Dimitris_Kon Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 ναι ναι, δαχτυλιδι αρραβωνων!!!! αμα ριξεις τετοιο σε 1.8Τ θα αργει αλλα θα γαζωνει ψηλα!!! τυφλα να εχουνε οι GT3076 και GT35R Εκτός αν βάλει καμια HTA GT35R Βασίλη και με ένα oversized valvetrain, αναβαθμισμένα ωστήρια και εκκεντροφόρους, στροφάρει στα 8200. Έχω κάτι αντίστοιχο υπόψην μου (στα πολύ αργότερα).. Α και μην μας προσβάλεις την GT3076R σε παρακαλώ.. Θα παρεξηγηθούμε Δημήτρης
A80Avant Posted August 4, 2009 Author Posted August 4, 2009 χαχα!!! επιτηδες το ειπα!! λογικα αμα βαλεις τη holset με φτιαγμενη κεφαλη, και αντοχες μπορεις να τη στροφαρεις και ψηλα και με πολλες πιεσεις. Βρηκα εναν αγγλο εδω που δουλευε στη holset για πολλα χρονια... οταν του ειπα οτι βαζω μια HX40 μου χαμογελασε και ειπε... ετοιμασου για πολλα γκαζια!!! Ειναι γαιδουρια και αντεχουν πολυ ξυλο σαν τουρμπινες! Αντε να δουμε.... εγω απλα θα την χαιδευω αρχικα,και αντε κανενα σεξουαλικο σκαμπιλακι θα της ριξω,ετσι να τονωσω τα πνευματα!
Dimitris_Kon Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 χαχα!!! επιτηδες το ειπα!! λογικα αμα βαλεις τη holset με φτιαγμενη κεφαλη, και αντοχες μπορεις να τη στροφαρεις και ψηλα και με πολλες πιεσεις. Βρηκα εναν αγγλο εδω που δουλευε στη holset για πολλα χρονια... οταν του ειπα οτι βαζω μια HX40 μου χαμογελασε και ειπε... ετοιμασου για πολλα γκαζια!!! Ειναι γαιδουρια και αντεχουν πολυ ξυλο σαν τουρμπινες! Αντε να δουμε.... εγω απλα θα την χαιδευω αρχικα,και αντε κανενα σεξουαλικο σκαμπιλακι θα της ριξω,ετσι να τονωσω τα πνευματα! Ρίχτα της Βασίλη, περιμένω και γω σε λιγάκι έχω να ρίξω πολύ ξύλο χαχα!! που λες να στροφάρεις? Εγώ γύρω στις 4200 στροφάρω πάντως.. Δημήτρης
A80Avant Posted August 4, 2009 Author Posted August 4, 2009 εγω αν δεν φτιαξω καπακι(δευτερο ενοοειται) θα κρατησω τις 7500 που εχω τωρα.Ετσι και αλλιως οι εκκεντροφοροι που εχω δεν ειναι για πολυ ψηλα ετσι και αλλιως. Απλα θεμα οικονομικο θα κρινει αν θα φτιαξω καπακι τωρα ή στην επομενη αλλαγη φλατζας,δηλαδη μετα απο 60000χλμ.
mariosA4 Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 Εκτός αν βάλει καμια HTA GT35R Βασίλη και με ένα oversized valvetrain, αναβαθμισμένα ωστήρια και εκκεντροφόρους, στροφάρει στα 8200. Έχω κάτι αντίστοιχο υπόψην μου (στα πολύ αργότερα).. Α και μην μας προσβάλεις την GT3076R σε παρακαλώ.. Θα παρεξηγηθούμε Δημήτρης πάτε να με βάλετε στο χορό του ζαλόγου , αλλά δεν τσιμπάω ακόμα , φοβάμαι τον γκρεμό......
mariosA4 Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 εγω αν δεν φτιαξω καπακι(δευτερο ενοοειται) θα κρατησω τις 7500 που εχω τωρα.Ετσι και αλλιως οι εκκεντροφοροι που εχω δεν ειναι για πολυ ψηλα ετσι και αλλιως. Απλα θεμα οικονομικο θα κρινει αν θα φτιαξω καπακι τωρα ή στην επομενη αλλαγη φλατζας,δηλαδη μετα απο 60000χλμ. όσο για σένα bill μ'αρέσει που πριν λίγο καιρό έλεγες ότι έιναι ώρα να κάνεις μία στάση στο project. ούτε ένα μήνα δεν την κράτησες την υπόσχεση , καθόλου εγγλέζος ρε φίλε....
