Jump to content

Χαιρετισμός στο Club


Jimmy90

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα! Μετά από πολλά χρόνια που ονειροπολούσα και ξεροστάλιαζα μπροστά σε μια οθόνη σε youtube, car.gr και τα συναφή, πλησιάζει η στιγμή από το νέο έτος να αποκτήσω ένα αυτοκίνητο που θα είναι κάτι παραπάνω από απλό μέσο μετακίνησης..! Συγκεκριμένα, έχω βάλει στο στόχαστρο τo TTS 8J κατά προτίμηση s-tronic. Από πιτσιρικάς το λιγουρευόμουν όταν είχε παρουσιαστεί! Δε ξέρω πως να ανοίξω νέο θέμα και αν είναι σωστό να ανοίξω, για να ρωτήσω βασικα πράγματα περί αξιοπιστίας και τι να προσέξω κατά την αγορά.. επίσης βλέπω τις τιμές να κρατάνε-είναι τσιμπημένες βασικά, για ένα καλό δείγμα με λίγα χιλιόμετρα που θέλω-κάτω και από 80000 αν είναι δυνατόν. Ποιό θεωρείτε και εσείς λογικό κόστος για την απόκτηση ενός τέτοιου μοντέλου? Ξέρω πως έχει να κάνει με το νομο της προσφοράς και ζήτησης, αλλά ότι αξιόλογο βλέπω σε αγγελία παίζει παραπάνω απο 30κ... 

Συγγνώμη για το σεντόνι, ευχαριστώ πολύ!! 😃

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες φίλε! Ελπίζω πραγματικά να αποκτήσεις το αμάξι που ονειρεύεσαι.

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα για τις τιμές των μεταχειρισμένων.

Σίγουρα δεν υπάρχει "λογική" στηην τιμή. Ο καθένας όσο θέλει πουλάει κι ο άλλος ΑΝ κρίνει ότι αξίζει, κάνει την κίνηση. Ειδικά για το αμάξι που κοιτάς, στο car.gr το δείγμα είναι μικρό. Επιρόσθετα, η επόμενη γενικά TTS δεν πούλησε τόσο και όσοι τα κρατάνε με λίγα km στο κοντέρ, είναι γιατί το έχουν για 3ο-4ο-5ο αμάξι τους και δεν το έχουν ευχαριστηθεί, οπότε δεν έχουν "σβήσει" και από το μυαλό τους το αρχικό κόστος αγοράς τους.

 

Ειδικά αυτοί που το πήραν καινούριο, έχουν κάνει λιγότερα από 7-8.000km το χρόνο (αφού θες λιγότερα από 80.000km ιδανικά) και έχουν πληρώσει ένα αμάξι κατ' ελάχιστο 70.000€.

 

Σημείωσε πως συνήθως οι τιμές των μεταχειρισμένων πέφτουν, όταν υπάρχει προσφορά από το νέο μοντέλο. Όταν υπάρχει ένα TTS το 2018, οι υπόλοιπες αγγελίες ειναι είτε υπερ-πειραγμένα είτε με 100.000km, σε σύνολο 22 αγγελιών όλων κι όλων, καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για 2-3 αμάξια εν τέλη που καλύπτουν τις ανάγκες σου.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τιμών είναι το S3 8Ρ που είναι στην ίδια κατηγορία τιμής και επιδόσεων με το TTS που κοιτάς . Μέχρι να υπάρξει προσφορά από το S3 8V ως μεταχειρισμένο, οι τιμές των 8Ρ κρατούσαν ψηλά (στα 30-35.000€), χωρίς η τιμή να αντικατοπτρίζει και ένα αμάξι "τέλειο", αλλά συνήθως ένα αμάξι που είχε αλλάξει 3-4-5 ή και παραπάνω χέρια.

 

 

Τέλος, προσωπικά, επειδή πέρασα από την αγορά μεταχειρισμένων σπορ αυτοκινήτων πρόσφατα, θα προτιμούσα να βρω ένα αμάξι με λίγο περισσότερα km από το στόχο, αλλά να έχει καλύτερο εξοπλισμό, να είναι προσεγμένο στη συντήρησή του, όσο το δυνατόν πιο "εργοστασιακό" (ιδανικά να μη φοράει ούτε πρόγραμμα) και να έχουν περάσει όσο το δυνατόν λιγότεροι ιδιοκτήτες από πάνω του, παρά να επικεντρωθώ στα km.

 

Καλή τύχη στην αναζήτησή σου και εύχομαι ειλικρινά να βρεις το αμάξι των ονείρων σου και να το αποκτήσεις!

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ! Συμφωνώ σε όλα απολύτως! Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό με το s3 8p...

 

Θα κάνω υπομονή, ούτως ή άλλως το έχω στο πρόγραμμα για την άνοιξη αν όλα πάνε καλά! 

Link to comment
Share on other sites

Δε το πήρα ακόμη, αλλά σε ευχαριστώ! Δε βρίσκω κάτι πιο value for money μέχρι τα 30κ είτε καινούριο είτε μεταχειρισμένο σε coupe νομίζω! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.