Jump to content

Recommended Posts

Posted

Μιας και την πάτησα πρόσφατα, όταν το κούμπωμα μου έμεινε στο χέρι σε μια προσπάθεια να ανοίξω το ντουλαπάκι του τεμπέλη, αποφάσισα να προσπαθήσω να το επισκευάσω...το ντουλαπάκι δεν έμενε κλειστό με τίποτα, μιας και δεν υπήρχε κάτι να το συγκρατήσει, οπότε ήταν επιτακτική η επισκευή του. Σκέφτηκα να προσπαθήσω κάποια πατέντα για να μην ταλαιπωρούμαι και ψάχνοντας είδα ότι ίσως η καλύτερη λύση ήταν η επένδυση με την μαγνητοταινία ώστε να κρατά τα δύο μέρη κολλημένα...αγόρασα την ταινία (9ευρώ από Leroy Merlin) και το δοκίμασα προσωρινά μέχρι να βρώ μια μόνιμη λύση. Για όποιον θέλει η συγκεκριμένη πατέντα είναι πάρα πολύ καλή!

Για κάτι πιό μόνιμο εγώ έψαξα σε διάφορα site και κατέληξα να παραγγείλω από ebay το συγκεκριμένο κούμπωμα που έσπασε για να το αντικαταστήσω...

Ορίστε μια φωτογραφία του σπασμένου κομματιού το οποίο μου έμεινα στο χέρι...

aJWDaAA.jpg

Και το νέο κομμάτι, το οποίο παρήγγειλα από ebay...το νέο κομμάτι είναι ελαφρώς διαφορετικό αλλά πιστεύω αναλόγως τον προμηθευτή που θα το πάρετε διαφέρει και η ποιότητα του κομματιού!

Xso8dk7.jpg

Αρχικά θα πρέπει να πάτε στο αμάξι και να βγάλετε τον τεμπέλη από την θέση του, όπως φαίνεται σε αυτό το link. To μονο εργαλείο που χρειάζεται είναι ένα 13αρη γερμανοπολύγωνο και ένα λεπτό κατσαβιδάκι για τις φύσες...αναλόγως τι έχετε εκεί πίσω (φωτάκι, θερμαινόμενα, τασάκι κτλ) θα έχετε και ανάλογες φύσες να ξεκουμπώσετε...

Στην συνέχεια θα πάρετε τον τεμπέλη στα χέρια σας, ο οποίος θα φαίνεται σαν την παρακάτω φωτογραφία χωρίς το κούμπωμα.

dMlB6QM.jpg

Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να ανοίξουμε λιγάκι το εμπρός μέρος από το καπάκι για να μπορέσουμε να δουλέψουμε...με ότι εργαλείο έχουμε (εγώ είχα πάρει παλιότερα ένα κιτάκι για αφαίρεση ταπετσαρίας με 12ευρώ, το οποίο αποτελείται από πλαστικά εργαλεία για αυτό τον σκοπό) προσπαθούμε να το ανοίξουμε εκεί μπροστά. Κάποια στιγμή, εαν προχωρήσουμε με προσοχή και χωρίς υπερβολές, θα ακούσουμε δύο κράκ όπου είναι τα δύο κουμπώματα τα οποία θα σπάσουν ή καλύτερα είναι η κόλλα των κουμπωμάτων η οποία θα σπάσει. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε εξασφαλίσει το άνοιγμα για να δουλέψουμε.

H7HPziz.jpg

Στην συνέχεια βάζουμε το έλασμα του κουμπωματος στην θέση του για να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση...θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί να βγεί από την θέση του πολύ εύκολα. Αυτό ασφαλίζει εκεί μόνο όταν κουμπώσει καλά στην τελική του θέση. Για να ασφαλίσει όμως στην θέση του το έλασμα πρέπει όπως είναι το κούμπωμα με το έλασμα στην παρακάτω φωτογραφία να περάσουμε ένα κορδονάκι στο μεσαίο σημείο που κάνει την γωνίτσα, ώστε μετά να το τραβήξουμε και να κουμπώσει σωστά. Ίσως είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κάποιος όπως το γράφω τώρα (και εγώ δεν το είχα καταλάβει μέχρι να φτάσω στο σημείο αυτό) αλλά θα το καταλάβει μόλις φτάσει σε αυτό το σημείο εαν το προσπαθήσει.

