Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλησπέρα. Μπορούμε να δούμε με το VCDS ποιον κωδικό έχουμε ώστε να ξέρουμε αν χρειάζεται να αγοράσουμε ολόκληρα τα χειριστήρια η μόνο αυτό του cruise control; Επιπροσθέτως, το Module που δέχεται το cruise control είναι έτοιμο και για MFSW;

Ευχαριστώ.

Φιλικά,

Γιάννης

Posted

Για να δεις τι φοράει το δικό σου αμάξι θα πρέπει να μπεις στο module του steering και να δεις τον κωδικό που δείχνει. Αφού τον δεις τότε θα πρέπει να τον συγκρίνεις με τους συμβατους κωδικούς που έχουν ποσταριστει πολλές φορές σε αυτό το τοπικ.

Οι πιθανοτητες ειναι δυο: να φορας συμβατο εγκεφαλο και να χρειαζεσαι μονο τον λεβιε του cc ή να χρειαζεσαι εγκεφαλο τιμονιου καθως και λεβιε...βεβαια, υπαρχει η πιθανοτητα να εισαι γκαντεμης σαν και εμενα και να μην παιζει το cc!

Τωρα για να εχεις και πολυλειτουργικο τιμονι χρειαζεσαι συγκεκριμενο εγκεφαλο τιμονιου που να το υποστηριζει καθως και slip ring για πολυλειτουργικο τιμονι. Περισσοτερα για το πολυλειτουργικο ξερει ο Γιαννης που το εχει κανει...

Εγω εχω μεινει με εναν spare εγκεφαλο για πολυλειτουργικο τιμονι καθως και το αντιστοιχο slip ring του (τα ιδια που εχει βαλει ο Γιαννης) εαν θελεις να δοκιμασεις...

Posted

Καλησπέρα. Μπορούμε να δούμε με το VCDS ποιον κωδικό έχουμε ώστε να ξέρουμε αν χρειάζεται να αγοράσουμε ολόκληρα τα χειριστήρια η μόνο αυτό του cruise control; Επιπροσθέτως, το Module που δέχεται το cruise control είναι έτοιμο και για MFSW;

Ευχαριστώ.

Φιλικά,

Γιάννης

Γιαννη, βαλε το vcds και διαβασε τον κωδικο του εγκεφαλου τιμονιου, οπως λέει και ο Νικος. Αφου θελεις να εισαι καλυμμένος και για πολυλειτουργικό τιμόνι, τοτε θα πρεπει να βαλεις συγκεκριμένο εγκεφαλο που να τον υποστηριξει. Δες στο ιδιο θεμα, σε παλαιοτερα ποστς τι σε καλυπτει. Χειριστηρια, δεν χρειάζεται να αλλάξεις, παρα μονο να προσθεσεις τον μοχλο του CC. Φυσικά πρεπει να αλλάξεις ή να τροποποιήσεις το κατω καλυμμα της κολώνας τιμονιου για να δημιουργηθει η οπή που θα "ξεπροβαλει" ο μοχλος του cc.

Posted

Χειριστηρια, δεν χρειάζεται να αλλάξεις, παρα μονο να προσθεσεις τον μοχλο του CC. 

Χρειαζεται αλλαγη ο διακοπτης υαλοκαθαριστηρων εαν ειναι ο απλος και δεν εχει trip computer νομιζω.Μπορει να κανω και λαθος!

Posted

εαν θελεις και trip, εαν δεν εχεις ηδη, τοτε χρειαζεται και αλλο διακοπτη υαλοκαθαριστηρων...εχω γραψει σε αλλο τοπικ για την τοποθετηση trip control, η οποια θελει και καποιες αλλες εργασιες για να ολοκληρωθει.

Posted (edited)

Καλημέρα. 'Εχω ήδη αγοράσει από Γερμανία, Ebay μεριά, κομπλέ χειριστήρια, κάτω πλαστικό με slip ring και εγκέφαλο τιμονιού με Q στο τέλος, θεωριτικά συμβατό. Το δικό μου αυτοκίνητο έχει trip computer οπότε ο διακόπτης των καθαριστήρων είναι έτοιμος αλλά μάλλον θα εγκαταστήσω ολόκληρο το set που αγόρασα. Απλά σκεφτόμουν τις λιγότερες το δυνατόν επεμβάσεις στο αυτοκίνητο. Βέβαια νέος αερόσακος με πολυλειτουργικό  τιμόνι δεν είναι και μικρή επέμβαση...Θυμίστε μου λίγο, έχει αναφερθεί ότι μια βίδα θέλει ρύθμιση μετά την εγκατάσταση του νέου slip ring γιατί υπάρχει περίπτωση να "ξύνει" κατά το γύρισμα του τιμονιού. Εχετε περισσότερες λεπτομέρειες;

Ευχαριστώ.