A80Avant Posted August 4, 2009 Author Posted August 4, 2009 ε πως δεν κανω σταση???? χαχα ολα αυτα του χρονου θα γινουν! απλα μεγαλωνει η κουτα με τα πραγματα!!! αυτο ειναι ολο! τωρα με την τουρμπινα εκει, μενει ουσιαστικα η κουτα με τα ανταλλακτικα απο την audi,...ελπιζω
mariosA4 Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 ε πως δεν κανω σταση???? χαχα ολα αυτα του χρονου θα γινουν! απλα μεγαλωνει η κουτα με τα πραγματα!!! αυτο ειναι ολο! τωρα με την τουρμπινα εκει, μενει ουσιαστικα η κουτα με τα ανταλλακτικα απο την audi,...ελπιζω την κούτα με τα περισεύματα την θέλω με κούριερ παρακαλώ ,... (καποιος τρόπος θα υπάρχει να τα σπρώξω στον 1.8 , άμα περισευει και κανα πιστόνι δεν βαριέσαι εκεί θα κολλήσουμε...)
A80Avant Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 χαχα αμα περισσευε εχω και 5 εγω κατι θα εκανες. Βασικα περισσευματα που θα βγουνε ειναι η τουρμπινα,πολλαπλη,προγραμμα, μπεκ, αλλα αυτα δεν κανουν για τον 1.8Τ.Ασε που μου τα ζητανε ηδη Επισης,κατι που εμαθα για το tuning... οταν βλεπεις ψηλες θερμοκρασιες καυσαεριων στον αισθητηρα, αυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι στον θαλαμο καυσης εχεις περισσοτερη θερμοκρασια.Μαλλον καλυτερη ειναι η θερμοκρασια εκει,και αυτο γιατι εχει να κανει με το αβανς που δινεις. Περισσοτερο αβανς σημαινει οτι η καυση γινεται νωριτερα,και ετσι οπως ανοιγοκλεινουν οι βαλβιδες,τα καυσαερια εχουν λιγοτερο χρονο να βγουν εξω προς την πολλαπλη,και γι'αυτο βλεπεις μικροτερες θερμοκρασιες εκει.Εφοσον δεν υπαρχει knock τοτε οι θερμοκρασιες ειναι ψηλοτερες στον θαλαμο καυσης μεν,αλλα εχεις καλη αποδοση. Οσο ομως μειωνεις το αβανς,βλεπεις περισσοτερες θερμοκρασιες καυσαεριων,γιατι η καυση γινεται αργοτερα,και περισσοτερα καυσαερια βγαινουν προς την πολλαπλη.Ωστοσο, το αμαξι ειναι πιο ασφαλες.Αρα αυξανεις αβανς μεχρι να μην ακους knock πουθενα,και μειωνεις οσο αντεχουν η πολλαπλη και η τουρμπινα(χοντρικα)
A80Avant Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Πανικο, δεν μιλαω για τις οριακες συνθηκες οπου εισαι κοντα στο οριο του knock. Γενικα υπαρχει μια καμπυλη ιδανικη για το αβανς που λεγεται MBT = minium advance for best torque. Οσο πιο κοντα μπορεις να εισαι στην καμπυλη αυτη χωρις knock τοτε τα πραγματα ειναι ιδανικα. Βεβαια το να κανεις το μιγμα 0.70 για να μην εχεις knock δεν σημαινει οτι κανεις καλο,αλλα λεμε τωρα. Αν εχεις πολυ αβανς και ψηλες θερμοκρασιες,τοτε το χαμηλωνεις, προφανως πεφτουν οι θερμοκρασιες,αλλα απο ενα σημειο και υστερα θα ανεβαινουν παλι.+ οτι στο πολυ αβανς και ψηλες θερμοκρασιες κατα ενα μεγαλο ποσοστο εχεις knock ετσι και αλλιως
A80Avant Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Αποφασισα να δοκιμασω την solenoid βαλβιδα της turbosmart αντι της εργοστασιακης Ν75. Ουσιαστικα αγορασα την βαλβιδα χωρις ολοκληρο το σετ του boost controller με σκοπο να δω αν η βαλβιδα αυτη εχει καλυτερη λειτουργια απο την εργοστασιακη,οταν προσπαθω να την ελεγξω μεσω του εγκεφαλου. Γενικα ξερω οτι αν χρησιμοποιησω απλα ενα σκληροτερο ελατηριο η δουλεια θα γινει ευκολοτερη,αλλα πιστευω οτι η βαλβιδα αυτη ειναι σταθεροτερη απο την εργοστασιακη,και ισως κανει καλυτερη δουλεια, γλιτονοντας με απο ολοκληρο το εξοδο του electronic boost controller!
