Νικ Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 Καλησπέρα στην ομάδα. Έχω ένα audi tt και ο μηχανικός μου είπε ότι βράζει τα νερά και ότι μάλλον έχει αρπάξει φλάντζα. Το θέμα είναι ότι ούτε σε κίνηση ανεβάζει θερμοκρασία ούτε σε ταξίδι. Έχει κανείς καμιά ιδέα μήπως είναι κατι άλλο;
Kavouras Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 καλησπέρα φίλε! Εκ της φυσικής, δε γίνεται να "βράζουν" τα νερά (δηλαδή μιλάμε για 120 βαθμούς και άνω) και να μην ανεβάζει θερμοκρασία το αμάξι ούτε στην κίνηση ούτε σε ταξίδι. Επειδή το όργανο που έχει στο κοντέρ (με τη θερμοκρασία νερού) για να κουνηθεί, πρέπει το νερό να φτάσει σχεδόν στους 120 βαθμούς, θα σου πρότεινα να κάνεις το εξής: 1. Αν μπορείς πες του μηχανικού σου να σου βάλει διαγνωστικό να δείτε τι πραγματικές θερμοκρασίες νερού έχει το μοτέρ (ίσως υπάρχει και κρυφό μενού από το clima να το δεις, αλλά δεν είχα ποτέ ΤΤ και δεν ξέρω πως γίνεται. Google-αρε audi clima hidden menu και νομίζω θα σου βγάλει πως γίνεται) 2. Πότε άλλαξες τελευταία το νερο ψύξης της μηχανής? 3. αν έχει γίνει το λεγόμενο "φλατζάρισμα" σημαίνει ότι από πίσω βγάζει λευκούς καπνούς ή ανακατεύει νερό με λάδι (φαίνεται στο λάδι ή στο νερό ή και στα 2). Έχεις δει τέτοια πράγματα?
Νικ Posted April 1, 2023 Author Posted April 1, 2023 Σε ευχαριστώ φίλε για την απάντηση. Θα τα κοιτάξω όλα αυτά. Δεν είμαι και πολύ σχετικός από αυτοκίνητα. Απλά πήγε το αμάξι μια βόλτα και το ζόρισε. Και μετά που σταματήσαμε άνοιξε την ταπα από τα νερά και πατούσε γκαζι και τα νερά μέσα έβραζαν και πετάγονταν έξω. Και μου είπε ότι έχει πρόβλημα το αμάξι.
Recommended Posts