Φιλικά,

Γιάννης

Edited by Johnny Best
Posted

εγω που τα εβγαλα και τα επανατοποθετησα 2 φορες, δεν υπαρχει καποια βιδα που να μπορει να ερχεται σε επαφη με τα πλαστικα της κολωνας.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Αυτή την εβδομάδα άφησα το αμάξι σε άλλο ένα γνωστό συνεργείο audi για να το δουν...δεν μπόρεσαν ούτε αυτοι να βγάλουν άκρη για το τι συμβαίνει! Η τελευταία υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι λείπει το καλώδιο από την φυσά κάτω απο την ecu μέχρι την ecu μιας και το καλώδιο από το module προς την άσπρη φυσά κάτω από την ecu έχουμε δει ότι πηγαίνει ...μονο αυτο δεν έχουμε ελέγξει!

Edited by S3-Nick
  • 2 weeks later...
Posted

Ναι τα έχουμε ελέγξει ολα αυτά παλιότερα και ελέγχθηκαν ξανά και σήμερα...αυτα φαίνονται στο block 066 του engine module. Συγκεκριμένα έχει δύο βαλβιδες για το φρένο (μια για φρενα και μια έξτρα για τα φώτα των στοπ) και μια για τον συμπλέκτη...φαινονται στο field 2 σαν άσσοι οταν πατάς τα πεταλ και μηδενικα οταν τα αφηνεις.

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ίσως η μόνη αίτια που δεν δουλευει είναι το να έχει κοπεί κάπου το καλώδιο που πάει την εντολή στην μηχανη μιας και:

- η κωδικοποιηση (engine και steering module) ειναι σωστη.

- στο module steering wheel φαίνονται όλες οι κινήσεις του λεβιέ, άρα λειτουργεί ο λεβιες.

- ολες οι βαλβίδες (φρενου, συμπλεκτη) λειτουργουν.

- στο engine module φαίνεται μόνο το on-off του λεβιέ και τίποτα άλλο (εν στάση παντα).

υ.γ. Μπορεί κάποιος με cc να δει στο block 066 του engine module και συγκεκριμένα στο field 4, τι ακριβώς δείχνει εν στάση καθώς κινείται ο λεβιες του c.c.?

Αυτή την εβδομάδα άφησα το αμάξι σε άλλο ένα γνωστό συνεργείο audi για να το δουν...δεν μπόρεσαν ούτε αυτοι να βγάλουν άκρη για το τι συμβαίνει! Η τελευταία υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι λείπει το καλώδιο από την φυσά κάτω απο την ecu μέχρι την ecu μιας και το καλώδιο από το module προς την άσπρη φυσά κάτω από την ecu έχουμε δει ότι πηγαίνει ...μονο αυτο δεν έχουμε ελέγξει!

Σήμερα που πήγα να εγκαταστήσω την οθόνη του καντράν κοιτάξαμε μήπως μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει με το cruise control...τελικά το καλώδιο υπάρχει κανονικά και πηγαίνει στον σωστό pin της ecu.

Έχοντας επιβεβαιώσει ότι υπάρχει το καλώδιο και έχοντας αλλάξει δύο συμβατούς εγκεφάλους τιμονιού το μόνο που μένει είναι να αλλάξω και έναν ακόμη λεβιέ cc, αν και στο module του τιμονιού φαίνεται να δουλέυει...θέλω με αυτό τον τρόπο να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα του συγκεκριμένου να επικοινωνήσει με το module της μηχανής...

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω...

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει βλέποντας στο block 066 του engine module και συγκεκριμένα στο field 4, τι ακριβώς δείχνει εν στάση καθώς κινείται ο λεβιες του c.c.?

• 2 weeks later...
Posted

Σήμερα που πήγα να εγκαταστήσω την οθόνη του καντράν κοιτάξαμε μήπως μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει με το cruise control...τελικά το καλώδιο υπάρχει κανονικά και πηγαίνει στον σωστό pin της ecu.

Έχοντας επιβεβαιώσει ότι υπάρχει το καλώδιο και έχοντας αλλάξει δύο συμβατούς εγκεφάλους τιμονιού το μόνο που μένει είναι να αλλάξω και έναν ακόμη λεβιέ cc, αν και στο module του τιμονιού φαίνεται να δουλέυει...θέλω με αυτό τον τρόπο να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα του συγκεκριμένου να επικοινωνήσει με το module της μηχανής...

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει βλέποντας στο block 066 του engine module και συγκεκριμένα στο field 4, τι ακριβώς δείχνει εν στάση καθώς κινείται ο λεβιες του c.c.?