SIoW8mA.jpg

Τέλος, τοποθετούμε το κούμπωμα στις δύο οπές που υπάρχουν στο καπάκι του τεμπέλη προσεκτικά ώστε να μην φύγει το έλασμα από πίσω...ίσως αυτό είναι το πιό δύσκολο σημείο γιατί θέλει λεπτούς χειρισμούς να μην πέσει το έλασμα. Αφού κουμπώσει το κούμπωμα σωστά τραβάμε το σχοινάκι για να κουμπώσει και το έλασμα στην θέση του και έτσι φτάνουμε στο τέλος. Αφού δούμε ότι λειτουργεί χωρίς προβλήματα πατάμε με δύναμη τα δύο κομμάτια του καπακιού του τεμπέλη και τα κουμπώματα, των οποίων η κόλλα έσπασε νωρίτερα, κουμπώνουν ξανά στην θέση τους και έχουμε έναν τεμπέλη όπως ήταν πρίν το σπάσιμο!!! Το αποτέλεσμα φαίνεται παρακάτω...

8rODTiE.jpg

Le3xCrY.jpg

Καλή επιτυχία!!!

• Like 8
Posted

Εύγε! Πολυ καλη παρουσίαση.. :D

Sent from somewhere using Tapatalk

• Like 1
Posted

επειδη τον εχω σπασει στειλε μου το λινκ που το αγορασες.βγαινει μονο το καπακι δεν χρειαζεται να βγαλεις ολο τον τεμπελη.ειναι πολυ χρησιμο.σε ευχαριστουμε.

Posted

επειδη τον εχω σπασει στειλε μου το λινκ που το αγορασες.βγαινει μονο το καπακι δεν χρειαζεται να βγαλεις ολο τον τεμπελη.ειναι πολυ χρησιμο.σε ευχαριστουμε.

Με συγχωρείς αλλά τις τελευταίες μέρες έτρεχα λιγακι...το link απ'όπου το πήρα είναι το:

http://www.ebay.co.uk/itm/Armrest-Centre-Console-Cover-Lid-Latch-Clip-Catch-For-AUDI-A4-B6-E177B-/391126719192?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item5b10f81ad8

• Like 1
  • 10 months later...
Posted (edited)

Καλησπερα, εμενα που ειναι σπασμενα και τα αυτακια πανω στο arm-rest πως θα γινει...? Που θα κουμπωσουν τα αυτακια απο το κουμπι????

Edited by ailouros
Posted

με την βοηθεια του φιλου εχω παραγειλει και παραλβει το ανταλλακτικο αλλα εχω χασει το ελατηριο.που μπορω να παρω αλλο;

Posted

με την βοηθεια του φιλου εχω παραγειλει και παραλβει το ανταλλακτικο αλλα εχω χασει το ελατηριο.που μπορω να παρω αλλο;

Το έλασμα εννοείς? Δεν είχε το νεο κούμπωμα που πήρες και ένα νέο έλασμα μαζί του? Εμενα είχε...εαν το έχασες μάλλον θα πρέπει να πάρεις νέο κούμπωμα μιας και δεν νομιζω να πωλείται ξεχωριστα!

• Like 1
Posted

Το είχα γράψει και παλιότερα...το ίδιο ισχύει.

Με συγχωρείς αλλά τις τελευταίες μέρες έτρεχα λιγακι...το link απ'όπου το πήρα είναι το:

http://www.ebay.co.uk/itm/Armrest-Centre-Console-Cover-Lid-Latch-Clip-Catch-For-AUDI-A4-B6-E177B-/391126719192?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item5b10f81ad8