mariosA4 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Αποφασισα να δοκιμασω την solenoid βαλβιδα της turbosmart αντι της εργοστασιακης Ν75. Ουσιαστικα αγορασα την βαλβιδα χωρις ολοκληρο το σετ του boost controller με σκοπο να δω αν η βαλβιδα αυτη εχει καλυτερη λειτουργια απο την εργοστασιακη,οταν προσπαθω να την ελεγξω μεσω του εγκεφαλου. Γενικα ξερω οτι αν χρησιμοποιησω απλα ενα σκληροτερο ελατηριο η δουλεια θα γινει ευκολοτερη,αλλα πιστευω οτι η βαλβιδα αυτη ειναι σταθεροτερη απο την εργοστασιακη,και ισως κανει καλυτερη δουλεια, γλιτονοντας με απο ολοκληρο το εξοδο του electronic boost controller! μάλλον καλά έκανες αφού και η δικιά μου η greddy έχει διπλάσιο μαγνήτη από της Ν75, το θέμα είναι αν θα δουλεύει εξίσου καλά μέσω εγκεφάλου... πάντως η ευκολία που σου δίνει το χειριστήριο για αλλαγή της πίεσης με ένα κουμπί δεν έχει ταίρι . για σκέψου , βάλε λαπτοπ να ρυθμίσεις πιέσεις στον άγραφο...
A80Avant Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Ηρθαν τα πραγματακια για την βαλβιδα πιεσης αλλα δεν την εχω συνδεσει ακομα. Θα προτιμησω την συνδεση χρησιμοποιοντας και το πανω μερος της wastegate μιας και το backpressure ειναι αυτο που μαλλο ριχνει την πιεση ψηλα, πραγμα που δεν μπορεις να κανεις με την εργοστασιακη βαλβιδα. Δεν την εχω χρησιμοποιησει ακομα μιας και εκανα καποιες ρυθμισεις στο προγραμμα σχετικα με τον χαρτη του αβανς. η πλακα ειναι οτι η εταιρια που κατασκευαζει αυτες τις πνευματικες βαλβιδες λεγεται MAC και μαλλον αν τις παρεις απο εκει, ειναι πολυ φτηνοτερες... υπαρχει αντιπροσωπος στην ελλαδα, αλλα δεν μπορω να βρω τον κωδικο της βαλβιδας.Μαλλον πρεπει να τους πας μια εκει,να σου πουνε ποια ειναι ακριβως.
A80Avant Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Η βαλβιδουλα με τα σωληνακια μετρηθηκε και ειναι ετοιμη για δοκιμες. Ωστοσο μιας και προς το παρον ειμαι ευχαριστημενος με την εργοστασιακη και το αμαξι παει μια χαρα, ειπα να την αφησω. Εκανα καποιες αλλαγες στις ρυθμισεις του εγκεφαλου και τωρα πλεον πηγαινει μια χαρα!!! Το ρελαντι επισης καθεται στις 900στρ χωρις σκαμπανεβασματα. Στην ελλαδα, η πολλαπλη εισαγωγης και η τουρμπινα πανε για μονταρισματα και υστερα θα πανε για κρυογενικη.... Μαλλον θα πρεπει να παω για ευθυγραμμιση και καινουρια λαστιχα εδω ομως πρωτου κατεβω ελλαδα μιας και εχουν φαγωθει ανισα... καταραμμενες λακουβες...Ναι υπαρχουν και εδω στην αγγλια!
A80Avant Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 οι δοκιμες της turbosmart εγιναν σημερα. Μου πηρε μια ωριτσα με 3ες/4ες/5ες (οσο με επερνε) για να κανω μικρορυθμισεις στον εγκεφαλο να ελεγχει την βαλβιδα ανετα. Το αποτελεσμα ειναι οτι η πιεση πλεον ειναι πολυ πιο σταθερη, πιο αμεση και κραταει καλυτερα στον κοφτη. Φυσικα παντα υπαρχει προβλημα με μικρες τουρμπινες αλλα τωρα το creep της wastegate ειναι μικροτερο μιας και υπαρχει εκει μερος της πιεσης. Πιστευω οτι το αμαξι αλλαξε παααρα πολυ με αυτον τον τροπο και μπορω να δουλευω ανετα πλεον πιεση απο νωρις και χαμηλα!!! αντε να δουμε στη νεα τουρμπινα!!!
