Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλησπερα σε ολους.

Ειμαι νεος κατοχος ενος Α4 1.8 ΤQ B7 και μεσα στην πολη εχω μια μεση καταναλωση γυρω στα 14 με νορμαλ οδηγηση. Γιατι τοσο υψηλο ρε παιδια?..διαβαζω για κατι 10-11 και λεω τι γινεται?..Ειναι νορμαλ ή μπορειτε να μου πειτε τι να ψαξω μηπως φταιει κατι?..Αλλιως το βλεπω να ψαχνω κι εγω για υγραεριο!

Ευχαριστω και αναμενω βοηθεια σας.

Posted

πόσο πιέζεις το πόδι !!!???? παίζει μεγάλο ρόλο,  ότι καίνε πάντως καίνε μέσα στην πόλη υπολόγιζε πάνω από 10 lt/100 (10-14)

Posted

Προσπαθω να μην ξεπερναω τις 4.000 στροφες.παρολαυτα νομιζω οτι καιει πολυ παναθεμα το.το ξαναμηδενισα σημερα να δω παλι την μεση καταναλωση σε κανα δυο μερες.Α και κατι αλλο!..σημερα που το ειχα ρελαντι εδειχνε 15 l/100!..λογικο αυτο?

Posted

λογικό μπορεί να σου δείξει και 20 και 30   , υπάρχουν δύο καταναλώσεις , η στιγμιαία και η ταξιδιού , η δεύτερη παίζουν πόλο πολλά πράγματα  , ταχύτητα -απόσταση- σταμάτα ξεκίνα -πόδι ,

πάντως αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι για καθημερινή οδήγηση μέσα στην πόλη.....................

Posted

Απο θερμοκρασια νερου πως εισαι?Ο δεικτης σου παει στους 90 σε κανονικο χρονικο διαστημα, και μενει εκει η ξαναπεφτει?

Posted

Θα κοιταξω αυριο την θερμοκρασια αλλα δεν νομιιζω.Παντως νομιζω εχει ενα θεμα ο ψηφιακος μετρητης καταναλωσης.εχει πολυ αργη ανταποκριση.παω με 80χλμ. για παραδειγμα,αφηνω γκαζι με ταχυτητα μεσα κι ακομα γραφει καταναλωση αντι να παει στο 0.επισης σε ρελαντι δειχνει 15-20 l/100 μερικες φορες.Υπαρχει περιπτωση να θελει ρυθμισμα?

Posted

Μέτρα κανονικά την κατανάλωση, δηλαδή:

Γεμίζεις μέχρι πανω το ρεζερβουάρ.

Μηδενίζεις το μερικό χιλιομετρητη

Κανεις 400-500χλμ η μέχρι να σου ανάψει λαμπάκι οδηγώντας όπως συνήθως.

Πας σε βενζινάδικο και φουλάρεις ξανά μέχρι πανω.

Κανεις την πράξη:

(Λίτρα/χιλιόμετρα)*100 και εχεις την πραγματική κατανάλωση άνα 100χλμ.

Πάντα το trip computer εχει απόκλιση απο την πραγματική ζωή, απλα το χρησιμοποιείς ενδεικτικά.

Επειδή και ο τρόπος μέτρησης που σου γράφω μπορεί να εχει απόκλιση (πχ αν ο πρώτος βενζινάς το σταματήσει στο πρώτο "Τάκ" της αντλίας και ο δεύτερος το ξεχειλίσει θα εχεις μια διαφορά 1-2 λίτρα στο γέμισμα) θα σου πρότεινα να το ξεχειλίσει σε αυτά τα δυο γεμίσματα.

Η κατανάλωση εχει να κανει κυρίως με την οδήγηση. Σε ίδια αυτοκίνητα με παρόμοια specs (a4 1.8 120hp) ο ένας βλέπει 7,5 λίτρα σε ταξίδι ο άλλος 6,5 κι εγώ 10. Δεν εχει αναγκαστικά πρόβλημα το μοτέρ. Το πόδι μου και το κεφάλι μου εχει γιατί δεν μπορώ να ταξιδεύω με σταθερή ταχύτητα και συνήθως το πάω πανω απο 160.

Τώρα αν μου πεις οτι σε ταξίδι καίει 25lt/100 ενω το πας με 120χαω, τότε ναι ψαξτο περισσότερο. Αλλα σε αυτή την περίπτωση θα είχες ταρακουνηθεί αρκετά και θα το έψαχνες πριν ρωτήσεις αφού θα χρειάζονταν να γεμίζεις κάθε 200-300 χλμ :)

• Like 4