μου!!!! b1938a1f0a1d0b7fd3416f5013cdabe7.jpg

f05f1b6581038e1756058fd51a80c0c5.jpg

Tips: Η ταινία μαγνήτης εχει από μόνη της κόλλα , όμως δεν είναι αρκετά δυνατή για να αντέξει στο χρόνο και τη ζέστη . Οπότε η τοποθέτηση έξτρα κόλλας είναι απαραίτητη... [emoji12]

• Like 6
Posted (edited)

Εξαιρετική δουλεία,μπράβο.Μαγνητική ταινία από που προμηθεύτηκες?Δεν γνώριζα την ύπαρξη της και κατέφυγα σε πιο hardcore λύσεις μεταλλικό λαμάκι και ισχυρό μαγνήτη... :sHa_hehe: Πάντως 1 μήνα τώρα δουλεύει άψογα.

WP_20141231_18_17_31_Pro.jpg
Edited by JIM A3
  • Like 1
Posted

Δοκίμασα κι εγώ αρχικά με μαγνητακια αλλά δεν μου άρεσε το κενό που άφηνε (αν και ήταν γύρω στα 4-5mm!!!!) Μαγνητική ταινία έχει σίγουρα το Leroy merlin , αλλά κυκλοφορεί και σε βιβλιοπωλεία..

• Like 1
  • 1 year later...
Posted

Δεν ξέρω πώς μου είχε ξεφύγει αυτό το τόπικ πάντως και οι δύο κάνατε αυτό που ήθελα να κάνω! Πήγαινα για την ίδια μόντα που έκανε ο JIM, κόλλα και μαγνητάκι νεοδυμίου απο την μία και βιδωτή μεταλλική βάση από την άλλη. Τώρα που είδα ότι έχει δοκιμαστεί και η μαγνητική ταινία θα πάω με την ταινία. Είχα αμφιβολίες πόσο δυνατή μπορεί να είναι αλλά βρήκα μια σε ένα κατάστημα που λέει ότι στα 10cm σηκώνει βάρος περίπου 1,1kg το οποίο θεωρώ υπερ-αρκετό! 

Θα έχετε σύντομα φωτογραφίες και εντυπώσεις.

Posted

Πω αυτη η ιδέα είναι τρομερή!!! Εγώ δοκίμασα με velcro ταινία αλλά μερικές φορές πιάνει πολύ καλά και κάποιες άλλες φορές σε λακούβες κλπ ανοίγει όταν το έχω όρθιο

Οπότε θα δοκιμαστεί και η συγκεκριμένη πρόταση, να σαι καλα!

Posted

Εμένα το υποβραχιονιο έχει κολλήσει τέρμα πάνω και δεν μετακινείται με τίποτα. Έχετε καμιά ιδέα πως να το φτιαξω χωρίς να σπάσει;

Posted (edited)

Δεν ξέρω πώς μου είχε ξεφύγει αυτό το τόπικ πάντως και οι δύο κάνατε αυτό που ήθελα να κάνω! Πήγαινα για την ίδια μόντα που έκανε ο JIM, κόλλα και μαγνητάκι νεοδυμίου απο την μία και βιδωτή μεταλλική βάση από την άλλη. Τώρα που είδα ότι έχει δοκιμαστεί και η μαγνητική ταινία θα πάω με την ταινία. Είχα αμφιβολίες πόσο δυνατή μπορεί να είναι αλλά βρήκα μια σε ένα κατάστημα που λέει ότι στα 10cm σηκώνει βάρος περίπου 1,1kg το οποίο θεωρώ υπερ-αρκετό! 

Θα έχετε σύντομα φωτογραφίες και εντυπώσεις.

Αναμένουμε εντυπώσεις.Δυστυχώς ο δικός μου μαγνήτης ξεκόλλησε μετά από 1-1.5 χρόνο,το επανατοποθέτησα αλλά τον έχω βάλει ελαφρώς πιο χαμηλά και καμιά φορά ανοίγει το καπάκι λόγω ασθενέστερου μαγνητικού πεδίου.Η λύση της μαγνητοταινίας πρέπει να είναι πιο σωστή αφού δε χρειάζεται να κολληθεί στο πλαϊ αλλά στο πάνω μέρος συνεπώς δεν υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκολλήσει.

Edited by JIM A3