Aristos Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Βασίλη,κάνεις δουλειά & πολύ καλή μάλιστα...καλή συνέχεια!!!
A80Avant Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 ευχαριστω Η πλακετα που θα βαλω να αντικαταστησω το μπαρομετρο, παρολο που ειναι πολυ ομορφο ειναι αυτη: οπως βλεπετε εχει ολες τις απαραιτητες πληροφοριες και ο φωτισμος ταιριαζει με το κοκκινο χρωμα του αυτοκινητου. εχει : στροφες, πιεση, θερμοκρασια νερου, θερμοκρασια εισερχομενου αερα, αβανς, λαμδα, διορθωση αβανς, ανοιγμα πεταλουδας και θερμοκρασια καυσαεριων. Βεβαια η ενδειξη της πιεσης δεν ειναι πλεον η συμβατικη που εχουμε στα μπαρομετρα αλλα μετραται σε kPA αλλα δεν πειραζει...
A80Avant Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 μπηκαν τα λαδακια silkolene 10W50 και φιλτρο.... μεγαλη διαφορα!!! πρεπει να μην υποβαθμιζουμε την αλλαγη λαδιων!! επομενο βημα ειναι λαστιχα και ευθυγραμμιση μιας και τα λαστιχα που φοραω τωρα εχουν αρκετη ανιση φθορα λογω κακης ευθυγραμμισης. Ελπιζω να βρω χρονο να το κανω σε κανα μηνα με 2 μαζι με παραγγελια των ανταλλακτικων του σερβις!
Dimitris_Kon Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 μπηκαν τα λαδακια silkolene 10W50 και φιλτρο.... μεγαλη διαφορα!!! πρεπει να μην υποβαθμιζουμε την αλλαγη λαδιων!! επομενο βημα ειναι λαστιχα και ευθυγραμμιση μιας και τα λαστιχα που φοραω τωρα εχουν αρκετη ανιση φθορα λογω κακης ευθυγραμμισης. Ελπιζω να βρω χρονο να το κανω σε κανα μηνα με 2 μαζι με παραγγελια των ανταλλακτικων του σερβις! Σωστός Βασίλη και τα λάστιχα πρέπει να τα προσέχουμε - τα δικά μου επίσης θέλουν πέταμα.. Δημήτρης
A80Avant Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 ασε με τα λαστιχα αμφιταλαντευομαι πολυ... δεν θελω να δωσω πολλα χρηματα για καλο λαστιχο γιατι ειναι πολυ ακριβα,αλλα μιας και θα κανω το ταξιδι του χρονου, θελω να βαλω ενα φτηνο και καλο λαστιχο να κρατησει στο ταξιδι αξιοπρεπως γιατι τα continental πιανουν το 150GBP το ενα και βρισκω λαστιχα απο 45 λιρες το ενα. ειναι μεγαλη διαφορα...
A80Avant Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 να και μια προσφατη φοτο. Εξω απο μια counrty pub για φαγητο. Κριμα γιατι χανω και φετος το annual VAG meeting με πιστα και drag racing... θα ειχε πλακα...Δεν πειραζει, θα παω του χρονου με το νεο setup!
litakos1 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 γιατι βρε βασιλη δε βαζεις πινακιδες να λεμε οτι εχουμε και γρηγορους ΕΛΛΗΝΕΣ και εκτος ελλαδος????? προσωπικα τιμη μου που μας αντιπροσωπευεις εξω. φιλικα παντα γιωργος
A80Avant Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Θα σου φανει ισως παραξενο αλλα εδω οι περισσοτεροι δεν πειραζουν τα αμαξια οπως εμεις στην ελλαδα.Οσα scooby/evo/tt/s3 εχω δει ειναι εργοστασιακα. Ουτε καν προγραμμα. Καλα να μη μιλησω για Μ3 κλπ. εκει δεν πειραζουν ουτε τις πινακιδες! Εμενα παντος η ελληνικη πινακιδα λεει πισω audisportsclub!!!!
Dimitris_Kon Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 (edited) Κούκλα Βασίλη Τόλμησε όταν έρθεις να μην με πας βόλτα.. Την έκατσες Δημήτρης Edited September 17, 2009 by dimitris A4TFSIQ
Recommended Posts