Νικο ...απο που εισαι φιλε μου? αν εισαι απο θεσσαλονικη ισως μπορω να σε βοηθεισω ...

Posted

Νικο ...απο που εισαι φιλε μου? αν εισαι απο θεσσαλονικη ισως μπορω να σε βοηθεισω ...

Σε ευχαριστω για την προθυμια αλλα τωρα ειμαι Αθηνα...ακομη δεν εχω βρει χρονο να αλλαξω και τον λεβιε να δω εαν τελικα γινει κατι!

Posted

Σε ευχαριστω για την προθυμια αλλα τωρα ειμαι Αθηνα...ακομη δεν εχω βρει χρονο να αλλαξω και τον λεβιε να δω εαν τελικα γινει κατι!

Αν έρθεις κατα δω στείλε Κανα Μνμ να το δούμε μαζί

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

Επίσης να αναφέρω ότι ψάχνωντας ανακάλυψα ότι μπορεί κάποιος εύκολα να ενεργοποιήσει και το trip computer, εαν το αμαξι δεν το διαθέτει, απλά και μόνο αγοράζοντας τον νέο μοχλό υαλοκαθαριστήρων με τα επιπλέον κουμπάκια και κάνοντας την κωδικοποίηση...

Αυτο πρωτη φορα το ακουω ! γινεται πραγματικα και ειναι ευκολη η εγκατασταση ?

Posted (edited)

Αυτο πρωτη φορα το ακουω ! γινεται πραγματικα και ειναι ευκολη η εγκατασταση ?

Εχω κανει ενα post οπου περιγραφω ολοκληρη την διαδικασια...

http://forum.audisportsclub.gr/index.php/topic/15757-υπολογιστής-ταξιδιου/#entry437970

Edited by S3-Nick
  • Like 1
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει βλέποντας στο block 066 του engine module και συγκεκριμένα στο field 4, τι ακριβώς δείχνει εν στάση καθώς κινείται ο λεβιες του c.c.?

έβαλα τους διακόπτες μαζί με τον εγκέφαλο τιμονιού μεταχειρισμένα από eBay πρίν τρεις μήνες, με τη βοήθεια φίλου το κωδικοποιησαμε αλλά δε δούλεψε.Εχθές γύριζα από Λάρισα με 100 χιλ και όπως χάζευα πατάω το set και δούλεψε κανονικά!Ο κινητήρας μου είναι avj άρα και το δικό σου δε θέλει κάποιο καλώδιο καθώς δεν έβαλα ούτε κι εγώ.

Πριν μια εβδομάδα άλλαξα δίσκο,δεν ξέρω αν το επηρέασε κάπου!Εχω παραγγείλει καλωδιο , όταν έρθει θα μπω να δω και τις τιμές που θέλεις.

Edited by Stathis F.
  • Like 1
  • 2 months later...
Posted

Εκλεισα ραντεβου ωστε την Πεμπτη να παω σε μια ακομη μεγαλη αντιπροσωπεια της Αθηνας για να δουμε το cc...μετα απο 9 μηνες που το τοποθετησα αρχικα, ακομη δεν εχουμε καταφερει να το κανουμε να δουλεψει! Να σημειωσω οτι εχω παει σε μια αντιπροσωπεια στην επαρχια, μια αντιπροσωπεια στην Αθηνα, δυο εξειδικευμενα συνεργεια audi στην Αθηνα, εναν ηλεκτρολογο που ασχολειται κυριως με vag και ενα πολυ γνωστο ηλεκτρολογειο της Αθηνας, οπου μου τοποθετησαν και την οθονη στο καντραν...

Ελπιζω να καταφερουμε να βγαλουμε ακρη!!

Posted (edited)

Έχεις περάσει πραγματικό γολγοθά ρε φίλε με το cruise, εύχομαι να τελειώσει οριστικά το θέμα σου

Edited by audidis
  • Like 1
Posted

Σε κάποια ξένα forum διάβασα ότι για να λειτουργήσει θα πρέπει να γίνει και κάποια έξτρα ηλεκτρολογική συνδεση μεσω ενός σύρματος...ξέρει κανείς εαν αυτό είναι αναγκαίο ή είναι κάτι προαιρετικό? 

Επίσης επειδη βρήκα και ενα άρθρο με τους συμβατούς κωδικούς, το παραθέτω να υπάρχει και εδώ:

There are 3 types of steering column control modules, only 2 of them support cruise control.

• Lowline
    • Supported Steering Wheels: Standard Steering Wheel (4-Spoke)
    • Supported Features: Trip Computer (does NOT support Cruise Control!)
    • Part Numbers: 8E0-953-549-F 8E0-953-549-S
  • Midline
    • Supported Steering Wheels: Standard Steering Wheel (4-Spoke), Sport Steering Wheel (3-Spoke), Multi-Function Steering Wheel
    • Supported Features: Trip Computer, Cruise Control
    • Part Numbers: 8E0-953-549-L, 8E0-953-549-N
  • Highline
    • Supported Steering Wheels: Standard Steering Wheel (4-Spoke), Sport Steering Wheel (3-Spoke), Multi-Function Steering Wheel
    • Supported Features: Trip Computer, Cruise Control, Steering Wheel Heating
    • Part Numbers: 8E0-953-549-M, 8E0-953-549-P, 8E0-953-549-Q, 8E0-953-549-R

πηγή: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Cruise_Control_Retrofitting_(8E)

Πριν λίγο γύρισα από την αντιπροσωπεία...εκεί επιμενουν ότι το αμάξι φοράει λάθος (μη συμβατό) εγκέφαλο τιμονιού! Βέβαια στο Ross-Tech αναφέρουν άλλα και απ'ότι έχω δεί σε άλλα Α4 ισχύουν!

Εγω τώρα έχω φορεμένο τον 8Ε0-953-549-L ενώ είχα δοκιμάσει και τον 8Ε0-953-549-Q...στην αντιπροσωπεία είπαν ότι μόνο ο 8Ε0-953-549-N ταιριάζει στο δικό μου!

Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια ενα βρώ τον εγκέφαλο 8Ε0-953-549-N σε καλή τιμή, μήπως τελικά βρεθεί λύση!

Posted

με 50-60$ Εχει ολόκληρο το σετ..

https://www.ebay.com/itm/182693966292

Θέλει λίγο ψάξιμο για το ποιοι στέλνουν Ελλάδα αλλα οκ!

Παρεπιπτόντως σε αυτο που σου έστειλα το σετ ειναι q, άρα το q ειναι συμβατό με cc. Δεν το δέχεται το αυτοκίνητο σου;; Υπάρχει conflict με κάποιο αλλο εξάρτημα;

Posted

με 50-60$ Εχει ολόκληρο το σετ..

https://www.ebay.com/itm/182693966292

Θέλει λίγο ψάξιμο για το ποιοι στέλνουν Ελλάδα αλλα οκ!

Παρεπιπτόντως σε αυτο που σου έστειλα το σετ ειναι q, άρα το q ειναι συμβατό με cc. Δεν το δέχεται το αυτοκίνητο σου;; Υπάρχει conflict με κάποιο αλλο εξάρτημα;

Το Q εχω και εγω μαζι με το L, αλλα κανενα απο τα δυο δεν παιζει...μου ειπαν οτι χρειαζεται το N χωρις να δωσουν καποια αλλη εξηγηση!

Posted

Βρηκα στο ebay τον εγκεφαλο με Ν στο τελος σε δελεαστικη τιμη (40€) και τον παρηγγειλα...βεβαια, ψαχνοντας χθες και σημερα στο forum του Ross-Tech βρηκα αλλη μια περιπτωση με Α4 που δεν μπορουσε να βγαλει ακρη, αλλαζοντας module κτλ και τελικα εφταιγε το προγραμμα που φορουσε το αμαξι...με το που περασε το ΟΕΜ προγραμμα το cc λειτουργησε κανονικα!

• 2 months later...
Posted

Αν και εχει περασει ενας χρονος απο οταν ξεκινησα να εγκαταστησω το cc στο αμαξι, δεν εχω βρει ακομη ακρη...το σαββατοκυριακο σκεφτομαι να δοκιμασω και το τελευταιο steering module (το Ν) που εχω μηπως βρω λυση!

Εχει κανεις τον κωδικο του λεβιε που κουμπωνει στο Β6 γιατι ελεγα να παρω και εναν λεβιε, μηπως φταιει ο δικος μου.

Posted

8E0953521D  χρωμα  4PK  o μοχλος του cruise control.

Καλη επιτυχια

Κοιτούσα τον κωδικό που έχω σημειώσει από τον δικό μου λεβιέ και είναι διαφορετικός. Ο κωδικός που φοράω τώρα έχει κωδικό 4E0 953 521...από τι αμάξι είναι το 4Ε0?

Posted

Κοιτούσα τον κωδικό που έχω σημειώσει από τον δικό μου λεβιέ και είναι διαφορετικός. Ο κωδικός που φοράω τώρα έχει κωδικό 4E0 953 521...από τι αμάξι είναι το 4Ε0?

και αυτος ειναι απο Α4 του 2001 ως 2008, Α6 2005 ως 2008 και Α8 2004 ως 2007

• Like 1